Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
forumilta löytyy Hupen testaama resepti, joka oli peräisin jostain tv-ohjelmasta (olikohan joku Tylerin keittiössä tms.). Huppe muistaakseni kehui reseptin lähes täydelliseksi. Siksipä haluaisinkin raportin myös tästä reseptistä. Itse teen juustokakkuni aina siitä Tylerin reseptistä modifioidulla reseptillä, mutta ei se maailman parasta juustokakkua silti ole, valitettavasti.

Joo, se Tylerin Ultimate Cheesecake on ihan ok. Tässä kuitenkin on yksinkertaisempi versio ja pitää kokeilla "Less Is More" sanonnan paikkansapitävyyttä.
Jos muuten tahtoo hyvää juustokakkua niin Tukholmassa Åhlensin yläkerran kahviossa on aika täydellistä.
 
Cheesecake Factory Cheesecake


Tämä on muuten todella hyvä juustokakku. Ei turhia hifistelyjä vaan ihan perusresepti. Less is more.

# Pohja
# 4dl digestive-keksejä muruina, itse murensin tehosekoittimella
# 1/4 tl kanelia
# 2dl leivontamargariinia (voita voi käyttää mutta silloin pohjasta tulee tosi kova

# Täyte
# 800 gr tuorejuustoa, itse pistin Pirkka Maustamaton
# 3dl valkoista sokeria
# 1 pieni purkki smetanaa, onko tuossa nyt 120gr
# 2 tl vaniljatiivistettä
# 5 munaa

# Kuorrutus
# 1 pieni purkki smetanaa, onko tuossa nyt 120gr
# 6 tl pölysokeria
# 1rkl limemehua, itse käytin valmista muovipurkista

Esilämmitä uuni 250 asteeseen. Laita keskelle korkeareunainen uunipelti jossa reilu sentti vettä. Tämä on kakun vesikylpy.

Sekoita keksinmurut, kaneli ja margariini hyvin ja painele mössö n. 22cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Muista laittaa vuoka kiinni siten että väliin jää leivinpaperi pohjaksi. Leivinpaperi kannattaa olla reilun kokoinen, eli liian suuri jotta reunat tursuvat hyvin ulos. Nosta reunuksia myöten noin 5cm korkeudelle pohjataikina. Painele tiiviiksi vaikkapa lasinpohjalla. Nosta leivinpaperin reunat vuoan ulkoreunoja ylös ja vuoraa pohja vielä ulkoapäin foliolla, jottei vesi pääse sisään kun laitat sen uuniin.

Laita vuoka taikinoineen pakastimeen siksi aikaa kun teet täytteen.

Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, sokeri, smetana ja vanilja. Sekoita pari minuuttia tasaiseksi. Vatkaa munat rikki toisessa astiassa ja sekoita nopeasti muun täytteen sekaan. Älä sekoita turhaan tämän jälkeen, vain siten että munat sekoittuvat täytteeseen.

Ota pohja pakkasesta ja kaada täyte päälle. Ei haittaa vaikka täyte ei aivan mahdukaan keksireunojen sisään.

Laita kakku varovasti veden sekaan pellille uuniin. Paista 250 asteessa 12 minuuttia jonka jälkeen käännä uunin lämpö 175 asteeseen. Paista noin 50-60 minuuttia, jos tuntuu että kakku tummuu liikaa, peitä loppuvaiheessa kakku foliolla.

Anna kakun jäähtyä seuraavaan aamuun jääkaapissa.

Sekoita kuorrutetta varten purkki smetanaa ja pölysokeri ja mausta lopuksi limen mehulla. Levitä täyte tasaisesti kakun päälle ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi ja nauti vaikkapa mansikkasurvoksen (mansikkamelba: mansikoita, mansikkasiirappia, pölysokeria ja limen mehua, soseuta ja siivilöi) kanssa.

Lopputulos:

cheesecake.jpg

On muuten parempi kuin Tylerin Ultimate Cheesecake.

Resepti on täältä hieman modattu Suomeen sopivaksi:
http://abcnews.go.com/GMA/recipe?id=7271852
 
No nyt lähti resepti kokeiluun. Vaikuttaa hyvältä. Mietin tuon kuorrutteen tarpeellisuutta tuossa. Mansikkamelban kanssa, kun tarjoaa niin ei varmaan tarvi tuota kuorrutetta. Jos on parempaa kuin Tylerin kakku, niin resepti menee vaihtoon.

Minun mielestä liivatteella tehdyt juustokakut ei ole "oikeita" juustokakkuja :)
 
Kannattaa paistaa vieläkin pidempään. Tuntuu hieman löysältä keskiosaltaan kun tuota nyt puolet on syöty. En ole pitkään aikaan maistanut Tylerin kakkua, mutta kumpikaan näistä ei ole täydellinen.
Täydellisen juustokakun metsästys on hieman kuin etsisi täydellistä persettä. Heti kun kuvittelee löytäneenä täydellisen, jostain löytyy vielä parempi. Tosin harmita ei missään vaiheessa :D
 
Huppe, oliko tuossa juustokakussa rakenne semmoista paksua "jankkia", joka jää kitalakeen kiinni :) Sellaistahan se oikean juustokakun kuuluisi olla. Tylerin kakku ei sellaista ole,
 
Tuo juustokakku.. Voi lääh! Aivan pakko kokeilla reseptiä ja kutsua kaverit syöpöttelemään.

Kertokaa omia ideoitanne, mitä suomalaisia ruokia tarjoaisitte?

Tätä sai syksyllä pohtia, kun Suomi-ruokaa on aika vähän (suurinosa perua muualta). Poronkäristys nyt tietty, toinen hyvä on lohi (esim. uunilohi tjsp). Tarjoillaan tietenkin kunnon voisen perunamuusin kanssa. Mmm.

(Me tarjottiin myös mustaa makkaraa. Sai hauskan vastaanoton ;))
 
Huppe, oliko tuossa juustokakussa rakenne semmoista paksua "jankkia", joka jää kitalakeen kiinni :) Sellaistahan se oikean juustokakun kuuluisi olla. Tylerin kakku ei sellaista ole,

Ei ollut valitettavasti. Semmoista pitäisi oppia tekemään. Tiedän kyllä mitä tarkoitat.
 
Väsäsinpä tänään varsin maittavia burritoja. Ravistin koko taideteoksen omasta hihastani, joten otan täyden vastuun tämän hyvyydestä / huonoudesta.

Eli ensin painellaan kauppaan ja ostetaan seuraavia aineita:
-n. 400 g naudan keittolihaa
- Tomaatti tai pari
- Kiinankaalia tai jotain mitä tykkää sinne laittaa
- Riisiä (käytin basmatia)
- Purkki papuja. (Käytin Heinzin valkoisia papuja tomaattikastikkeessa)
- 5 dl ruokakermaa
- 2 pss Taffel "tulinen" chilidippi
- paketti wrap tortilloja
- Juustoa

Eli ensin pilkotaan keittoliha reiluiksi paloiksi ja heitetään veteen kiehumaan. Veteen tuupataan kunnon määrä vähän kaikkea maustetta mitä kaapista löytyy. Itse heitin sinne ihan kaikkea rosmariinista bih jolokia -jauheeseen. Ja lykkäsin mukaan yhden porkkanankin pilkottuna ja kolme valkosipulin kynttä.

Sitten keitellään kunnolla. Itse keitin kolme ja puoli tuntia ja tuntui ihan hyvältä. Lihasta pitää saada erittäin erittäin mureaa ja siksi pitkä keittoaika. En tiedä miten nopeasti tosta olisi tarpeeksi mureaa saanut, niin keittelin sitten ainakin tarpeeksi.

DSC_2698.webp

Kun liha on keittelemisen loppuvaiheessa, keitellään riisit, pavut ja kastike ruokakermasta ja chilidipistä.

DSC_2701.webp

Samalla kannattanee pilkkoa tomaatit ja muut rehut ja raastaa juusto.

Nyt kun liha on kiehunut, nostellaan se johonkin kulhoon ja hakataan ja sekoitellaan vaikka puulastalla hienoksi lihamuhennokseksi. Jos liha on kunnolla mureaa, niin tämä tapahtuu kuin itsestään. Nyt kannattaa tarkistaa maku ja lisätä mausteita jos siltä tuntuu.

DSC_2699.webp

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
Sitten vaan kaivetaan jostain hyvä vuoka ja heitellään siihen kaksi tortillakuorta vierekkäin ja osaksi päällekkäin ja aletaan lappaa täytteitä sisälle. Myös juustoa, jos haluaa. Osa kastikkeesta kannattaa jättää burritojen päälle.

DSC_2702.webp

Kun täytteet on sisällä, taitetaan reunat sisään, ettei täytteet valu ulos ja rullataan burrito. Viereen tehdään toinen samanlainen, kipataan loput kastikkeet päälle ja sen päälle hiukan juustoraastetta.

DSC_2704.webp

Burritot lykätään uuniin niin pitkäksi aikaa kun hyvältä tuntuu. Eli suunnilleen kun juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Ja tässä lopputulos.

DSC_2705.webp
DSC_2708.webp

Kuvissa on muuten kastikkeen määrä vain 2.5 dl ja yksi pussi chilidippiä. Havaitsin sen kuitenkin riittämättömäksi joten kaksinkertaistin sen reseptiin.

Eli siitä sitten. Saa kokeilla. Tuli varsin hyvää, vaikka itse sanonkin.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ei ollut valitettavasti. Semmoista pitäisi oppia tekemään. Tiedän kyllä mitä tarkoitat.

Itse asiassa nyt 2pv myöhemmin tuon koostumus on hieman muuttunut kovemmaksi. Veikkaisin että jos olisin paistanut tuota vaikka folion alla 30min pidempään, olisi koostumus aivan täydellinen. Kyllä tämä on aivan saamarin hyvä juustokakku. Suosittelen koittamaan. Ensi kerralla modaan tuota hieman.
 
Nyt perkele.

Hypetellään vähän tuota opiskelija/laiskiaiselämän pelastavaa enkelikäärylettä: Lekuea. Maksaa prismasta 19e, höyryttää ruuat valmiiksi mikrossa alle 5minsassa. Laitoin justiinsa lekueen:

- 1/4 keräkaalen
- 1 punasipulin
- 2rkl vettä
- 1tl voita

ja lisäksi ruskistin vähän jauhelihaa. Tuloksena alle 10min kaalilaatikko ja hyvää oli. Masajon ruususuolaa laitoin jauhelihaan, mutta normisuolakin varmasti käy.

Suosittelen erittäin lämpimästi tuota käärylää.

EDIT: Käytän joka päivä. Just a sidenote.
 
Hyvä valurautapannu multa löytyy jo, mutta kertokaas mikä on teflon-pannujen kuningas? Ymmärtääkseni noissa teflon-pannuissa on kuitenkin aika paljon laatueroja?
 
Hyvä valurautapannu multa löytyy jo, mutta kertokaas mikä on teflon-pannujen kuningas? Ymmärtääkseni noissa teflon-pannuissa on kuitenkin aika paljon laatueroja?

Jamie Oliverin Tefal on aika jees. Maksaa noin 99e mutta tarjouksesta saa yleensä noin 45 eurolla, viimeksi oli Tokmannilla 44.90e
 
Juup ite oon reilun vuoden kokkaillut Tefalin Jamie Oliver Goldilla eikä oo mitään valittamista. Kulumista ei näy teflonpinnassa oikeastaan ollenkaan ja pannu on oikeasti painava, eikä tavallinen lähes lentoon lähtevä teflonpannu.
 
Jos sitä sitten laittaisi omankin suosikkijuustokakun ohjeen tänne kun tulee noita kakkuja silloin tällöin värkkäiltyä... Olennaista musta tän koostumuksessa on juuri oikea kypsyysaste. Silloin tämä on juuri sopivan tahmeaa olematta liian kuivaa :kuola:

Mustikka-valkosuklaa juustokakku

Keksipohja:

300 g digestivekeksejä
150 g voita/margariinia

Kakkutaikina

600 g philadelphia-juustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita

Säädä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksimurut irtopohjavuoan (noin 24 cm halkaisija) pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Vatkaa philadelphia-juusto ja maitorahka tahnamaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Hämmennä joukkoon munat yksi kerrallaan ja viimeiseksi kuohukerma.

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa ja lisää taikinaan. Kaada taikina keksipohjan päälle ja ripottele päälle mustikat. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. (Peitä alumiinifoliolla, jos kakku näyttää aiemmin kullanruskealta.) Sammuta uuni ja anna kakun olla jälkilämmöllä noin 30 minuuttia.
 
Olisiko hupella jotain reseptejä rauskun (stingray) tai hain kokkaamisesta? Näkyi olevan yllättävän maltillisia hintoja tuossa paikallisessa noille "erikoisille" elukoille. Tietty nuo on pakasteita, mutta kuitenkin ajattelin vääntää kokeeksi parit pihvit.
 
Olisiko hupella jotain reseptejä rauskun (stingray) tai hain kokkaamisesta? Näkyi olevan yllättävän maltillisia hintoja tuossa paikallisessa noille "erikoisille" elukoille. Tietty nuo on pakasteita, mutta kuitenkin ajattelin vääntää kokeeksi parit pihvit.

En mä nyt mikään niin hyvä kokki ole... Koskaan edes maistanut kumpaakaan :D

Bikergirlin juustokakku menee seuraavaksi testiin kun juustokakkua teen.
 
Texmex - mättöä

GUACAMOLE


2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puolikas silputtu sipuli
1-2 hienonettua valkosipulin kynttä
½ - 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 limen mehu
1 tl tuoretta chiliä (tai 1/2 tl chilimausteseosta)
tuorekorianteria
1-2 tl öljyä
pieni loraus kermaa


1. Kalttaa tomaatit. Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa. leikkaa tomaatti kuutioiksi

IMG_7677.jpg
IMG_7678.jpg


2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla.
IMG_7682.jpg


3. Silppua chili, sipuli, valkosipuli ja korianteri pieneksi.
IMG_7673-1.jpg
IMG_7655.jpg


IMG_7657.jpg


4. Laita tomaatti, avocadot, chilit, sipuli, valkosipuli, korianteri, limen mehu sekä mausteet kulhoon ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella samettisen pehmeäksi soseeksi.
IMG_7683.jpg
IMG_7672-1.jpg


5. Sekoita halutessasi soseen joukkoon öljyä sekä loraus kermaa.
IMG_7685.jpg
IMG_7690.jpg





CHEDDAR-JUUSTOKASTIKE


200 g cheddar-juustoviipaleita
Kermaa tai maitoa


1. Silppua juustoviipaleet pieniksi paloiksi.

IMG_7692.jpg


2. Lisää juuston päälle kermaa tai maitoa (kastikkeen ohentamisen).
IMG_7694.jpg


3. Sulata juusto nesteen kera kattilassa tai paistinpannulla ja sekoita kastike juuston sulaessa tasaiseksi kastikkeeksi.
IMG_7695.jpg


P.S. Ennen kuin kukaan tulee kertomaan, että Cheddarin tulee olla aitoa, niin minä ilmoitan, että pidän enemmän näistä sulatejuustoviipaleista




TOMAATTISALSA


5 pientä tomaattia
½ sipuli
valkosipulia
korianteria
1 limen mehu
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripaus sokeria



1. Silppua tomaatti sekä sipuli pieniksi kuutioiksi ja valkosipuli sekä korianteri hienoksi
IMG_7661.jpg


2. Purista joukkoon limen mehu. Mausta salsa suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
IMG_7668.jpg


P.S. Tätä salsaa tarjottiin Meksikossa joka ravintolassa




NACHO-VUOKA (noin 2 hengelle)


200 g nacho –lastuja
200 g Mexican Chili Beans –papukastiketta (Casa Fiesta)
cheddarjuustokastiketta
jalopenoviipaleita
juustoraastetta


1. Laita öljyttyyn uunivuokaan tai uunipellile leivinpaperin päälle ohut kerros nacho -lastuja. Laita lastujen päälle papu- ja cheddarjuustokastiketta, jalopenoviipaleita sekä juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa noin 5-7 minuuttia tai niin pitkään, että juustoraaste sulaa.

2. Syö lämpöisenä. Halutessasi voit lorauttaa päälle ohuelti tavallista tai ranskankermaa.


IMG_7696.jpg
IMG_7699.jpg





NACHO -LAUTANEN


nacho -lastuja
guacamolea
tomaattisalsaa
cheddaruustokastiketta


1. Levitä lautaselle guacamole, painele nacho -lastut guacamolen päälle, levitä cheddajuustokastike nachojen päälle ja ripottele tomaattisalsa päälle.



Kuvassa: Alarivissä vasemmalla nacholautanen ja oikealla nachovuokaa. Ylärivissä vasemmalta: guacamolea, tomaattisalsaa ja cheddarjuustokastiketta:

IMG_7702-1.jpg
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom