Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Ilmeisesti pointti meni ohi. Itse en Surinamista tykkää joten voin vapaasti sanoa sen olevan paskaa laadusta riippumatta (joo kaikkia en ole maistanut mitä luettelit mutta osaa kyllä), Surinami on keinotekoista kalamössöä kuten tuoteselosteesta ilmenee ja sitäkautta ei herätä mitään mielenkiintoa lisäkokeiluihin.

ps. niin ja millään tapaa nämä pointit eivät koskeneet sinun ruokaasi, varmasti oli hyvää.

Makuasioista on paras kiistellä. Kuitenkin, itsekin olin sitä mieltä että surimi on paskaa eikä kiinnostanut maistaa lisää. Kuitenkin annoin toisen mahdollisuuden aikoinaan ja huomasin miten hyvää hyvä surimi on. Jos pitää ravuista niin ei voi tietääkseni olla pitämättä hyvästä surimista.

Tosiaan, sushin sisällä noi ovat hyviä myös.
 
Sori typot edellisessä.

Sushiin: Surimi, avokaado ja kevytmajoneesia hieman. Lohtakin voi laittaa. TJEU.
Pakko kuitata kun "haukuttiin" muiden kehittymätöntä makua.
Axelpassille ketjuun elinikäinen bänni kevytmajoneesin käyttämisestä. :) Muutenkin oudoksuttaa valmismajoneesien yleinen käyttäminen.
 
TOMAATTI-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA


1 pkt (400 g) pakastettua piirakkataikinaa
3 rkl vihreää pestoa
1 tlk (150 g) tuorevuohenjuustoa (itse käytin Soignonin yrtti-valkosipuli-vuohenjuustokuutioita sekä tavallista vuohenjuustoa)
0,5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 yksikyntinen valkosipuli
4–6 tomaattia
1 tl balsamietikkaa
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria (tai tilkka hunajaa)
1 tl oliiviöljyä
(0,5 dl pinjansiemeniä)
(juustoraastetta)



• Anna pakastetaikinan sulaa jääkaapissa. Taputtele taikina tasaiseksi halkaisijaltaan noin 26 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan mielellään levätä jääkaapissa noin puoli tuntia, jotta taikina ei paistettaessa vetäydy reunoilta

• Pistele taikinapohja haarukalla ja taittele taikinareunojen tueksi alumiinifoliosuikaleet. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa alaritilätasolla 10 minuuttia
IMG_8821.jpg


• Poista foliosuikaleet ja levitä pesto tasaisesti piirakkapohjalle. Lisää pehmeä vuohenjuusto ja tasoita. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa ja valkosipulia
IMG_8823.jpg
IMG_8814.jpg


IMG_8826.jpg
IMG_8827.jpg


• Leikkaa tomaatit ja oliivit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin muun täytteen päälle
IMG_8828.jpg


• Pirskota mausteeksi balsamicoa ja ripauta suolaa, rouhittua pippuria ja sokeria (tai tilkka hunajaa) Lisää öljy mieluiten suihkepullosta tai varovasti tipoittain. Ripottele päälle halutessasi pinjansiemeniä ja juustoraastetta
IMG_8829.jpg
IMG_8831.jpg


IMG_8834.jpg
IMG_8835.jpg


• Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Voit lisätä pinnalle koristeeksi tuoreen basilikan lehtiä ja mustia oliiveja. Tarjoa lisäksi raikkaita salaatinlehtiä

• Huom! Jos käytettävissäsi on pieniä annosvuokia, voit paistaa jokaiselle oman tomaatti-vuohenjuustopiiraan


Reseptiä mukailtu tämän pohjalta: http://www.maku.fi/resepti/tomaatti-vuohenjuustopiirakka


IMG_8844.jpg
 
Herkkuvoikkari

On melkein säälittävää laittaa noiden Hupen kuvien jälkeen omia otoksia, mutta laitanpa kuitenkin. ;)
Tein tuossa jokin aikaa sitten itelleni herkkuvoikkarin ja näin homma meni:

Paahtoleipää
tomaattia
pekonia
kananmuna
salaattia
juustoa
tuorejuustoa (itse käytin valkosipuli-makuista, mutta ihan oman maun mukaan kukin)
HP:n BBQ-soossia
ja kevyttä ranskalaista salaattikastiketta.

- Paistoin munan ja pekonit pannulla.
- Paahdoin kaksi leipäsiivua ja leikkasin tomaatit viipaleiksi.
- Levitin tuorejuustoa siivuille ja aloin kokoamaan täytteitä.
- Lopuksi vielä loraus noita soosseja ja kastikkeita. Toinen leipäsiivu päälle, leikkaa keskeltä halki, niin että tulee kolmiot.
- Syö.
ainekset.webp
pekoni ja muna.webp
valmis herkkuvoikkari.webp
 
Tulipas tehtyä vähän piirakkaa, vaikka kauhean usein ei ole tapana leipoa! :rock:

Mustikka-karpalo -piirakka:

Pohja perusmurotaikinaa, ohje kinuskikissalta. :)

Täyte:
90g pakastekarpaloita
90g pakastemustikoita
1 kananmuna
1dl rahkaa
0,5dl kuohukermaa
0,5dl maitoa
vaniljauutetta vähäsen
sokeria makeutukseen (itse käytin steviaa). Murotaikinassa on sokeria niin paljon, että ei tee sitä mieli enää täytteeseen tunkea 'kilokaupalla', mitä useissa resepteissä tehdään.

Ja kylmää Blå Bandin Vanhan ajan vaniljakastiketta kylkeen.

 
Pakko kuitata kun "haukuttiin" muiden kehittymätöntä makua.
Axelpassille ketjuun elinikäinen bänni kevytmajoneesin käyttämisestä. :) Muutenkin oudoksuttaa valmismajoneesien yleinen käyttäminen.

Noin mäkin ajattelin, mutta tuttu sushiguru neuvoi ja kokeilin. Toi juuri passelisti kostuketta sinne. Majoneesi noin yleisesti on kyllä läskeille lapsille.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Inska, eikös puhe ole ollut että reseptit kans - tämä ei ole pelkkä valokuvaketju. ;) Hyvältä musta näytti, löytyiskö jäätelön resepti jostain?

Pssst, yleensäkin jäätelökoneettomat jäätelöohjeet olisivat tervetulleita. Sorbetit yms jäät kaikki kesäherkut.
 
Onks teillä pizzaöljyn reseptiä. Siis italialaista oliiviöljyä johon on lisätty parmesaani juustoa, chiliä yms. Söin italiassa pizzan päällä ja antoi herkullisen vivahduksen pizzaan...
 
Bongasin tälläisen ohjeen Yhteishyvästä, ja vesi herahti kielelle välittömästi. Ainut ongelma on vain se, ettei miehen9i tykkää kookoksesta. Ajattelin tehdä käyttää päärynän tilalla persikkaa, mutta mitä kookoksen sijasta? Ehdotuksia otetaan vastaan.

PÄÄRYNÄ-KOOKOSPIIRAKKA

1 pellillinen tai noin 16 palaa

4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g leivontamargariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Pinnalle:

1 prk (400/230 g) päärynäkuutioita mehussa

Kuorrutus:

100 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
4 dl kookoshiutaleita

a_paaryna-kookospiirakka_tv_0610.jpg
 
Bongasin tälläisen ohjeen Yhteishyvästä, ja vesi herahti kielelle välittömästi. Ainut ongelma on vain se, ettei miehen9i tykkää kookoksesta. Ajattelin tehdä käyttää päärynän tilalla persikkaa, mutta mitä kookoksen sijasta? Ehdotuksia otetaan vastaan.

PÄÄRYNÄ-KOOKOSPIIRAKKA

1 pellillinen tai noin 16 palaa

4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g leivontamargariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Pinnalle:

1 prk (400/230 g) päärynäkuutioita mehussa

Kuorrutus:

100 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
4 dl kookoshiutaleita

a_paaryna-kookospiirakka_tv_0610.jpg

Mantelilastuja. Eli teet semmoisen "toscan" siihen pinnalle.
http://tiinati.vuodatus.net/blog/784641

+korvaat sen päärynän mieluummin omenalla. Persikka on vetistä.
 
Hoi, pakkiksen kokit ja kokittaret. Nyt on meikää ruvennu vituttaan sen verran mun paska paistinpannu ja ainainen rasvankäyttö paistamiseen, joten antakaapa vaikka henk.koht. kokemuksilla ehdotuksia seuraavasta pannuostoksestani. Myös hintahaarukkaa ois jees tietää.
 
Keittiövälinethread:
http://www.pakkotoisto.com/yleinen-keskustelu/37998-keittiovalineet-ja-ruuanvalmistus

No jos VAIN paistaa vaikkapa pihvejä jne eikä tee patoja/kastikkeita niin tuo Hackmann Kovanaama Pro on osoittautunut aika superhyväksi. Toimii lähes kuin valurautapannu ja Ceratec-pinnoitteeseen ei kyllä tartu kiinni ei sitten mikään. Kestää kuulemma myös tiskikoneen ja metallivälineet. Enpä ole koitellut enkä koita.
Miinuksena pirun matala reuna, ainakin omassa 28cm pannussa. Ehkä joku kasari voisi toimia hyvin jos jostain löydät ja tahdot tehdä soossejakin siihen. Pannu kestää myös uunin. Hinta noin 70e. Ei heikoille, painaa kuin synti :D

kovanaama_pro_uusi_720x247.jpg


Perus Kovanaama-pannut ovatkin sitten olleet täyttä kuraa ainakin kun viimeksi ostin vuosia sitten moisen, ehkä ne(kin) ovat parantuneet?

Nyt on ollut niin kiirusta ettei ole ehtinyt kokkailemaan mitään, pataruoka/kiusaus jne. linjalla menty muutama viikko, eikä loppua näy.

Tommonen kiusaus on ihan jees:

1 pss pirkka perunasipulisekoitusta
1 pss pirkka kinkkusuikaleita pussissa (ei pizzasuikaleita tai muitakaan makkarasysteemejä, paitsi toki jos dikkaa niin pistää vaikka lenkkiä)
1 dl purkki ruokakerma 15%
3-4 valkosipulinkynttä silputtuna
Pippurisekoitusta
merisuolaa myllystä

Perunoista puolet vuokaan, päälle mausteet ja kinkut sekä loput perunat. Pieni sekoitus ja kermat päälle. 35-40 minuuttia uunissa pussin ohjeen mukaan, antaa vetäytyä 10min ja alkaa lappomaan suuhun. Menee noin 3 minuuttia tekemiseen ja ihan hyvä perusmättö ketsupin kera.
 
Yhtään kuvaa ei tullut sunnuntain sapuskoista otettua, mutta ihan näin inspiraatioksi:

Perunagnoccheja saksanpähkinöillä ja salvialla
- 500g perunagnoccheja (esim. De Cecco)
- kourallinen saksanpähkinöitä
- kolme ruokalusikallista kuivattua salviaa tai pikkupuntti tuoretta
- muutama valkosipulin kynsi
- suolaa ja pippuria, päälle raastettua parmesaania.

Keitä gnocchit ja samanaikaisesti pannulla pienessä öljymäärässä kuullota valkosipuli, paahda osittain murskattuja pähkinöitä pari minuuttia (varo, etteivät pala), lisää salvia minuutiksi. Gnocchien kypsyttyä al denteksi (pari-kolme minuuttia) kaada lähes kaikkki keittovesi pois, mutta säästä hieman. Kaada gnocchit paistinpannulle, lisää hieman keittovettä ja sekoita pähkinäsalviakastike gnocchien kanssa. Suolaa ja pippuria maun mukaan samoin kuten juuri raastettua parmesaania.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom