Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Tälläsen tekasin vapun kunniaksi. Muuten tehty integrandin ohjeen mukaan, mutta pienempi satsi ja piilotin sisälle pekonin sijasta sipulia. Nam. Ruokajuomana tummaa lageria, toimi loistavasti.


img0328rj.jpg
 
hehe, no ei toi tosiaan mitenkään erityisen houkuttelevalta näytä, ennen kuin sitä maisto. :D

Tää oliki eka yritys, ei ehkä ois pitäny laittaa kuvaa.
 
Itse keittelen kattilassa, joten ei tietoa lämpötilasta. Intuitiolla mennään. Eiliset onnistuivat täydellisesti, mutta yleensä aina pari mediumia joukossa. :D

Itse yritin välttää noita mediumeja. Siksi ehkä turhan pitkä paistoaikakin...
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jääkaapissa on marinoitu possunsisäfilee (..joo en pidä marinaadista mutta eipä kaupassa muutakaan ollut jäljellä). Ehdotuksia mitä tuosta voisi vääntää. Jos viitsisi sateessa grillailla niin yksi vaihtoehto tietty olis vain se heittää tuollaisenaan grilliin... Pihvejä en jaksa siitä tehdä kun niitä tulee väännettyä ulkofileestä monta kertaa viikossa.
 
Jääkaapissa on marinoitu possunsisäfilee (..joo en pidä marinaadista mutta eipä kaupassa muutakaan ollut jäljellä). Ehdotuksia mitä tuosta voisi vääntää. Jos viitsisi sateessa grillailla niin yksi vaihtoehto tietty olis vain se heittää tuollaisenaan grilliin... Pihvejä en jaksa siitä tehdä kun niitä tulee väännettyä ulkofileestä monta kertaa viikossa.
Pese se ja kuivaa talouspaperilla, vähän sinappia pintaan ja hierot mausteseoksen siihen + savusta se sitten savupöntössä?

Itse pistin eilen marinoitumaan possun sisäfileet tässä marinadissa:
Main ingredients:

- tomato puree
- freshly crushed garlic
- olive oil
- fresh fine chopped cilantro/coriander

Additional spices to your taste:

- ground cumin (juustokumina)
- soy sauce
- Worcestershire sauce
- cayenne pepper
- freshly ground black pepper
- sea salt (not too much, as soy- and Worcestershire sauce already are salty)
- juice of half a lemon
- oregano

Vartaita ajattelin tehdä. En tiedä tekiskö tänään vai vasta huomenissa.
 
Olisko kellään hyvää reseptiä lihamurekkeen tekoon?

Lihamureke (4 annosta)

Ainekset:
800g paistijauhelihaa
1 sipuli
1prk tomaattipureeta
(1 kananmuna, ei välttämätön)
valkosipulia
mustapippuria
mausteita maun mukaan

Valmistus: Silppua sipuli pieneksi, samoin valkosipuli. Sekoita aineet hyvin kulhossa ja muotoile mureke uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin tunti. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla mausteeksi vaikkapa sinappijauhetta, timjamia tai muita yrttejä. Myös pieneksi silputut herkkusienet tuovat sopivaa vaihtelua.

Ei sen kummempaa.
 
Lihamureke (4 annosta)

Ainekset:
800g paistijauhelihaa
1 sipuli
1prk tomaattipureeta
(1 kananmuna, ei välttämätön)
valkosipulia
mustapippuria
mausteita maun mukaan

Valmistus: Silppua sipuli pieneksi, samoin valkosipuli. Sekoita aineet hyvin kulhossa ja muotoile mureke uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin tunti. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla mausteeksi vaikkapa sinappijauhetta, timjamia tai muita yrttejä. Myös pieneksi silputut herkkusienet tuovat sopivaa vaihtelua.

Ei sen kummempaa.
Joo, ja vuoka sitten tämmönen reiällinen:

anolon-nonstick-meat-loaf-pan-set.jpg
 
Vapuksi pientä kevyttä. Inskan marinadilla possun sisäfilettä, naudan sisäfilettä, aurajuusto-kana -salaattia ja jälkkäriksi shampanjaa, itse tehtyä jäätelöä ja suklaalla kuorrutettuja mansikoita. (Ainoa kauneusvirhe on olut, joka pääsi loppumaan ja piti turvautua lähi-Shellin valikoimaan). En jaksa kirjoittaa reseptejä, koska ketään ei kuitenkaan kiinnosta. Suosittelen kuitenkin kyseistä shampanjaa. Alkon halvimpia, mutta sitä ei uskoisi kun maistaa.

Edit: ja Ikeastahan se mitta on. Yleensä sotken siihen iltarahkan, mutta tällä kertaa jotai muuta. Taisi kuitenkin olla 5 dl mitta. Ei voi muistaa enää, kun on niin mukavan letkeä olo tuosta jälkkäristä.

Marinadi ja grillausliuos (Rypsäri, oregano, basilika, suola, pippuriseos ja grillausmauste sekä salainen ainesosa)

attachment.php


Juomat riittävän kylmään. Jos viinicooleri on lainassa, roskis käy näköjään myös.

attachment.php


Salaatti.

attachment.php


Valmis annos.

attachment.php


Jälkkäri.

attachment.php
 
ja jälkkäriksi shampanjaa, itse tehtyä jäätelöä ja suklaalla kuorrutettuja mansikoita. (Ainoa kauneusvirhe on olut, joka pääsi loppumaan ja piti turvautua lähi Shellin valikoimaan).
Kyllä pahin kauneusvirhe oli jälkkärin ja samppanjan yhdistäminen. :)
 
No ei sitä nyt koko pulloa aperetiiviksi kehdannut, vaikka kys. shappanja siihen sopii erinomaisesti. :)

Marinadin koko ohjeen voi kertoa joskus myöhemmin. Jolla oikeasti on merkitystä makuun.
 
Ruokajuomaksi kannattaa sampanjoista kokeilla Bollingeria. Omasta mielestä paras siihen.

Mistä saa sellaisen seinämagneetin johon voi pistää keittöveitset? MACit niin teräviä ettei viitsi pöydällä pitää.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom