Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Itse laitan pinjansiemeniä, tuoretta rucolaa ja basilikaa, mustapippuria, suolaa, oliiviöljyä, valkosipulia ja parmesania. Jos haluaa päästä vieläkin helpommalla niin valkosipuli ja parmesan valmiina jauhona helpottaa vielä. Määrät vois olla jotain tähän tapaan, mutta oikeasti näitä kannattaa säätää oman maunkin mukaan:

- 1 dl pinjansiemeniä
- rucolaa ja basilikaa suurinpiirtein saman verran, itse olen laittanut sellaisen tuoreruukullisen kokonaan kumpaakin
- 1 kynsi valkosipulia, kannattaa murskata vaikka tehosekoittimeen menevätkin
- 1 dl raastettua parmesania, sama eli raasteena messiin
- vajaa desi oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maun mukaan

Ainekset sekoittimeen. Meillä on sellainen monitoimihärveli, jossa on pari pyörivää terää, jolla ainakin tulee hyvää tavaraa. Sauvasekoittimella voi olla hankalampaa saada ainekset leikkautumaan tasan. Jos oliiviöljyä laittaa vähän enemmän ja antaa sekoittimen pyöriä kauan, tulee pestosta smoothia tahnaa - itse pidän enemmän vähän kuivemmasta pestosta, jossa pähkinät vielä vähän rouskuvat suussa.

Säilymisestä ei ole paljoa havaintoja, koska tuo satsi häviää meidän jääkaapista alle viikossa :)... Ciabattan väliin tätä, tomaattia ja prosciuttoa, drool...

Dopey....


.
.
..
.
Sä oot mun uus paras kaveri.

...
.
.
.
toi on taivaallisinta mitä olen koskaan leivän päälle laittanut. Pistin sitä itsetehdyn hiivaleivän päälle. Maltan tuskin odottaa että saan tuota Ciabattan päälle sunnuntaina (jos tuota on enää silloin jäljellä).

Moni asia on semmoista missä hinta ratkaisee mutta tässä ei kannata säästellä. Tein tismalleen ohjeen mukaan. Aivan täydellistä.
Olette varmasti huomanneet että Huppe harvemmin kehuu mitään, vaikka hyvää olisikin. Tässä piti tehdä poikkeus.

Jumalaista herkkua!


:worship:
 
Söin ton peston samantien. Piti käydä just uudet tarpeet. Pinjansiemeniä mulla oli eilen Saksasta tuotuna, maksoivat noin 0,99e/pussi. Sama pussi Suomessa 4 euroa. Ihan kiva.

Ostin kokeeksi auringonkukansiemeniä tuplamäärän 2 eurolla, pitää koitella voiko noista tehdä säästöversion tuosta pestosta.
 
Ostin kokeeksi auringonkukansiemeniä tuplamäärän 2 eurolla, pitää koitella voiko noista tehdä säästöversion tuosta pestosta.
Auringonkukansiemenistä en tiedä, mutta mantelipesto toimii. En nyt valalle mene mutta mantelit taitaa olla vähän halvempia kun pinjansiemenet?
 
^

Mitä sä teet safkaksi huomenna?
Ciabattaa, pestoa ;) patonkia, juustoja. Kermaperunoita, riisiä, mustassa oluessa haudutettua lihapataa. Tuota on tullut tehtyä usein mutten koskaan ole muistanut kirjata reseptiä ylös. Pitää nyt muistaa. Jälkkäriks mutakakkua, mascarponekermaa ja mansikkamelbaa. Iltapalaksi cocktail-tikkuja (salaneuvos musta, omena, kalkkunafile) sekä bbq-papuja ja nachoja.

