- Liittynyt
- 12.11.2002
- Viestejä
- 118
- Ikä
- 40
Pasta Carbonara, loistava ja huippunopea Italian ihme.
2-3 hengelle
n. 300g (mielellään tuore-)pastaa
200g pancettaa / palvikylkeä / pekonia
2 kananmunaa
100g pecorinoa (tai parmesaania)
mustapippuria ja suolaa myllystä
Leikkaa liha palasiksi, ja paista kuumalla pannulla. Jos liha on kunnolla rasvaista, ei tarvitse mitään ekstrapaistinrasvoja; jos ei, käytä voita. Keitä samalla pasta reilusti suolatussa vedessä al denteksi.
Lisää pasta pannulle ja pyörittele vähän aikaa. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon kevyesti vatkatut munat ja puolet juustosta. Sekoita esim. kahdella haarukalla nopeasti. Mausta reilulla satsilla suolaa ja mustapippuria. Lopuksi nostele sekaan loput juustot ja tarjoa heti. Seuraksi sopii raikas vihersalaatti ja italialainen tuhdinpuoleinen punkku.
2-3 hengelle
n. 300g (mielellään tuore-)pastaa
200g pancettaa / palvikylkeä / pekonia
2 kananmunaa
100g pecorinoa (tai parmesaania)
mustapippuria ja suolaa myllystä
Leikkaa liha palasiksi, ja paista kuumalla pannulla. Jos liha on kunnolla rasvaista, ei tarvitse mitään ekstrapaistinrasvoja; jos ei, käytä voita. Keitä samalla pasta reilusti suolatussa vedessä al denteksi.
Lisää pasta pannulle ja pyörittele vähän aikaa. Nosta pannu levyltä ja lisää joukkoon kevyesti vatkatut munat ja puolet juustosta. Sekoita esim. kahdella haarukalla nopeasti. Mausta reilulla satsilla suolaa ja mustapippuria. Lopuksi nostele sekaan loput juustot ja tarjoa heti. Seuraksi sopii raikas vihersalaatti ja italialainen tuhdinpuoleinen punkku.