Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
juuri äsken tein kokeiluerän herkkusieniä ja valkosipulia marinoitumaan,eri astioihin. Huomenna selviää tuliko niistä syötäviä :) odotukset on kovat! tarkoitus ois syödä Tapas-tyyppisesti muutenkin huomenna. Tullu sellainen tavallisen ruuan tylsyys,kun aina käyttää samoja mausteita jne,pakko keksiä uusia juttuja! Kellään hyviä ideoita?

Juuri ostin hunajaa jota en ole koskaan ruuan laitossa käyttänyt.
Sitä tuli marinaadeihin ja huomenna tarkoitus tehdä kanapalasia,jotka ekaks pyöritellään munassa ja jauhoissa,pannulle paistumaan ja kypsymisen jälkeen sivellään hunaja-soija-sinappi seos pintaan. Sekin kuulostaa hyvältä :D

Näiden lisäksi vielä patatas bravas,eli perunoita lohkottu ja sit mausteet pintaan ja oliiviöljyä ja uuniin. Päälle tulee tulinen tomaattikastike sikäli kun se onnistuu ja majoneesia dipattavaksi. Sekä ilmakuivattua kinkkua tietenkin,piti vielä korpelan pikkulihapullia ostaa tähän lisäksi. Hunajamelonia ja coctailkurkkua. Näillä saattaa saada mahan täyteen ;) ja kyyti pojaks San miguelia!
 
*röyh*

[sarkasmi]Kyllä muuttaminen on mukavaa[/sarkasmi]

Pitää olla kämppä huomenna tyhjä ja romut uudessa osoitteessa. No sehän tietää mm. jääkaapin tyhjennystä...nyt kun 90% kamoista on jo pois niin tuli vedettyä vanhalla kämpällä iltapalaksi viiminen tumma olut ja pakkasesta härän sisäfilettä kolme reilua pihviä...kertakäyttölautaselta...eh :D Kyl pitäis vähän olla tasoa kun kalliita pihvejä syö mutta alkoi tuleen kiirus. Ei ole pakastin päällä uudessa asunnossa kun on vähän teknisiä murheita...

No kelpaa mennä tästä nukkuun kun on puoli kiloa pihviä masussa. Ja aamupalaksi sama homma :kippis1:
 
juuri äsken tein kokeiluerän herkkusieniä ja valkosipulia marinoitumaan,eri astioihin. Huomenna selviää tuliko niistä syötäviä :) odotukset on kovat! tarkoitus ois syödä Tapas-tyyppisesti muutenkin huomenna. Tullu sellainen tavallisen ruuan tylsyys,kun aina käyttää samoja mausteita jne,pakko keksiä uusia juttuja! Kellään hyviä ideoita?

Juuri ostin hunajaa jota en ole koskaan ruuan laitossa käyttänyt.
Sitä tuli marinaadeihin ja huomenna tarkoitus tehdä kanapalasia,jotka ekaks pyöritellään munassa ja jauhoissa,pannulle paistumaan ja kypsymisen jälkeen sivellään hunaja-soija-sinappi seos pintaan. Sekin kuulostaa hyvältä :D

Näiden lisäksi vielä patatas bravas,eli perunoita lohkottu ja sit mausteet pintaan ja oliiviöljyä ja uuniin. Päälle tulee tulinen tomaattikastike sikäli kun se onnistuu ja majoneesia dipattavaksi. Sekä ilmakuivattua kinkkua tietenkin,piti vielä korpelan pikkulihapullia ostaa tähän lisäksi. Hunajamelonia ja coctailkurkkua. Näillä saattaa saada mahan täyteen ;) ja kyyti pojaks San miguelia!


Otahan valokuvia ja laita reseptit esille!
 
Onkos kellään hyviä ehdotuksia marinaadiksi hirven sisäfileelle?
Olis tuommonen kilon klöntti tuota tuossa odottamassa. On jo muutama idea itellä mielessä, mutta ehdotuksia otetaan vastaan.
 
Onkos kellään hyviä ehdotuksia marinaadiksi hirven sisäfileelle?
Olis tuommonen kilon klöntti tuota tuossa odottamassa. On jo muutama idea itellä mielessä, mutta ehdotuksia otetaan vastaan.

Giniä, timjamia, suolaa, pippuria, katajanmarjoja.

Ja ai jumalauta että tulee hyvää...

Leikkaa fileestä kalvot, ota värit pintaan kuumalla pannulla.

Hienonna timjami ja katajanmarjat, tee niistä sekä suolasta ja pippurista maustesekoitus.

Pyörittele file ginissä (kaada lautaselle tai vadille) ja sen jälkeen pyörittele mausteseoksessa.

Kääri file folioon ja kypsennä uunissa 150C sisälämpötilaksi 50C. Anna vetätyä 10minuuttia.
 
Giniä, timjamia, suolaa, pippuria, katajanmarjoja.

Ja ai jumalauta että tulee hyvää...

Leikkaa fileestä kalvot, ota värit pintaan kuumalla pannulla.

Hienonna timjami ja katajanmarjat, tee niistä sekä suolasta ja pippurista maustesekoitus.

Pyörittele file ginissä (kaada lautaselle tai vadille) ja sen jälkeen pyörittele mausteseoksessa.

Kääri file folioon ja kypsennä uunissa 150C sisälämpötilaksi 50C. Anna vetätyä 10minuuttia.

Miks kääriä folioon?
 
Giniä, timjamia, suolaa, pippuria, katajanmarjoja.

Ja ai jumalauta että tulee hyvää...

Leikkaa fileestä kalvot, ota värit pintaan kuumalla pannulla.

Hienonna timjami ja katajanmarjat, tee niistä sekä suolasta ja pippurista maustesekoitus.

Pyörittele file ginissä (kaada lautaselle tai vadille) ja sen jälkeen pyörittele mausteseoksessa.

Kääri file folioon ja kypsennä uunissa 150C sisälämpötilaksi 50C. Anna vetätyä 10minuuttia.
Kuulostaa aika hyvältä. Täytyypä kokeilla tuota reseptiä myöhemmin. Nyt kun tuota sisäfilettä kerta on millä mällätä.
Leikkasin tuosta pihvit, jotka nuihin ja upotin marinaadiin 6 tunniksi.
Marinaadiin laitoin öljyä, sinappia, tomaattipyrettä,etikkaa, pippuria, suolaa, aromisuolaa ja ripaus sokeria.
Paistoin kuumalla pannulla mediumiksi ja kyytipojaksi oli valkosipulikermaperunoita ja kylmää maitoa.:thumbs:
 
On sitten valmiiksi foliossa kun ottaa uunista pois. Antaa kato vetäytyä paiston jälkeen niin pysyy nesteet sisällä ja liha on nannnaa.??

Jos se on foliossa koko uunituksen ajan -> keitettyä lihaa.

Kun otetaan väri pintaan, saadaan makua paistopintaan ja nesteet ei pääse pihalle.
Eli mielummin paistaa ilman foliota ja antaa levätä sitten vaikka laudalla folion alla ja päälle viel muutama patalappu.
 
Vegetaariruokaa

Noniin. Sain taas kokeiltua pizzan tekemistä.

Pohja:

Erikoisvehnäjauhoa
Oliiviöljyä
Vettä
Suolaa
Leivinjauhetta noin 2tl

Kaikki aineet sekaisin ja vaivataan. En mitannut aineita ja tuloksen ehkä huomasi pizzaa maistaessa. Ajattelin kokeilla, että kohoaako pizzataikina leivinjauheella. Kyllähän se ilmeisesti kohosikin riittävästi.

Tomaattikastike:

1 tuore tomaatti
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
Suola ja pippuri

Ensin valkosipulit ja sipulit öljyssä kuullotellen ja sitten tomaatit ja mausteet sekaan. Hetken päästä sauvasekoittimella surrurrur ja sitten vaan pienellä lämmöllä muhimaan kunnes nesteet on haihtunut pois suurimmaksi osaksi.

Täytteet:

Pizza nro 1:
Marinoidut valkosipulit (ruokamessuilta)
Marinoidut oliivit (ruokamessuilta)

Pizza nro 2:
Valkosipuli-basilika-marinoidut kirsikkatomaatit

Kumpikin:
Mozzarella
Basilika

Tomaatit

full


Pizza nro 1 menossa uuniin

full


Pizza 1 uunin jälkeen

full


Pizza 2 uunin jälkeen

full


Pizzat näyttivät kivoilta, mutta pohja jäi hieman löysäksi. Epäilen, että tomaattikastike oli liian vetistä. Toinen syyllinen lienee myös kirsikkatomaatit, joista ei oltu poistettu siemenkotia.

Seuraavana päivänä väänsin vielä jämistä tällaisen quesadilla-tyyppisen virityksen, jossa kahden pizzapohjan väliin laitetaan täytteet ja paistetaan koko komeus pannulla.

full

Täyte
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tofuongelma

Kuten kuvasta näkyy sain tofupalat mukavan rapeiksi, mutta ongelma on edelleen, että sisältö ei ole niin kiinteää kuin haluaisin.

full


Pidin tofukuutiota yön yli käärittynä keittiöpyyhkeeseen parin kilon painon alla ja tofusta lähtikin kivasti nestettä. Onko kellään tietoa miten semmoinen kumimainen kiinteys saavutetaan? Toivottavasti joku tietää mitä tarkoitan.
 
DAIM-Brownie
Väänsin tota joskus kai heti seuraavana päivänä kun resepti tänne ilmestyi. En jaksanut kommentoida mitään, mutta en tykännyt. Pähkinät ei sovi siihen yhtään, eikä koko kakku maistunut tippaakaan daimilta.

Nyt tein sitten uudestaan vahingosta viisastuneena. Jätin pähkinät ja sitruunankuoren pois ja heitin sekaan kuusi daim-patukkaa. Murskasin ne nuijalla enkä hienontanut ihan jauhoksi niin kuin viimeksi. Uuniin tasan kymmeneksi minuutiksi ja nyt on bueno. Maku parani potenssiin miljoona. Tosin tavalliselle pellille tossa on kai aika vähän tavaraa, koska paksuutta ei ole kuin ehkä vähän reilu sentti. Leivinjauheen määränkin tuplasin, mutta yhtä ohutta se on silti. No, maku on kuitenkin enemmän kuin kohdallaan ja se on tärkeintä.
 
Pizzapohja kannattaa tehdä durumvehnäjauhosta. Ei mistään muusta. Ero on kuin yöllä ja päivällä tavalliseen vehnäjauhoon verrattuna.
 
Huppe tai joku muu expert, mitä tuo rubi käytännössä on? Löytyykö noihin ribseihin jotain hyväksi todettuja reseptejä? Noita olisi hienoa alkaa tehtailemaan.
 
Huppe tai joku muu expert, mitä tuo rubi käytännössä on? Löytyykö noihin ribseihin jotain hyväksi todettuja reseptejä? Noita olisi hienoa alkaa tehtailemaan.
Rubi tarkoittaa ihan vain mausteseosta, jota ripotellaan lihan pinnalle. Onhan noita myös vähän "märempiä" versioita, joissa sidosaineena voi toimia joku sinappi tai vastaava, mutten ole vielä kokeillut moisia.

Itse olen possunpihveihin pistänyt mustapippuria, suolaa, kanelia, korianteria, juustokuminaa, sokeria, paprikajauhetta jne. Tärkeimmät varmaan nuo suola, pippuri ja sokeri, joiden päälle voi pistää kaikkea kivaa riippuen toki lihasta. Kokeilu kannattaa ja rubia pitääkin maistella kesken väännön. Olen itse etsinyt pari ohjetta ihan vain googlettamalla "spice rub recipe" ja vääntänyt noista vähän omanlaisia.
 
Rubi tarkoittaa ihan vain mausteseosta, jota ripotellaan lihan pinnalle. Onhan noita myös vähän "märempiä" versioita, joissa sidosaineena voi toimia joku sinappi tai vastaava, mutten ole vielä kokeillut moisia.
Eiks rubia pitäis hieroo kunnolla lihan pintaan, että se jollain tapaa mureutuu jo siinä?
 
Eiks rubia pitäis hieroo kunnolla lihan pintaan, että se jollain tapaa mureutuu jo siinä?
Jostain lueskelin, ettei kuivarubia kannata hieroa lihaan, sille se sekoittuu lihan omien nesteiden kanssa muodostaen epätasaisen maustepinnan.

En tiedä onko hierominen sanasta rub tullu tullut harha vaiko joku toinen koulukunta. En ole expertti :) Itse olen ripotellut kunnon kerroksen lihaan. Lihan voinee myös "kastaa" rubiin.
 
Tässä yksi suosikeistani:

Southern Succor Rub
1/4 cup ground black pepper
1/4 cup paprika
1/4 cup Turbinado sugar
2 Tablespoons table salt
2 teaspoons dry mustard
1 teaspoon cayenne pepper
Mix ingredients thoroughly. Makes enough rub for one pork butt, with some leftover for use in the Southern Sop.
http://www.virtualweberbullet.com/pork2.html

Tuolta sivustolta muitakin reseptejä.
 
Miten kauan olette noita ribsejä uunissa pitänyt / missä lämmössä? Ilman esikeittämistä siis.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom