- Liittynyt
- 1.6.2004
- Viestejä
- 16 123
- Ikä
- 48
7h pidin viimeksi, olikohan 110 astetta ja folioon käärittynä. Tässä ketjussa lie ohje.Miten kauan olette noita ribsejä uunissa pitänyt / missä lämmössä? Ilman esikeittämistä siis.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
7h pidin viimeksi, olikohan 110 astetta ja folioon käärittynä. Tässä ketjussa lie ohje.Miten kauan olette noita ribsejä uunissa pitänyt / missä lämmössä? Ilman esikeittämistä siis.
Raaka-aineet (2 annosta)
kanttarelleja
40 g voita
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulin kynsi
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
4 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
1 kpl kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
125gr (puoli pakettia) viherpippurikoskenlaskijajuustoa
-Revitään sienet halki pienemmiksi ja pannulla tai kattilassa haihdutetaan niistä neste pois, siirretään odottelemaan
-Kuumennetaan voi, jossa kuullotellaan pienityt sipulit, joiden päälle ripotellaan sokeri ja suola, noin 5 min
-Lisätään sienet, lisätään maito vähitellen
-Lisätään kasvisliemikuutio pienissä erissä ja mustapippuria myllystä
-Lisätään kerma ja annetaan kiehuskella hiljalleen puolisen tuntia
Laitetaan paistinpannu lämpilämään ja voissa paistetaan leipäkuutiot rapeiksi
-Lisätään juusto ja kuumennetaan niin, että juusto sulaa
Lautaselle keiton päälle kourallinen leipäkuutioita
Ostin 1,5kg possun ulkofilettä, miten valmistan siitä hyviä piffejä? Leikkaan siivuiks ja pannulle ?
Tän ohjeen mukaan tein viimeksi ja hyvää tuli!Mun possun ulkofileestä tulee aina kuivaa paskaa.
Tän ohjeen mukaan tein viimeksi ja hyvää tuli!
http://www.ruokamenot.fi/reseptit/viikonlopunherkkureseptit/236-mehukas-porsaan-ulkofile
Mun possun ulkofileestä tulee aina kuivaa paskaa.
eikös ton öljyn tehtävä tossa paistossa ole "sulkea" pinta niin se pysyy mehukkaampana. eikä valu kaikki rasvat pois.Jep, läski saa possun maistumaan :D harmittaa vaan kun noissa lähimmissä ruokakaupoissa on aina sitä puhdistettua marinoitua possua. Ohjeessa osui silmään, että öljyä pannuun paistamista varten.. Se taitaa olla aika turhaa, siitä nimittäin sulaa rasvaa pois desikaupalla.
eikös ton öljyn tehtävä tossa paistossa ole "sulkea" pinta niin se pysyy mehukkaampana. eikä valu kaikki rasvat pois.
Tän ohjeen mukaan tein viimeksi ja hyvää tuli!
http://www.ruokamenot.fi/reseptit/viikonlopunherkkureseptit/236-mehukas-porsaan-ulkofile
Teen tuon ohjeen mukaan possua, mutta onko tuo uunin 180 astetta liikaa? eli tuleeko kuivaa?
En voi kehua olevani hyvä kokki
Englantilainen hedelmäkakku
200 g punaisia coctailkirsikoita puolitettuina
1 dl korintteja
1 dl taateleita ja 1 dl aprikooseja paloiteltuina
200 g saksanpähkinän sydämiä karkeaksi rouhittuina
3 dl viskiä
175 g voita
2 dl vaaleaa muscovadosokeria
2 dl hienoa vaaleaa ruokosokeria
3 keltuaista
3 valkuaista
5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 tl jauhettua muskottipähkinää
Laita silputut hedelmät yön ajaksi viskiin maustumaan. Valuta hedelmät ja säästä liemi. Ota liemestä ¾ dl sivuun kypsän kakun kostuttamista varten.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja pähkinärouhe. Vaahdota valkuaiset. Vaahdota sokerit ja voi kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita hedelmät voi–sokerivaahtoon vuoroin jauho–pähkinäseoksen ja liemen kanssa. Sekoita taikinaan viimeiseksi valkuaisvaahto.
Kaada seos hyvin voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun 2 litran vetoiseen vuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Suojaa kakun pinta ensimmäisen paistotunnin ajaksi leivinpaperilla.
Kumoa jäähtynyt kakku. Puhdista ja kuivaa vuoka. Pane kakku takaisin vuokaan ja pistele kakkuun ohuella puutikulla syviä reikiä. Lusikoi jäljellä oleva marinointiliemi kakulle. Anna kakun tekeytyä vähintään 2 viikkoa ennen tarjoilua.
Nyt vittu vituttaa. Väänsin eilen filet wellingtonia ja se meni ihan vituiksi. Siis siinä määrin vituiksi, etten syönyt sitä vaan heitin kalliit fileet suoraan roskiin. En tajua mikä meni vikaan. Maustoin fileen pinnalta ihan normaalisti, kuten miljoona kertaa ennenkin, mutta sisältä se ei ollut maustunut sitten yhtään. Oli täysin mautonta. Lisäksi sain siitä aivan saatanan sitkeää. En taaskaan tajua miten se oli mahdollista.
Oon mä noita pötköjä ennenkin kuivamaustellut ja on ne kyllä sisäänkin vähän makua imenyt. Nyt ei yhtään. En tiedä annoinko sen imeytyä liian vähän aikaa. Siitä sitkeydestä en sitten tiedä mitä sille voi tehdä. Oli muuten ensimmäinen sisäfilee, ne muut pötköt on ollu jotain muuta, kuten naudan ulkofilettä...