Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
TOMAATTTI-VUOHENJUUSTOKEITTO
(pääruokana 2 hengelle, alkuruokana 4 hengelle)


700 g tomaatteja tai kuorittuja säilyketomaatteja
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
punaista tuorechiliä oman maun mukaan
tuorebasilikaa
tuoretimjamia
2 laakerinlehteä
2 rkl tomaattipyreetä tai –sosetta
2,5 dl kanalientä
1 dl kermaa / ranskankermaa
100 g vuohenjuustoa
1 rkl sokeria
suolaa ja mustapippuria myllystä
oliiviöljyä


1. Kuullota pieneksi silputut sipuli, valkosipuli ja chili kattilassa oliiviöljyssä

IMG_7717.jpg


2. Lisää joukkoon pieneksi lohkotut tomaatit, joista on poistettu kanta sekä laakerinlehdet, silputtu basilika, timjami ja tomaattipyree/-sose
IMG_7718.jpg
IMG_7719.jpg


3. Mausta seos sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla ja lisää kanaliemi. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja laske sen jälkeen lämpöä. Peitä kattila kannella ja anna kiehua hiljaa noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen poista keitosta laakerinlehdet
IMG_7723.jpg
IMG_7721.jpg


4. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimella ja kaada keitto tiheän siivilän läpi
IMG_7730.jpg
IMG_7731.jpg


5. Kaada keitto uudestaan kattilaan, sekoita joukkoon kerma/ranskankerma ja kuumenna keitto
IMG_7732.jpg


6. Sulata joukkoon vuohenjuusto ja tarvittaessa soseuta keittoa lisää
IMG_7733.jpg


7. Tarkista keitosta maku ja lisää tarvittaessa joukkoon mausteita
IMG_7734.jpg




Tarjoile keitto basilikan suikaleilla, krutongeilla tai esim. ranskankermalla/smetanalla/raejuustolla

IMG_7749-1.jpg




Huom! Itse käytin 1/3 punaisesta chilipaprikasta eikä keitosta tullut liian tulista. Halutessasi voit jättää chilin ja /tai vuohenjuuston pois. Jos soseutat keiton kannellisessa tehosekoittimessa, anna keiton ensin jäähtyä, jotta kuumasta höyrystä aiheutuva paine ei roiskauta kuumaa keittoa päällesi.

Tomaattikeiton reseptiä on mukailtu oman maun mukaisesti Kotikokki -kirjasarjan kirjasta "Keitot" (Le Cordon Bleu)
 
Toi tomaattisalsahan toimii aika monen muunkin ruuan lisukkeena ja guacamolea/juustokastiketta voi käyttää "kastikkeena" vaikkapa ihan broiskulle tai punaiselle lihalle.
 
Olisiko hupella jotain reseptejä rauskun (stingray) tai hain kokkaamisesta? Näkyi olevan yllättävän maltillisia hintoja tuossa paikallisessa noille "erikoisille" elukoille. Tietty nuo on pakasteita, mutta kuitenkin ajattelin vääntää kokeeksi parit pihvit.

Hyi sua! Ei niitä saa syödä. Ennemmin naapurin kissa tai poni lihoiksi.
 
Sain työkaverilta niiden kanalasta tuoreita kananmunia ja päätin tehdä munakasta. Laitoin sekaan kaikkea, mitä jääkaapista löytyi. Lopputulos oli tällainen:



VUOHENJUUSTO-PINAATTIMUNAKAS
(pääruokana yhdelle hengelle)


4 kananmunaa
50 g vuohenjuustoa
50 g pakastepinaattia
Tuoretta basilikaa
Tuoretta timjamia
Tomaattia
Sipulia
1 valkosipulinkynsi
4 rkl kermaa
Juustoraastetta
Suolaa ja valkopippuria
Öljyä


1. Kuullota pieneksi silputtu sipuli ja valkosipuli paistinpannulla öljyn kera

Broiskukastike004.jpg


2. Vatkaa kananmunat sekä kerma sekaisin, mausta seos suolalla sekä valkopippurilla ja kaada seos kuullotettujen sipulien päälle
IMG_7760.jpg


3. Sekoita joukkoon sulatettu pinaatti ja pieneksi silputut tuoreyrtit
IMG_7761.jpg
IMG_7766.jpg


4. Asettele vuohenjuusto ja tomaatit munakasseoksen päälle
IMG_7767.jpg
IMG_7769.jpg


5. Paista munakasta paistinpannulla miedolla lämmöllä niin, että munakasseos alkaa hyytymään. Tämän jälkeen ripottele munakkaan päälle juustoraastetta ja rullaa munakas lopuksi rullalle
IMG_7770.jpg
IMG_7771.jpg


Nauti!
IMG_7780.jpg



Huom! Vuohenjuuston tilalla voi käyttää esim. fetaa ja kerman tilalla maitoa tai vettä
 
Hieno kakku! :)

Tuosta tuli mieleen se että piipahdin tänään Tiimarissa ja nyt ovat hankkineet sinne ihan uuden osaston - juhlaosaston. Isoja kakkumuotteja eri aiheilla (hinta taisi olla n.25-30€), kuten esim. Nalle-karhu, lastenvaunut, linna, auto yms. Erivärisiä sokerimassoja, kivoja kynttilöitä, muffinsi (amerikkalaisittain cupcake)-vuokia monenlaisia ja sellainen "torni" johon voi asetella muffinseja, keksimuotteja, kivoja hauskoja kaulimia joissa oli erilaista kuviointia. Sellaisella voi koristella kakunpäällisen esim. kukkakuvioinnilla yms yms. Siellä oli niin paljon kaikenlaista kivaa, että meinas mennä tytön pää pyörälle. :)

Kannattaa piipahtaa Tiimarissa kurkkimassa mitä kaikkea siellä onkaan. Itse löysin nämä tavarat Helsingin City-käytävän liikkeestä. :)
 
Hieno kakku! :)

Tuosta tuli mieleen se että piipahdin tänään Tiimarissa ja nyt ovat hankkineet sinne ihan uuden osaston - juhlaosaston. Isoja kakkumuotteja eri aiheilla (hinta taisi olla n.25-30€), kuten esim. Nalle-karhu, lastenvaunut, linna, auto yms. Erivärisiä sokerimassoja, kivoja kynttilöitä, muffinsi (amerikkalaisittain cupcake)-vuokia monenlaisia ja sellainen "torni" johon voi asetella muffinseja, keksimuotteja, kivoja hauskoja kaulimia joissa oli erilaista kuviointia. Sellaisella voi koristella kakunpäällisen esim. kukkakuvioinnilla yms yms. Siellä oli niin paljon kaikenlaista kivaa, että meinas mennä tytön pää pyörälle. :)

Kannattaa piipahtaa Tiimarissa kurkkimassa mitä kaikkea siellä onkaan. Itse löysin nämä tavarat Helsingin City-käytävän liikkeestä. :)

Käväiseppä Herttoniemessä seuraavaksi niin se pää vasta meneekin pyörälle:
http://www.bakeandparty.com/
 
Vilkasin linkkiä nopeasti ja heti tuli sokerihumala päälle :hyper:
 
KARITSAN SISÄPAISTIA RICOTTA-YRTTITÄYTTEELLÄ (noin 2 hengelle)


½ kg karitsan sisäpaistia
4 rkl ricotta-juustoa
Tuoretta timjamia
Tuoretta minttua
Tuoretta rosmariinia
3-4 valkosipulin kynttä
2 rkl vihreää pestoa
Oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria myllystä


1. Poista sisäpaistista mahdolliset ylimääräiset kalvot ja anna lihan lämmetä huoneenlämmössä noin pari tuntia

2. Silppua yrtit ja puserra valkosipuli. Sekoita yrtit, valkosipuli, pesto, suola sekä mustapippuri tahnaksi.
IMG_7794.jpg
IMG_7795.jpg


3. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan sekaan oliiviöljyä ja toiseen ricotta-juusto

Oliiviöljy:
IMG_7803.jpg


Ricotta-juusto:
IMG_7796.jpg


4. Tee paistin päälle veitsellä ristikkäinen viilto, työnnä sormet sisään rei'ästä ja revi sormin sekä veistä apuna käyttäen paistin sisään mahdollisimman iso tasku
IMG_7797.jpg


5. Täytä tasku ricotta-yrttiseoksella ja lopuksi hiero paistin pintaan öljyinen yrttiseos. Anna sisäpaistin maustua jääkaapissa useita tunteja, mielellään yön yli
IMG_7802.jpg
IMG_7805-1.jpg


6. Laita paistiin kiinni paistimittari paksuimpaan kohtaan ja paista sitä uunissa noin 200 asteessa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka kypsentämistä, kunnes paistimittari näyttää noin 60-65 astetta. Kypsyminen vie aikaa noin 20-30 minuuttia
IMG_7807.jpg





UUNIJUUREKSET (noin 2 hengelle)


3 keskikokoista punajuurta
2 isohkoa porkkanaa
Tuoretimjamia
Juoksevaa hunajaa
Oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria myllystä
(Kasvislientä)


1. Kuori punajuuret sekä porkkanat ja pilko ne pienemmiksi paloiksi. Silppua timjami
2. Sekoita oliiviöljystä, hunajasta, timjamista, suolasta ja mustapippurista seos
3. Laita juurespalat kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, hunaja ja silputtu timjami. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.
4. Laita juurekset öljyttyyn uunivuokaan ja kypsennä niitä uunissa 180 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kypsymisaika riippuu lohkojen koosta, joten kokeile niitä tikulla
5. Halutessasi voit kaataa juuresten päälle kasvislientä (noin 3-4 dl) ennen uuniin laittamista




Huom!
Jos haluat valmistaa juurekset ja paistin samassa uunivuoassa, niin laita juurekset ensin uuniin kypsentymään 180 asteeseen ja laita paisti vasta myöhemmin vuokaan. Ennen paistin uuniin laittamista nosta uunin lämpötilaa noin 200 asteeseen. Jos juurekset ovat saaneet väriä, peitä ne kuivumisen estämiseksi foliolla.

Itse kypsensin lihaa melkein 30 minuuttia, jolloin paistomittari näytti 65 astetta. Itse suosittelen jättämään paistomittarin lämpötilan 60 asteeseen, sillä paisti olisi voinut mielestäni jäädä hiukan mehevämmäksi. Suosittelen myös, että et pihistele yrttien, valkosipulien ja mausteiden käytössä, jotta lihaan tulee kunnolla makua. Halutessasi voit laittaa paistin pintaan viiltoja ja työntää niihin valkosipulisiivuja.

Ricottan tilalla voi käyttää myös muita juustoja, esim. vuohenjuustoa.


IMG_7818.jpg
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Olen kokeillut nyt muutamia Anonymityn postaamia reseptejä ja aina ovat hyvin onnistuneet ja saaneet paljon kiitosta. Erityisesti pidin tuosta bataattimosaiikista ja kanarullista valkosipuli-yrttivuohenjuustotäytteellä. Ihanaa, kun jaksat postailla reseptejä havainnollisilla kuvillla :). Olisi moni resepti jäänyt kokeilematta ilman noita vedet kielelle tuovia kuvia.
 
Varnalaskan raparperipiirakka

Tämä oli tosi hyvää ekalla kerralla. Tokalla kuivaa ja pahaa. Eli tarkkana miten teette:
1½ dl sokeria
3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai
1½ dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja ja
1½ dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1½ dl pullomargariinia, Oivariinia tai sulatettua margariinia
1 muna
3/4 dl maitoa, kaura-, soija- tai riisijuomaa tai mehua
1 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
½-1 L raparperia
3-4 rkl manteli- tai pähkinärouhetta

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 25-27 cm) ja laita uuni lämpenemään 225-asteeseen.

Sekoita sokeri ja jauhot ja lisää joukkoon rasva. Sekoita sen verran että saat murumaisen seoksen ja ota siitä 1 ½ dl erikseen pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää lopputaikinaan muna, neste, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada ja levitä vuokaan. Ripottele päälle pieneksi leikatut raparperipalat ja murusta pinnalle erikseen otettu taikina ja mantelirouhe.

Paista uunin keskiosassa 225-asteessa 25-30 minuuttia.

Piirakan kesäinen maku ja tuoksu ovat parhaimmillaan lämpimänä. Tarjoa piirakan kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.

http://www.myllynparas.fi/portal/su...akat_ja_tortut/varnalaskan_raparperipiirakka/

Itse tuunaisin tuota vaikkapa kermaviili-pohjaisella raparperitäytteellä.
 
PASTAA TOMAATTI-RICOTTAKASTIKKEELLA
(2 hengelle)


200g pastaa (penne)
kirsikkatomaatteja
valkosipulia viipaloituna
oliiviöljyä
200g ricottaa
0,5dl kermaa tai maitoa
muskottipähkinäjauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä
tuorebasilikaa
raastettua parmesaania


1) Laita pennepasta kiehumaan ja raasta parmesanjuusto

2) Kuullota viipaloitu valkosipuli oliiviöljyssä ja lisää pannulle lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit

IMG_7832.jpg


3) Sekoita ricottajuusto, kerma (tai maito), suola, mustapippuri ja muskottipähkinä keskenään
IMG_7834.jpg
IMG_7838.jpg


4) Kun pasta on al dente, kaada keitinvesi pois ja sekoita pastan sekaan ricottakastike, kuullotetut valkosipuliviipaleet, paistetut tomaatit, revitty basilika sekä parmesanraastetta
IMG_7840.jpg




IMG_7843.jpg




Alkuperäisessä reseptissä ei ollut tomaattia, valkosipulia, oliiviöljyä eikä muistaakseni basilikaa. Mukailin siis reseptiä oman mieleni mukaan. Alkuperäinen resepti löytyy www.bellavanilla.fi -sivuilta.

En valitettavasti uskalla laittaa tänne suoraa linkkiä, sillä äsken toiseen koneeseen tuli virusvaroitus heti sen jälkeen, kun olin avannut nuo sivut. Tosin en ole mikään tietokonenero enkä siksi tiedä onko noilla sivuilla ja virusvaroituksella mitään yhteyttä.
 
Moi!
Laittakaas joku hyvä resepti mihin tulee turkkilaista jogurttia. Ostin pöntön ja nyt mietiskelin että mihin kaikkeen sitä oikeen voi käyttää. Vähän kaikkeen netin mukaan, mutta olisko yksinkertasia reseptejä, miten sitä voi syödä.
Kiitos :)
 
Hupen nuudelit

1pk nuudeleita
kiehuvaa vettä

Ota nuudelit paketista:
MAMATOMYUMCREAMY.jpg


Laita kupposeen ja kaada vesi päälle. Odota hetki ja nauti.

Lopputulos:

P1010361.jpg
 
Moi!
Laittakaas joku hyvä resepti mihin tulee turkkilaista jogurttia. Ostin pöntön ja nyt mietiskelin että mihin kaikkeen sitä oikeen voi käyttää. Vähän kaikkeen netin mukaan, mutta olisko yksinkertasia reseptejä, miten sitä voi syödä.
Kiitos :)

Poimit tuolta kebabketjusta kebabreseptin ja siihen tzatziki kylkeen..
 
Suosittelen seuraavaa kastiketta melkein mihin tahansa:

1 purkki kermaviiliä
1 rkl wasabia
mustapippuria
loraus limen mehua (noin puolikkaan limen mehu)

Sekoita ainekset. Valmis. Jumalauta että oli hyvää.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom