Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Pasta Carbonara, loistava ja huippunopea Italian ihme.

2-3 hengelle

n. 300g (mielellään tuore-)pastaa
200g pancettaa / palvikylkeä / pekonia
2 kananmunaa
100g pecorinoa (tai parmesaania)
mustapippuria ja suolaa myllystä

Leikkaa liha palasiksi, ja paista kuumalla pannulla. Jos liha on kunnolla rasvaista, ei tarvitse mitään ekstrapaistinrasvoja; jos ei, käytä voita. Keitä samalla pasta reilusti suolatussa vedessä al denteksi.

Lisää pasta pannulle ja pyörittele vähän aikaa. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon kevyesti vatkatut munat ja puolet juustosta. Sekoita esim. kahdella haarukalla nopeasti. Mausta reilulla satsilla suolaa ja mustapippuria. Lopuksi nostele sekaan loput juustot ja tarjoa heti. Seuraksi sopii raikas vihersalaatti ja italialainen tuhdinpuoleinen punkku.
 
Tein chilipapuja. Ainekset:
P1010457.jpg

Thaichilejä, keltaisia ja punaisia habaneroja, cayennea ja kuivattua chilijauhetta.

Vähän soosseja perään:
P1010460.jpg


Kuva:
P1010458.jpg


Lähikuva:
P1010459.jpg


Guinnesta kyytipojaksi:
P1010461.jpg


Ois voinu pistää pari habaneroa enemmänkin.
 
Mites Guinness toimi kyytipoikana? Ite olisin ehkä ottanut jotain kevyempää chilimössön kaveriksi, joskin tuo lienee taas ihan täysin makukysymys. Luulen kuitenkin että chili pilaa Guinnessin maun.

Taannoin tuli hörppäistyä meksikolaisen, maustetun ruuan kera Negra Modeloa pullo ja toimi. Tumma lager, joskaan ei liian tumma. Meksikolaisittain tyypillisesti kevyehkö väristään huolimatta, menis helposti jopa janojuomana.

119147_1.jpg
 
Mites Guinness toimi kyytipoikana? Ite olisin ehkä ottanut jotain kevyempää chilimössön kaveriksi, joskin tuo lienee taas ihan täysin makukysymys. Luulen kuitenkin että chili pilaa Guinnessin maun.
No eihän se toimi, eipä ollut muutakaan. SOL ois voinu olla passeli.
 
No eihän se toimi, eipä ollut muutakaan. SOL ois voinu olla passeli.

Sol toimii varmaan joo, mutta jos joskus saat tuota yllä mainittua käsiisi niin kokeile ihmeessä. Allekirjoittaneen yllätti positiivisesti kun taannoin hörppäsin pari pullollista raflassa ruoan kera.
 
Moro!

Parin viikon päästä olisi tulossa porukkaa juhlimaan ja pitäisi vääntää jotain sapuskaa. Ihmisiä tulee varmaan yli 20, joten aattelin tehdä yhden ison salaatin, paria erilaista suolaista naposteltavaa/piirakkaa ja sitten vielä makiat päälle. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.:worship:
 
Moro!

Parin viikon päästä olisi tulossa porukkaa juhlimaan ja pitäisi vääntää jotain sapuskaa. Ihmisiä tulee varmaan yli 20, joten aattelin tehdä yhden ison salaatin, paria erilaista suolaista naposteltavaa/piirakkaa ja sitten vielä makiat päälle. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.:worship:

Tässä kuvassa yksi ratkaisu moiseen ongelmaan.
 

Liitteet

  • CIMG1954..webp
    CIMG1954..webp
    103,2 KB · Katsottu: 828
Moro!

Parin viikon päästä olisi tulossa porukkaa juhlimaan ja pitäisi vääntää jotain sapuskaa. Ihmisiä tulee varmaan yli 20, joten aattelin tehdä yhden ison salaatin, paria erilaista suolaista naposteltavaa/piirakkaa ja sitten vielä makiat päälle. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.:worship:

Tee kasa sushia ja sitten jotain kuplivaa.

Yksi helppo ja hyvä on heittää jauhelihaa pannulle, paistaa kypsäksi, laittaa lieden teho ykköselle ja kaataa sekaan purkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (esim. Rainbow). Sekoittaa ja antaa olla sen aikaa että pavut lämpeävät. Kovien jätkien ja lehmipoikien ruokaa.
 
Tuli taas innostuttua ja pyöräytettyä äidille synttärikaakku :)

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
150 g margariinia
3,5 dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

- voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (itsellä irtopohjavuoka), halk n. 24 cm
- sekoita kuivat aineet keskenään
- vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen
- sekoita vuorotellen jauhoja ja maitoa hitaalla teholla vaahdon joukkoon
- paista keskitasolla 175 astetta n. 60 min.

täyte:

2 dl kuohukermaa
1 prk mascarpone-juustoa
1,5 dl sokeria
2 isoa (a 56 g) daim-patukkaa murskana
150-200 g suomalaisia vadelmia

- vatkaa kerma ja sokeri, murskaa daimit ja sekoita ne mascarponen kanssa kermavaahtoon.

Täytä kakku kerroksittain, kostuta maidolla, mascarponekermaa ja jäisiä vadelmia väliin.

Tämän jälkeen tein sokerikreemin, jolla kuorrutin kakun ennen marsipaania:

sokerikreemi:

125 g margariinia
1,5 tl vaniljasokeria
n. 5 dl tomusokeria
1 rkl vettä

- pehmennä margariinia sähkövatkaimella, lisää vaniljasokeri ja sen jälkeen tomusokeri pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa. levitä kakun pinnalle.

Koristelin kakun kaulitulla valkoisella marsipaanilla sekä itsetehdyillä marsipaanikoristeilla :)







-
 

Liitteet

  • HPIM1880..webp
    HPIM1880..webp
    25,8 KB · Katsottu: 539
PÄÄRYNÄSALAATTIA PARMANKINKUN KERA
(2 hengelle)


Salaatti:
1 kypsä päärynä
6 siivua parmankinkkua
erilaisia salaatteja esim. Napolitan Mix: rucolaa, mizunaa, punajuurikkaan lehtiä, pinaattia (tai esim. rucolaa, vuonankaalia, punasalaattia, punamangoldin lehtiä)

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä (esim. neitsytöljyä)
1 rkl sitruunaista oliiviöljyä (tai valkosipuli- tai tryffeliöljyä)
1 rkl valkoista balsamicoa
ripaus sormisuolaa
vastarouhittua mustapippuria



1. Lohko kuoritut päärynät pitkittäin kuuteen osaan. Kääri jokaisen päärynälohkon ympärille kinkkusuikale. Grillaa hedelmälohkoja uunissa grillivastusten alla 250 asteisessa uunissa hetki, kunnes kinkku on rapeaa
IMG_8162.jpg


2. Sekoita salaattikastikkeen ainekset kulhossa. Laita salaattiseos kulhoon ja pyöräytä kastike revityn salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua, jotta salaatti ei vety liikaa. Jos kastiketta on mielestäsi liikaa, niin jätä osa kaatamatta joukkoon, jotta salaatti ei ui kastikkeessa
IMG_8193.jpg
IMG_8196.jpg


3. Nostele salaatti annoslautasille ja asettele lämpöiset päärynälohkot salaatin päälle. Rouhi mustapippuria salaatin päälle ja tarjoa heti
IMG_8176.jpg




En valitettavasti enää muista mistä lehdestä löysin tämän reseptin. Lopputulos oli kuitenkin maukas, vaikka vaihdoin alkuperäisen tryffeliöljyn tilalle sitruunaisen oliiviöljyn. Tulin siihen tulokseen, että tryffeliöljyä ei varmaan tule käytettyä muuten kauhean paljon enkä siksi lähtenyt hakemaan sitä Hakaniemen kauppahallista DeliDeli –myymälästä.

Mielestäni tämä salaatti sopii syötäväksi sellaisenaan esim. valkoviini kera. Itse nautin salaatin brunssina uppomunan, juustotäytteisen croissantin (tein croissantteja valmiista Danerollers -takinasta ja laitoin sisään paprikasulatejuustoa) sekä paistetun tomaatti-pekonipaistoksen kera (reseptit seuraavassa viestissä).
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
UPPOMUNAT - EGGS BENEDICT
(2 hengelle)


1 litra vettä
1 rkl merisuolaa
1 dl väkiviinietikkaa
2 kananmunaa

1. Lämmitä vesi kiehumispisteeseen (älä ihan kiehuvaksi, vaan poreilevaksi) ja lisää joukkoon merisuola ja etikka. Jos vesi kiehuu liikaa, se voi sotkea munan rakenteen

IMG_8197.jpg
IMG_8168.jpg


2. Riko muna esimerkiksi kauhaan tai kahvikuppiin. Pyöräytä muna yksitellen veteen niin, että valkuainen peittää keltuaisen. Keltuainen ei saa rikkoontua. Voit myös vaihtoehtoisesti tehdä kuplivaan veteen kauhalla voimakkaan pyörteen ja kumota sen jälkeen munan yksitellen pyörteeseen. Vedessä valkuainen kietoutuu keltuaisen ympärille. Älä kypsennä kattilassa kerrallaan kahta munaa enempää
IMG_8199.jpg
IMG_8169.jpg


3. Anna munan hautua 2-4 minuuttia, jonka jälkeen nosta muna reikäkauhalla pyyhkeen tai talouspaperin päälle valumaan. Halutessasi voit poistaa uppomunasta ylimääräiset valkuaisroippeet ennen tarjoilua
IMG_8170.jpg
IMG_8175.jpg


4. Uppomunan voi syödä esim. paahtoleivän päällä, salaatin kera tai sellaisenaan. Päälle voi halutessaan ripauttaa suolaa ja mustapippuria. Uppomunat voi tarjoilla lämpöisinä tai kylminä
IMG_8185-1.jpg




Uppomunat ovat hyvänmakuisia ja mahdollisista ennakkoluuloista huolimatta etikka ei maistu juuri lainkaan. Etikan tehtävä on pitää kananmuna koossa vedessä hautuessaan. Itse haudutin munia 3 minuuttia, jonka jälkeen keltuainen jäi sopivan löysäksi. Jotkut väittävät, että uppomunia on vaikeaa tehdä ja saada pysymään koossa haudutuksen aikana, mutta itselläni ei ole ikinä ollut mitään ongelmia. Ja harjoittelu tekee viime kädessä mestarin :)

Itse söin uppomunan pekoni-tomaattipaistoksen sekä päärynäsalaatin kera (salaattiresepti edellisessä viestissä).


Tässä erilaisia uppomunareseptejä:

http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/...4/1135244635022
http://keittokirja.ruokatieto.fi/WebRoot/1...aspx?id=1133809
http://www.mtv3.fi/koti/koyhatritarit2006/...ml/henri?481177
http://siskotkokkaa.blogspot.com/2009/02/p...-primavera.html


******


PEKONI-TOMAATTIPAISTOS
(2 hengelle)


250g miniluumutomaatteja halkaistuna
170g Amerikan pekonia silputtuna
voita
(halutessasi voit laittaa joukkoon myös valkosipulia)


1. Silppua pekoni saksilla. Paista pekoni voissa paistinpannulla rapeaksi. Lisää joukkoon halkaistut tomaatit ja paista niin pitkään, että tomaatit ovat lämmenneet. Tarjoile esimerkiksi aamiaisella uppomunien kera


IMG_8165-1.jpg
 
Päätin maistaa ja valmistaa ensimmäistä kertaa elämässäni biisonin lihaa. Liha oli hyvää, joskin paistoin sen liian kypsäksi ja mehevyys kärsi. Maku oli erilaista kuin naudan liha, mutta ei silti mitään kovinkaan voimakasta. Itse liha tuntui sellaiselta tiiviiltä. Älkää kysykö mitä osaa biisonista tuo pihviliha oli, sillä en tiedä. Olettaisin se kuitenkin olevan ehkä jotain ulkofileetä. Ostin lihan Stockmannilta, jossa sitä myytiin pakastettuna eikä paketissa lukenut mitä osaa se oli.

Tarjoilin pihvin veneperunoiden kera sekä pippurisen, viskillä maustetun kermakastikkeen kera. Molemmat onnistuivat hyvin, mutta kastike oli mielestäni todella hyvän makuista, vaikka itse kehunkin. Tein kastikkeen mukaellen erilaisia löytämiäni kermapohjaisia reseptejä. Suosittelen testaamaan ainakin tuota kastiketta.



BIISONIN PIHVIT
(2 hengelle)


2 kpl biisonin pihvejä
suolaa
pippuria
voita/öljyä paistamiseen

1. Kuivaa huoneenlämpöiset pihvit talouspaperilla ja halutessasi voit painella pihvejä ohuemmiksi kevyesti nyrkillä tai lihanuijalla painelemalla

IMG_8141.jpg


2. Laita paistinpannulle voita, öljyä tai voi-öljyseosta. Kun paistinpannulle laitettu voi on kullanruskeaa, on pannu sopivan kuuma pihvien paistamiseen ja voit laittaa pihvit pannulle. Käännä pihvi kun sen pinnalle on tullut lihasnestettä. Kun sama toistuu toisellakin puolella, on pihvi (medium) valmis. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja siitä, kuinka kypsäksi sen haluaa. Muistisääntönä voi pitää, että yhtä pihvisenttiä kohti tarvitaan yhden minuutin paistoaika, jos pihvistä halutaan medium. Älä laita pannulle liian monta pihviä kerralla, jotta paistinpannu ei jäähdy (täytä paistinpannusta noin 1/2)
IMG_8145.jpg


3. Mausta pihvit lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Tarvittaessa voit antaa pihvien vetäytyä vielä foliossa ennen tarjoilua
4. Tarjoile pihvit esimerkiksi pippurisen kermakastikkeen sekä veneperunoiden kera




Halutessasi voit maustaa raa’at pihvit suolalla sekä mustapippurilla ja antaa pihvien maustua huoneenlämmössä ½h. paistaa pihveihin paistinpannulla nopeasti kauniin värin siten, etteivät pihvit ehdi kypsyä. Tämän jälkeen voit laittaa pihvit uuniin kypsentymään 100 asteeseen. Varmin lopputulos on, jos pihvin sisälämpötila on digitaalimittarilla mitattuna 58 astetta. Voit myös halutessasi laittaa nopeasti ruskistetut pihvit uunivuokaan hautumaan kastikkeen kera.

Siitä, pitääkö pihvi maustaa ennen vai jälkeen paistamisen, on monta koulukuntaa. Joidenkin mielestä etukäteen laitetut mausteet ja suola palavat paiston aikana sekä imevät pihvistä nesteet. Joidenkin mielestä taas mausteet imeytyvät paremmin lihaan, jos ne maustaa etukäteen. Itse näkisin asian ehkä niin, että jos meinaa paistaa pihvit pelkästään paistinpannulla, niin mausteet on hyvä lisätä vasta jälkikäteen. Jos paistaa pihvejä myös uunissa, niin mausteet voi laittaa etukäteen.

Mediumpihvissä paiston aikana pinnalle tuleva lihasneste on käsitykseni mukaan punertavaa, kun taas täysin kypsässä se on kirkasta. Parhaimman tuloksen saat paistamalla pihvit valurautapannulla. Pihvejä voi paistaa myös muilla paksupohjaisilla paistinpannuilla. Pihvien liian kova nuijiminen voi vahingoittaa pihvien lihasyitä, joten nuiji niitä halutessasi varovasti.

Täältä löytyvät hyvät ohjeet pihvin paistamiseen, joiden pohjalta mäkin olen noita vinkkejä laittanut: http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/vihj...aukkaat_pihvit/





PIPPURINEN KERMAKASTIKE VISKILLÄ MAUSTETTUNA
(2 hengelle)


2dl demi glacea (esim. Portti Sauce demi glace -kastikepohjaa)
2dl kuohukermaa
sipulisilppua
voita
2rkl Dijon Originale -sinappia
½ Musta Pekka -tuorejuusto
2cl viskiä
Musta pippuria myllystä (rouheena)
Suolaa

1. Kuullosta sipuli voissa paistinpannulla

IMG_8116.jpg


2. Lisää joukkoon demi glace ja kuohukerma
IMG_8118.jpg
IMG_8119.jpg


3. Lisää joukkoon sinappi sekä Musta Pekka –tuorejuusto
IMG_8122.jpg
IMG_8127.jpg


4. Mausta kastike viskillä, suolalla ja tarvittaessa lisää joukkoon vastarouhittua mustapippuria

IMG_8132.jpg
IMG_8130.jpg


IMG_8138.jpg






VENEPERUNAT
(2 hengelle)


Rosamunda 4-5kpl
Oliiviöljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
Tuoretta timjamia
Paprikajauhetta, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta, chiliä, mustapippuria, suolaa

1. Sekoita öljy, silputtu tai puristettu valkosipuli, silputtu timjami sekä mausteet keskenään isossa kulhossa

IMG_8112-1.jpg


2. Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen pituussuunnassa veneenmallisiksi lohkoiksi. Laita perunalohkot mausteseoskulhoon ja sekoita perunat siinä. Anna perunoiden maustua jääkaapissa vähintään 2-4 tunnin ajan tai mielellään yön yli
IMG_8113.jpg
IMG_8114.jpg


3. Laita lohkot ennen paistamista valumaan talouspaperin päälle, jotta liika öljy valuu niistä pois
4. Paista perunalohkot uunivuoassa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia
 
Ai niin, se kuva valmiista lopputuloksestakin pitäisi varmaan liittää tänne... reseptit löytyy tosta edellisestä viestistä.



BIISONIN PIHVI, PIPPURISTA KERMAKASTIKETTA VISKILLÄ MAUSTETTUNA SEKÄ VENEPERUNOITA

IMG_8157.jpg
 
Anonymity, voiko noita uppomunia tehdä ilman tuota etikkaa?

Ei kaapista sitä etikkaa löydy, mutta tekis mieli kokkailla niitä munia...
 
Anonymity, voiko noita uppomunia tehdä ilman tuota etikkaa?

Ei kaapista sitä etikkaa löydy, mutta tekis mieli kokkailla niitä munia...

Voihan sitä yrittää, mutta en tiedä mikä on lopputulos. Etikan tarkoitus kun pitää sitä kananmunaa jotenkin paremmin koossa. Muuten sillä ei taida olla merkitystä tässä ruuassa. Aika halpa investointihan toi yksi kananmuna on, joten pistä kokeillen ja kerro mitä kävi. Kannattaa kiinnitteää huomiota tuohon kananmunan pudotustekniikkaan, eli joko pyöräytät sen kauhasta sinne poreilevaan (ei kiehuvaan) veteen tai sitten teet sen pyörteen.
 
Joo, ei onnistu uppomunat ilman etikkaa. Ei kannata edes koitella.

Hupen talvimakkarat

Ainekset:
2 pakettia makkaroita, mikä vaan jauhomakkara käy. Itse käytin Atrian Hiillosta.
Grilli (sähkö, kaasu, hiili tai vaikka nuotio)
Lapio
Sinappia
Olutta

Lapioi lumet pois ja pistä grilli päälle (muista jatkoroikka jos käytät sähkögrilliä niinkuin minä!). Heitä makkarat grillin päälle paistumaan ja vahdi vierestä:
P1010462.jpg


Paista makkarat ruskeiksi:
P1010464.jpg


Nauti sinapin ja oluen kera:
P1010463.jpg


Huomaa reippaasti käytetty Opan Sähkösimo mitä Inska ei onneksi aikoinaan ostanut. No se meni rikki mutta tilasin uuden termarin ja nyt toimii taas seuraavat 10 vuotta. Rosteri on parhautta!
 
No niin, tulipahan koitettua.

Tämmöinen ovaalin muotoinen siitä tuli:

munaa..webp

Aivan törkeen hyvää!

Jotenkin paljon parempia, kuin normaalit keitetyt munat, taidanpa vääntää näitä enemmin kuin keitettyjä munia.
 
Tekasin muffineita pitkästä aikaa, löysin tosi hyvän ohjeen täältä http://chocomum.vuodatus.net/blog/category/Muffinit.

Kopioin reseptin tähän, mutta kuvat löytyy tuolta. Laitoin liikaa taikinaa vuokiin, niin ei tullut kuvauskelpoista tavaraa, mutta erittäin hyvää ;)

Vaniljaiset suklaamuffinit n.12 kpl

100 g margariinia

1 dl maitoa

2 kananmunaa

1,5 dl sokeria

n. 2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 rkl perunajauhoja

12 kpl pehmeää toffee makeista, esim Dumle tai Omar tai pussillinen Blå band vaniljakastiketta

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seosta, mutta älä anna kiehua.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa muna-sokeri-vaahdon joukkoon vuorotellen margariini-maidon kanssa varovasti sekoittaen.

Jaa taikina muffinivuokiin ja lusikoi keskelle reilusti vaniljakastiketta tai laita kerkki keskelle muffinia.

Paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia.

Itse tein vaniljakastikeversion, nam!
 
No niin, tulipahan koitettua.

Tämmöinen ovaalin muotoinen siitä tuli:

katso liitettä 60179

Aivan törkeen hyvää!

Jotenkin paljon parempia, kuin normaalit keitetyt munat, taidanpa vääntää näitä enemmin kuin keitettyjä munia.

Saitko tosiaan tuon näköisiä ilman etikkaa? :eek:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom