Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Eipä noista rullista yleensä hyviä saa mitenkään. Nehän kasataan jätteistä ja "liimataan" + puristetaan yhteen, laitetaan verkko päälle ja tuupataan suolavedellä turpeaksi. Heitä roskiin ja osta filettä tilalle.

On semmoinen juttu kun fileerulla, oli ainakin jouluna ihan täyttä tavaraa, jumalattoman hyvää. Toisen rullan tein niinkun kinkun eli sinappia päälle ja toiseen pekonia, mut sinapilla oli pare. Siihen kylkeen hyvä kastike niin avot.
 
Itse kun kääräsee ohkaset fileet rullaksi ja täytettä sisään, päälle pekonit ja savustelee sen kypsäksi niin hyvä tulee. Fileerullat voivat ollakin jo ihan ok..

Tein just vohveleita, tuli täyttä paskaa. Käytin tätä ohjetta:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/18604/Rapeat vohvelit

Ostin tommosen vohveliraudan kun muksu halus, maksoi 17 euroa Tokmannilla.

Kertokaapas Linnanmäen vohveleiden resepti :)
 
Itse kun kääräsee ohkaset fileet rullaksi ja täytettä sisään, päälle pekonit ja savustelee sen kypsäksi niin hyvä tulee. Fileerullat voivat ollakin jo ihan ok..

Tein just vohveleita, tuli täyttä paskaa. Käytin tätä ohjetta:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/18604/Rapeat vohvelit

Ostin tommosen vohveliraudan kun muksu halus, maksoi 17 euroa Tokmannilla.

Kertokaapas Linnanmäen vohveleiden resepti :)

En tiedä nuista Linnanmäen voffeleista, mutta tässpä maailman parhaiden belgialaiset vohveleiden resepti.

3 munaa
1/4dl maitoa
125g voita
2 3/4dl sokeria
4dl vehnäjauhoja

1. Riko munien rakenne kulhossa
2. Kaada päälle maito ja sokeri
3. Lisää pehmentynyt voi sekä jauhot.
4. Paista vohveleiksi.
5. Laita valmiit vohvelit uuniritilälle odottaamaan syömistä.

Valmiit vohvelit on herkullisen rapeita. Päälle vaikkapa marjoja ja vaniljajäätelöä.
 
Mietinkin jo että olisiko pitänyt googlettaa Belgialaisia vohveleita. Ne ovat olleet aivan taivaallisen makuisia aina kun Bangkokin metroasemalta niitä osti.
Erona näyttäisi olevan käytännössä vain huikea sokerin määrä. Taikina niissä oli ainakin Bangkokissa sellaista todella tahmeaa, lähes leipätaikinan omaista.
 
En tiedä nuista Linnanmäen voffeleista, mutta tässpä maailman parhaiden belgialaiset vohveleiden resepti.

3 munaa
1/4dl maitoa
125g voita
2 3/4dl sokeria
4dl vehnäjauhoja

1. Riko munien rakenne kulhossa
2. Kaada päälle maito ja sokeri
3. Lisää pehmentynyt voi sekä jauhot.
4. Paista vohveleiksi.
5. Laita valmiit vohvelit uuniritilälle odottaamaan syömistä.

Valmiit vohvelit on herkullisen rapeita. Päälle vaikkapa marjoja ja vaniljajäätelöä.


Tuleeko tuohon todellakin vain 1/4 dl maitoa? Aika vähän on nestettä.
 
Eipä noista rullista yleensä hyviä saa mitenkään. Nehän kasataan jätteistä ja "liimataan" + puristetaan yhteen, laitetaan verkko päälle ja tuupataan suolavedellä turpeaksi. Heitä roskiin ja osta filettä tilalle.

Oli pakko tarkastaa ja on sentään filerullaa :D Täytyisköhän kokeille sinappikuorruttetta kuten kinkussa, vois ehkä toimia...
 
Täydellinen pastakastike.

