Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
^ "simppeliä"? Simppeliä olis ollut sanoa, että laita sen leivinpaperin päälle ja pistä tunniks uuniin :D

Ei vaan, kuulostaa kyllä täydellisen kätevältä lukuunottamatta tuota foliota..noh, nyt sain hyvän tekosyyn käydä naapurin tytön luona :D

Kiitokset! Lähen testaamaan..:)
 
Mika1979: -Nopeeta ja helppoa.

Pista filee nahka alaspäin paperin päälle pellille, kuivaa pinta ja ripottele hiukka merisuolaa ja sitruuna-/mustapippuria pintaan.
Kuulottele pannulla voissa 1 pilkottu purjo ja lisää sekaan kuutioituja myrttisen valkosipulisuolakurkkua ja purkki smetanaa ja anna lämmetä. Suolaa voi lisätä, muttei välttämäti vaadi. Lisää seos lohen päälle ja paista uunissa 200 asteessa (20-)30min. Lisää uunituksen jälkeen pintaan silputtu tilli ja hitaus sitruunamehua. Kylkeen sopii höyrytetyt/uunitetut parsa- ja kukkakaalet ja/tai rosamundasta tehdyt lohkopotut.
 
Huppe ja Anonymity: miksei teillä ole omia ruokablogeja? Osaatte kirjoittaa, ohjeet on ihania, ja kuvat aivan mahtavia! Blogspot.com on vielä helppokäyttöinen, ja blogilista.fi:llä voi verkostua. Kannattaisi!

Olen mä suunnitellut blogin pitämistä. Kunhan oppisen sen käytön ja keksisin sille jonkun nimen :)
 
Fish and chips

Tein fish & chipsejä, ostin tuoretta turskaa ja pirkka tikkuperunoita:

P1010449.jpg

Kaveriksi thai sweet chili kastiketta ja ketsuppia

P1010451.jpg


Sipulirenkaat kaveriksi:
P1010452.jpg


Sori huonotasoiset fotot...


Resepti alla, käytin samaa taikina myös sipulirenkaisiin mutta pyörittelin ne sitten korppujauhossa ennen uppopaistoa. Reseptiin lisäsin 1tsp ruokasoodaa, ripaus suolaa ja jauhoiksi käytin maissijauhoa/vehnäjauhoa 50/50 suhteella.
http://www.foodnetwork.com/recipes/jamie-oliver/fish-and-chips-recipe/index.html

Sipulirenkaista tuli jätte-hyviä, suosittelen. Nyt on taas rasvakeitintä käytetty kuukauden tarpeiksi.

Turha maksaa turskasta muuten 17e/kilo, on vitusti ruotoja (fileessäkin) ja maistuu ihan pakaste-seitille. Seitifilettä vaan pakkasesta, sulattaa ja irrottelee toisistaan niin ajaa saman asian eikä maksa kuin 4e/kilo.

Tätä oli tarkoitus koitella:
http://allrecipes.com/Recipe-Tools/Print/Recipe.aspx?RecipeID=82659&origin=detail&servings=3

Mutten jaksanut nähdä vaivaa kun tuota kala-taikinaa jäi niin paljon yli.
 
BROILERI-PEKONIKASTIKETTA JA PASTAA
(noin 4 hengelle)


300g broilerin fileesuikaleita
150g pekonia
Sipulia
Valkosipulia
4dl kermaa
½-1 kanaliemikuutio
2rkl valkosipulituorejuustoa
Aura-juustoa
Tuorebasilikaa
Öljyä
Mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, sipuli- ja valkosipulijauhetta



1. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja anna kypsyä
IMG_8091.jpg
IMG_8093.jpg


2. Lisää mausteet ja silputtu pekoni
IMG_8094.jpg
IMG_8096.jpg


3. Lisää joukkoon kerma, kanaliemikuutio
IMG_8097.jpg
IMG_8101.jpg


4. Lisää joukkoon tuorejuusto ja Aura-juustomuruset
IMG_8102.jpg
IMG_8103.jpg


5. Lisää joukkoon basilikasilppu ja tarkasta maku. Tarvittaessa lisää joukkoon lisää mausteita. Voit ohentaa kastiketta halutessasi vedellä ja saostaa vaalealla Maizenalla
IMG_8104.jpg



IMG_8107.jpg
 
Noniin, väsäilin tänään noita Broilerin fileitä anonymityn ohjeen mukaan ja helvetin hyvää tuli. Todella suussa sulavaa, vaikka toi tahna menikin vähän summamutikassa annostellen kun ei ollut mitään määreitä. Tota sokkokokkien mousseakin väsäsin, hyvää sekin oli, helvetin makeaa kyllä. Tosta tuli kyllä enemmänkin "vanukasta".
 
Nachot

Ainekset:
BBQ-kanaa
Sipulia
Punaista paprikaa
vihreitä ja punaisia jalapenoja
Juustodippiä
mozzarellajuustoa

180 astetta ja n. 10min. Sen jälkeen päälle pursotellaan creme fraichea (pakastepussin pienestä reijästä) ja ripotellaan tuoretta korianteria. Muutama foto:

P1010454.jpg


P1010453.jpg


Näyttikö annos pieneltä? Ei hätää, on sitä lisää:
P1010455.jpg
 
Nachot

Ainekset:
BBQ-kanaa
Sipulia
Punaista paprikaa
vihreitä ja punaisia jalapenoja
Juustodippiä
mozzarellajuustoa

]

Hmmmm... ompas hyvännäköistä.
Onkos tuo BBQ-kana itse kokkailtua vai ihan jotain kaupan paistamista vaille valmissettiä?

Jos tuo kana ei vaatisi ihmeempää vääntöä, tuo olisi nopea iltapala millä voisi vaikka yllättää vaimon, normaalien iltapala leipien sijaan.
 
Hmmmm... ompas hyvännäköistä.
Onkos tuo BBQ-kana itse kokkailtua vai ihan jotain kaupan paistamista vaille valmissettiä?

Jos tuo kana ei vaatisi ihmeempää vääntöä, tuo olisi nopea iltapala millä voisi vaikka yllättää vaimon, normaalien iltapala leipien sijaan.

No ottaa vaikka kanasuikaleita, pistää pannulle ja päälle esim. käyttämääni Jim Beam BBQ Saucea, Sriracha Saucea (hot chili sauce), Worchestershire Saucea, ripaus suolaa ja sokeria. Paistelee ylikypsäksi ja palottelee/hakkaa paistinlastalla paiston aikana murusiksi ja ripottelee pannulle. Helpommalla pääset kun ostat valmiita paistettuja grillattuja kanakuutioita :D

Valmismarinoitua jos tahtoo käyttää niin ne kannattaa pestä ja paistaa kuivaksi. Valuvat oranssit limalötköt eivät oikein sovellu tuohon kun ne vetisyttävät nachot.

Tuore korianteri on oikeastaan se mitä ei kannata skipata vaikka mieli tekisi, siitä tulee se aito meksikolainen maku tuohon.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tuore korianteri on oikeastaan se mitä ei kannata skipata vaikka mieli tekisi, siitä tulee se aito meksikolainen maku tuohon.
Eikös meksikossa käytetä myös paljon juustokuminaa? Siitä mulle ainakin tulee heti meksiko mieleen ja katselin tossa yksi kerta, että näissä kaupan valmiissa taco-mausteseoksissa ainakin on paljon juustokuminaa. Ja siltä ne haiseekin.
 
Haudi, tarkoitus vääntää pizza ensiviikolla ja nyt hakisin sellasta ultimatealltime-parasta pohjaa ja kastiketta
noihin hommiin.

Normaalisti oon vääntäny ihan perus vehnäjauho, hiiva, suola, ruokaöljy vesi pohjalla, mutta olisi kiva kokeilla
muitakin. Huppe tossa pari sivua taaksepäin ylisti durum jauhoja, vedätkö pelkästään niitä pohjaan?

Tossa otin talteen viikonlopun iltiksekstä kuulun Denniksen pizzapohjan reseptin (joskaan ei ole täysin oikea)
  • 5g hiiva
  • 0,5l vesi
  • 0,5dl maito
  • 0,5dl öljy
  • 1tl sokeri
  • 1tl suola
  • 1kg vehnäjauho

Ennen olen pistänyt hiivaa paljon enemmän ja muita aineita vähemmän, mutta tämä on johtanut
paksumpaan taikinaan. Nyt haaveena se ohuempi lätty.

Jos jonkun oikein maukkaan tomaattikastikkeen reseptin joku viskaa, niin olisin kiitollinen!
 
No ottaa vaikka kanasuikaleita, pistää pannulle ja päälle esim. käyttämääni Jim Beam BBQ Saucea, Sriracha Saucea (hot chili sauce), Worchestershire Saucea, ripaus suolaa ja sokeria. Paistelee ylikypsäksi ja palottelee/hakkaa paistinlastalla paiston aikana murusiksi ja ripottelee pannulle. Helpommalla pääset kun ostat valmiita paistettuja grillattuja kanakuutioita :D

Jees, eli kohtuu simppeliä.
Kyllä nyt illalla aina sen verran vaivaa voi nähdä että yhdet kanasuikaleet paistelee. Mietin jo jotain monen päivän marinointi yms. projektia :)

Toimiskohan tuossa myös jauheliha, paistaisi jauhelihan ja lisäisi esim. tuollaisen Tex Mex mausteseospussin?
 
Toimiskohan tuossa myös jauheliha, paistaisi jauhelihan ja lisäisi esim. tuollaisen Tex Mex mausteseospussin?
Hyvin toimii, kokeiltu on. Kannattaa kokeilla myös esim. kidneypapuja jne.
 
Haudi, tarkoitus vääntää pizza ensiviikolla ja nyt hakisin sellasta ultimatealltime-parasta pohjaa ja kastiketta
noihin hommiin.

Kannattaa ehdottomasti tehdä taikina jo edellisenä päivänä. Kehittää makua ja tulee paljon rapeampi. Itse teen seuraavasti:

7 desilitraa vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
noin 2,5 desilitraa kädenlämpöistä vettä (voi lisätä tarpeen mukaan)

Tästä satsista tulee 2 perhepizzan kokoista lättyä.


Lämmitä uuni 225 celsius asteeseen ja esipaista pohjaa 6-8 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Ota pohja pois uunista. Puhko hammastikulla mahdolliset pullistumat. Jatka pizzan valmistamista normaalisti lisäämällä täytteet. Paista 230 asteessa alimmalla tasolla noin 8-10 minuuttia kunnes juusto on kullanruskea. Esipaistetut pohjat voi myös pakastaa.
 

Tää oikeestaan sama mitä itse olen käyttänyt. Toi Hupen setti oli herkullisen näköinen, menee
maanantaina testiin. Pistän kommenttia ja kuvia onnistumisesta sitten :)

Samalla koitan tuon täydellä lämmöllä valmistamisen, niinkuin ne taitavat Italiassa tehdä.
 
Hankkikaa ihmeessä pizzakivi kotiin. Pizzapohjassa ei reseptillä ole läheskään niin paljon väliä kuin lämpötilalla, ja parempaa puu-uunin korviketta en ole kerrostaloasuntoon keksinyt. Sitten kun kivi on hankittu, voikin panostaa raaka-aineisiin, eli kunnon juustoon, kasviksiin ja lihaan. Niitä ei oikeasti tarvitse kovin paljoa, kun paistolämpötila on riittävän korkea.

Tomaattiviritelmät voi keittää vaikka kastikkeesta -ja pyreestä, sokeria mukaan että kastike on snadisti makeaa.

Edit: tuo hupen linkkaama kastike näyttikin hurjalta. Pitää ensi viikonloppuna lähteä ehkä pizzahommiin.
 
Joo tuo sokeri / hunaja tomaattijutuissa on ehdoton. Toinen kova sana on loraus valkoviiniä tai viinietikkaa, tuo mukavasti rikkautta tomaatin kylkeen. Ja tietysti timjamia ja basilikaa reilulla otteella.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom