Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Paukku vois kyllä harkita leipurin uraa, ihan oikeasti. Konditoria pystyyn vaan :)


Hei, Huppe ja muut spesialistit, nyt olis hakusessa erilaisia "tulisia" reseptejä, eli esimerkiksi bbq-sooseja, joihin voisi soveltaa erilaisia tulisia kastikkeita joita kaappiin on tulossa. Blair's tuotteita siis tulossa.
 
Niin vääntää kyllä upeita kakkuja, ja kiitos Paukun, löysin vihdoin uudestaan tuon kinuskikissan blogin. Joskus eksyin kyseiseen blogiin, ja ymmyrkäisenä ihastelin kakkuja. Olen halunnut näyttää sen kavereille, mutta kun en enää muistanut osoitetta. Kiitos siis siitä :)

Kiitos <3 tommosta harjotteluahan tää vasta on :) Joo Kinuskikissaa on tullu selailtua kiitettävästi, ja kohta alkaa tulla ongelma: haluis kokeilla kaikkia kakkuja mutta kuka ne syö? En mä ite halua koko ajan kakkua popsia, tai siis haluan mutta kun ei linjat anna myöden :D
 
Kiitos <3 tommosta harjotteluahan tää vasta on :) Joo Kinuskikissaa on tullu selailtua kiitettävästi, ja kohta alkaa tulla ongelma: haluis kokeilla kaikkia kakkuja mutta kuka ne syö? En mä ite halua koko ajan kakkua popsia, tai siis haluan mutta kun ei linjat anna myöden :D

Tässä on myös oiva kakkublogi:
http://www.pullahiiri.com/

Tarpeet sitten täältä, kakunleipojan taivaasta:
http://www.bakeandparty.com
 
Iluvsport: -Tuohon kuivumisen estämiseksi kokeileppa sen päälimmäisen juustokastikkeen päälle vielä tuoreita ohkasia tomaattisiivuja ja sitten juustoraaste vasta niiden pintaan. Kokeilemisen arvoisia "lisiä normiohjeisiin" on myös porkkanaraaste jauhelihakastikkeessa ja/tai pinaatti juustokastikkeessa.

"Mites porukat tekee lasagnen? Mulla tulee aina vähän kuivaa, ja jotenkin mitään sanomatonta, jos jollain on hyviä ohjeita, niin kiittäisin kovasti"
 
Ideoita haettaessa ja katu-uskottavuutta kohotettaessa kannattaa muistaa BBC:n Good Food-lehti. On varsin laadukas brittijulkaisu ja käsittelee kokkausta aina edullisesta kotikokkauksesta Fine Dining-henkisiin Gordon Ramsay viiriäisspektaakkeleihin asti. Lehden joka numerossa on melkoinen määrä erilaisia reseptejä, tuote-esittelyitä, ajankohtaisia asioita ja ties mitä ja ylipäätään luettavaa sivutolkulla. Suosittelen.

http://www.bbcgoodfood.com/

Allekirjoittanut on nauttinut ko. lehden iloista vuoden alusta asti, kiitos joulupukin ;)

Muista ruokalehdistä Glorian Ruoka ja viini jo mainittiinkin ja mielestäni se on ihan mainitsemisen arvoinen. Sen sijaan tuo Top Chefissä usein esiin nouseva jenkkilehti Food & Wine on ainakin yhden numeron perusteella melkoinen pettymys. Vähän liian lokaalia asiaa ja muutenkin aika laimea. BBCGF on huomattavasti intensiivisempi ja enemmän vastinetta rahoille.
 
^

Mä en ole lukenut noita englannin kielisiä julkaisuja. Glorian Ruoka & Viini mulle tulee ja toisinaan sieltä löytyy ihan kokeilemisen arvoisia ja kiinnostavia reseptejä. Lisäksi mulle tulee Kotivinkki, josta löytyy kotijuttujen ohella myös mukavan arkisia reseptejä. Vaikka tykkäänkin ruuanlaitosta ja toisinaan sen osalta myös hifistelystä, niin silti olen myös henkeen ja vereen arkisen kotiruoan ystävä.

Eniten mä olen tykännyt Maku -lehdestä, jonka tilasin tässä just taas uudestaan. Pidän lehden värikylläisydestä sekä arkeen ja juhlaan sopivista resepteistä.

Lisäksi Alkon Etiketti-lehdestä (+ nettisivuilta) ja Stockmannin nettisivuilta löytyy myös hyviä reseptejä.
 
hei olin tuossa ekaa kertaa Thaimaassa käymässä ja vallan ihastuin paikalliseen sekä intialaiseen ruokaan :) Tais olla ruoka matkan parasta antia ;) Juuri lähti tilaus kaikenlaisteista tahnoista ja kastikkeista siam houseen! Etsiskelin tuossa mm. chicken tikka reseptejä,ja löytyikin hyviä,jäin vaan miettimään että onkohan ruokajugurteissa paljon eroja? Kaupoissahan turkkilaista on,niin vastaakohan se lähellekkään samaa? www.vahrehvah.com sivulta löytyi videoiden kera kaikkea hyvää! Kyllä se matkailu avartaa :D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jostain syystä tykkään tämän kanssa Lidlin bourbonvaniljajäätelöstä enemmän kuin vaikka Valion kermajäätelöstä.

En voi kyllä kuvitella tilannetta, jossa Valion kermajäätelö olisi parempaa kuin bourbonvaniljajäätelö.. :kuola:
 
Moikka,

Väsäsin vähä iltapalaa itelleni. Ei mitään gourmee safkaa, mutta nälkä lähti! Hyvin simppeliä ja vaivatonta. Kuvat eivät ole parhainta laatua, mutta teki mieli postata vähän samantapaista kuin Huppe ja Ano :)

Tässä ohje:

3 Hunaja marinoitua broilerin filettä.
Lohkoperunoita.

Voilá!

v.php


Fileet n. 30min ennen paistamista lämpiämään.

v.php


Paistaminen tapahtui vanhalla kunnon pallogrillillä!

v.php


Lopputulos kutakuinkin tuollainen. Lohkikset hoitelin uunissa

EDIT. Kuvat eivät tietenkää sovi näkymään -.-
 
Piti tehdä tässä pääsiäisenä pidemmän kaavan mukaan ruokaa, mutta valitettavasti nielurisatulehdus pilasi aikeet. Kurkku oli parin päivän ajan niin kipeä, että veden nieleminenkin tuotti kipua ja eilen menikin viisi tuntia jonottaessa lääkäriin sekä labraan.

Tänään kurkku on jo vähän parempi ja teinkin noista alunperin suunnitelmistani ruoista vain alku- ja jälkiruoan, sillä niitä on helpompi niellä. Laitan nämä iha makoisat reseptit tuohon alle. Valitettavasti en laittanut reseptiin aineksien tarkempia määriä, sillä tein tuon tahnan ihan silmämääräisesti mittailemalla. Kahdelle hengelle riittänee majoneesia sekä ketsuppia noin 0,5dl kumpaakin.

Pääruoaksi olin suunnitellut lihaisamman vaihtoehdon, mutta sen teen tässä joku toinen päivä, sillä kurkku ei ole vieläkään täysin kunnossa.



MUNA-JOKIRAPUTORNIT SALAATTIPETILLÄ


1 kananmuna per hlö
jokiravun pyrstöjä liemessä
kevytmajoneesia (sama määrä kuin ketsuppia)
tavallista tai chiliketsuppia (sama määrä kuin majoneesia)
chilijauhetta
ripaus maustepippuria
tilliä tai ruohosipulia
erilaisia salaatteja



1) Keitä kananmunat koviksi. Kuori kananmunat ja leikkaa ne kananmunaleikkurilla viipaleiksi
IMG_8390.jpg


2) Tee majoneesista, ketsupista, maustepippurista ja chilijauheesta tahna. Mausta tahna pienellä tilkalla jokirapujen maustelientä. Tarkasta maku
IMG_8391.jpg
IMG_8393.jpg


3) Hienonna tilli/ruohosipuli sekä talouspaperilla kuivatut jokiravun pyrstöt ja sekoita ne tahnan joukkoon. Jätä osa jokiravun pyrstöistä hienontamatta, jotta voit käyttää niitä halutessasi koristeena tai toasteissa
IMG_8396-1.jpg
IMG_8395.jpg

IMG_8397.jpg
IMG_8398.jpg


4) Levitä tahnaa kananmunanviipaleille kerros kerrokselta kasaten kananmuna takaisin muotoonsa. Voit jättää alimmaisen kananmunaviipaleen käyttämättä, jotta torni pysyy paremmin pystyssä
IMG_8399.jpg


5) Nosta viipaloitu ja täytetty kananmunatorni annoslautaselle salaattipetille ja koristella annoksen halutessasi tillillä tai ruohosipulilla. Tarjoile anos sitruuna- tai limeviipaleen kera alkupalana esim. pääsiäisenä tai brunssilla
IMG_8412.jpg




Resepti on kehitelty Maku-lehden muna-anjovistornit salaattipetillä –reseptistä, jotka sopivat hyvin tarjottavaksi esim. vappuna: http://www.maku.fi/makuaskeleet/juhlat/article148823-1.html




Näihin alla olevaan kahteen resepteihin on käytetty samoja aineksia kuin edellä oleviin torneihin:


KANAMUNAVENEITÄ JOKIRAPUTÄYTTEELLÄ


Halutessasi voit myös puolittaa kovaksi keitetyt kananmunat veneiksi ja ottaa niistä keltuaiset pois muussaten ne tahnan joukkoon. Tämän jälkeen täytä valkuaiskupit tahnalla
IMG_8415-1.jpg
IMG_8416.jpg


Koristele kananmunaveneet kokonaisilla jokiravun pyrstöillä sekä tillillä tai ruohosipulilla
IMG_8427.jpg




JOKIRAPU TOAST


Halutessasi voit muotoilla muotilla tai veitsellä paahtoleivästä haluamasi mallisia leipiä ja paahtaa ne leivänpaahtimessa ja asetella päälle tahnaa, jonka sekaan on sekoitettu myös kokonaisia jokiravunpyrstöjä. Näin tahnasta tulee täyteläisemmän näköistä
IMG_8430.jpg
IMG_8431.jpg


Koristele toastit tillillä tai ruohosipulilla ja tarjoile ne sitruuna- tai limeviipaleiden sekä halutessasi keitettyjen kananmunalohkojen kera. Tätä voisi pitää soveltuvin osin jonkinlaisena mukaeltuna versiona Tore Wretmanin kehittelemästä Toast Skågenista
IMG_8434.jpg





MANGO-MASCARPONEVAAHTO


1 tuore mango tai/ja 1tlk mangosäilykettä sokeriliemessä
250g mascarpone-juustoa
2dl kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria
pistaasipähkinöitä
keksejä (esim. Digestive)
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa



1) Soseuta osa mangosta soseeksi ja sekoita joukkoon sokeria sekä vaniljasokeria oman maun mukaan. Kuutioi loppu mango pieniksi kuutioiksi. Itse käytin molempia (säilykkeestä sosetta ja tuoreesta mangosta kuutioita)
IMG_8318.jpg
IMG_8320.jpg
IMG_8317.jpg


2) Vatkaa kermasta löysä vaahto, sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja mausta vaahto sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarvittaessa voit ohentaa vaahtoa juoksevalla kermalla
IMG_8328.jpg
IMG_8331.jpg
IMG_8332.jpg


3) Rouhi kuoritut pistaasit
IMG_8337.jpg


4) Murskaa keksit pieniksi paloiksi jälkiruokamaljan tai lasin pohjalle
IMG_8326.jpg


5) Laita keksien päälle kerros mangososetta ja mangososeen päälle kerros mascarponevaahtoa. Halutessasi voit tehdä useamman vastaavanlaisen kerroksen kekseistä, soseesta ja vaahdosta
IMG_8339.jpg
IMG_8342.jpg


6) Koristele annos kuutioidulla mangolla, pistaasirouheella sekä mintun tai sitruunamelissan lehdillä
IMG_8346.jpg




Tämä resepti pohjautuu joiltain "pappilan hätävara" -jälkiruokaan sekä Maku-lehden "keväiseen kerrosherkkuun": http://www.maku.fi/makuaskeleet/juhlat/article148823-1.html . Toisaalta taas päätin itse laittaa tuota mascarpone-juustoa sekaan, jota ei ole kummassakaan em. jälkiruoassa.

Halutessasi voit tehdä vaahdon myös kuohukermasta ja maitorahkasta. Pääsiäisenä voit tarjoilla tämän jälkiruoan esimerkiksi suklaamunan sisällä siten, että suklaamuna on puolitettu tai suklaamunan kapeampaan päähän on tehty reikä.
 
Nyt tuli vahingossa sen verta hyvää ruokaa että pitääpä pistää ohje kiertoon :)

elikkäs, paketti marinoimattomia broiskun rintafileitä jotka leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi ja nakataan kuumalle pannulle jossa rasvaa. Otetaan pikaisesti väri pintaan ja laitetaan suolaa oman maun mukaan.

Tämän jälkeen kaadetaan sekaan purkki ruokakermaa sekä muutamia reiluja nökäreitä Heinzin chilikastiketta (semmoista vähän tomaattipyreen oloista tavaraa) sekä rosmariinia, salviaa sekä basilikaa reilusti. Sitten annetaan hautua miedolla lämmöllä kunnes soosi on omaan makuun sopivasti kiehunut kasaan. Tämän kanssa lisukkeeksi voi sitte olla melkein mitä vain, riisiä, makaroonia tai vaikka pottumuusia...
 
Edellä mainitun reseptin mukaisesti:

Ostin lammaspaistia 4.95e/kg. Lihan alkuperämaa Uusi Seelanti, tuote on pakastetuote ja se painoi 2.61kg. Sulatin lihaa 2vrk jääkaapissa. Siivosin sen ensin läskeistä ja paloittelin:

P1010581.jpg


Marinadi:
P1010582.jpg


Timjamin sidoin nipuiksi:
P1010580.jpg


Lihat + marinadi muovisäkissä jääkaapiin 3 vuorokaudeksi:
P1010583.jpg

....

...3vrk myöhemmin paistettiin pekonin kera lihoja:
P1010604.jpg


P1010609.jpg


Uusi hankintani: Hackmann Kovanaama Pro:
Hackman - Cookware - Hard face PRO
Ensimmäinen kokeilu, pannu vaikutti vakuuttavalta, vaikka onkin jo poistettu myynnistä, sain poistohintaan 25 euroa, lähtöhinta kai jotain 80-90e pinnassa.

Pannu toimi hienosti:
P1010605.jpg


Myrttisen valkosipulikurkkuja ja sipuleita sekaan:
P1010606.jpg


Vähän viiniä pitää aina nauttia kun kokkailee:
P1010608.jpg


Mausteet:
P1010611.jpg


Hillosipuleita:
P1010607.jpg


Kaikki vaan sekasin valurautapataan:
P1010612.jpg


Pata uuniin ja uuni 175 asteeseen.

4h myöhemmin pata uunista ja suuruste sekaan sekä smetanat. Samalla yrttiperunaruukku uuniin ja 90min myöhemmin kamat uunista ulos:
P1010613.jpg


Pata näyttää tältä:
P1010614.jpg


Ja sekoittamisen jälkeen tältä:
P1010616.jpg


Lähikuva:
P1010615.jpg


Lautaselle sitten hunaja-suola-vedessä keitettyjä porkkanoita ja minttuhyytelöä:
P1010621.jpg


Lähempää:
P1010620.jpg


Ruoka oli jälleen kerran suussasulavaa. Suosittelen!
 
Aivan tajuttoman hienon näköstä. Suuri plussa noista kuvista. Itellä saattais nälkä tulla jos joutuis ruokaa 3 päivää odottelee. :rolleyes:
 
Tänään ei sitten onnistunut yhtään mikään. Mulla oli tarkoitus syödä vaaleaa parsaa hollandaise-kastikkeen kera, mutta kastike epäonnistui ja sitten loppuivat ainekset, enkä siksi pystynyt valmistamaan kastiketta uudestaan. Yleensä tuo kastike on onnistunut ihan hyvin, mutta nyt ensimmäistä kertaa onnistui sössimään sen.

Onneksi mulla oli kaapissa ilmakuivattua kinkkua, jota käärin keitettyjen parsojen ympärille. Valitettavasti parmesanraaste puuttui. Ainoasta jäljelle jääneestä kananmunasta tein uppomunan parsan ja kinkun seuraksi.

Nämä tämän päiväiset kokkailut eivät vaatineet kauhean suuria taitoja, joten en laita valmistusvaiheen kuvia tänne (ellei tota hollandaise-kastiketta oteta lukuun :D ). Ja toi lopullinen annoskuvakin on aika säälittävä. Vaalea parsa kun ei ole mitään maailman houkuttelevimman näköistä ruokaa.

Keitto-ohjeet yms. kopioin tänne suoraan näiltä sivuilta: Parsa



VAALEAA PARSAA ILMAKUIVATTUUN KINKKUUN KÄÄRITTYNÄ



Parsan keitto-ohje

Kiehauta 2 litraa vettä puolelle kilolle parsaa, lisää 1 rkl suolaa ja 2 palaa sokeria. Myös tilkka sitruunamehua sopii keitinveteen hyvin. Lisää parsat ja anna niiden kiehua hiljalleen. Vihreä parsa ja ohuet valkoiset parsat kypsyvät alle viidessä minuutissa. Tukevampi valkoinen ja violetti parsa vaativat vähintään 5 - 7 minuutin keittoajan. Aika lasketaan siitä, kun vesi uudelleen parsojen lisäämisen jälkeen alkaa kiehua.

Parsan tulee keittämisen jälkeenkin olla napakkaa, joten vältä ylikeittämistä. Kypsyys on varminta tarkistaa maistamalla. Valuta parsat hyvin esimerkiksi astiapyyhkeen tai talouspaperin päällä.

Parsan keittämiseen et välttämättä tarvitse erityistä parsakattilaa. Voit keittää parsat laakeassa kattilassa lappeellaan. Teräksinen tai pinnoitettu paistinpannu on myös hyvä.



***


Sivele keitettyjen parsojen päälle voita ja kääri ilmakuivattua kinkkua parsojen ympärille. Laita parsat voideltuun uunivuokaan ja ripottele niiden päälle halutessasi parmesanraastetta. Laita vuoka uuniin 220 asteeseen grillivastusten alle niin, että parsa ja kinkku saavat kaunista väriä pintaan. Itse söin parsan ja kinkun uppomunan kera.

Uppomunan keitto-ohje:
http://www.pakkotoisto.com/yleinen-keskustelu/66046-kokkausketju-63/


***


Parsan lisäkkeet

Parsa on maultaan mieto ja hienostunut. Parsa nautitaan keitettynä erilaisten kastikkeiden, voisulan tai sitruunalla ja yrteillä maustetun, vaahdotetun voin kanssa. Voit kokeilla parsan kanssa myös laadukasta, kylmäpuristettua öljyä ja täydentää tarjoilua sitruunamehulla ja tuoreyrteillä.

Hollanninkastike on parsan perinteinen kumppani. Hollannin kastike onnistuu hyvin pussituotteesta ja nykyään kastiketta saa myös lämmitystä vaille valmiina. Italialaiset tarjoavat vihreää parsaa voisulan ja parmesaaniraasteen kanssa. Puolalaiset lisäävät parsalle keitettyä, hienonnettua kananmunaa.

Ilmakuivattu kinkku tai muu ohueksi leikattu kinkku on tyypillinen parsan lisäke. Miedot maut eivät peitä parsan hienostunutta aromia. Parsa sopii kalan, äyriäisten, possun- tai broilerinlihan kanssa. Parsa, lämminsavustettu lohi ja korvasienikastike on kevään klassikkoherkku.

Parsa käy loistavasti risottoon ja salaatteihin. Se maistuu keitoissa, gratiineissa, munakkaissa ja vokkiruoissa. Kokeile grillata parsaa niin, että ladot parsatangot halsteriin.




IMG_8470.jpg
 
Tuli sitten tehtyä Hupen lammasta ja hyväähän tuo oli. Osalle ruokailijoista tosin hieman liian tulista, mutta siitä selvittiin maitolasillisella. Liha oli erittäin mureaa 6 tunnin uunireissun jälkeen, vaikka se näytti ennen paistamista lähinnä auton alle jääneeltä. Suosittelen lämpimästi. :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom