Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
espresso varmaankin menee kanssa?
Toki, parastahan siitä espressolla tulee. No tota on aika vähän tossa, on käytännössä aivan sama mitä kahvia pistää tai laittaako lainkaan...
 
Jos vaikka laittaisi vaihteeksi tänne väliin reseptejä, jotta ei mene vallan keskusteluksi...

...Tässä taas herkullinen ja tuhti ruoka. Valitettavasti kuvat eivät ole kovin onnistuneita. Kokkailin vieraassa keittiössä ja valaistus oli vähän huono eikä kuvaaja/kamerakaan ollut taaskaan parhaimmasta päästä


AURINKOKUIVATULLA TOMAATILLA TÄYTETTY VALKOSIPULINEN BROILERIN RINTAFILE PEKONIIN KÄÄRITTYNÄ


1 kpl /hlö broilerin rintafileitä
2-3 pekonisiivua /hlö
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Punaista pestoa
Valkosipulista tuorejuustoa, esim. Toves Gourment (suomalaista valkosipulista maalaisjuustoa) tai Pikku Sisko
Tuorebasilikaa
Paprikajauhetta ja mustapippuria myllystä
(Halutessa valkosipulimurskaa)


1. Tee pieneksi silputuista aurinkokuivatuista tomaateista, punaisesta pestosta ja valkosipulisesta tuorejuustosta tanha. Revi tuorebasilika pieneksi silpuksi. Halutessasi voi lisätä tahnan joukkoon valkosipulimurskaa, jos tuorejuustossa ei maistu tarpeeksi valkosipulille

IMG_5324.jpg
IMG_5325-1.jpg


IMG_5328-1.jpg
IMG_5329.jpg


2. Tee broilerin rintafileisiin veitsellä viilto niin, että fileiden kylkeen muodostuu tasku. Täytä taskut tahnalla ja ripottele päälle tuoretta basilikaa. Basilikan voi sekoittaa myös tahnan joukkoon. Halutessasi voit sulkea fileet cocktail-tikuilla, jotta täyte ei pursua ulos
IMG_5356.jpg


3. Kääri rintafileiden ympärille pekonisiivut ja ripottele päälle paprikajauhetta sekä mustapippuria myllystä. Paista broilerin rintafileitä paistinpannulla öljyssä nopeasti sen verran, että fileiden pinta saa kauniin värin. Laita tämän jälkeen fileet uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi neljän juuston risoton kera
IMG_5359.jpg
IMG_5360.jpg


Lähde: Tämä resepti on itse kehitelty netistä löytyneitä reseptejä mukaillen.




RISOTTO NELJÄN JUUSTON KERA (risotto ai quattro formanggi)
6 hengelle

1 litra kasvislientä (esim. 1 litra vettä ja 3 kasvisliemikuutiota)
40 g suolatonta voita
1 hienoksi pilkottu sipuli
350-400 g avorioriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
55 g murennettua gorgonzolajuustoa
55 g vastaraastettua taleggiojuustoa
55 g fontinajuustoa (vaihtoehtoisesti käy esim. appeneller)
55 g parmesaanijuustoa
mustapippurijauhetta tai mustapippuria myllystä
4 rkl persiljasilppua


1. Tee kasviliemi, pilko sipuli ja persilja pieneksi silpuksi, raasta ja murusta juustot

IMG_5367-1.jpg
IMG_5362.jpg


IMG_5361-1.jpg
IMG_5355.jpg


2. Sulata voi toisessa isossa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota miedolla lämmöllä ajoittain sekoittaen, kunnes se on pehmennyt. Lisää riisi ja keitä jatkuvasti sekoittaen 2-3 minuuttia, kunnes kaikki jyvät ovat rasvan peittämiä ja kiiltäviä
IMG_5364.jpg
IMG_5366.jpg


3. Lisää viini ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes se on kokonaan haihtunut. Lisää kauhallinen kuumaa lientä ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes kaikki liemi on haihtunut. Jatka keittämistä, sekoittamista ja liemen lisäämistä kauhallinen kerrallaan noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on pehmeää ja neste on imeytynyt. tarvittaessa voit ohentaa risottoa löysemmäksi vedellä, jos kasvisliemi loppuu
IMG_5370.jpg
IMG_5373.jpg
IMG_5374.jpg


4. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon raastettu/murustettu gorgonzola, taleggio, fontina ja noin neljännes parmesaanista ja sulata ne. Mausta risotto oman maun mukaan mustapippurilla. Sekoita joukkoon persiljasilppu. Laita risotto lämmitetylle vadille, ripottele päälle loppu parmesaani-juusto/ persilja ja tarjoile heti
IMG_5377.jpg
IMG_5376.jpg
IMG_5378-1.jpg



*Kokin vihje: Italiassa sanotaan, että täydellisen kermaisen risoton tulisi hieman takertua kattilan pohjaan. On kuitenkin tärkeää käyttää paksupohjaista kattilaa, jotta riisi ei tartu kiinni ja pala

**Tämä on tuhti primo (= ensimmäinen), jonka voisi tarjoilla juhlatilanteissa päivällisellä tai vieraille. Taleggio ja fontina ovat maukkaita sulavia juustoja, jotka antavat ruualle kermaisen koostumuksen

Lähde: Maailman ruokia – Italia (Linda Doeser)



Nauti!
IMG_5384.jpg
 
Herkkuloota

Inspiroiduin makaronilootasta ja päätin vääntää ison satsin sitä viime viikolla. Nimesin sen herkkulootaksi, koska siihen tuli niin paljon kivaa herkkua mukaan. :kuola: Jotkut ehdottivat kanaa ja metukkaakin mukaan, mutta kokeilen niitä sitten seuraavassa versiossa. :)

Kaupasta ostin:

500g makaronia (tumma käy hyvin kans)
500g j/lihaa
4 tomaattia
1 ruukullinen basilikaa
1 ps mozzarellaraastetta
2 isoa mozzarellapalloa (kylmätiskistä sellaisissa pusseissa)
1 pkt cheddaria (sellanen aamiaisjuustopaketti)
maitoa
munia
1 ISO sipuli
mausteina käytin suolaa, mustapippuria, valkopippuria, paprikajauhetta

1. Laitoin uunin lämpeämään 200 asteeseen, voitelin syvän uunivuoan (n. 32x22 pituus-leveys).

2. Pilkoin sipulin (ei tarvitse hienontaa), paistoin sen j/lihan kanssa ja maustoin lihan oman maun mukaan ym.mausteilla.

3. Keitin makaronia vain muutaman minuutin (saa jäädä vähän kovaksi, koska juustojen, tomaattien nesteet + maito kypsentää valmiiksi), valutin ja lappasin sitä kerroksen vuoan pohjalle.

4. Sitten vaan aloin kerrostamaan aineksia päällekkäin. Itse laitoin makaronin päälle j/lihan, sitten cheddaria, loput makaronista, muutama puolitettu kirsikkatomaatti, viipaloidut mozzarellan palaset, basilikan lehtiä paljon, viipaloidut tomaatit päälle ja lopulta vielä mozzarellajuustoraastetta reilusti. Sekoitin maitoa ja munia (meni aika monta tuohon n. 6-7dl maitoa ja n.5-6 munaa) sitten kaadoin sekoituksen kaiken tuon päälle varoen kuitenkin ettei mene yli laitojen.

5. Loota uuniin noin tunniksi ja jos pinta tummuu liikaa, niin lasken lämpötilaa hieman tai peitä foliolla hieman.

Nautitaan ketsupin ja vaikka maitolasillisen kera.
 

Liitteet

  • annos.webp
    annos.webp
    304,7 KB · Katsottu: 171
  • herkkuloota.webp
    herkkuloota.webp
    340,7 KB · Katsottu: 190
Kertokaas pakkotoiston Gordon Ramsayt, että mitä voisin tehä tollasesta 150g-200g valkohomejuusto kimpaleesta? Hillon, Tuc keksien ja viinin kera tota on vedetty jo liikaa. Jonkun ihan ruoan voisi tehä tällä kertaa?

ps. tuli tosta Hupen linkittämästä mudcakesta ihan tolkuttoman hyvää :kuola:
 
Kertokaas pakkotoiston Gordon Ramsayt, että mitä voisin tehä tollasesta 150g-200g valkohomejuusto kimpaleesta? Hillon, Tuc keksien ja viinin kera tota on vedetty jo liikaa. Jonkun ihan ruoan voisi tehä tällä kertaa?

ps. tuli tosta Hupen linkittämästä mudcakesta ihan tolkuttoman hyvää :kuola:

Salaattiin, keiton lisurisaldeks, patongin väliin lihan ja salaatin lisäks, sandwicheihin.. Riippuu tietenki et miten kypsää kamaa se on?
 
Hampurilainen

Osta naudan jauhelihaa, tiskistä vastajauhettuna. Mikään vakuumijauheliha ei onnistu. Painele taikina tiiviiksi ja pyörittele palluroiksi. Huom: älä mausta! Taputtele niistä 5mm paksuja pihvejä leivinpaperin päälle:
patties1.jpg


Laita toinen leivinpaperi päälle, kaulitse tasaiseksi ja pinoa:
patties2.jpg


Pistä pakastimeen ja käytä kun tarvitset.

Hampurilaiseen täytteeksi sitten coleslawta, salaattia, cheddarsulatejuustoviipale, itse maustettua majoneesia, grillattu ananas, bbq-kastiketta ja mitä nyt keksit, muista keltainen amerikkalainen sinappi! Paista pihvit juuri ennen käyttöä ja mausta paiston yhteydessä merisuolalla sekä mustapippurilla myllystä.

Lopputulos:
burger1.jpg
 
Tein muuten äsken riimiporoa. Aikaavievää touhua, mutta on kyllä täysin sen arvoista.

Reseptihän on äärettömän yksinkertainen:
- Poroa, mitä parempilaatuista (lue: yhtenäistä) sitä enemmän sulla on hiuksia päässä kun homma on hoidettu
- Karkeaa merisuolaa
- Joku pippurisekoitus, mikä nyt tuntuu hyvältä, itse käytin jotain pirkan pussukkaa
- Pakastepusseja (+ sulkijoita mielellään, homma helpottuu huomattavasti)

Eli lihasta poistetaan kaikki ylimääräinen, eli rasvat, lihaskalvot ja luut hemmettihin. Tämän jälkeen liha leikellään noin 5mm paksuiksi siivuiksi ja niitä sitten vähän murjotaan tai painellaa, riippuu kasaantuneen turhautumisen määrästä (joka siis kasvaa eksponentiaalisesti mikäli liha on pelkkää sidekudosta). Siivun päälle jauhetaan myllystä pippurisekoitusta ja hierotaan kunnolla se siihen pintaan, jonka jälkeen kääntö ja toisto. Näin kaikille lihoille. Pakastepussiin kauhotaan vähän suolaa, joka taputellaan ~sentin paksuiseksi kerrokseksi siten että pussi on kyljellään(eli siis saumat osoittavat sivuille). Viipaleet asetetaan pussiin vierekkäin ja suolaa laitetaan vielä samanlainen kerros päälle. Imetään ilmat pois ja pussi kiinni. Tätä toistetaan niin kauan kunnes loppuu poro, suola tahi kärsivällisyys. Pussit asetellaan rauhallisesti, edelleen kyljellään ilman muutamaa volttia, jääkaappiin ja annetaan olla vuorokausi. Tämän jälkeen pussit siirretään samalla tavalla pakastimeen ja annetaan olla sielläkin vuorokausi. Nyt liha on valmista syötäväksi, tosin kannattaa rapsutella suolat ja pippurit pois ennen syömistä.

Meneehän se yö näinkin. :D
 
Ois tarkoitus tänään tehdä jauheliha-tomaattikastiketta, mutta jotenkin tekis mieli heittää siihen jotain hieman "eksoottisempaa" maustetta joukkoon. Voisko tuloksena olla kuitenkin jotain järkyttävää skeidaa, jota ei vois linnuilekaan syöttää?

Olisiko kellään hyviä mauste-ehdotuksia? :)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ois tarkoitus tänään tehdä jauheliha-tomaattikastiketta, mutta jotenkin tekis mieli heittää siihen jotain hieman "eksoottisempaa" maustetta joukkoon. Voisko tuloksena olla kuitenkin jotain järkyttävää skeidaa, jota ei vois linnuilekaan syöttää?

Olisiko kellään hyviä mauste-ehdotuksia? :)

Jonkun muistan laittaneen aina kanelitangon/kanelia tomaattisåsiin. Tähtianiksesta vois tulla hyvä vivahde :D
 
Ois tarkoitus tänään tehdä jauheliha-tomaattikastiketta, mutta jotenkin tekis mieli heittää siihen jotain hieman "eksoottisempaa" maustetta joukkoon. Voisko tuloksena olla kuitenkin jotain järkyttävää skeidaa, jota ei vois linnuilekaan syöttää?

Olisiko kellään hyviä mauste-ehdotuksia? :)

Unohda nyt ainakin toi edellinen ehdotus ja säästä noi kanelit ja anikset jouluglögeihin. No tomaattisen jauhelihasoossin perusaineet ovat:

Basilika
Rosmariini (jota ei monet uskalla/osaa käyttää, joten veikkaan sen olevan sinullekin se "eksoottinen" vivahdus)
Timjami
Oregano
Sokeri, tärkein.
Valkosipuli
Tomaattipyree, siinä vedenmakuisessa murskapurkissa kun ei maistu tomaatti vaan vain vesi. Toki se murska tarvitaan myös, mutta mieluummin kokonaisia kuorittuja tomaatteja säilykkeinä tomaattimehuineen.
Ketsupilla saa kivasti balanssia
mustapippuria
merisuolaa


Tee semmoinen reilulla rosmariinilla maustettu valkosipulinen hieman makea kastike. Älä laita lainkaan vettä tai jauhoja vaan keität kastikkeen jäykäksi kasaan. Avainasia tässä on sitten se että sitä keitetään, keitetään, haudutetaan ja haudutetaan. 2h on sopiva aika, varsinkin kun tiedän että käytät kuivattuja mausteita.
 
Pancakes

Amerikkalaiset pannarit maistuvat aamiaispöydässä kanadalaisen vaahterasiirapin kera. Taikina on kuin lettutaikina, paitsi siihen laitetaan ruokasoodaa (tohon voi kait käyttää leivinjauhettakin), jotta pannarit kohoavat. Paistetaan lettupannulla erittäin miedolla lämmöllä jotta aikaa kohoamiseen jää.

Mitat ovat osin amerikkalaisia, suosittelenkin ostamaan metallisen mittakipon jossa on sekä cup että dl -mittayksiköt. Aikani noita kääntelin ja muuttelin mutta ei siitä mitään tule. Nykyään käytän suurilta osin cup-mittaa, riippuen toki reseptistä.

1 muna
1,25 cups jauhoja
1,5 cups maitoa
0,5tl suolaa
3rkl sokeria
1tl ruokasoodaa
loraus öljyä

Kuva:
pancakes.jpg
 
On tuota rosmariinia tullut käytettyä aika hyvinkin eri tilanteissa (myös j/lihasoosseissa/pullissa yms.), sekä timjamia....eiku rakuunaa. Niillä saanut aina parempaa makua aikaseksi tylsän peruskastikkeen sijaan. Ei siis ole eksoottinen maku mulle. :)

Taidan huomenna kurkkia kaupan mauste- ja yrttihyllyjä tarkemmin ja napsia sieltä jotain kivaa mukaan. Tuli vaan tuossa kateltua ruokaohjelmaa päivällä ja kaveri pyöri kaakkois-aasiassa, niin tuli mieleen josko tekis jonkun erilaisemman jauhelihasoossin tällä kertaa vaikka riisin tai perunan kanssa nautittuna. Jos tekiskin jotain lihapyöryköitä kookoscurry tms. kastikeessa..? Täytyy joo tutkia enempi noita mahdollisuuksia.

Kiitos vinkeistä!
 
Olen pistänyt tomaattikastikkeeseen myös lorauksen balsamietikkaa ja kasvisfondueta, kun en ole vielä jaksanut pilkkoa porkkanaa, selleriä ym. sinne sekaan.

edit. Sipulia olen kuullottanut oliiviöljyssä ennen tomaattipyreetä ja lisännyt yrtit jo tuossa vaiheessa öljyyn. Tiedä sitten onko sillä ollut mitään vaikutusta :)
 
KUHARULLIA SAHRAMIRISOTON KERA


Kuharullat (4 hengelle):

4 kuhafileetä (kuhafilee / ruokailija)
Ruohosipulituorejuustoa
Ruohosipulia
Juustoraastetta
1 valkosipulin kynsi
Mustapippuria myllystä, suolaa, sipulijauhetta



1) Tee tuorejuustosta, silputusta ruohosipulista ja puristetusta valkosipulista tahna
IMG_5618.jpg


2) Mausta kuhafileet mustapippurilla, suolalla ja sipulijauheella
IMG_5619.jpg


3) Levitä ruohosipulitahna ja ripottele juustoraaste kuhafileen päälle
IMG_5620.jpg


4) Rullaa kuhafilee rullalle ja sulje se cocktail-tikulla. Jos kuhafilee on isokokoinen, voit puolittaa rullan
IMG_5621.jpg


5) Paista kuharullia uunissa noin 185 asteessa noin 20 minuuttia (halutessasi voit paistaa nopeasti kuhafileeseen kauniin ruskean pinnan paistinpannulla ennen uuniin laittamista)



Sahramirisotto (noin 4 hengelle):

300 g risottoriisiä
1 silputtu sipuli
1 dl valkoviiniä
1 litra vahvaa kasvislientä
raastettua parmesaanijuustoa
noin 50-100 g mascarponejuustoa
muutama nokare voita
raastettua sitruunan kuorta
0,5 g sahramia
mustapippuria myllystä
tarvittaessa suolaa
silputtua ruohosipulia



1) Kuullota silputtu sipuli paistinpannulla voissa
IMG_5625.jpg


2) Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota riisi läpikuultavaksi. Varo ruskistamasta riisiä
IMG_5627.jpg


3) Kaada joukkoon valkoviini ja sekoita, kunnes se on melkein haihtunut
IMG_5629.jpg


4) Lisää riisin joukkoon kuumaa kasvislientä noin desi kerrallaan, koko ajan seosta sekoittaen. Anna nesteen haihtua lähes kokonaan ennen kuin lisäät uudelleen nestettä. Risotto on valmista, kun rakenne on melko löysää ja jyvät vielä erillään. Risoton kypsymisaika määräytyy riisilajin mukaan
IMG_5630.jpg


5) Lisää risottoon sitruunaraaste, mustapippuri ja sahrami
IMG_5631.jpg
IMG_5632.jpg


IMG_5635.jpg


6) Lisää joukkoon parmesaani- ja mascarponejuusto sekä ruohosipulisilppu
IMG_5636.jpg
IMG_5637.jpg


IMG_5638.jpg



Avot!
IMG_5644.jpg




Sahramirisotto sopisi hyvin myös lampaalle ja linturuu'ille arkena tai vaikkapa pääsiäiseen!
 
TIRAMISU (n. 6 annosta)


250 g mascarponejuustoa
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 valkuaista
Savoyard – keksejä (lady fingers)
noin 2-3 dl espressokahvia tai vahvaa tavallista kahvia
2-3 rkl Kahlua -kahvilikööriä tai muuta alkoholia (esim. kaakaolikööriä, Amarettoa, konjakkia, Marsalaa)
Kaakaojauhetta (tummaa, esim. Van Houten)



1) Sekoita jäähtyneen kahvin joukkoon Kahlua-likööri
IMG_5579-1.jpg


2) Lado Savoyard-keksejä läpinäkyvän lasivuoan tai annosmaljojen pohjalle, kostuta keksit kahvilla
IMG_5591.jpg
IMG_5593-1.jpg


3) Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi
IMG_5589.jpg


4) Vatkaa kananmunankeltuaiset, tomu- ja vaniljasokeri vaahdoksi
IMG_5580.jpg
IMG_5581.jpg


5) Sekoita varovasti keltuaisvaahto ja mascarponejuusto keskenään
IMG_5596.jpg


6) Lisää lopuksi valkuaisvaahto joukkoon varovasti sekoittaen
IMG_5599.jpg


7) Kaada seos keksikerroksen päälle. Halutessasi voit tehdä kahvilla kostutetuista kekseistä ja mascarponevaahdosta uuden kerroksen. Anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti ennen tarjoilua
IMG_5601.jpg


8) Ripottele tiramisun päälle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua sihdin läpi ja koristele tiramisu halutessasi esim. sitruunamelissan lehdillä, marjoilla tai suklaasta vuolluilla lastuilla
IMG_5647.jpg



Nami!
IMG_5656.jpg
 
Tää on kyllä loistava ketju! Kunhan saan tuon oman keittiön käyttökuntoon niin tässä ketjussa on iso läjä uusia reseptejä kokeiluun. Antakaa tulla lisää kiitos!
 
Pancakes

Amerikkalaiset pannarit maistuvat aamiaispöydässä kanadalaisen vaahterasiirapin kera. Taikina on kuin lettutaikina, paitsi siihen laitetaan ruokasoodaa (tohon voi kait käyttää leivinjauhettakin), jotta pannarit kohoavat. Paistetaan lettupannulla erittäin miedolla lämmöllä jotta aikaa kohoamiseen jää.

Kuva:
pancakes.jpg

Pitää laittaa tähän juuri rapakon takaa saamani resepti (tuo mainitsemani ei tuntunut mitenkään erinomaiselta):

2 cups All purpose Flour + 2 tbl corn starch
2 eggs separated
1 tsp baking powder + 1 tsp baking soda
1 tbl white sugar
1 tbl veg oil
2 cup butter milk or (1 1/2 cup yogurt +1/2 cup milk) the batter should be thick but fluid if it is a little thick add a little milk. Don't over beat or they will not be light and airy!!!

Sift together flour,cornstarch,soda and Baking powder. In a large mixing bowl whip egg yokes, sugar, oil, and butter milk till well combined about 1 min. Whip egg whites in a clean separate bowl to stiff peaks,set aside. Add the wet ingredients into the dry. Don't over mix!!! The batter will be lumpy, that is ok the lumps will cook out. Let the batter sit 15 min while you pre-heat the griddle. You want it at about 350 deg F . Now fold the egg whites into the rested batter, lightly grease the surface of the griddle. {oil is better than butter} Use 1/3 cup measure and drop on to griddle. Cook till the edges are just set and bubbles form and burst in the center then flip cook reverse side. The cake should be a nice golden brown.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom