Kookoskanaa, kookosmanteliriisiä ja pekaanipiirakkaa
En ole ikinä jaksanut tänne reseptejä väsätä kuvien kera, mutta koitetaas nyt kerrankin... Tämän pitäisi ruokkia 6 henkeä:
Kookoskana:
- n. kilo broiskua
- suolaa ja pippuria
- voita
- 1 sipuli
- pussi raastettuja manteleita (100g)
- pussi raastettua kookosta
- pari chiliä ja valkosipulinkynttä
- timjamia
- pari laakerinlehteä
- puoli desiä sitruunamehua
- muutama ruokalusikallinen hunajaa
- 4 desiä kookosmaitoa
Kookosmanteliriisi:
- voita
- 2 desiä riisiä (todellakin näin vähän)
- 6 desiä kanalientä
- desi kookosmaitoa
- 40g silputtua persiljaa
- 100 kuutioitua selleriä
- n. 50 g silputtua purjoa
- 50g raastettua kookosta
- 50g viipaluituja manteleita
Pekaanipähkinäpiirakka
Nää on nyt siinä järjestyksessä kun hommat tein, joten jos haluat tehdä saman satsin niin tämä on toimiva järjestys. Aikaa menee jotain tunti ja kolme varttia.
Ekaksi riisiin tulevat ainekset poislukien voi, kanaliemi ja kookosmaito silputaan yhteen:
Sitten piirakan kimppuun: taikina vuokaan:
Täyteaineet sekaisin, täyte piirakan päälle ja piirakka uuniin (175 astetta, 30 min.):
Sitten kanan kimppuun: kuutioi sipuli, viipaloi chilit ja kuori valkosipulit:
Paloittele kananrinnat ja mausta suolalla ja mustapippurilla:
Kuullota sipulit voissa chilien ja murskattujen valkosipulinkynsien kanssa:
Laita sipulit pannusta kannelliseen pataan/kattilaan ja pistä kananpalat ruskistumaan pannulle. Samalla voit lätkiä loput kookoskana-ainekset sipulien perään:
... ja lopuksi kanat perään, anna porista kannen alla hiljalleen kunnes on aika tarjoilla:
(vähän paremman kuvan olisi tietty voinut tästä ottaa)
Kun munakello pärähtää, laita leivinpaperi piirakan päälle ja väännä kelloon 20 min. lisää:
Sitten riisihommeliin - laita kananliemi tulelle ja desi kookosmaitoa sekaan:
Kuullota riisit voissa, paistinpannu onkin vapaana taas:
Nyt onkin monta rautaa tulessa, kun piirakka on uunissa ja kolmella levyllä porisee jotain:
Kaada sitten kookoskanaliemi uuniastiaan riisien päälle, uuni 190 asteeseen. Älä tee tätä ennenkuin on aika ottaa piirakka ulos uunista, sillä liemen pitäisi olla vielä kuumaa kun teet tän:
Piirakka tosiaan valmistuikin:
Riisien pitäisi siis imeä kookoskanaliemi kokonaan ja näinhän siinä tosiaan n. 20 minuutissa kävi. Jos haluat enemmän riisiä, niin lientä pitänee olla samassa suhteessa enemmän myös:
Sitten ihan alussa silputut ainekset sekoitetaan riisin sekaan:
Vielä vartti uunissa ja riisikin on valmista:
Tähän sitten olisi ollut hyvä idea ottaa kuva lautasista, mutta sukulaiset olivat jo paikalla enkä kehdannut alkaa annoksia fotaamaan
. Piirakan kanssa upposi vaniljajäätelä ja kahvi.