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
paljon valkosipulia
muutama siivu pekonia
2 prk tomaattisosetta
2 dl punaviiniä
2 porkkanaa raastettuna
palsternakka raasteena
1 rkl fariinisokeria
1 rkl basilikaa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
mustapippuria
suolaa
öljyä
parmesaania
spagettia

Silppua pekonit ja paista ne kuumalla pannulla. Lisää sekaan 1 rkl öljyä ja pilkotut sipulit ja valkosipulit ja kuullota ne. Lisää Jauheliha osissa ja paista hyvin. Lisää tomaattisose, kasvikset, yrtit, mausteet, viini ja fariinisokeri. Anna hautua 2-6 tuntia kannen alla, mitä pitempään, sen parempi.
Keitä spagetti ja yhdistä kastikkeeseen. Ripottele parmesaania päälle ennen tarjoilua.
 
Hirvipaisti 3-4 hengelle

Sopiva määrä hirveä paloina

Voita paistamiseen

3-4 tl suolaa

10 kokonaista maustepippuria

vettä

lanttua ja porkkanaa



hirvi..webp


hirvi1..webp

hirvi2..webp


hirvi3..webp

hirvi4..webp



Meillä oli nuorta hirveä, joka on usein nopeammin kyspyvämpää ja mureampaa kuin vanhempi hirvi, joten tämä kannattaa huomioida paistoajassa. Ensiksi paloitellaan hirven paisti ja ruskistetaan palat pannulla voissa. Tässä vaiheessa lisätään eka satsi suolaa eli 1-2 teelusikallista. Tämän jälkeen palat laitetaan pataan, joka täytetään vedellä, niin että lihat peittyvät. Maustetaan pippureilla ja taas suolalla (1tl). Paistetaan uunissa kannen alla 200 asteessa aluksi noin tunnin verran. Tällä välin pilkotaan juurekset ja lisätään ne pataan noin tunnin uunissa olon jälkeen. Paistetaan toinen tunti ja tarkistetaan lihan kypsyys ja suola. Maustetaan tarvittaessa ja annetaan olle vielä niin kauan, että liha on kypsää. Hirvenpaitsi vaatii yleensä paistoaikaa noin 2-3 tuntia, meillä oli 2 tuntia 15 minuuttia.

]
Speltti-kaura pannari


5 dl (luomu)kevytmaitoa

2 kpl (luomu)kananmunia

1 dl spelttijauhoja

1 dl (luomu)vehnäjauhoja

2 rkl (luomu)kaurahiutaleita

1 rkl voita

ripaus suolaa


spelttipanna..webp


spelttipanna1..webp

Tarjoillaan esimerkiksi survottujen mansikoiden ja sokerin kanssa.
 
pilvenpiirtäjän kanavuoka: tässä en anna nyt muut kun ainekset koska se on vähän kun muitakin laatikoita tekis. (keitä riisit laita vuokaan lisää kypsä kana ja maustettu kerma "curry, valkosipuli jauhe grillimauste suola jne jne oman maun mukaan" sienet tai kasviksia hienonnettuna paistos uuniin muhimaan n 175-200. anna muhia jonkin aikaa kunhan päällinen vähän tummenee ja neste imeytyy) (kaikki aineet sekasin keskenään kuten laatikoissa yleensä:))
Väsäsin tätä äsken pienen modauksen kera. Survoin nimittäin kyseisen mönjän paprikanpuolikkaiden sisään, raastoin juustoa päälle ja heitin uuniin. Siellä ne nyt hiljalleen kypsyvät ja kohta pääsee maisteleen.
 
Oli pakko tarkastaa ja on sentään filerullaa :D Täytyisköhän kokeille sinappikuorruttetta kuten kinkussa, vois ehkä toimia...

On semmoinen juttu kun fileerulla, oli ainakin jouluna ihan täyttä tavaraa, jumalattoman hyvää. Toisen rullan tein niinkun kinkun eli sinappia päälle ja toiseen pekonia, mut sinapilla oli pare. Siihen kylkeen hyvä kastike niin avot.

Sinappijuttua ei ole ainakaan moitittu:)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Glorian Ruoka&Viini lehdestä napattu pizzapohjaresepti tuli testattu viime vkl ja tuli kyllä erinomaisen rapsakka pohja

4dl vehnäjauhoja
2dl vettä
0,5tl suolaa
2rl oliiviöljyä
1/5pkt hiivaa

liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, lisää jauhot ja vaivaa 7min
lisää öljy ja vaivaa vielä 5min
liina päälle ja jääkaappiin ~vuorokaudeksi.
jaa taikina kahteen palaan ja pyötittele siitä pulla. pulla leivinpaperille, painele litteäksi ja kauli ohueksi
uuni kiertoilmalla 250astetta ja esipaista pohojaa keskellä uunia 10min (kannattaa vahtia, omista pohjista tuli palloja jotka piti välissä puhkaista

täytteen maun mukaan. samassa lehdessä oli valkoisen pizzan ohje

1prk ranskan kermaa
1/2 luomu sitruuna
suola, pippuri
ilmakuivattu kinkku
oliiviöljy
salvia

raasta sitruunan kuori ranskankerman sekaan, lisää 2tl sitruunanmehua, mausta suolalla ja mustapippurilla
pohjan esipaistamisen jälkeen levitä ranskankerma pohjan päälle tasaisesti
paista 3min
lätki ilmakuivatut kinkut pizzan päälle, paista 2-3minuuttia
lisää tuoretta salviaa ja pirskottele päälle oliiviöljyä
 
Mites porukat tekee lasagnen? Mulla tulee aina vähän kuivaa, ja jotenkin mitään sanomatonta, jos jollain on hyviä ohjeita, niin kiittäisin kovasti :)
 
Glorian Ruoka&Viini lehdestä napattu pizzapohjaresepti tuli testattu viime vkl ja tuli kyllä erinomaisen rapsakka pohja


Mulla oli tarkoitus testata myös tämä valkoisen kinkkupizzan resepti. Uskoisin, että tuo esipaistaminen ajaa jonkun verran samaa asiaa, kuin ne pizzakivet ja sen sellaiset. Harmi kun et ottanut kuvaa sun valmiista pizzasta (sekä tekovaiheista).
 
Mites porukat tekee lasagnen? Mulla tulee aina vähän kuivaa, ja jotenkin mitään sanomatonta, jos jollain on hyviä ohjeita, niin kiittäisin kovasti :)

Teen yleensä tonnikalalasagnea, tässä hyvä resepti:
http://www.pakkotoisto.com/showthread.php?66046-Kokkausketju&p=2424685&viewfull=1#post2424685

Tuotahan voi soveltaa jauhelihaversioonkin, jauhelihasoossiin ei ole reseptiä mutta jätä tuorejuustot pois vaikka jos tahdot.

Sitten jos tahdot nähdä enemmän vaivaa niin tätä ajattelin itse koitella:
http://www.pakkotoisto.com/showthread.php?66046-Kokkausketju&p=2489437&viewfull=1#post2489437
 
Mites porukat tekee lasagnen? Mulla tulee aina vähän kuivaa, ja jotenkin mitään sanomatonta, jos jollain on hyviä ohjeita, niin kiittäisin kovasti :)

Itse teen tällaisen helpon version:

400g naudan jauheliha
1 iso sipuli
500g tomaattimurskaa
0,5l kuohukermaa
3 tomaattia
pussi juustoraastetta
2 valkosipulin kynttä
Puoli pakettia lasagnelevyjä


Ruskista jauheliha kasarissa ja lisää loppuvaiheessa sipuli, mausta pippuriseoksella, valkopippurilla ja suolalla. Kaada päälle tomaattimurska ja kerma. Purista joukkoon valkosipuli ja annan hautua hetken. Lasagnen teen neljään kerrokseen ja joka kerroksen väliin soossia ja hieman juustoraastetta. Viimeiseen kerroksen väliin laitan vielä siivutetut tomaatit ja joskus fetajuustokuutioita. Peitä uunivuoka foliolla ja paista 225 asteisessa uunissa 30 min, poista folio ja paista vielä noin 10 min.

Ota uunista ja anna vetäytyä hetken.
 
Mites porukat tekee lasagnen? Mulla tulee aina vähän kuivaa, ja jotenkin mitään sanomatonta, jos jollain on hyviä ohjeita, niin kiittäisin kovasti :)


Ilmeisesti sä et laita tarpeeksi noita kastikkeita tonne joukkoon, jos kerran tulee kuivaa.

Tässä mun tekemien vuohenjuusto-pinaattilasagnen ja tavallisen herkkulasagnen reseptit:


VUOHENJUUSTO-PINAATTILASAGNE

Tomaattikastikkeeseen tuli oliiviöljyssä kuullotettua sipulia ja valkosipulia, yrttistä tomaattimurskaa, mustia oliiveja, tuorebasilikaa, kermaa, sokeria, kana- ja kasviskuutiot ja mausteita (mustaa pippuria, sitruunapippuria, timjamia, meiramia, valkosipuli- ja sipulijauhetta).

Valkokastikkeeseen voimariinia, punaista maitoa, vehnäjauhoja, suolaa, muskottia, valkopippuria ja sekaan Mozzarella-juustoraastetta.

Kerroksittain valkoista kastiketta, lasagnelevyjä, tomaattikastiketta, pakastepinaattia ja vuohenjuuston palasia. Päälle juustoraastetta. Uuniin noin tunniksi (175 astetta).



TOMAATTIKASTIKE/-KEITTO

2-3 tölkkiä tomaattimurskaa (valkosipulista tai yrttistä)
Sipuli
Valkosipuli
Oliiviöljyä
2-3 kana- tai kasvisliemikuutiota
1 prk smetanaa tai ranskankermaa tai taviskermaa
Tuorebasilikaa
Mustia oliiveja
Mausteita (esim. timjamia, basilikaa, meiramia, sitruunapippuria, mustapippurirouhetta, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta)
2-3 rkl sokeria

1) Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi, kuullota oliiviöljyssä kattilassa
2) Lisää joukkoon tomaattimurska sekä liemikuutiot ja keitä seosta hetki
3) Mausta keitos mausteilla, silputulla tuorebasilikalla ja oliivisiivuilla
4) Lopuksi lisää joukkoon purkki smetanaa tai ranskankermaa sekä pehmennä makua sokerilla
5) Lasagnea tehtäessä paista ja mausta jauheliha ja sekoita tomaattikastikkeen joukkoon
6) Voi syödä myös sellaisenaan tomaattikeittona tai käyttää kastikepohjana esim pitsaan tai pastakastikkeisiin



BECHAMEL-KASTIKE (valkokastike)

Ainekset:
50 g Voita
40 g Vehnäjauhoa
450 ml Maitoa kuumana
ripaus Valkopippuria
0,25 tl Suolaa
0,25 tl Muskottia jauhettuna

Ohje:Sulata voi paksupohjaisessa pannussa, lisää jauhot. Keitä n. 1 min. Älä ruskista. Kaada joukkoon kuuma maito ja sekoita voimakkaasti. Lisää loppu maito vähitellen ja jatka sekoittamista kunnes kastike on tasaisen kiinteää. Lisää suola, pippuri ja muskotti. Anna hautua vielä pari minuuttia. Kastike sopii mainiosti mm. lasagne-kastikkeeksi. N. 600 ml.



HERKKULASAGNE (tavallinen)

Itse laitan lasagneen lasagnelevyjen väliin itse tehtyä tomaattikastiketta (ohje alla ja jota voi syödä tomaattikeittonakin tai käyttää kastikepohjana muuhun) sekä bechamel-kastiketta. Lisäksi laitan lasagnen väliin jauhelijan lisäksi aurajuustomurusia, tomaattiviipaleita, tuorebasilikaa sekä Mozzarella-juustoraastetta. Tää lasagne on mielettömän hyvää ja tuhtia. Itse olen antanut tällaisen lasagnen tupaantulijaislahjaksi kauniissa uunivuoassa. Tykkäsivät lahjasta kovasti tupareiden jälkeisenä krapula-aamun
 
Kiitos kaunis useista herkullisista lasagnevinkeistä :) Tänään taitaa mennä tekoon Hupen (tonnikala)lasagne, tosin jauhelihalla. Noita muitakin täytyy kyllä kokeilla.
 
Niin vääntää kyllä upeita kakkuja, ja kiitos Paukun, löysin vihdoin uudestaan tuon kinuskikissan blogin. Joskus eksyin kyseiseen blogiin, ja ymmyrkäisenä ihastelin kakkuja. Olen halunnut näyttää sen kavereille, mutta kun en enää muistanut osoitetta. Kiitos siis siitä :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom