Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Seikkailijan teeleivät

2½ dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl juustoraastetta tai
2 raastettua porkkanaa
50g margariinia
2dl vettä tai maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää raastettu porkkana / juustoraaste. Lisää sulatettu ja jäähdytetty margariini ja maito.Jaa taikina kolmeen osaan. Muotoile ne leivinpaperin päällä mataliksi pyöreiksi leiviksi. Ristikoi leipien pinta taikinapyörällä tai veitsellä neljään lohkoon. Vaihtoehtoisesti voit kaulita taikinan uunipellille. Paista teeleivät 225 asteessa noin 15 min.

--

Ite tehny muutaman kerran ja hyvää on ollu, en tosin oo vertaillu muihin..


Voi vittu sentäs, jälleen kerran tekemässä teeleipiä MUTTA laitoin vahingossa 5 desiä maitoa :D, voiko tota enää pelastaa mitenkään?

Tostahan tuli sellasta puuron tapasta :D, voiko sitä laittaa semmosenaan uuniin :lol2:, pois en heitä prkele :curs:

Jauhoja ja hiutaleitakaan ei ole enää, niitä lisäämällähän sen olis saanut pelastettua.

APUVAAAAAA!!!
 
Viimeksi muokattu:
Suklaa - pistaasipähkinä päällystetyt kauralastut

Paistelin tässä aikani kuluksi äsken vaimolle vähän tuunattuja kauralastuja. Valmistusaika noin 40 min.

Kauralastut noin 25 kpl

- 100 g voita
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 dl sokeria
- rkl vehnäjauhoja
- tlk leivinjauhetta
- 1 muna


Sulata voi ja lisää aineet järjestyksessä. Tee taikinasta teelusikan kokosia kasoja pellille, mutta jätä kasojen väliin tilaa, sillä nämä leviävät paistettaessa! Paista 175 asteessa n.6 minuuttia kunnes reunat alkaa ruskistua ja anna jäähtyä hetken.

30479078.jpg


30479083.jpg


30479079.jpg


Kuorrutus:

- Noin 100 g Fazerin sinistä (maanpetturit voivat käyttää Marabouta)
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl pistaasipähkinöitä


30479082.jpg


Hienonna pistaasit sauvasekoittimella. Lämmitä kerma paksupohjaisessa kattilassa ja lisää suklaa. Kun suklaa on juoksevaa lisää joukkoon pistaasipähkinärouhe.

Käännä kauralastut tasainen puoli ylöspäin ja levitä suklaa nuolijalla. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa.

30479081.jpg


Ei kovin kauniita muta sitäkin maukkaampia. :kuola:
 
Löysin netistä tällaisen Moilasen spagettireseptin: http://www.moilas.fi/fi/index.cfm?ID=1874

Resepti vaikutti mielestäni hiukan "erilaiselle", mutta päätin testata sitä ennakkoluuloistani huolimatta... Nyt sitä syötyäni täytyy sanoa, että kyllä sitä söi, mutta ei siitä tullut suosikkiani. Itse käytin ihan normaalia täysjyväspagettia sekä muskottia ja kanelia valmiina jauheena. Laitoin mausteita enemmän kuin "hyppysellisen", sillä "hyppysellinen" ei maistunut missään.

Mietin tuossa, että olisiko kastikkeesta voinut tehdä jotenkin "parempaa" omaan makuuni, mutta en keksinyt mitään ratkaisua. Pinjansiemeniä olisi tietysti voinut paahtaa.

Gluteiinittoman spagetin kanssa tämä ruoka on varmasti hyvä vaihtoehto keliaakikoille.



SPAGETTIA RICOTTA-JUUSTOKASTIKKEESSA
4 hengelle


350 g spagettia (kuivaa)
3 rkl voita
2 rkl tuoretta (silolehti)persiljaa
115 g rouhittua mantelia
115 g Ricotta-juustoa
Hyppysellinen raastettua muskottipähkinää
Hyppysellinen jauhettua kanelia
1,5 dl crème fraîchea
2 rkl oliiviöljyä
1 ¼ dl kasvislientä (kasvisliemikuutiosta valmistettua)
Suolaa
Mustapippuria
1 rkl pinjansiemeniä
Tuoretta (silolehti)persiljaa koristeluun


1) Laita spagetti kiehumaan suolaveteen

IMG_7866.jpg


2) Sekoita mantelirouhe, ricotta-juusto, muskotti, kaneli ja crème fraîche kasarissa ja kypsennä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen paksuksi tahnaksi
IMG_7863.jpg
IMG_7869.jpg


3) Sekoita sitten tahnan joukkoon öljy, ja kun se on kunnolla sekoittunut kastikkeeseen, lisää kasvisliemi vähitellen samalla sekoittaen. Mausta kastike pippurilla ja suolalla
IMG_7871.jpg
IMG_7873.jpg
IMG_7874.jpg


4) Kun pasta on kypsää ja keitinvesi on kaadettu pois, laita pasta takaisin kattilaan ja lisää pastan joukkoon voi sekä silputtu persilja. Tämän jälkeen sekoita kastike pastan sekaan
IMG_7877.jpg
IMG_7878.jpg


5) Kaada pasta tarjoiluastiaan ja koristele pasta pinjansiemenillä sekä persiljalla
IMG_7887.jpg
 
VILLISIKANYYTIT RAIKKAAN SALAATIN KERA (2-4 hengelle)


250 g (4 pihviä) villisian ulko- tai sisäfilettä
80 g Creme Bonjour –valkosipulituorejuustoa
4 siivua pekonia
½ sipuli
valkosipulia
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa
suolaa
mustapippuria myllystä
voita tai öljyä
4 levyä voitaikinaa
kananmunaa voiteluun



1) Nuiji huoneenlämpöiset villisian ulko- tai sisäfileepihvit ohuiksi, suorakaiteen muotoisiksi pihveiksi. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria myllystä
IMG_7895.jpg


2) Tee valkosipulituorejuustosta, silputuista yrteistä sekä puristetusta valkosipulista tahna. Lisää joukkoon ripaus mustapippuria
IMG_7891.jpg
IMG_7892.jpg


3) Levitä tuorejuustotahnaa sekä kuullotettua sipulia pihvien päälle. Kääri pekoniviipale rullalle ja laita pihvin päälle
IMG_7898.jpg


4) Rullaa pihvi ja laita reunat kiinni cocktail-tikulla. Ruskista pihvi nopeasti pannulla niin, että pinta saa väriä ja poista hammastikut
IMG_7901.jpg


5) Kääri pihvi voitaikinalevyn sisään, sulje saumat ja voitele nyytti kananmunalla
IMG_7904.jpg
IMG_7905-1.jpg


6) Kypsennä nyyttejä uunissa 160 asteessa noin 20-30 minuuttia. Tarvittaessa voit loppua kohden nostaa lämpötilaa, jotta nyyttien pinta saa kauniin kullan värin

7) Lisukkeeksi sopii raikas salaatti



IMG_7908.jpg



Alkuperäinen resepti: http://penttilanvillisika.net/rsivu15.htm


Itse käytin villisian ulkofileetä, jota ostin Reinin Lihasta Hakaniemen kauppahallista Helsingistä. Myyjä leikkasi ulkofileestä neljä noin parin sentin paksuista pihviä, jotka hän nuiji ohuiksi lehtipihvimäisiksi pihveiksi.

Olisin mielelläni käyttänyt täytteeseen Violan Pikku Sisko -valkosipulituorejuustoa, mutta koska sitä ei löytynyt lähikaupasta, ostin normaalia Creme Bonjour -valkosipulituorejuustoa ja puristin täytteen joukkoon yhden kokonaisen yksikyntisen valkosipulin, joka ei ole niin voimakasta kuin monikyntinen.

Lisäksi päätin muokata alkuperäistä reseptiä ja sekoitin täytteen joukkoon tuoretta basilikaa sekä oreganoa, jotka antoivat ruokaan hyvän säväyksen valkosipulin ohella. Vaihdoin myös valkopippurin mustapippuriin. Alkuperäisessä reseptissä ei myöskään pyydetty kuullottamaan sipulia, mutta tein sen oma-aloitteisesti, koska mielestäni kuullottaminen parantaa sipulin makua. Voitaikinalevyjä kannattaa myös kaulita isommiksi ja ohuemmiksi, jotta pihvin saa hyvin käärittyä voitaikinalevyn sisään.

Olin aikaisemmin kuullut muutamalta ihmiseltä, ettei villisika maistumitenkään ihmeelliselle. Päätin tästä huolimatta testata tätä minulle ennestään vieraan makuista lihaa. Reinin Lihasta minulle kerrottiin, että villisiassa on hiukan riistan makua, mutta ainakaan minun suuhuni se ei erottunut erityisesti tässä ruokalajissa. Tavallisesta sianlihasta villisika poikkeaa muun muassa siten, että lihaa ei tarvitse paistaa kypsäksi.

En sitten tiedä olisiko itse villisiassa olut tarpeeksi makua itsessään vai vaatiko hyvä lopputulos sen, että nyytin sisään laitettiin myös pekonia. Joka tapauksessa lopputulos oli maukas. Itse söin villisikanyyttejä raikkaan salaatin kera, johon laitoin kolmea erilaista salaattia, viikunaa, tummia viinirypäleitä sekä persikkaa. Tästä reseptistä tulee siis yhteensä neljä nyyttiä. Pienempiruokaiselle riittää varmasti yksi nyytti, jos tarjoaa lisukkeena vaikkapa salaattia.

Reinin Lihasta kerrottiin, että villisikaruokien kanssa voi muuten tarjoilla lisukkeena esimerkiksi risottoja (esim. sieni). Villisikanyyttien kanssa risotto ei mielestäni sovi. Pohdin myös, että nyyttien sisään voisi sopia myös joku sienitäyte.
 
Kaverille ristiäisiin pari kakkua:
ihan perus prinsessakakun ohjeella tehtyjä eli sokerikakkupohjat, välissä vaniljakreemiä, vadelmahilloa ja lemon curdia. :)
 

Liitteet

  • HPIM1855..webp
    HPIM1855..webp
    75,7 KB · Katsottu: 197
  • HPIM1854..webp
    HPIM1854..webp
    61,7 KB · Katsottu: 207
Pitää laittaa tähän juuri rapakon takaa saamani resepti (tuo mainitsemani ei tuntunut mitenkään erinomaiselta):

2 cups All purpose Flour + 2 tbl corn starch
2 eggs separated
1 tsp baking powder + 1 tsp baking soda
1 tbl white sugar
1 tbl veg oil
2 cup butter milk or (1 1/2 cup yogurt +1/2 cup milk) the batter should be thick but fluid if it is a little thick add a little milk. Don't over beat or they will not be light and airy!!!

Sift together flour,cornstarch,soda and Baking powder. In a large mixing bowl whip egg yokes, sugar, oil, and butter milk till well combined about 1 min. Whip egg whites in a clean separate bowl to stiff peaks,set aside. Add the wet ingredients into the dry. Don't over mix!!! The batter will be lumpy, that is ok the lumps will cook out. Let the batter sit 15 min while you pre-heat the griddle. You want it at about 350 deg F . Now fold the egg whites into the rested batter, lightly grease the surface of the griddle. {oil is better than butter} Use 1/3 cup measure and drop on to griddle. Cook till the edges are just set and bubbles form and burst in the center then flip cook reverse side. The cake should be a nice golden brown.

Kokeilin tuota tänään aamupalaksi. Buttermilk on siis kirnupiimää. Tavallinen piimä varmaan ihan yhtä ok. Hitsi että oli hyviä pancakesia:

P1010405.jpg


P1010406.jpg
 
herkullisen näkösiä pannareita!:kuola: Mulla pukkas vielä pari voilepäkakkuakin, tässä kinkkuversion kuvaa:
 

Liitteet

  • HPIM1857..webp
    HPIM1857..webp
    69,6 KB · Katsottu: 737
Näyttääpäs voileipäkakku hyvältä! Mutta mitäs siellä alla on, onko se jollakin korokkeella vai onko sielläkin kakkua? En oikein hahmota kuvaa.
 
Onpa hienoja kakkuja, Paukku! Ja varmaan herkullisia :)

Väännettiin miehen kanssa illalla hampurilaisia, ruisversioita. Hyvin yksinkertaista: paistijauhelihasta piffit. Pekonia ja sipulia pannulle, leivät voipi myös lämpäyttää samalla. Väliin tomaattia, suolakurkkuja, salaattia ja tuoreella chilillä maustettua majuneesia. Maju oli valmista, mutta silputtiin itse chilit sekaan.

Ai että on hyvää, ja sata X parempaa kuin jotkut hesen esanssimajoneesissa uivat pullat.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Näyttääpäs voileipäkakku hyvältä! Mutta mitäs siellä alla on, onko se jollakin korokkeella vai onko sielläkin kakkua? En oikein hahmota kuvaa.

kiitos! Se on tarjottimella, ja kakun reunoilla on tomaatinpuolikkaita. Kuvaa napsauttamalla saat sen suurennettua. Tuossa kakussa kinkku-suolakurkku-paprikatäyte, toiseen tuli lämminsavulohta, yrttejä, keitettyä porkkanaa ja raejuustoa. Sitten tietysti sulatejuustoa, ranskankermaa ja tuorejusstoja millä taytteitä jatkettiin. :)
 
Hmmh, siltikin minusta kakku vain näyttää leijuvan ilmassa tuossa tomaattien yläpuolella :D mutta mukavaa että laitetaan kuvia, tämä ketjujan käy jonkinsortin ruokablogista.
 
Hmmh, siltikin minusta kakku vain näyttää leijuvan ilmassa tuossa tomaattien yläpuolella :D mutta mukavaa että laitetaan kuvia, tämä ketjujan käy jonkinsortin ruokablogista.

Mutta ei silti tehdä tästä ketjusta pelkkää ruokakuvaketjua, vaan laitetaan ne kunnolliset reseptit siihen kuvien oheen, jotta tästä ketjusta olisi enemmän hyötyä kaikille.
 
Anonymity, ootko ikinä miettiny kokin/ravintoloitsijan uraa? Tai vaikka sivutoimeks? Tai jos pistäisit pystyyn poliisien pyörittämän raflan, ei ois ainakaan järjestyshäiriöitä :D Noi nimittäin näyttää niin saatanan hyvältä noi pöperöt että oksat pois. Mitä tulee tohon reseptihommaan, niin tokihan se vituttaa kun on hemmetin hieno kuva ilman reseptiä. Mutta jos se resepti olis siinä, vituttais vielä enemmän ku näkee kuin saatanan vaikea se safka on väsätä :D
 
Oukki Doukki, eli laitetaas ohjeet kanssa.

Prinsessakakku 20 annosta:

Pohja:

6 munaa
3 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta (itse laitan aina hiukan enemmän mitä ohjeissa on)

-vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi, sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää varovasti käännellen vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 minuuttia.

täyte:

vaniljakreemijauhetta n. 1 pussillinen + vettä ohjeen mukaan + vaniljasokeria vielä sekaan
vadelmahilloa
lemon curd-tahnaa

-sekoita vaniljakreemi ohjeen mukaan ja anna seistä hetki. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja levitä ensin lemon curdia ohut kerros, sitten hilloa ja lopuksi vaniljakreemiä. Täytä kaikki kerrokset näin, levitä vielä kreemiä kakun päälle niin että yläosasta tulee hieman kaareva. Kakkua ei tarvitse erikseen kostuttaa!

päällinen:

punaista tai vihreää marsipaania, tomusokeria, koristeita

-vaivaa marsipaania käsissä hetki, levitä tomusokeria kaulimeen ja alustalle, kauli marsipaani ohueksi, pyöreäksi levyksi ja kierrä kaulimen ympäri, nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita reunat ja koristele kakku.


Kinkkuvoileipäkakku:

tummaa ja vaaleaa vuokaleipää, voileipäkakkuleipää tai paahtoleipää

täyte 1:
300g ylikypsää kinkkua
1/2 prk kermaviiliä
3-4 rkl majoneesia

täyte 2:
1 prk maustam. tuorejuustoa
1 paprika'
2 suolakurkkua

kuorrutus:
2 prk yrttimaust. tuorejuustoa
1 dl vatkattua kermaa

koristeeksi esim kinkkusiivuja, kurkkua, tomaattia, ruohosipulia jne

-Aseta ensimmäinen kerros leipää alustalle, kostuta maidolla. Ensimmäinen kerros kannattaa laittaa jämäkämmästä tummasta leivästä.
-pienennä kinkku ja sekoita kermaviiliin ja majoneesiin
-sekoita myös täytteen 2 ainekset keskenään.
-asettele kerroksittain tummaa ja vaaleaa leipää ja vuorotellen kumpaakin täytettä, kostuta leipäviipaleet aina maidolla. Itse tein 6-7 kerrosta. Kääri koottu leipä kelmuun ja anna vetäytyä viileässä, pienen painon alla seuraavaan päivään.
-sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kakun päälle, koristele mielen mukaan :)
 
Anonymity, ootko ikinä miettiny kokin/ravintoloitsijan uraa? Tai vaikka sivutoimeks? Tai jos pistäisit pystyyn poliisien pyörittämän raflan, ei ois ainakaan järjestyshäiriöitä :D

Kiitos, mutta en ole :) Tai no kokin koulutus olisi kiva saada, mutta pysykööt ruuanlaitto pelkkänä harrastuksena, jotta siitä nauttii myöhemminkin. Ja yksityisyrittäjä en haluaisi olla ikinä. Mä tykkään siitä, että mulla on vapaa-aikaa/lomaa ja ettei mun tarvitse miettiä koko aikaa duunijuttuja.


P.S. Tarttis joskus testata tollaista voileipäkakkua. En ole ikinä tehnyt sellaista.
 
Laitetaas tännekin kun tein pizzaa.

Resepti:

Pohja:
3 dl durumvehnäjauhoja
n 1,5 dl 42 asteista vettä
Noin puoli pussia kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
Öljyä loraus
(kokeilemalla oppii, itse en mittaile enää pahemmin määriä)

Vaivataan kunnolla. Vinkkiä sen verran että taikina alkaa olla valmista kun käsistä irtoaa viimeisetkin taikinanjämät siihen taikinapalloon ja taikinassa ei näy enää halkeamia.

Annetaan nousta 1,5 tuntia.

Taikinan voi ihan hyvin levittää käsin pellille tai pizzakivelle jos semmoisen omistaa, reunat voi olla paksut tai ohuet, ihan mistä tykkää.

Tomaattikastikkeen voi tehdä semmoisen ohjeen mukaan mistä sattuu tykkäämään. Keitetty tomaattikastike on käsittääkseni oikeaoppinen.

Sitten ne täytteet: EI LAITETA LIIKAA. Oma mielipiteeni on että kun siihen pizzaan tungetaan 300g juustoa, 200g kinkkua ja vielä 6 muuta täytettä niin se ei kypsy ikinä ja jää ihan vetiseksi.

Itse laitan noin 80g juustoa tomaattisoseen päälle ja siihen sitten täytteet. Tällä kertaa laitoin kinkkua (halpaa pirkkasuikaletta) ja mozzarellaa (tuoretta mozzarellaa joka tulee päällimmäiseksi). Yleensä kannattaa käyttää esim. parmankinkkua, makuero on huomattava kaikkiin meetvursteihin ja keittokinkkuihin verrattuna (vaikka minä en tähän käyttänytkään koska kaupasta ei löytynyt).

Moni sanoo että uunin lämpötilan pitäisi olla 220 astetta mutta kyllä mä ainakin väännän lähemmäs 250 astetta. Sitten niin kauan uunissa että alkaa pizza näyttää hyvältä ja kun otetaan pois niin vähän oreganoa päälle ja syödään.

makldaaco.jpg


Paljon on tullut pizzoja tehtyä ja nyt ne alkaa olemaan melko hyviä, paljon on kuitenkin vielä parannettavaa.
 
Laitetaan toinenkin. Pekonipastaa!

Sekoitetaan neljä munankeltuaista, 2,5dl ruokakermaa, ja 2dl pastajuustoa (esim. valiolta löytyy mustaleima emmental pastajuustoraastetta) keskenään ja maustetaan pippurilla ja suolalla.

Seuraavaksi leikellään parsakaali pieniksi paloiksi ja kaltataan se, eli minuutti kiehuvassa vedessä. Samalla voi leikata pekonin pieniksi paloiksi ja paistaa sen rapeaksi pannulla.

Sitten keitetään spagettia vaikka 400g ja kun on valmista niin kaadetaan vesi pois ja sekoitetaan sekaan keltuaisjuustokermasörsseli ja kiehutetaan niin että siitä tulee mukavan kermaista.

Lopuksi sekaan pekonit ja parsakaalit ja sekoitetaan, voi kuumentaa vielä hetken.

Sitten lautaselle ja hienonnettua persiljaa päälle.

Voin sanoa että tästä annoksesta tuli kehuja, itsekin pidin tosi paljon.

oakldaaco.jpg


Tämä resepti on iphonelle tehdystä barillan mainoskeittokirjasta, aivan mahtavia reseptejä siinä.
 
Paljon on tullut pizzoja tehtyä ja nyt ne alkaa olemaan melko hyviä, paljon on kuitenkin vielä parannettavaa.

Jos haluat testailla eri tekniikoita, kokeile seuraavalla kerralla kohottaa taikinaa vielä puolisen tuntia pellillä ennen täytteiden levittämistä. Tulee vielä vähän erilainen.

Itse teen niin, että laitan pellin lämpenemään uuniin yksikseen siihen 250 asteeseen ja otan ulos vasta kun pohja on kohonnut ja valmis täytettäväksi. Pohja siirretään kuumalle pellille, täytetään suht nopeasti (ja tosiaan ei liian paljon täytteitä määrällisesti eikä laadullisesti) ja paistumaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom