Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Minunki pitää varmaan dumpata oma avokki ja lähteä kilpaan teiän kanssa Anonymityn suosiosta... Nimim. Söin tänään munakasta ja kuuntelin Thorogoodia...
 
fisu rieska
rullarieska, graavilohta, valkosipulipepperoneja, punasipulia, ultrakevyttä majoneesiä,vähän salaattia,
ja paahdettua sipulilastuja(jäi kuvasta pois) pyörittää rullalle.
ja eiku ääntä kohti.
Erittäin helppo ja hyvä "kylmäruoka"

29453980-%25C3%25A4%25C3%25A4nt%25C3%25A4kohti
 
Nyt jotai hyvii vinkkejä tortillaan, mitä sekaan? pakastimes ois kananpojan suikaleit ja ajatteli tehä tortillaa huomenna (tänään), mitä kannattais sekaa työntää?
 
Nyt jotai hyvii vinkkejä tortillaan, mitä sekaan? pakastimes ois kananpojan suikaleit ja ajatteli tehä tortillaa huomenna (tänään), mitä kannattais sekaa työntää?

Maailman simppelein tortilla/wrap-resepti:

- paketti tortilloja
- 1 keräsalaatti
- 1-2 paprikaa
- Ananasta
- 1 prk Creme Bonjour Cuisine pippurisekoitus tai vaikka valkosipuli ja yrtit. Jos jaksaa niin tämän voi toki korvata sopivalla kermaviilisekoituksella minkä väsää.
- 400-600g kanafileetä

Leikkaa kana suikaleiksi tai käytä valmiita suikaleita. Paista ja mausta hyvin, vähän pippuria, suolaa, grillimaustetta tai huippu hyviä Nomu-mausteita sekaan.

Pilko keräsalaatti mahottoman pieniksi palasiksi, mukavampi niin. Paprikalle sama toimenpide. Sekoita Creme Bonjour salaatin ja paprikan kanssa. Siitä tule sellaista sopivan kasassa pysyvää mössöä.

Avaa tortilla ja heitä päälle kana, salatti-sekoitus ja muutaman pala ananasta. Taittele Tortilla oikein ja kauho suuhun.

Untitled-1.jpg
 
Pakkaset tulee ja savustus loppuu? No tässä kuitenkin kuvasarja ribseistä:

Suomessa oli hieman kylmä niin jäi savustamatta. Pistin eukon skrapaa autoa:
IMG_4917.jpg


Ja hain lihakaupasta ribsejä, baby back ribsei tilasin. Isoja sain:
IMG_4914.jpg


Valtavia:
IMG_4915.jpg


Mutta tuoretta, suoraan teurastamolta:
IMG_4916.jpg


Vähän rubia piti tehdä:
IMG_4918.jpg


Ja sinappia pohjalle jotta rubi tarttuu hyvin:
IMG_4919.jpg


Aurinkokin alkoi paistaa:
IMG_4920.jpg


Lähikuvaa:
IMG_4921.jpg


7h uunissa, alumiinifoliot pois, bbq-soossit päälle ja takas uuniin 30 minuutiks ja sitten pois:
IMG_4922.jpg


Eikun ääntä kohti!
IMG_4923.jpg
 
No, nyt sitä hernekeittoa on sitten tehty ensimmäistä kertaa elämässä - siis muutakin kuin purkkihernekeittoa ja hyvää tuli! Mulla on jotenkin ollut joku ihme mielikuva, että hernekeiton teko olisi jotenkin työlästä tai vaikeaa, mutta eipä ollut. Hauduttaminen vie kyllä aikaa, mutta muuten se oli ihan iisi juttu. Hernekeitostahan tulee parempaa, mitä kauemmin sitä hauduttaa.



HERNEKEITTO (noin 4-6 hengelle)


4 dl kuivia herneitä
2 litraa vettä (sekä tarpeen vaatiessa lisää lorauksittain)
150-200 g pekonikuutioita (tai kinkkua tai savustettua sekä luutonta sianlihaa)
1-2 sipulia kuutioina
Öljyä
1- kpl liha- tai kasvisliemikuutioita (vaihtoehtoisesti voi käyttää myös fondeja tai demi glacea)
2 rkl kotimaista sinappia
Tuore- tai kuivameiramia
Mustapippuria jauheena
Suolaa
(noin 0,5 dl kuohukermaa)



1. Huuhdo herneet ja laita ne likoamaan jääkaappiin suolaveteen (2 l vettä ja n. 1-2 tl suolaa) yön yli noin 12 tunniksi.
2. Keitä herneitä kattilassa liotusvedessä noin tunnin verran. Kuori keiton päälle tuleva vaahto pois ja lisää tarpeen vaatiessa keiton sekaan loraus vettä.
IMG_3506.jpg
IMG_3515.jpg


3. Kuullota sipulikuutiot öljyssä. Lisää pekonikuutiot joukkoon ja kypsennä ne.
IMG_3509.jpg
IMG_3513.jpg


4. Lisää keiton joukkoon liemikuutiot/fondi/demi glace sekä pekoni-sipulikuutiot.
IMG_3518.jpg
IMG_3524.jpg
IMG_3530.jpg


5. Lisää joukkoon meirami, mustapippurijauhe sekä sinappi.
IMG_3536.jpg
IMG_3539-1.jpg
IMG_3537.jpg


6. Hauduta keittoa liedellä pienellä lämpötilalla tai uunissa noin 150-175 asteessa vielä noin tunnin verran. Sekoita keittoa ja jos keitto vaikuttaa liian paksulta, lisää joukkoon tarpeen vaatiessa loraus vettä - noin 0,5 dl kerrallaan. Jos haudutat keiton uunissa, niin huomioi että keitto on astiassa, joka kestää kuuman uunin ja keitto että palaa herkästi kiinni astian reunoihin kuumassa uunissa.
IMG_3543.jpg


7. Halutessasi voit lisätä keittoon lorauksen kuohukermaa haudutusvaiheessa tai tarjoilla keiton vatkatun kuohukerman kera. Kerma antaa keitolle pehmeän maun. Keiton kanssa voi tarjoilla myös erikseen sinappia tai sipulikuutioita.


IMG_3544.jpg




Hernekeiton valmistuksessa käytetään kait "oikeaoppisesti" savustettua sianpotkaa ja/tai possun lapaa ja etuselkää, mutta itse en näitä käyttänyt (pekoni sopi keittoon hyvin). Erilaisten reseptien mukaan näiden lihojen määrä on ollut tämän kokoisessa keitossa noin 250-500 grammaa. Yleensä kait toi potka laitetaan kattilaan kiehumaan herneiden kanssa jo heti alkuun ja tunnin haudutuksen jälkeen joukkoon lisätään sipuli. Tämän jälkeen keittoa haudutetaan vielä tunti, jonka jälkeen potka otetaan pois, siitä poistetaan nahat sekä luu ja liha kuutioidaan keiton joukkoon. Itse tein keiton helpomman kautta.

Hernekeittoinfoa:
http://kotiliesi.fi/ruoka/arkiruoka/hernekeitto-ravitsee
 
Tein quesadillaksia.

Otetaan valmiita tortillakuoria, itse ostin Pirkka chilitortillakuoria. Väliin voi laittaa mitä vain, itse tein Pulled Porkia tämän ohjeen mukaan ja pistin sitä sekä kermajuustoa (Euroshopper, saksalaista, tosi superhyvää ja rasvaista! - Cheddar ois parasta, enkä tarkoita sulatejuustoviipalecheddaria) raasteena, punaista paprikaa ja Pirkka vihreitä jalapenoviipaleita siinä isossa matalassa purkissa jossa ne ovat tulisia ja Made In Mexico. PP:n teko on hieman haastavaa ja pitkäkestoista, voit korvata sen vaikka kanalla jonka hakkaat aivan pieneksi hakkeeksi.

Ensin lätylle juustoa hieman, sitten lihat/kanat jne, päälle ripotellaan paprikat/chilit ja päälle vielä hieman juustoa sekä lopuksi toinen tortillakuori päälle. Paistetaan teflonpannulla ilman rasvaa kohtalaisella lämmöllä pari minuuttia per puoli, silleen sopivan ruskeaksi. Käännä välillä VAROVASTI, jos juusto ei ole sulanut että täyte kestää sisällä. Itse painoin tuon littanaksi paiston aikana SUUREN kattilan avulla joka oli painettuna voimakkaasti koko paistotapahtuman ajan lätyn päällä.

Tortillat voi laittaa uuniin 100 asteeseen jotta kestävät lämpinämä. 2 lättyä riittää hyvin kahdelle.

Leikkele lätyt paiston jälkeen rapeina 8 osaan:
IMG_4968.jpg


Lähikuva:
IMG_4967.jpg


Tarjoillaan nachojen ja BBQ-papujen kera:
IMG_4965.jpg


IMG_4966.jpg



Extrana vielä kuva pitaleivästä jonka täytin PP:lla:
IMG_4964.jpg
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Toimii...:rock: Näyttää erittäin hyvältä.
Tein quesadillaksia.



Pitaleipäkin näyttää hyvältä
IMG_4964.jpg
:offtopic:
ps. millä kalustolla Huppe kuvaat nää ruokien kuvat???
 
fisu rieska
rullarieska, graavilohta, valkosipulipepperoneja, punasipulia, ultrakevyttä majoneesiä,vähän salaattia,
ja paahdettua sipulilastuja(jäi kuvasta pois) pyörittää rullalle.
ja eiku ääntä kohti.
Erittäin helppo ja hyvä "kylmäruoka"

29453980-%25C3%25A4%25C3%25A4nt%25C3%25A4kohti



Yksinkertaista ja kaunista. Sopii kuin sormi pyllyyn näinkin kiireiselle kaverille kuin allekirjoittanut. Tietty täytteitä joutuu jonkun verran vaihtamaan sekä lisäämään niiden määrää, mutta muuten. Mii laik.

Varsinkin salaatin asettelusta täytyy antaa pisteitä.
 
fisu rieska
rullarieska, graavilohta, valkosipulipepperoneja, punasipulia, ultrakevyttä majoneesiä,vähän salaattia,
ja paahdettua sipulilastuja(jäi kuvasta pois) pyörittää rullalle.
ja eiku ääntä kohti.
Erittäin helppo ja hyvä "kylmäruoka"


Kevytmajoneesia, valkosipulisalamia, sisäpaistisuolalihaa, punasipulia ja salaattia rullarieskalla - kaks söin ja ajatukset harhailee koko ajan keittiöön :kuola:

Tosin sipulia ja salaattia olis saanu olla enemmän, ehkä tomaatti ja kurkkukin toimis...
 
Tän tekeminen ei paljoa vaadi:



HEDELMÄINEN SINIHOMEJUUSTOSALAATTI

Kahta erilaista vihreää salaattia
Sinihomejuustomurusia
Persikkaa
Tummia viinirypäleitä
Päärynää
Pinjansiemeniä


IMG_3556.jpg
 
Quiche Lorraine -tyylinen kinkkufetapiiras
Tämä on sitten tämän threadin ehkä yksi parhaista, ellei jopa paras resepti. Suosittelen koko sydämestäni.

Sovelsin tätä ohjetta:
http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Kinkkupiiras eli Quiche Lorraine/744.html

Hirvee määrä löpinää ja paskapuhetta karsittu, referointi + omat sovellukset tässä:

Pohja (tää kandee tehdä tuplana ja heittää loput mäkeen, levittele silleen sopivasti suht ohuelti)
100 g aitoa rasvaista voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2–3 rkl kylmää vettä

+Dijon sinappia

Sanoisin tässä vaiheessa että älä käytä valmispohjia, ovat aivan paskaa, kohoavat liiaksi ja sisältävät kaikensorttista emulgointiainetta ja muuta roskaa + maksavat kauheasti (1.50e pirkka). Murotaikinapohjat ovat ihan "ok" valmiinakin.

Täyte
1/2 sipuli
150 g saunapalvikinkkua
100gr fetaa
1/4 paprika kuutioina
2 prk (4 dl) ruokakermaa
4 munaa
1 ps (150 g) voimakasta
juustoraastetta (punaleimaemmentalia)
1 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl valkopippuria
1 tl timjamia
0,5tl muskottipähkinää jauhettuna

Nypi rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Sekoita joukkoon vesi. Muovaa tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 senttiä) pohjalle ja seinille. Pane vuoka noin vartiksi jääkaappiin, niin taikina ehtii vähän kovettua ennen uuniin menoa.
Paista pohjaa 200 asteessa 10–15 minuuttia. Ota uunista ja voitele pohja sinapilla ohuelti.

Tuhdisti täytettä
Valmista täyte sillä välin kun pohjataikina paistuu. Leikkaa sipuli, paprika ja saunapalvikinkku pieniksi paloiksi. Kuullota nopeasti pannulla oliiviöljyssä.
Kumoa kulhoon kerma. Sekoita joukkoon munat ja mausteet.
Levitä kinkkusilppu sekä hienonnettu sipuli ja paprika tasaisesti puolikypsälle piiraspohjalle. Ripottele päälle juustoraaste.
Kaada muna-kerma-seos vuokaan ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniisti ruskettunut.

Kuvia seuraavaksi.

Levittele pohja irtopohjavuokaan nätisti. Älä jätä tälleen kuopille:
IMG_4970.jpg


Täytteet:
IMG_4969.jpg


Lopputulos:
IMG_4972.jpg


Huomaa lopputuloksessa korkeaksi ja "teräväksi" levitetty taikina. Näyttävän näköinen piiras. Hieman kuumana joutui pilkkomaan kun vieraat tulivat, siksi noin vetelä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom