Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Jep, just näin... Eli eka lämmitän varovasti hunajan ja öljyn siten, että sekoittuvat keskenään. Seuraavaksi kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät pyöritellään hunajaöljyn sekaan tasaisesti ja eikun uuniin. Kuivahedelmät sekoitin valmiiseen mysliin.

Jep, ja on hyvää!
 
helppoa pikaruokaa ja hyvää pikaruokaa

Hornetit vuokaan (550g)
0.5l vettä
paketti nuudeleita (ite käytin Dragon Blue 3min noodles: chicken and chili)

250astetta ja 30min-->, kanat ei kypsy vedessä niin nopeasti
Kannattaa sekottaa nuudelit veteen ettei tuu kuivia :)

2kpl ruispalaa
levitettä niin paljon kun kehtaa laettoo
Meetwurstia ja maustekurkkuja

Kurkkua voi kostuttaa vaikka limunaatilla :kippis:
 
Tämän reseptin olen laittanut tänne aiemminkin, mutta nyt kuvien kera. Todella maistuvaa!

PEKONIIN KÄÄRITYT BROILERITASKUT AURAJUUSTO-PESTO –TÄYTTEELLÄ

Maustamattomia broilerin rintafileitä
Pekonisiivuja
Vihreää pestoa
Aurajuustoa (voi käyttää myös mozzarella- tai vuohenmaitojuustoa, auralla tulee mun mielestä parasta)
Mustapippuria myllystä
(Suolaa ja mausteita maun mukaan)
Voita

1. Viillä broilerin rintafileen sivun paksuimpaan kohtaan viilto
2. Levitä fileen sisään pestoa sekä juustosiivu
3. Ripottele fileen päälle halutessasi hiukan suolaa (huomioi pekonin suolaisuus), muita mausteita (esim. paprikamauste) sekä mustapippuria
4. Kääri yksi tai kaksi pekonisiivua yhden fileen ympärille ja laita ne kiinni cocktail –tikulla
5. Ruskista fileet pannulla voissa pinnastaan kauniin ruskeiksi ja laita uuniin noin 200 asteeseen noin 10-15 minuutiksi. Voit myös hauduttaa fileet valmiiksi paistinpannulla kannen alla


***


Kokeilin tehdä näitä viikonloppuna. Paistoin tosin grillissä, mutta muuten valmistusmetodissa ei eroa. Ihan ok, mutta kalorimäärä on varmasti jotain aivan järkyttävää jo yhdessä rintafileessä. Tästä syystä toista kertaa tuskin tulee tehtyä aivan samalla reseptillä. Kanan hyvät ominaisuudet (= energiamäärä) menee tuossa mielestäni grillattavana hieman hukkaan.
 
Laitetaanpa tännekin resepti todella näppärälle ja makoisalle jauhelihakääryleelle. Nopea ja helppo valmistaa ja voi pojat miten maukasta!

Tarvikkeet:
- kilo paistijauhelihaa
- paketti koskenlaskija paprikaa
- pari pakettia pekonia
- mausteita mitä nyt sattuu kaapista löytymään


attachment.php

1. Käy kaupassa.

attachment.php

2. Lisäile jauhelihaan maun mukaan mausteita ja kauli levyksi yhdessä juuston kanssa.

attachment.php

3. Kasaa tavarat päällekkäin ja rullaa pötkyläksi. Säästä paketti pekonia kuorrutukseen.

attachment.php

4. Painele käärylettä esim leivinpaperin avulla tiiviiksi.

attachment.php

5. Kuorruta kääryle pekonilla. Laita cocktailtikuilla rakennelma pitäväksi.

attachment.php

6. Paista 200 asteessa noin tunti. Välillä voi avata uunin ovea ja tunnustella pekonin koskettavaa tuoksua. Älä unohda laittaa alapeltiä suojaksi sillä pötkylä tihkuu jonkin verran rasvaa pois.

attachment.php

7. Asettele viinirypäleitä tikkuihin.

attachment.php

8. Nauti kynttilän ääressä hyvän valkkarin seurassa.
 

Liitteet

  • 4a..webp
    4a..webp
    76,3 KB · Katsottu: 3 471
  • 6a..webp
    6a..webp
    62,7 KB · Katsottu: 3 379
  • 8a..webp
    8a..webp
    47,7 KB · Katsottu: 3 340
  • 5a..webp
    5a..webp
    45,1 KB · Katsottu: 3 412
  • 1a..webp
    1a..webp
    49,2 KB · Katsottu: 3 423
  • 2a..webp
    2a..webp
    55,3 KB · Katsottu: 3 406
  • 7a..webp
    7a..webp
    52,7 KB · Katsottu: 3 350
  • 3a..webp
    3a..webp
    49,7 KB · Katsottu: 3 496
ihan huikea! katsoin ensin, että onko tuo karitsan kruunu, kun tikut tekevät vähän sellaisen vaikutelman. Mutta viinirypäleet kruunaavat presentaation.
 
Tänään tuli väännettyä kunnon gourmet-sapuskat
200g naudan entrecote punaviinikastikkeessa, espanjalaisia uusia pottuja, salaattia, maalahden limppua ja jälkiruoaks leipäjuustoa.

Punaviinikastikkeen tein lisäämällä pannulle pari desiä punkkua, reilun nokareen voita, pari silputtua salottisipulia ja mausteita; jauhettua pippurisekoitusta, suolaa ja hyppysellinen vehnäjauhoja. Entrecotet hautui kastikkeen kanssa pannulla mukavan mureiksi.

ja kuva ateriasta
 
Tomaatti-parsavuoka

TOMAATTI-PARSAVUOKA (noin 2-4 hengelle)


0,5 kg vihreää parsaa
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl öljyä
6 tomaattia
nippu basilikaa
suolaa, mustapippuria myllystä, valkosipuli- ja sipulijauhetta
1tl sokeria
200 g mozzarellajuustoa
(voita)



Huuhtele tuoreet parsat. Leikkaa pois kova tyviosa. Kuori kuorimaveitsellä alin kolmannes parsan tyvestä. Laita parsat laakeaan kattilaan kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä ilman kantta viisi minuuttia. Valuta parsat
IMG_8713.jpg
IMG_8717.jpg


Kalttaa tomaatit, poista tomaatin kannat ja leikkaa tomaatit kuutioiksi
IMG_8718.jpg
IMG_7677-1.jpg

IMG_8720.jpg
IMG_8721.jpg


• Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä paistinpannulla
IMG_8719.jpg
IMG_8722.jpg
IMG_8725.jpg


• Lisää tomaattikuutiot kuullotettujen sipulien joukkoon ja hauduta hetken aikaa ilman kantta, jotta enin neste haihtuu
IMG_8726.jpg
IMG_8729.jpg


• Lisää joukkoon hienonnettu basilika, sokeri ja muut mausteet (mausteita voi käyttää reippaasti, sillä tomaattikastike on aika vetisen makuista muuten)
IMG_8733.jpg
IMG_8734.jpg


• Viipaloi mozzarella
IMG_8735.jpg


• Asettele valutetut parsat öljyttyyn uunivuokaan. Halutessasi voit laittaa voita parsan nuppujen päälle. Kaada päälle tomaattikastike ja peitä juustoviipaleilla. Kypsennä vuokaa 200- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia
IMG_8727.jpg
IMG_8736.jpg





IMG_8748.jpg



Alkuperäinen resepti: http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kauden_kasvis/Parsa
 
TOMAATTI-PARSAVUOKA (noin 2-4 hengelle)


0,5 kg vihreää parsaa
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl öljyä
6 tomaattia
nippu basilikaa
suolaa, mustapippuria myllystä, valkosipuli- ja sipulijauhetta
1tl sokeria
200 g mozzarellajuustoa
(voita)


Laittaisin sittenkin tota sokeria sekaan hiukan enemmän, kuitenkin max 1rkl.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Pitäisi mennä tuttaville vappua alottamaan ja ajattelin kantaa oman korteni kekoon syömisien suhteen! Eli jotain vinkkejä mitä pientä purtavaa voisi tehdä, pitäis olla myös aika helposti kuljetettavaa. Pitsaa ja munkkeja kuulemma on jo tiedossa eli ne on pois laskuista.
 
Pitäisi mennä tuttaville vappua alottamaan ja ajattelin kantaa oman korteni kekoon syömisien suhteen! Eli jotain vinkkejä mitä pientä purtavaa voisi tehdä, pitäis olla myös aika helposti kuljetettavaa. Pitsaa ja munkkeja kuulemma on jo tiedossa eli ne on pois laskuista.

Miten ois leipätikut (saa myös valmiina kaupasta) joiden ympärille kierrät parmankinkkua ja basilikaa?
 
Tää on ehkä pakkiksen paras ketju.:kuola:

Integrandin jauheliha -mötkylä pitää testata ja anonymityn parsa-vuoka vois olla kans kokeilemisen arvonen.
 
Pitäisi mennä tuttaville vappua alottamaan ja ajattelin kantaa oman korteni kekoon syömisien suhteen! Eli jotain vinkkejä mitä pientä purtavaa voisi tehdä, pitäis olla myös aika helposti kuljetettavaa. Pitsaa ja munkkeja kuulemma on jo tiedossa eli ne on pois laskuista.

Nämä reseptit ja kuvat olen laittanut tänne aiemminkin, mutta mielestäni ne sopivat vappusyöminkeihin. Nämä kaikki salaatit ovat mun mielestä maukkaita:



PERUNASALAATTI
(yht. noin 3700g = noin 15 hengelle)


3 kg perunoita (isoja, kiinteitä perunoita 17 kpl)
2-3 kpl isoja omenoita
4 kpl isoja maustekurkkuja
1 sipuli
6 rkl kapriksia
1 valkosipulimajoneesi/aioli (esim. Kavli, 275g)
2-3 prk Creme Fraiche
(2 rkl etikkaa)
1 ruukku persiljaa
2-3 rkl sinappia
sokeria (noin 2 tl)
suolaa
mustapippuria myllystä / mustapippurijauhetta
(valkosipulijauhetta)


• Kuori ja keitä perunat
• Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja kuutioi ne
• Kuutioi maustekurkut
• Leikkaa sipuli pieneksi kuutioiksi
• Hienonna persilja pieneksi silpuksi
• Sekoita omena-, maustekurkku- ja sipulikuutiot keskenään, sekoita joukkoon kaprikset
• Sekoita omassa astiassaan kastike Creme Fraichesta, majoneesista, sinapista, (etikasta), persiljasta ja mausta kastike sokerilla sekä oman maun mukaan (valkosipulijauheella), suolalla ja mustapippurilla
• Kun perunat ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen kuutioi perunat kuutioiksi, lisää joukkoon muut ainekset sekä kastike
• Laita perunasalaatti jääkaappiin vetäytymään yön yli
• Laita perunasalaatti kauniiseen tarjoiluastiaan ja koristele se persiljalla


Huom! Pienennä raaka-aineiden määrää tarpeen mukaan



Kuori ja keitä perunat:
Perunasalaatti002.jpg


Kuori ja kuutioi omenat:
Perunasalaatti004.jpg


Kuutioi maustekurkku:
Perunasalaatti008.jpg
Perunasalaatti009.jpg


Leikkaa sipuli pieniksi silpuksi:
Perunasalaatti006.jpg
Perunasalaatti007.jpg


Silppua persilja:
Perunasalaatti010.jpg


Mittaa kaprikset:
Perunasalaatti015.jpg


Tee kastike:
Perunasalaatti011.jpg
Perunasalaatti013.jpg


Koristele perunasalaatti persiljalla:
Perunasalaatti017.jpg



******


HEDELMÄINEN MAKARONISALAATTI SINIHOMEJUUSTOLLA


1 pss (400g) makaronia
1 tlk säilykepersikkaa (tölkki painaa n. 400g, jossa persikkaa n. 250g)
1 iso omena
250-300 g siemenettömiä viinirypäleitä
1 maustekurkku
1 pss (150g) sinihomejuustoa murusina (tai muuta juustoa kuutioina, esim. Edam)
n. ½ prk (100g) ranskankermaa
n. 200 grammaa valkosipulimajoneesia
loraus Kartanon salaattikastiketta (jos haluaa)
valkopippuria
(halutessaan joukkoon voi laittaa lihaa, esim. broilerin rintafileestä leikattuna kuutioita paistettuna ja maustettuna tai kinkusta)

1. Keitä makaronit ja viilennä ne juoksevan veden alla
2. Pilko persikat, omenat, viinirypäleet, maustekurkku (sekä mahdollisesti käytettävä liha)
3. Sekoita ranskankerma, valkosipulimajoneesi ja salaattikastike keskenään ja mausta kastike valkopippurilla. Sekoita kastike makaronien sekaan
3. Ripottele sinihomejuustomuruset makaronin sekaan ja sekoita (sinihomejuusto tuo enemmän makua kuin tavallinen juusto)
4. Sekoita hedelmä-, maustekurkku ja mahdolliset lihakuutiot makaronin sekaan
5. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Tarvittaessa salaattia voi ohentaa ranskankermalla



Keitä makaronit ja viilennä kypsät makaronit:
IMG_6170.jpg


Halkaise viinirypäleet, kuutioi maustekurkku, persikat sekä omena:
IMG_6161.jpg
IMG_6162-1.jpg
IMG_6172.jpg


Sekoita ranskankerma, valkosipulimajoneesi, salaattikastike sekä valkopippuri keskenään kastikkeeksi ja sekoita kastike makaronin sekaan:
IMG_6174.jpg
IMG_6198.jpg


IMG_6188.jpg
IMG_6191.jpg


Ripottele sinihomejuusto makaronin sekaan ja sekoita. Sekoita makaronin sekaan hedelmä-, maustekurkku ja mahdolliset broilerinlihakuutiot ja anna salaatin vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin:
IMG_6194.jpg
IMG_6196.jpg



Tarjoile kylmänä:
IMG_6207.jpg



******


Tässä maukkaan makuinen ja ruokaisa salaatti, jos vaan tykkää noista aineksista. Jos ei tykkää katkaravuista, niin voisin kuvitella, että tämä toimii myös mozzarella-juuston kanssa. Tosin mozzarellan maku on sen verran mieto, että se voi peittyä muiden makujen alle. Söin tätä ensimmäistä kertaa serkkulikan järjestämissä bileissä ja sen jälkeen olen tehnyt sitä itse muutamia kertoja. Helppo ja suht' nopea tehdä. Hyvää on myös se, että tämän voi valmistaa edellisenä päivänä ennen juhlia.

Muokkailin reseptiä siltä osin, että lisäsin alkuperäiseen reseptiin puolikkaan yksikyntisen valkosipulin. Tavallistakin voi tietty käyttää, mutta mun mielestä se on hiukan voimakkaamman makuista, joten se kannattaa huomioida. Silppusin sen veitsellä, koska puristetussa valkosipulissa voi olla vähän kitkerä maku. Käyttämäni katkaravut olivat yrteillä ja valkosipulilla maustettuja ja oliivit yrtti-valkosipulimarinoituja. Mielestäni salaatissa ei kuitenkaan ollut liikaa yrtin makua tai valkosipulia. Jos ei näistä niin välitä, niin voi tehdä salaatin alkuperäisen reseptin mukaan (linkki kuvien alla). Lisäksi laitoin katkarapuja ainoastaan 200 grammaa ja hyvin riitti.

Sitruunamehu estää avocadoa tummumasta. Kypsästä avocadosta irtoaa kuori sekä kivi helposti sormin irroittamalla. Kypsän avocadon tunnistaa: http://www.fruitbox.fi/index.asp?val=601&fruit=29


KATKARAPU-PASTASALAATTI (noin 4 hengelle pääruokana)


200 g = 5 dl pastaa (esim. värikästä simpukkapastaa)
vettä ja suolaa pastan keittämiseen
100 g vihreää pesto-kastiketta
2 avokadoa suikaleina tai kuutioina
1/2 sitruunan mehu
400 g kuorittuja pakastekatkarapuja (itse käytin valkosipuli-yrttimaustettuja 200g, hyvin riitti)
200 g lohkottuja kirsikkatomaatteja
2 dl tummia oliiveja (itse ostin tuoretiskiltä yrtti-valkosipulimarinoituja)
1/2 yksikyntinen tai tavallinen valkosipuli (voi jättää pois tai laittaa pienemmän määrän)



1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta keitinliemi tarkkaan pois, jätä jäähtymään
2. Sekoita jäähtyneen pastan joukkoon pesto-kastike

IMG_3181.jpg


3. Kuori ja suikaloi avokadot, mausta sitruunamehulla. Lisää pastaan avokadosuikaleet, jäiset katkaravut, lohkotut kirsikkatomaatit ja oliivit sekä halutessasi silputtu valkosipuli
IMG_3177.jpg
IMG_3190.jpg


IMG_3178.jpg
IMG_3179.jpg


IMG_3180.jpg


4. Anna salaatin maustua viileässä jonkin aikaa ennen kuin laitat salaatin tarjolle
IMG_3184.jpg




Alkuperäinen resepti: http://www.alko.fi/reseptit/fi/BA448...256D1F0036E3C2

Julkaistu: Etiketti 2/2001
 
upporasvassa ajattelin. joo liesituuletin pois päältä toki. taidan kokeilla ihan normi pullatakininaa mut jätän vaan löysemmäksi.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom