- Liittynyt
- 18.6.2009
- Viestejä
- 1 873
Saitko tosiaan tuon näköisiä ilman etikkaa?
Juu, tulihan niistä :D.
Tein semmoisen pyörteen mihin tulee se "aukko" melkein pohjaan asti..
Ei niitä ryssiä voi :D
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Saitko tosiaan tuon näköisiä ilman etikkaa?
Juu, tulihan niistä :D.
Tein semmoisen pyörteen mihin tulee se "aukko" melkein pohjaan asti..
Ei niitä ryssiä voi :D
Juu, tulihan niistä :D.
Tein semmoisen pyörteen mihin tulee se "aukko" melkein pohjaan asti..
Ei niitä ryssiä voi :D
Kuinka monta minuuttia pidit ja jäikö keltuainen löysäksi?
^
Mitäs sä laitoit siihen marinadiin?
Haista sinäkin, Huppe. Ei tässä nälkä vielä olutkaan. Tee joskus jotain mikä ei näytä noin hyvältä.
Hupen lammaspata
500gr lammasta (itse käytin pakastettua karitsan paahtopaistia Suomen Lidlistä 9,99e/kg)
n. 100gr pekonia silputtuna
1 sipuli
puolikas purkillinen hillosipulia
1 voimakas suolakurkku kuutioina, vaikkapa Myrttisen
Mausteet:
2rkl hunajaa
1rkl cayennea
0,5rkl mustapippurirouhetta
1 lihaliemikuutio
1rkl paprikajauhetta
1tl muskottipähkinää
3 laakerinlehteä
1prk smetanaa
Marinadi:
3 kynttä valkosipulia silputtuna (ei puristettuna!)
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria
Tuoreita yrttejä silputtuna: Timjamia, Minttua, Rosmariinia (yhteensä 1-2 reilua kourallista)
Leikkaa lammas/karitsa 5mm paksuiksi siivuiksi, poikkisyin tottakai. Laita siivut pussiin yhdessä marinadin kanssa kahdeksi vuorokaudeksi. Ota lihat huoneenlämpöön 2h ennen paistamista.
Paista pannulla pekonit ja lisää joukkoon lampaat osissa. Viskaa mukaan myös sipulit, hillosipulit ja suolakurkut sekä mausteet. Paistele hetki ja lisää kiehuvaa vettä niin että lihat ja muut ainekset peittyvät. Laita joukkoon myös laakerinlehdet, mutta älä smetanaa.
Laita savi-/valurautapata jossa aineet ovat, uuniin 175 astetta noin 2h ajaksi (muista kansi päälle!). Tarkista sitten ja lisää nestettä jos on tarve. Laita vielä uuniin 2h ajaksi. Sekoittele, tee sekaan suuruste:
2-3rkl vehnäjauhoa + sopivasti kylmää vettä, sekoita juoksevaksi, ei puuroksi. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon samalla kun lisäät myös Smetanat. Sekoita hyvin ja laita uuniin 60-90 minuutin ajaksi kannen alle.
Kaveriksi perunaruukku:
Valkosipuliyrttikermaperunat ruukussa
Sopivasti perunoita viipaleina, suht ohkasina
2-3 kynttä valkosipulia silputtuna
tuoretta rosmariinia silputtuna
tuoretta timjamia silputtuna
kuivattua timjamia
kuivattua rosmariinia
suolaa
kunnon loraus oliiviöljyä
Sekoita muoviastiassa sekaisin, lisää pari nokaretta voita sekä kuohukermaa siten että perunat lähes peittyvät. Kaada seos vaikkapa emaloituun valurautaruukkuun jossa myös kansi. 200 astetta reilu tunti ja lopuksi kansi pois ja gratinointi ilman kantta. Ruukku pöytään ja koristelu tuoreella persiljalla.
Lisäksi vaikkapa juustohöylällä viipaloituja porkkanoita sokeri-suolavedessä keitettynä (max. 2-3min ajan keittämistä!) sekä tietenkin minttuhyytelöä.
Aika herkullista tuli, toivottavasti muistin kaikki ainekset. Oikeesti siis molemmat oli aivan saamarin hyviä, ehkä yksi parhaista safkoista mitä olen tehnyt. Uskomattoman mureaa lammasta ja taivaallista perunalisuketta. Edellä mainitsemani valmiin reseptin lammaspadasta Pastanjauhanta-webistä testasin myös mutta se oli aika pahaa. Tämän kehittelin ihan itse toisen kanssa rinnalle, eli tein tosiaan 2 lammasruokaa samaan aikaan.
Lopputulos:
Jälkkäriksi tein Pirkka-Lehdestä poimitut:
Persikka-Rahkatorttu
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=2118&rname=persikka-rahkatorttu
Pashajälkiruoka
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3206&rname=pashajÄlkiruoka
Kuvassa piirakka:
Ihan kokeilemisen arvoisia jälkkäreitä molemmat, eivät mitään erikoisia muttei jaksanut nähdä suurta vaivaakaan. En tee varmaankaan uusiksi koskaan. Pashan rakensin kerroksittain Iittalan lasiin ja koristelin kiiweillä sekä persikanpaloilla.
Valitan kehnoa kuvanlaatua, mutta ruokalinssi on Saksassa ja olosuhteet muutenkin ovat hieman kehnot ;)
pilvenpiirtäjän kanavuoka: tässä en anna nyt muut kun ainekset koska se on vähän kun muitakin laatikoita tekis. (keitä riisit laita vuokaan lisää kypsä kana ja maustettu kerma "curry, valkosipuli jauhe grillimauste suola jne jne oman maun mukaan" sienet tai kasviksia hienonnettuna paistos uuniin muhimaan n 175-200. anna muhia jonkin aikaa kunhan päällinen vähän tummenee ja neste imeytyy) (kaikki aineet sekasin keskenään kuten laatikoissa yleensä)
Kertokaapas mulle hyvä ohje kalkkunarullalle. Ostin kilon pötikän ja kun sen laittaa uunissa niin siitä tulee aika kuivaa ja mautonta. Onko Hupella ja kumppaneilla vaikka hyvää marinointiohjetta vai millä saisi kalkkunarullaan makua ?
Juustoraasteet vielä päälle, niin hyvää tulee