Auringonkukansiemenistä en tiedä, mutta mantelipesto toimii. En nyt valalle mene mutta mantelit taitaa olla vähän halvempia kun pinjansiemenet?
Joo, mantelit tuli itsellekin mieleen, auringonkukansiemenet olivat hieman sitkeitä ja kitkeriä. Mantelit maksavat noin 10x vähemmän kuin pinjansiemenet ;)
 
Mutakakku - Mudcake

Sovelsin Stockmannin reseptiä:
http://www.stockmann.fi/portal/fi/h...vonta/leivat__leivonta/mississipin_mutakakku/

Ja tätä reseptiä:
http://siskotkokkaa.blogspot.com/2009/05/mutakakku-otto-ii-eli-taysikokoinen.html

300gr 70% suklaata
300gr voita
2rkl viskiä
2rkl Paulig Parisien kahvia
1dl vehnäjauhoa
2rkl van houten kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
2dl muscovadosokeria (tummaa)
4 kananmunaa

Sulata voi ja suklaapalat varovasti kattilassa. Mausta viskillä ja kahvilla. Sekoita keskenään kaakaojauhe, jauhot, leivinjauhe ja sekoita hieman jäähtyneen suklaan joukkoon. Vaahdota munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjaiseen 22 cm:n kakkuvuokaan tai paperisiin tai silikonisiin muffinvuokiin. Paina muffineihin pari suklaapalaa taikinan keskelle. Paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia ja muffineita noin 20 minuuttia.

Anna jäähtyä ja maustua seuraavaan päivään viileässä. Lämmitä suklaa valuvaksi varovasti mikrossa ennen tarjoilua. Tarjoa hyvän vaniljajäätelön tai viskillä maustetun vaniljakastikkeen kanssa.



Maistijaiset on huomenna.
 
Ostin kerran pistaasipestoa, oli mielettömän hyvää.. Huhhu. Ei kellää ois reseptiä?
 
Mutakakku - Mudcake

Sovelsin Stockmannin reseptiä:
http://www.stockmann.fi/portal/fi/h...vonta/leivat__leivonta/mississipin_mutakakku/

Ja tätä reseptiä:
http://siskotkokkaa.blogspot.com/2009/05/mutakakku-otto-ii-eli-taysikokoinen.html

300gr 70% suklaata
300gr voita
2rkl viskiä
2rkl Paulig Parisien kahvia
1dl vehnäjauhoa
2rkl van houten kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
2dl muscovadosokeria (tummaa)
4 kananmunaa

Sulata voi ja suklaapalat varovasti kattilassa. Mausta viskillä ja kahvilla. Sekoita keskenään kaakaojauhe, jauhot, leivinjauhe ja sekoita hieman jäähtyneen suklaan joukkoon. Vaahdota munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjaiseen 22 cm:n kakkuvuokaan tai paperisiin tai silikonisiin muffinvuokiin. Paina muffineihin pari suklaapalaa taikinan keskelle. Paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia ja muffineita noin 20 minuuttia.

Anna jäähtyä ja maustua seuraavaan päivään viileässä. Lämmitä suklaa valuvaksi varovasti mikrossa ennen tarjoilua. Tarjoa hyvän vaniljajäätelön tai viskillä maustetun vaniljakastikkeen kanssa.



Maistijaiset on huomenna.
Todella herkullista oli. Todella. Kakku oli yön yli jääkaapissa josta siirsin sen 150 asteiseen uuniin hetkeksi, jotta pehmeni.

mudcake.jpg


Kyytipojaksi tosiaan mascarponekermaa:

250gr mascarponejuustoa joka sekoitettiin sähkövatkaimella. Mukaan 2dl purkista tehty kermavaahto varovasti sekoittaen. Kourallinen tomusokeria, hieman vaniljasokeria (siis ei vanilliinisokeria) sekä 2rkl Cointreau-likööriä.

Kastikkeeksi mansikkamelbaa, eli pakastemansikoita, tomusokeria ja mansikkasiirappia Bamixilla sekaisin.
 
Oluessa haudutettu lihapata

Tätä on tullut tehtyä usein mutten ole jaksanut pistää reseptiä kehiin. Tämä on todella herkullinen ruoka. Yksi parhaista.

1kg takuumureaa paahtopaistia, irtomyynnistä. Pirkka jne. vakuumipakatut ovat sitkeitä.
1pkt pekonia
2 sipulia
2 vs-suolakurkkua (myrttinen)
1prk hillosipuleita
200gr herkkusieniä
1prk tomaattipyrettä
4dl mustaa olutta. Itse käytin Köstrizer Schwarzbier -olutta jonka olen todennut erinomaiseksi ruoanlaitossa.
4dl vettä
2 lihaliemikuutiota (ei pirkkaa tai muuta roskaa vaan MAGGI)
2rkl hunajaa
0,5rkl cayennea
0,5rkl paprikajauhetta
1tl muskottipähkinää
1rkl timjamia
0,5rkl rosmariinia
3 laakerinlehteä
5 vs-kynttä
1prk smetanaa
3rkl vehnäjauhoa

Ei muuta kuin paistelee lihat erissä ja kasvikset valurautapadassa. Yhdistää ne ja maustaa. Smetanaa ja jauhoja ei ole vielä lisätty.
Liemet mukaan ja valurauta pata kansi päällä uuniin noin 4 tuntia 150 astetta. Sen jälkeen vehnäjauhot kylmän veden kanssa lorottelee sekaan ja sekoittaa mukaan myös purkin smetanaa. Uuniin vielä tunniksi. Tämä ruoka maistuu muuten uuniinlaittaessa aivan kammottavan hirveältä, voisi jopa luulla että peli on menetetty. Kuitenkin kun se on valmista, on ruoka yksi parhaista lihapadoista.

Nautitaan esim. perunaruukun tai riisin kanssa. Itse pistettiin kumpaakin. Kaveriksi karpalohyytelöä. Sopii kuin nenä päähän.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Misthäs poronkäristhyslihaa täälthä ethelästhä? Lapaako se nyt on? Pirkka yms. pakastekäristeet ei kelpaa.
 
Misthäs poronkäristhyslihaa täälthä ethelästhä? Lapaako se nyt on? Pirkka yms. pakastekäristeet ei kelpaa.
Jaa, kaupassa olikohan se Lapin Lihan valmis käristesäkki, 750gr ja 16 euroa. Pitää koitella tota.
 
Löysin netin uumenista tällaisen mainion ruokablogin, jota kirjoittelee opiskelijanainen. Mielenkiintoisia reseptejä, mielikuvitusta ja vielä herkulliset kuvat lisukkeena. Tätä rupean seuraamaan! :kuola:

http://soppailua.vuodatus.net/blog/
 
Jaa, kaupassa olikohan se Lapin Lihan valmis käristesäkki, 750gr ja 16 euroa. Pitää koitella tota.

Tuo Lapin Lihan pussi on ihan jees (edit: muistaakseni ei sekään hirveästi eroa noista muista käristyspusseista). Yllätys saattaa olla kuitenkin suuri kun pääsee vertaamaan sitä vähänkään laadukkaamman tai tuoreemman poronlihasatsin kanssa.

Anoppilasta saa välillä jos jonkinmoista lihaa ja kerran sitten yhdistettiin tuommoinen pussi ja itse leikkaamat käristyslihat, sitä ennen kypsytin kokeeksi ne eri kattiloissa. Kun vertasi kahta niin tuon pussitavaran hajukin oli suorastaan paha, muistuttaakin ulkonäöllisesti enemmän jotain liha-pekoni seosta kuin poronlihaa :)

Toki ihan maukasta ruokaa tuostakin tulee, tosin jos on hifistelijä noiden ruoka-aineiden kanssa niin kannattaa säästää käristykset semmoisille ajoille kun on tuoretta tai pakastettua lihaa saatavilla jonka voi itse vuolla.
 
Löysin netin uumenista tällaisen mainion ruokablogin, jota kirjoittelee opiskelijanainen. Mielenkiintoisia reseptejä, mielikuvitusta ja vielä herkulliset kuvat lisukkeena. Tätä rupean seuraamaan! :kuola:

http://soppailua.vuodatus.net/blog/
Ihan nasta mesta ja tosiaan paljon mielikuvitusta mukana. Itsellä reseptit ovat jo jotensakin vakiintuneita ja usein tulee tehtyä jotain lihapataa sekä sen variaatioita.

Pitäisi perustaa kyllä ruokablogi, taidankin tehdä sen heti.

Itse tuli opiskeluaikaan syötyä vain makaroonia, jauhelihaa tai tonnikalaakaan ei ollut vara ostaa. Makarooni ja ketsuppi oli yleisin illallinen.
 
Kaneliässät
n. 60kpl

Käytin ohjetta:
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaail...videot/makeat_leivonnaiset/fi_FI/kaneliassat/

Joka oli täyttä paskaa (Kuvan eka ässä on tehty tuolla ohjeella). Tässä kuitenkin tuosta soveltamani ohje jolloin ässistä tuli hyviä:

300gr voita
3dl ruskeaa ruokosokeria
2 munaa
2tl vanilliinisokeria
3tl kanelia
1,5tl leivinjauhetta
9dl vehnäjauhoja
1tl jauhettua muskottipähkinää

Koristeeksi:
2dl isokiteistä ruskeaa ruokosokeria
6tl kanelia

1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää munat hyvin vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
4. Kääri taikina kelmuun. Anna levätä jääkaapissa seuraavaan päivään
5. Jaa taikina osiin. Pyöritä taikinasta pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7 cm:n pätkiksi. Pyöritä pätkät lautasella sokeri-kaneliseoksessa.
6. Muotoile tangosta pellille leivinpaperin päälle ässän muotoisia pikkuleipiä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Lopputulos harjoittelun tuloksena. Paistoin aina pari kerrallaan ja lopulliset tuotokset ovat viimeisen ässän mallisia. Paiston aikana muuntelin taikinaa aina hieman:

kaneliassat.jpg
 
Maailman parhaat karjalanpiirakat / riisipiirakat - Karelian pie
n. 100kpl

Riisipuuro:
4,5dl vettä
3,5dl riisiä
1,5L täysmaitoa
1tl suolaa

Itse keitin hutun edellisenä päivänä ja lisäsin maitoa notkistaen sen ja lämmitin hieman mikrossa. Oikeaoppisesti huttu keitetään vasta tekopäivänä.

Eipä tuo ohjetta vaadi, kiehauta vesi, lisää riisit, keitä kasaan ja lisää maito. Keittele puuroksi ja mausta suolalla. Monet laittavat puuroon munan, minä en, se tekee siitä pahaa.

Piirakkapohjataikina
2dl maitoa
2dl kylmää vettä
2tl suolaa
8dl (sihti)ruisjauhoa, sihtijauhoa siksi että se on helpompi kaulita ohkaiseksi kuin rakeisempi ruisjauho.
3dl vehnäjauhoa (tästä tulee sitkoa, eli kaulitseminen on helpompaa ja kuori ei ole niin tumma)
2rkl ruokaöljyä

+Voiteluun (useita satseja seuraavalla suhteella):
100gr voita
1dl vettä, kiehauta
ripaus suolaa, peittämään veden makua

Alusta taikina sopivaksi. Tee siitä noin 2cm halkaisijaltaan olevia 50cm pätkiä ja leikkaa niistä 2cm pätkiä jotka pyörittelet palloiksi. Litistä pallot aivan litteiksi, käytä REILUSTI ruisjauhoa ja peitä lätkät ruisjauhoon liinan alle.

Piirakkakaulimella tee lätkistä pyöreitä reilusti alle millin paksuisia lähes läpinäkyviä pohjia. Käytä REILUSTI ruisjauhoa tuossa. Pinoa pohjat kuin letut ja peitä aina liinalla jottei kuivu. Halkaisija oltava noin 15cm. Jos tahdot suurempia, niin tee isompia taikinalätkiä ja suurempi lettu jne. Näistä tulee noin 10cm mittaisia piirakoita.

Lämmitä uuni 300 asteeseen ja levittele pieni määrä täytettä lettujen päälle, vain yhden riisinjyvän paksuinen kerros. Rypytä, tämä on haasteellisin vaihe ohueksi kaulimisen ohella.

Paista noin 8minuuttia (riippuen uunin lämpötilasta) kunnes riisipuuro hieman ruskistuu täplittäin keskeltä.

Upota piiras nurinpäin voisulaan heti paiston jälkeen, laita leivinpaperin sisään ja peitä liinalla.

Lopputulos:
piiroot1.jpg


piiroot2.jpg
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom