Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Misthäs poronkäristhyslihaa täälthä ethelästhä? Lapaako se nyt on? Pirkka yms. pakastekäristeet ei kelpaa.

kyllä citymarketin pakastealtaassa täällä keskellä suomea ainakin on myynnissä polar wildin paisteja. valmiiksi leikelty "käristysliha" on vähän epäilyttävää. noi on siis paistista leikattuja semmosia levyjä jotka on läntätty yhteen ja pakastettu. siitä kun vuolee niin tulee just täydellistä siivua.

kauppias varmaan mielellään myös tilaa kun osoitat kiinnostuksen. päivämäärät on pitkiä ja hinnatkaan ei matalimmasta päästä. jos ei kuitenkaan suostu tähän, tilaa itse muutama kilo pakkaseen suoraan polar wildiltä.
 
kyllä citymarketin pakastealtaassa täällä keskellä suomea ainakin on myynnissä polar wildin paisteja. valmiiksi leikelty "käristysliha" on vähän epäilyttävää. noi on siis paistista leikattuja semmosia levyjä jotka on läntätty yhteen ja pakastettu. siitä kun vuolee niin tulee just täydellistä siivua.

kauppias varmaan mielellään myös tilaa kun osoitat kiinnostuksen. päivämäärät on pitkiä ja hinnatkaan ei matalimmasta päästä. jos ei kuitenkaan suostu tähän, tilaa itse muutama kilo pakkaseen suoraan polar wildiltä.
Polar Wildiä oli tosiaan myös!1!!!
En nähnyt paketin läpi että onko se valmiiksi leikattua vaiko iso kimpale.

Mutta tässähän se selvisi. Ostan tuota pari kimpaletta. Kiitti infosta.
 
Piirakan tekoon sellainen vinkki, että jos taloudesta löytyy pastakone, niin helpottaa jonkin verran urakkaa.

edit:
Näkyy saavan kokonaisia ruhoja Polar Wildilta :) Siitä Huppe vuolemaan,niin riittää käristystä.
 
Piirakan tekoon sellainen vinkki, että jos taloudesta löytyy pastakone, niin helpottaa jonkin verran urakkaa.


Ja kerroskattila, jossa voi tehdä riisipuuron. Kattilan ansiosta puuroa ei tarvitse kypsymisen aikana sekoittaa kuin muutaman kerran. Muuten se valmistuu itsekseen. Kerroskattila on muutenkin oiva peli ruuanlaitossa.
 
Hyvän näkösiä karjalanpiirakoita. Itse tein tossa muutama viikko sitten ja muuten tuli ihan ok mutta se puuron suolaisuus kannattaa tarkistaa. Tuli vähän suolatonta puuroa. Hirvee duuni tossa kaulimisessa vaan on, pitäs olla kunnon leivinpöytä.

Tässä pähkäilen joulumenua, jos laittas vähän kalkkunaa ja paljon erilaisia uunikasviksia (punajuurta jne) ja kukkakaali-parsakaalilooraa ja muuta hyvää! On niin paljon ihania reseptejä että tulee runsaudenpula :) Kahvipöytään väsään varmaan kinuski-karpalokakkua tai perinteisen käpykakun :) nam nam! Mitäs erikoisuuksia muut aikoo jouluna kokeilla?

edittiä: www.maku.fi -sivustolta oon tehny paljon löytöjä.
 
Ja kerroskattila, jossa voi tehdä riisipuuron. Kattilan ansiosta puuroa ei tarvitse kypsymisen aikana sekoittaa kuin muutaman kerran. Muuten se valmistuu itsekseen. Kerroskattila on muutenkin oiva peli ruuanlaitossa.

Kerroskattila on todella hyvä. Varsinkin maitopohjaisten ruokien tekoon. Olen kyllä ollut tyytyväinen myös Jamie Oliver Tefal-kattilaan. Ei ole silläkään tarvinnut koko aikaa vahtia.
 
Hyvän näkösiä karjalanpiirakoita. Itse tein tossa muutama viikko sitten ja muuten tuli ihan ok mutta se puuron suolaisuus kannattaa tarkistaa. Tuli vähän suolatonta puuroa. Hirvee duuni tossa kaulimisessa vaan on, pitäs olla kunnon leivinpöytä.

Tässä pähkäilen joulumenua, jos laittas vähän kalkkunaa ja paljon erilaisia uunikasviksia (punajuurta jne) ja kukkakaali-parsakaalilooraa ja muuta hyvää! On niin paljon ihania reseptejä että tulee runsaudenpula :) Kahvipöytään väsään varmaan kinuski-karpalokakkua tai perinteisen käpykakun :) nam nam! Mitäs erikoisuuksia muut aikoo jouluna kokeilla?

edittiä: www.maku.fi -sivustolta oon tehny paljon löytöjä.

Itse oon pettynyt viime vuosina kalkkunaan. Joku vuosi taaksepäin mummolassa oli omia kalkkunoita joista sai aivan mahtavan makuisen. Mutta ostokalkkunat ovat olleet pettymyksiä.
Oma vieraille tekemä kahviherkku on sellainen pähkinäinen porkkanakakku tuorejuustokuorrutuksella. Reseptiä ei ole tällä koneella, mutta lisään sen kyllä, kunhan toiselle koneelle pääsen.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tulipa tehtyä kunnon läskiperse setit rahkaa:

2kg millbonaa
1 litra mustikkajukurttia
2dl flora vanilla (jotain vispikerman tapaista)
mustikoita

Ravintoarvot/100g: (ilman mustikoita)
160kcal
prodee 9g
hiilarit 7.5g
rasvaa 1.7g

Ja on kyllä melkeen liian hyvää kun tuppaa aina viimeistään 2 päivässä katoamaan tuolta jääkaapista :D
 
100 karjalanpiirasta + munavoita
60 kaneliässää
2 Starbucks Cranberry Bar -kakkua
2 Quiche lorrainea
10 litraa makaroni-kinkku-juusto-majoneesisalaattia
Mansikkamoussekakku
Englantilainen hedelmäkakku
Lohi-saaristolaisleipiä
Joulutorttuja

Noita pitäis sunnuntaiks tehdä. Just meni toinen karpalokakku uuniin.
 
Tänään pistin tällaisen tulemaan, eli hedelmät "marinaadiin":

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=2709724&postcount=1278

Korvasin viskin halvalla tummalla rommilla.
http://www.stockmann.fi/portal/fi/h...leivat__leivonta/englantilainen_hedelmakakku/

Stokkan sivuilla näköjään muitakin vähän laadukkaampia reseptejä.


Tästä tuli aivan saatanallisen herkullista. Suosittelen. Tänään maistoin ekan kerran, huomenna tarjolle vieraille. Kakku muhi siis rommeineen valmiina kellarikomerossa 3 viikon ajan. Vaikka raakaa viinaa tuli tuohon 3 desiä, ei se maistu pätkääkään viinalle. Herkullisen kostea ihanan makuinen kakku. Paras kuivakakku mitä olen koskaan maistanut.
Huomenna myös uusi tulemaan Jouluksi.
 
VALKOSUKLAINEN PANNACOTTA (4 hengelle)

2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 rkl ruokosokeria
½ vaniljatanko
100 g valkosuklaata (esim. Stockmann Gourmet)


Laita liivatteet kylmään veteen 10 minuutiksi. Murenna suklaa kulhoon. Kiehauta kerma, maito ja sokeri keskenään. Nosta kattila liedeltä. Purista vesi liivatelehdistä ja anna sulaa sekoittaen kermamaitoon. Kaada seos suklaapalojen päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Annostele esim. 4 lasiin ja anna jäähtyä vähintään 6 tuntia.


Laita liivatteet kylmään vereen 10 minuutiksi:
IMG_4878.jpg


Kiehauta kattilassa kerma ja maito:
IMG_4882.jpg
IMG_4884.jpg


Sulata joukkoon ruokosokeri:
IMG_4880-1.jpg


Kaavi joukkoon puolikkaan vaniljatangon sisus:
IMG_4975-1.jpg


Sulata joukkoon valkosuklaa:
IMG_4890.jpg


Sulata joukkoon vedestä puristetut liivatteet:
IMG_4889.jpg





VADELMAKARAMELLI

puolikas vaniljatanko
200 g vadelmia
1 dl ruokosokeria
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
0,5 dl vettä
kanelia / kanelitanko


Mittaa kattilaan ruokosokeri:

IMG_4962.jpg


Kaada joukkoon valkoviini sekä vesi:
IMG_4964.jpg


Laita joukkoon vadelmat ja keitä seosta 10 minuuttia:
IMG_4967.jpg


Kaavi joukkoon puolikkaan vaniljatangon sisus:
IMG_4975-1.jpg


Mausta seos kanelilla:
IMG_4980.jpg


Siivilöi vadelmansiemenet ja jäähdytä kastike. Kaada vadelmakaramelli pannacotan päälle vasta juuri ennen tarjoilua:
IMG_4981.jpg



Nami!
IMG_5193.jpg


Vadelmakaramellia ilman siivilöintiä:
IMG_5018.jpg
 
Kookoskanaa, kookosmanteliriisiä ja pekaanipiirakkaa

En ole ikinä jaksanut tänne reseptejä väsätä kuvien kera, mutta koitetaas nyt kerrankin... Tämän pitäisi ruokkia 6 henkeä:

Kookoskana:
- n. kilo broiskua
- suolaa ja pippuria
- voita
- 1 sipuli
- pussi raastettuja manteleita (100g)
- pussi raastettua kookosta
- pari chiliä ja valkosipulinkynttä
- timjamia
- pari laakerinlehteä
- puoli desiä sitruunamehua
- muutama ruokalusikallinen hunajaa
- 4 desiä kookosmaitoa

Kookosmanteliriisi:
- voita
- 2 desiä riisiä (todellakin näin vähän)
- 6 desiä kanalientä
- desi kookosmaitoa
- 40g silputtua persiljaa
- 100 kuutioitua selleriä
- n. 50 g silputtua purjoa
- 50g raastettua kookosta
- 50g viipaluituja manteleita

Pekaanipähkinäpiirakka

Nää on nyt siinä järjestyksessä kun hommat tein, joten jos haluat tehdä saman satsin niin tämä on toimiva järjestys. Aikaa menee jotain tunti ja kolme varttia.

Ekaksi riisiin tulevat ainekset poislukien voi, kanaliemi ja kookosmaito silputaan yhteen:
4181190255_ef9c601195.jpg


Sitten piirakan kimppuun: taikina vuokaan:
4181956326_a5f027a0ec.jpg


Täyteaineet sekaisin, täyte piirakan päälle ja piirakka uuniin (175 astetta, 30 min.):
4181192741_c59117d84c.jpg
4181193225_93be0550cb.jpg
4181957186_1c836098c6.jpg


Sitten kanan kimppuun: kuutioi sipuli, viipaloi chilit ja kuori valkosipulit:
4181193729_c275edb863.jpg


Paloittele kananrinnat ja mausta suolalla ja mustapippurilla:
4181193965_25c9b0fb47.jpg


Kuullota sipulit voissa chilien ja murskattujen valkosipulinkynsien kanssa:
4181194231_5bf19b1963.jpg


Laita sipulit pannusta kannelliseen pataan/kattilaan ja pistä kananpalat ruskistumaan pannulle. Samalla voit lätkiä loput kookoskana-ainekset sipulien perään:
4181958484_42d3085076.jpg
4181194459_268db834e1.jpg


... ja lopuksi kanat perään, anna porista kannen alla hiljalleen kunnes on aika tarjoilla:
4181195015_7446e55431_o.jpg

(vähän paremman kuvan olisi tietty voinut tästä ottaa)

Kun munakello pärähtää, laita leivinpaperi piirakan päälle ja väännä kelloon 20 min. lisää:
4181195521_794a80319c.jpg


Sitten riisihommeliin - laita kananliemi tulelle ja desi kookosmaitoa sekaan:
4181959474_6d287f0100.jpg


Kuullota riisit voissa, paistinpannu onkin vapaana taas:
4181190717_809db4e226.jpg


Nyt onkin monta rautaa tulessa, kun piirakka on uunissa ja kolmella levyllä porisee jotain:
4181954204_88a07f77c3.jpg


Kaada sitten kookoskanaliemi uuniastiaan riisien päälle, uuni 190 asteeseen. Älä tee tätä ennenkuin on aika ottaa piirakka ulos uunista, sillä liemen pitäisi olla vielä kuumaa kun teet tän:
4181954774_e0d8dd3cef.jpg


Piirakka tosiaan valmistuikin:
4181191251_760e1bb738_o.jpg


Riisien pitäisi siis imeä kookoskanaliemi kokonaan ja näinhän siinä tosiaan n. 20 minuutissa kävi. Jos haluat enemmän riisiä, niin lientä pitänee olla samassa suhteessa enemmän myös:
4181955324_926fa7707f.jpg


Sitten ihan alussa silputut ainekset sekoitetaan riisin sekaan:
4181191801_6c3e4a029a.jpg


Vielä vartti uunissa ja riisikin on valmista:
4181192309_067647a4ed_o.jpg


Tähän sitten olisi ollut hyvä idea ottaa kuva lautasista, mutta sukulaiset olivat jo paikalla enkä kehdannut alkaa annoksia fotaamaan :rolleyes:. Piirakan kanssa upposi vaniljajäätelä ja kahvi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom