Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Juu, tulihan niistä :D.

Tein semmoisen pyörteen mihin tulee se "aukko" melkein pohjaan asti..

Ei niitä ryssiä voi :D

Aika komeasti onnistuit! Mulla onkin tuolla joku 12 kappaleen paketti jotai halppismunii, nii vois illan kuluks niillä kokeilla et josko tuo onnistuis, ku ei multakaa etiikkaa löydy mut kananmunii kyl tekis mieli, nii samapa se on noit kokeilla. :)
 
Kuinka monta minuuttia pidit ja jäikö keltuainen löysäksi?

~3min ajan pidin vedessä, katsoin vain mikron kellosta mihin aikaan laitoin, eli en niin tarkkaan kattonut..

Löysäks jätin, silleenhän munat on parhaita :kuola: :D
 
Pizzaaaaa

Noniin, viimeviikolla uhosin tekeväni pizzaa, nyt se tapahtui.
Pohjanteko-ohjeet bylsin Oliverin pojalta. Muuntelin vähän, mutta menee pääosin näin:

15dl jauhoja, laitoin puolet vehnää, puolet durum vehnäjauhoja
5g hiivaa
6-7dl vettä
1rkl sokeri
1tl suola


Suola ja jauhot sekaisin kulhossa, sokeri, hiiva ja vesi erikseen yhteen. Kippaa jauhot (puhtaalle!!!) pöydälle, tee keskellä isompi kolo. Kaada pikkuhiljaa vesiseos koloon, sekoita haarukalla reunoilta jauhoja mukaan.

attachment.php


Kun menee liian jäykäksi sekoittaa haarukalla, jauhota kädet ja ala veivaamaan taikinaa. Vedä vas. Kädellä taikinaa itseesi päin, oikeella poispäin. Jatka noin 10min kunnes taikina on sitkeää. Heitä taikina huoneenlämpöön nousemaan väh. 15minuutiksi.

attachment.php


Kohotuksen jälkeen, jaa taikina vähintään 6 osaan, mä jaoin 8:aan. Kauli taikina ohueksi, noin 1mm paksuksi. Ota sopiva pala foliota, laita siihen pohjalle oliiviöljyä ja durum jauhoja ohut kerros. Nosta taikina foliolle. Anna levänä noin 15min ennen paistoa.

Uuni 300asteeseen, paisto alimmalla tasolla. Koska pohjia tuli paljon, esipaistoin osan ja laitoin pakkaseen.

attachment.php


Sitten päälle tomaattikastike:
1prk tomaattimurska
1prk tomaattipyree
tuoretta basilikaa
suola, pippuri yms mausteet
1rkl sokeri.


Keitä 20min hellalla.

attachment.php


Sitten vaan tavaraa pizzan päälle oman maun mukaan. Oli vähän työläs resepti tehdä, mutta tuli ihan sikahyvää. Pohja ihan kurkoa! Lopputuloksen näet alla.

attachment.php


attachment.php
 

Liitteet

  • pizza-7..webp
    pizza-7..webp
    99 KB · Katsottu: 3 723
  • pizza-6..webp
    pizza-6..webp
    35,6 KB · Katsottu: 3 710
  • pizza-3..webp
    pizza-3..webp
    25,1 KB · Katsottu: 3 729
  • pizza-2..webp
    pizza-2..webp
    29,9 KB · Katsottu: 3 682
  • pizza-5..webp
    pizza-5..webp
    68,2 KB · Katsottu: 213
  • pizza-4..webp
    pizza-4..webp
    57,3 KB · Katsottu: 3 700
  • pizza..webp
    pizza..webp
    53,7 KB · Katsottu: 3 696
Viimeksi muokattu:
Club Sandwich

Teriyaki-marinoitua (itse marinoitua toki) kananrintafilettä. Ensin nuijitaan fileet parin millin paksuisiksi parin kelmun välissä. Marinoidaan ja paistetaan. Itse heitin vielä mausteita ja bbq-soossia jne sekaan.

Majoneesi: majoneesia, paprikaa, suolaa, sokeria, dijon hunajasinappia ja sinappikurkkusalaattia.

Täytteet alhaalta ylöspäin, muistaakseni about näin:

Leipä paahdettuna
Voita
Ketsuppia
Jääsalaattia
Kanafile
Majoneesia
Paprikasiivuja
Punasipulia
Cheddar-sulatejuustoa
Leipä paahdettuna
Ketsuppia
Jääsalaattia
kananmuna paistettuna
pekonia paistettuna
Majoneesia
Tomaattia
ylikypsää saunapalvi-kinkkua
Leipä paahdettuna

Pari kuvaa:

P1010466.jpg


P1010467.jpg



Noihan pitäisi tarjoilla siten että laitetaan valmiiseen leipään 4kpl hammastikkuna, leikataan leivistä 4 pientä kolmiota (nurkasta nurkkaan siis) ja kipataan leivät lautaselle leikkauspinnat ylöspäin. Täytetään ympäröimä lautasen keskiosa ranskanperunoilla.

Nyt kyseessä oli siis vain eväsleivät joten tein kolmioleipiä noista.
 
^

Mitäs sä laitoit siihen marinadiin?

En mä muista. Reipppaasti jotain jämiä mitä löysin. Teriyaki-soossia, Jim Beam BBQ-soossia, sokeria, ketsuppia, worchestershire-soossia, suolaa, cayennea, mustapippuria jne. Ei tolla niin väliä ole. Paahdoin noi kanat reippaalla lämmöllä silleen paahdetuiksi, joka antoi oman makunsa siihen.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Haista sinäkin, Huppe. Ei tässä nälkä vielä olutkaan. Tee joskus jotain mikä ei näytä noin hyvältä.

Jep, tätä ketjua on hauska lukee silleen dietillä. Kun ei pääse herkutteleen niin voi kattoa edes kuvia. Oikeeta ruokapornoo...

(harmi vain ettei nälkään auta)
 
pilvenpiirtäjän kanavuoka: tässä en anna nyt muut kun ainekset koska se on vähän kun muitakin laatikoita tekis. (keitä riisit laita vuokaan lisää kypsä kana ja maustettu kerma "curry, valkosipuli jauhe grillimauste suola jne jne oman maun mukaan" sienet tai kasviksia hienonnettuna paistos uuniin muhimaan n 175-200. anna muhia jonkin aikaa kunhan päällinen vähän tummenee ja neste imeytyy) (kaikki aineet sekasin keskenään kuten laatikoissa yleensä:))
 
Hupen lammaspata

500gr lammasta (itse käytin pakastettua karitsan paahtopaistia Suomen Lidlistä 9,99e/kg)
n. 100gr pekonia silputtuna
1 sipuli
puolikas purkillinen hillosipulia
1 voimakas suolakurkku kuutioina, vaikkapa Myrttisen

Mausteet:
2rkl hunajaa
1rkl cayennea
0,5rkl mustapippurirouhetta
1 lihaliemikuutio
1rkl paprikajauhetta
1tl muskottipähkinää

3 laakerinlehteä
1prk smetanaa

Marinadi:
3 kynttä valkosipulia silputtuna (ei puristettuna!)
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria
Tuoreita yrttejä silputtuna: Timjamia, Minttua, Rosmariinia (yhteensä 1-2 reilua kourallista)

Leikkaa lammas/karitsa 5mm paksuiksi siivuiksi, poikkisyin tottakai. Laita siivut pussiin yhdessä marinadin kanssa kahdeksi vuorokaudeksi. Ota lihat huoneenlämpöön 2h ennen paistamista.

Paista pannulla pekonit ja lisää joukkoon lampaat osissa. Viskaa mukaan myös sipulit, hillosipulit ja suolakurkut sekä mausteet. Paistele hetki ja lisää kiehuvaa vettä niin että lihat ja muut ainekset peittyvät. Laita joukkoon myös laakerinlehdet, mutta älä smetanaa.

Laita savi-/valurautapata jossa aineet ovat, uuniin 175 astetta noin 2h ajaksi (muista kansi päälle!). Tarkista sitten ja lisää nestettä jos on tarve. Laita vielä uuniin 2h ajaksi. Sekoittele, tee sekaan suuruste:

2-3rkl vehnäjauhoa + sopivasti kylmää vettä, sekoita juoksevaksi, ei puuroksi. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon samalla kun lisäät myös Smetanat. Sekoita hyvin ja laita uuniin 60-90 minuutin ajaksi kannen alle.

Kaveriksi perunaruukku:

Valkosipuliyrttikermaperunat ruukussa
Sopivasti perunoita viipaleina, suht ohkasina
2-3 kynttä valkosipulia silputtuna
tuoretta rosmariinia silputtuna
tuoretta timjamia silputtuna
kuivattua timjamia
kuivattua rosmariinia
suolaa
kunnon loraus oliiviöljyä

Sekoita muoviastiassa sekaisin, lisää pari nokaretta voita sekä kuohukermaa siten että perunat lähes peittyvät. Kaada seos vaikkapa emaloituun valurautaruukkuun jossa myös kansi. 200 astetta reilu tunti ja lopuksi kansi pois ja gratinointi ilman kantta. Ruukku pöytään ja koristelu tuoreella persiljalla.

Lisäksi vaikkapa juustohöylällä viipaloituja porkkanoita sokeri-suolavedessä keitettynä (max. 2-3min ajan keittämistä!) sekä tietenkin minttuhyytelöä.

Aika herkullista tuli, toivottavasti muistin kaikki ainekset. Oikeesti siis molemmat oli aivan saamarin hyviä, ehkä yksi parhaista safkoista mitä olen tehnyt. Uskomattoman mureaa lammasta ja taivaallista perunalisuketta. Edellä mainitsemani valmiin reseptin lammaspadasta Pastanjauhanta-webistä testasin myös mutta se oli aika pahaa. Tämän kehittelin ihan itse toisen kanssa rinnalle, eli tein tosiaan 2 lammasruokaa samaan aikaan.

Lopputulos:
lammaspata.jpg


Jälkkäriksi tein Pirkka-Lehdestä poimitut:
Persikka-Rahkatorttu
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=2118&rname=persikka-rahkatorttu

Pashajälkiruoka
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3206&rname=pashajÄlkiruoka

Kuvassa piirakka:
rahkapiiras.jpg


Ihan kokeilemisen arvoisia jälkkäreitä molemmat, eivät mitään erikoisia muttei jaksanut nähdä suurta vaivaakaan. En tee varmaankaan uusiksi koskaan. Pashan rakensin kerroksittain Iittalan lasiin ja koristelin kiiweillä sekä persikanpaloilla.

Valitan kehnoa kuvanlaatua, mutta ruokalinssi on Saksassa ja olosuhteet muutenkin ovat hieman kehnot ;)

Tämä lähtee uuniin taas pääsiäisenä. Suosittelen!
 
Ei pitäisi lukea tätä kun on nälkä!!:curs:
 
Hyvältä näyttää Hupen pata. Taidan laittaa tuollaisen tulille lauantaina, mutta että reilu 5 tuntia uunissa? Täytyy muistaa aloittaa tarpeeksi aikaisin, ettei vieraat jää ilman ruokaa.
 
Joo, juuri pistin halvimman mahdollisen lampaan sulamaan jääkaappiin. 2.60kg pakastealtaan lammaspaistia K-Supermarketista hintaan 4.95e/kg Plussakortilla.
Kun tuo on sulanut niin alkaa parin vuorokauden marinointi jonka jälkeen sitten todennäköisesti sunnuntaina nautimme padan 6h uunittelun jälkeen valurautapadasta.
 
Kertokaapas mulle hyvä ohje kalkkunarullalle. Ostin kilon pötikän ja kun sen laittaa uunissa niin siitä tulee aika kuivaa ja mautonta. Onko Hupella ja kumppaneilla vaikka hyvää marinointiohjetta vai millä saisi kalkkunarullaan makua ?
 
pilvenpiirtäjän kanavuoka: tässä en anna nyt muut kun ainekset koska se on vähän kun muitakin laatikoita tekis. (keitä riisit laita vuokaan lisää kypsä kana ja maustettu kerma "curry, valkosipuli jauhe grillimauste suola jne jne oman maun mukaan" sienet tai kasviksia hienonnettuna paistos uuniin muhimaan n 175-200. anna muhia jonkin aikaa kunhan päällinen vähän tummenee ja neste imeytyy) (kaikki aineet sekasin keskenään kuten laatikoissa yleensä:))

Juustoraasteet vielä päälle, niin hyvää tulee :)
 
Kertokaapas mulle hyvä ohje kalkkunarullalle. Ostin kilon pötikän ja kun sen laittaa uunissa niin siitä tulee aika kuivaa ja mautonta. Onko Hupella ja kumppaneilla vaikka hyvää marinointiohjetta vai millä saisi kalkkunarullaan makua ?

Eipä noista rullista yleensä hyviä saa mitenkään. Nehän kasataan jätteistä ja "liimataan" + puristetaan yhteen, laitetaan verkko päälle ja tuupataan suolavedellä turpeaksi. Heitä roskiin ja osta filettä tilalle.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom