Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Miten kauan olette noita ribsejä uunissa pitänyt / missä lämmössä? Ilman esikeittämistä siis.
7h pidin viimeksi, olikohan 110 astetta ja folioon käärittynä. Tässä ketjussa lie ohje.
 
Isänpäivämenu tuli laadittua. Tuli hieman työläs kun edellinen päivä oli niin kiireinen ettei ehtinyt valmistella mitään.

Alkupalana oli tietty salaatti. Toinen alkupala oli kanttarellikeitto:

IMG_5022.jpg


Ylitin itseni täydellisesti. Tosin noudatin lähes suoraan reseptiä, mutta tämä on aivan taivallinen keitto!
Suosittelen. Tässä resepti:
Raaka-aineet (2 annosta)

kanttarelleja
40 g voita
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulin kynsi
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
4 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
1 kpl kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
125gr (puoli pakettia) viherpippurikoskenlaskijajuustoa

-Revitään sienet halki pienemmiksi ja pannulla tai kattilassa haihdutetaan niistä neste pois, siirretään odottelemaan
-Kuumennetaan voi, jossa kuullotellaan pienityt sipulit, joiden päälle ripotellaan sokeri ja suola, noin 5 min
-Lisätään sienet, lisätään maito vähitellen
-Lisätään kasvisliemikuutio pienissä erissä ja mustapippuria myllystä
-Lisätään kerma ja annetaan kiehuskella hiljalleen puolisen tuntia
Laitetaan paistinpannu lämpilämään ja voissa paistetaan leipäkuutiot rapeiksi
-Lisätään juusto ja kuumennetaan niin, että juusto sulaa
Lautaselle keiton päälle kourallinen leipäkuutioita

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/27784/Kanttarellikeitto (5.8.07)

Pääruokana oli savustettua possukäärylettä. Käärin possupaistia tuorejuuston ja mangon kanssa kääreeksi, kuorrutin sen pekonilla, savustin 30min omenapuun oksilla ja käärin folioon ja kypsensin uunissa.

IMG_5023.jpg


Hieman kuivahti, hyvää kuitenkin. Kyytipoikana Saarioisten bataattivuokaa sekä jo mainitsemiani yrttiperunoita. Olikohan tuo joku "perunaruukku" nimellä tässäketjussa.

Jälkkäriksi konjakkikahvit sekä paremman puoliskon tekemää valkosuklaarahkakakkua. Eli jääkaapiss hyydytetty kakku jossa digestive-voi -pohja. Päällä karpaloita ja hyydykettä. Kyytipojaksi tein tuohon Cointreau-liköörissä marinoituja sekahedelmiä sekä mansikkamelbaa.

IMG_5025.jpg


Pahoittelen huonoja kuvia mutta oli aika kiire tehdä noita.
 
Ostin 1,5kg possun ulkofilettä, miten valmistan siitä hyviä piffejä? Leikkaan siivuiks ja pannulle :david:?
 
Mikäköhän olis hyvä paistoaika yhdelle pihvin "puolelle" (pihvin paksuus noin 2cm)? Ettei tulis mitään kuivaa känttyä, niinkuin yleensä :david:
 
Suolan ja pippurin sijaan tekisin kunnon rubin. Huppe taisi jonkun linkittääkin tässä sivu, pari sitten. Rubi = mausteseos. Tulee vähän makuakin. Toki jos ei löydy mausteita kotoa niin suolalla ja pippurillakin saa toki possusta hyvää. Voit myös paiston jälkeen kaataa pannulle kermaa/ruokakertaa, lihalientä/lihaliemikuution ja pippuria niin saat hyvän kastikkeen pihveille suht helposti.

Olisikohan joku 3min per puoli niin jää vähän mehuakin sisään. Possunkin kun voi jättää vähän raa'aksi.

Noh, toki tämä viesti tullee pari tuntia myöhässä ;)
 
Huomenna kunnon mausteseokset mukaan (kermaakin vois heittää mukaan), täänään oli vaan suola+pippuri setti. Possua jäljellä about 800g :kuola:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jep, läski saa possun maistumaan :D harmittaa vaan kun noissa lähimmissä ruokakaupoissa on aina sitä puhdistettua marinoitua possua. Ohjeessa osui silmään, että öljyä pannuun paistamista varten.. Se taitaa olla aika turhaa, siitä nimittäin sulaa rasvaa pois desikaupalla.
eikös ton öljyn tehtävä tossa paistossa ole "sulkea" pinta niin se pysyy mehukkaampana. eikä valu kaikki rasvat pois.
 
eikös ton öljyn tehtävä tossa paistossa ole "sulkea" pinta niin se pysyy mehukkaampana. eikä valu kaikki rasvat pois.

Kun siinä on sellainen 2-3 senttiä ihraa pinnassa niin eipä siitä mehut mihinkään karkaa. Ja sitten kun kääntää ympäri paistaakseen toisen puolen ja reunat niin pannuunhan on jo sulanut aikamoinen määrä rasvaa :) Tarvii siis tietysti kunnon fileepalan, jossa on läskit vielä tallella.
 
Kehittelin tällaisen safkan jääkaapin jämistä. Oli hyvää ja täyteläistä.


KERMAISEN PEHMEÄÄ PUNAPESTOKASTIKETTA AURINKOKUIVATTUJEN TOMAATTIEN JA SINIHOMEJUUSTON KERA


2dl kermaa
150g punaista pestoa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Sinihomejuustoa
Valkosipulia
Mustapippurirouhetta
Oliiviöljyä
Vettä
Pastaa




1. Kuullota pieneksi silputtu valkosipuli, lisää joukkoon suikaleiksi leikatut aurinkokuivatut tomaatit
IMG_4806.jpg
IMG_4808.jpg


2. Lisää joukkoon punainen pesto ja anna muhia hetki
IMG_4810.jpg


3. Kaada joukkoon kerma ja keitä kastike kokoon
IMG_4812.jpg


4. Ripottele joukkoon sinihomejuustomurusia
IMG_4817-1.jpg


5. Ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä
IMG_4819-1.jpg


6. Mausta kastike mustapippurirouheella
IMG_4821.jpg


7. Sekoita kastike pastan joukkoon
IMG_4828.jpg
 
Teen tuon ohjeen mukaan possua, mutta onko tuo uunin 180 astetta liikaa? eli tuleeko kuivaa?

En voi kehua olevani hyvä kokki :david:

Jos jaksaa ootella, niin laittaa lämmöksi sellaiset 120 astetta. Ja jos löytyy, niin työntää mittarin possuparkaan ja surffaa netissä kunnes mittari piippaa siinä 68 asteen kohdilla :)
 
Tänään pistin tällaisen tulemaan, eli hedelmät "marinaadiin":

Englantilainen hedelmäkakku

200 g punaisia coctailkirsikoita puolitettuina
1 dl korintteja
1 dl taateleita ja 1 dl aprikooseja paloiteltuina
200 g saksanpähkinän sydämiä karkeaksi rouhittuina
3 dl viskiä
175 g voita
2 dl vaaleaa muscovadosokeria
2 dl hienoa vaaleaa ruokosokeria
3 keltuaista
3 valkuaista
5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 tl jauhettua muskottipähkinää

Laita silputut hedelmät yön ajaksi viskiin maustumaan. Valuta hedelmät ja säästä liemi. Ota liemestä ¾ dl sivuun kypsän kakun kostuttamista varten.

Sekoita keskenään kuivat aineet ja pähkinärouhe. Vaahdota valkuaiset. Vaahdota sokerit ja voi kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita hedelmät voi–sokerivaahtoon vuoroin jauho–pähkinäseoksen ja liemen kanssa. Sekoita taikinaan viimeiseksi valkuaisvaahto.

Kaada seos hyvin voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun 2 litran vetoiseen vuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Suojaa kakun pinta ensimmäisen paistotunnin ajaksi leivinpaperilla.

Kumoa jäähtynyt kakku. Puhdista ja kuivaa vuoka. Pane kakku takaisin vuokaan ja pistele kakkuun ohuella puutikulla syviä reikiä. Lusikoi jäljellä oleva marinointiliemi kakulle. Anna kakun tekeytyä vähintään 2 viikkoa ennen tarjoilua.

Korvasin viskin halvalla tummalla rommilla.
http://www.stockmann.fi/portal/fi/h...leivat__leivonta/englantilainen_hedelmakakku/

Stokkan sivuilla näköjään muitakin vähän laadukkaampia reseptejä.
 
Nyt vittu vituttaa. Väänsin eilen filet wellingtonia ja se meni ihan vituiksi. Siis siinä määrin vituiksi, etten syönyt sitä vaan heitin kalliit fileet suoraan roskiin. En tajua mikä meni vikaan. Maustoin fileen pinnalta ihan normaalisti, kuten miljoona kertaa ennenkin, mutta sisältä se ei ollut maustunut sitten yhtään. Oli täysin mautonta. Lisäksi sain siitä aivan saatanan sitkeää. En taaskaan tajua miten se oli mahdollista.

Oon mä noita pötköjä ennenkin kuivamaustellut ja on ne kyllä sisäänkin vähän makua imenyt. Nyt ei yhtään. En tiedä annoinko sen imeytyä liian vähän aikaa. Siitä sitkeydestä en sitten tiedä mitä sille voi tehdä. Oli muuten ensimmäinen sisäfilee, ne muut pötköt on ollu jotain muuta, kuten naudan ulkofilettä...
 
Nyt vittu vituttaa. Väänsin eilen filet wellingtonia ja se meni ihan vituiksi. Siis siinä määrin vituiksi, etten syönyt sitä vaan heitin kalliit fileet suoraan roskiin. En tajua mikä meni vikaan. Maustoin fileen pinnalta ihan normaalisti, kuten miljoona kertaa ennenkin, mutta sisältä se ei ollut maustunut sitten yhtään. Oli täysin mautonta. Lisäksi sain siitä aivan saatanan sitkeää. En taaskaan tajua miten se oli mahdollista.

Oon mä noita pötköjä ennenkin kuivamaustellut ja on ne kyllä sisäänkin vähän makua imenyt. Nyt ei yhtään. En tiedä annoinko sen imeytyä liian vähän aikaa. Siitä sitkeydestä en sitten tiedä mitä sille voi tehdä. Oli muuten ensimmäinen sisäfilee, ne muut pötköt on ollu jotain muuta, kuten naudan ulkofilettä...

Kerro vähän yksityiskohtaisemmin miten teit ;o Voidaan sit porukassa arvella missä meni mönkään.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom