Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Itse ostan Alkosta pieniä viinipulloja ruuanlaittoon.

Valkkari ei ole munkaan herkkua ja siksi ostan näitä pieniä pulloja, kuten reseptin ohessakin mainitsin ja kuten kuvastakin näkyi.


Kokeilin eilen vääntää tätä, mutta sovelsin jättämällä valkoviinin pois. En viitsinyt siihen tuhlata rahaa kahden desin takia, kun loppu olisi kuitenkin lentänyt viemäriin. Valkkari on nimittäin ylipahaa. No, ihan ok siitä ruoasta tuli, mutta pitemmän päälle liian makeaa. Kysymys kuuluukin, että kusinko homman ton valkkarin puutteen takia? Olisiko se taittanut tota makeutta?

Joo, bataatti on itsessään makeahkoa eikä se ole kaikkien mieleen. Mutta jos tykkää siitä mausta, niin mun milestä tämä bataattimosaiikki on oiva lisuke. Tossa bataattimosaiikissa oli makeutta, vaikka laitoin siihen joukkoon viiniä. Viini itsessään ei maistunut erityisesti, mutta toi oikeasti ihan hyvän "aromin" siihen.


Kas, kiitoksia. Eipä ole sattunut Alkossa asioidessa silmään. En tosin ole etsinytkään, kun ei ole ollut tarvetta.

Mulla on aina himassa pullo tai pari näitä pieniä pulloja pelkkää ruuanlaittoa varten. Ja se ruuanlaittoviini voi olla sieltä halvimmastakin päästä. Pullossa on 25cl viiniä.
 
Sitruunainen kanapasta

Löysin netistä erilaisia sitruunapastareseptejä ja päätin testailla niitä mixaillen niitä keskenään. Lopputulos oli syötävää, mutta aivan liian sitruunaista ainakin mun makuun. En sitten tiedä, eivätkö makuhermoni vain olen niin innostuneita tästä ruokalajista vai käytinkö tosiaan vaan liikaa sitruunaa. Käytin siis puolikkaan sitruunan mehun sekä situunaista oliiviöljyä sekä sitruunaraastetta melkein yhden kokoinaisen sitruunan verran.

Olen jostain lukenut, kuinka ihmiset ovat kehuneet sitruunapastaa maasta taivaisiin, mutta ei ole kyllä ihan mun suosikkilistalla. Jos joltakulta löytyy hyvä resepti, niin ottaisin sen mielelläni vastaan. Tämä ei ollut kauhean hyvä markkinointipuhe, mutta suhteellisen rehellinen.

Tässä linkkejä sitruunapastaresepteihin:
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2007/0...ruunapasta.html
http://pakkopulla.vuodatus.net/blog/420260



SITRUUNAINEN KANAPASTA (noin 2 hengelle)


2 kpl Broilerin maustamatonta rintafileetä suikaleina (maustamiseen käytin mustapippurirouhetta, valkosipuli-, sipuli- ja paprikajauhetta)
Oliiviöljyä
Valkosipulia
2dl kermaa
2-2,5dl vettä
Kanaliemikuutio (tai muuta liemiainesta)
½ sitruunan kuori raastettuna
Sitruunamehua muutama puserrus
1 rkl vaaleaa maizenaa
1rkl voita
Parmesan -raastetta
Mustapippurirouhetta
Suolaa ja sokeria tarvittaessa
Tuorepersiljaa



1. Kuullota silputtu valkosipuli
IMG_3144-1.jpg


2. Paista ja mausta kanasuikaleet valkosipulin seassa, halutessasi voit puristaa suikaleiden hiukan päälle sitruunamehua
IMG_3141.jpg
IMG_3143.jpg


3. Tee puhtaalla paistinpannulla kanaliemi vedestä ja liemikuutiosta. Lisää joukkoon kerma ja anna kastikkeen kiehua hetken kokoon
IMG_3146.jpg
IMG_3148.jpg


4. Purista kastikkeen joukkoon loraus sitruunamehua ja suurusta kastike maizenalla
IMG_3149.jpg
IMG_3150.jpg


5. Laita kastikkeen joukkoon raastettua sitruunankuorta sekä halutessasi lusikallinen voita
IMG_3152.jpg
IMG_3153.jpg


6. Mausta kastike mustapippurirouheella ja tarvittaessa suolalla. Voit pehmentää makua halutessasi ripauksella sokeria
IMG_3154.jpg
IMG_3155.jpg


7. Lisää kastikkeen joukkoon Parmesan -raaste, kanasuikaleet sekä persiljasilppu
IMG_3157.jpg
IMG_3159.jpg
IMG_3162.jpg



Ja nauti!
IMG_3167.jpg
 
Valkkari ei ole munkaan herkkua ja siksi ostan näitä pieniä pulloja, kuten reseptin ohessakin mainitsin ja kuten kuvastakin näkyi.
No katos vaan. :D Enpä lukenut koko tekstiä, enkä kuvastakaan tajunnut, että se on pieni viinipullo. Vois tietysti joskus pitää silmät auki. Tota kanakastiketta pitää koittaa tänään. Näyttää hyvältä.
 
Tota kanakastiketta pitää koittaa tänään. Näyttää hyvältä.
No juu, nyt täytyy sanoa, että sitruuna sopi tohon ruokaan yhtä hyvin kuin mätitahna täytekakkuun. Enkä laittanut kuin neljäsosa sitruunan kuoren enkä yhtään mehua. En kyllä käytä toista kertaa sitruunaa kanakastikkeeseen.
 
No juu, nyt täytyy sanoa, että sitruuna sopi tohon ruokaan yhtä hyvin kuin mätitahna täytekakkuun. Enkä laittanut kuin neljäsosa sitruunan kuoren enkä yhtään mehua. En kyllä käytä toista kertaa sitruunaa kanakastikkeeseen.


Mäkin ihmettelen, että miten ihmeessä toi on joillekin niin herkkua? Ainakin mitä joitain kirjoituksia lukee netistä. Tai ehkä toi resepti ei vaan ollut parhaimasta päästä, vaikka yritin mukailla kahta. Oiskohan tossa riittänyt mehua max ruokalusikallinen? Vai oiskohan se ollut sittenkin ei-niin-hyvää? Vai tekeekö se sitruunan kuori sen "pahan" maun? En tiedä.
 
No juu, nyt täytyy sanoa, että sitruuna sopi tohon ruokaan yhtä hyvin kuin mätitahna täytekakkuun. Enkä laittanut kuin neljäsosa sitruunan kuoren enkä yhtään mehua. En kyllä käytä toista kertaa sitruunaa kanakastikkeeseen.


Mäkin ihmettelen, että miten ihmeessä toi on joillekin niin herkkua? Ainakin mitä joitain kirjoituksia lukee netistä. Tai ehkä toi resepti ei vaan ollut parhaimmasta päästä, vaikka yritin mukailla kahta. Oiskohan tossa riittänyt max ruokalusikallinen? Vai oiskohan se ollut sittenkin ei-niin-hyvää?
 
Uups! Edellinen viestini tuli näköjään kahteen kertaan vahingossa muokkauksen seurauksena...


Mäkin ihmettelen, että miten ihmeessä toi on joillekin niin herkkua? Ainakin mitä joitain kirjoituksia lukee netistä. Tai ehkä toi resepti ei vaan ollut parhaimasta päästä, vaikka yritin mukailla kahta. Oiskohan tossa riittänyt mehua max ruokalusikallinen? Vai oiskohan se ollut sittenkin ei-niin-hyvää? Vai tekeekö se sitruunan kuori sen "pahan" maun? En tiedä.


Perun pikkasen puheitani. Söin äsken lopun kastikkeen ja pastan. Kastiketta oli aika vähän jäljellä, joten sekoitin sen kunnolla pastan joukkoon ja kuinka ollakaan, ruoka maistui suhteellisen ok:lta. Luulen, että laitoin eilen pastan päälle liikaa tuota kastiketta ja siksi se maistui miltä maistui. Saattaa myös olla, että maut ovat yön aikana muutenkin jotenkin tasaantuneet.

Eli jos joku tekee tätä, niin suosittelen sekoittamaan sitä kastiketta vähän sinne pastan sekaan, eikä vaan lusikoimaan sitä kastiketta siihen pastan päälle isoa määrää kerrallaan. Kastiketta voi aina lisätä, mutta se poisottaminen on vaikeaa.
 
Limenmehu käy paremmin pastaruokiin kuin sitruuna.
Mikähän se oli eräs huippuhyvä kanapastaresepti johon tuli sitruunaa... tuo sama pasta taisi olla suosituimpien listalla Papa Giovannissa (alakerran raflassa).
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Melkein ainahan pastakastiketta sekoitetaan pastan sekaankin, harvoin sitä taidetaan edes päälle laittaa...

Yks kokeilemisen arvoinen pasta on Jamie Oliverin italia kirjassa, siihen tais tulla:

-aurinkokuivattuutomaattii
-sitruunaa
-valkosipulii
-chilii
-valkkarii
-suola
-pippuri

Aja nää yllä olevat aineet tehosekoittimessa tahnaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna pannussa voita ja lisää tahnaa, lämmitä tahna ja lisää katkarapuja, lisää kypsää pastaa ja rucolaa, sekoita ja nauti.

-katkarapu
-rucolaa
-voita
-pastaa

+parmesaani tietysti.

Nyt kun vielä lisää muistelee niin toihan on aivan helvetin herkkua :D Pitääkin tänään duunailla :whip:
 
Jengi käynyt sellaisessa liikkeessä kuin Eiring korkeavuorenkadulla? Uusi tuttavuus mulle, ja oli kyllä niin ystävällinen kaveri myymässä että huh. Hain espressopannun ja kundi pysäytti lähtiessä ja pisti pussiin paketillisen venetsialaista espressoa :o Muutenkin sympaattisemman oloinen mesta kuin Kokkipuoti ja Marius joissa aikaisemmin käynyt (nekin toki hyviä).
 
Melkein ainahan pastakastiketta sekoitetaan pastan sekaankin, harvoin sitä taidetaan edes päälle laittaa...

Ei sitä oikeastaa edes kauhota siihen pastan päälle muualla kuin Suomessa, käsittääkseni.
Tää tredi on kyl ihan ykkönen, aina kun miettii että mitähän tekis ruokaa niin täältä vaa bongailee :)
 
Tässä maukkaan makuinen ja ruokaisa salaatti, jos vaan tykkää noista aineksista. Jos ei tykkää katkaravuista, niin voisin kuvitella, että tämä toimii myös mozzarella-juuston kanssa. Tosin mozzarellan maku on sen verran mieto, että se voi peittyä muiden makujen alle. Söin tätä ensimmäistä kertaa serkkulikan järjestämissä bileissä ja sen jälkeen olen tehnyt sitä itse muutamia kertoja. Helppo ja suht' nopea tehdä. Hyvää on myös se, että tämän voi valmistaa edellisenä päivänä ennen juhlia.

Muokkailin reseptiä siltä osin, että lisäsin alkuperäiseen reseptiin puolikkaan yksikyntisen valkosipulin. Tavallistakin voi tietty käyttää, mutta mun mielestä se on hiukan voimakkaamman makuista, joten se kannattaa huomioida. Silppusin sen veitsellä, koska puristetussa valkosipulissa voi olla vähän kitkerä maku. Käyttämäni katkaravut olivat yrteillä ja valkosipulilla maustettuja ja oliivit yrtti-valkosipulimarinoituja. Mielestäni salaatissa ei kuitenkaan ollut liikaa yrtin makua tai valkosipulia. Jos ei näistä niin välitä, niin voi tehdä salaatin alkuperäisen reseptin mukaan (linkki kuvien alla). Lisäksi laitoin katkarapuja ainoastaan 200 grammaa ja hyvin riitti.

Sitruunamehu estää avocadoa tummumasta. Kypsästä avocadosta irtoaa kuori sekä kivi helposti sormin irroittamalla. Kypsän avocadon tunnistaa: http://www.fruitbox.fi/index.asp?val=601&fruit=29





KATKARAPU-PASTASALAATTI (noin 4 hengelle pääruokana)


200 g = 5 dl pastaa (esim. värikästä simpukkapastaa)
vettä ja suolaa pastan keittämiseen
100 g vihreää pesto-kastiketta
2 avokadoa suikaleina tai kuutioina
1/2 sitruunan mehu
400 g kuorittuja pakastekatkarapuja (itse käytin valkosipuli-yrttimaustettuja 200g, hyvin riitti)
200 g lohkottuja kirsikkatomaatteja
2 dl tummia oliiveja (itse ostin tuoretiskiltä yrtti-valkosipulimarinoituja)
1/2 yksikyntinen tai tavallinen valkosipuli (voi jättää pois tai laittaa pienemmän määrän)



1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta keitinliemi tarkkaan pois, jätä jäähtymään
2. Sekoita jäähtyneen pastan joukkoon pesto-kastike

IMG_3181.jpg


3. Kuori ja suikaloi avokadot, mausta sitruunamehulla. Lisää pastaan avokadosuikaleet, jäiset katkaravut, lohkotut kirsikkatomaatit ja oliivit sekä halutessasi silputtu valkosipuli
IMG_3177.jpg
IMG_3190.jpg
IMG_3178.jpg


IMG_3179.jpg
IMG_3180.jpg


4. Anna salaatin maustua viileässä jonkin aikaa ennen kuin laitat salaatin tarjolle
IMG_3184.jpg




Alkuperäinen resepti: http://www.alko.fi/reseptit/fi/BA448B54DBB...2256D1F0036E3C2

Julkaistu: Etiketti 2 / 2001
 
Tosin mozzarellan maku on sen verran mieto, että se voi peittyä muiden makujen alle.

Silppusin sen veitsellä, koska puristetussa valkosipulissa voi olla vähän kitkerä maku.

1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta keitinliemi tarkkaan pois, jätä jäähtymään
On niin laiska ettei jaksa itse antaa varsinaista panosta tähän ketjuun omien sähellyksien muodossa, joten pitää keskittyä antamaan "turhia" vinkkejä.

Sen verran välimerelliset maut tuossa löytyy, että oikea mozzarella varmaankin uppoa tuohon hyvin. Pitäis kyllä lailla kieltää lehmänmaito mozzarellat.

Valkosipulin voi käyttää kolmella eri tavalla (muut ovat vääriä :D). 1) lyödään kynsi littanaksi 2) tehdään "partakoneen" terällä paperin ohuita siivuja 3) pilkotaan veitsellä pieneksi hakkelukseksi. Ruokaan saatava valkosipulin maku lisääntyy numeroiden kasvaessa.

Salaattiin ja muihin kylmiin ruokiin tulevat pastat huuhdellaan kylmällä vedellä kypsymisen lopettamiseksi.

Niin ja mitä tulee pastaan ja pastakastikkeeseen. Suurin osa kastikkeesta sekoitetaan pastan joukkoon ja pieni määrä lopuksi päälle. Tämäkin on absoluuttinen totuus :)
 
A) On niin laiska ettei jaksa itse antaa varsinaista panosta tähän ketjuun omien sähellyksien muodossa, vaan keskittyä antamaan "turhia" vinkkejä.

B)Valkosipulin voi käyttää kolmella eri tavalla (muut ovat vääriä :D). 1) lyödään kynsi littanaksi 2) tehdään "partakoneen" terällä paperin ohuita siivuja 3) pilkotaan veitsellä pieneksi hakkelukseksi. Ruokaan saatava valkosipulin maku lisääntyy numeroiden kasvaessa.

C)Salaattiin ja muihin kylmiin ruokiin tulevat pastat huuhdellaan kylmällä vedellä kypsymisen lopettamiseksi.

D) Suurin osa kastikkeesta sekoitetaan pastan joukkoon ja pieni määrä lopuksi päälle.


A) Ootko keittiösalan ammattilainen / koulutuksen saanut, vai neuvotko muuten vaan mielelläsi? :D Ja ois muutenkin kiva, jos sittenkin päättäisit antaa vähän panosta ketjulle ihan reseptien ja kuvien muodossa ja kiva jos useampi muukin pakkilainen tekisi näin osaamisen tasosta huolimatta

B) Tein tällä kertaa ton kolmosen mukaan. Käytän noita kaikkia numeroita sekä välillä pusertamista.

C) Toi lausahdus "keitä pasta suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi" on suoraan tuolta alkuperäisestä reeptistä. Huuhtelen pastan aina keittämisen jälkeen.

D) Mä sekoitan harvoin tota kastiketta pastan joukkoon kokonaan, sillä jos sitä jää yli seuraavaksi päiväksi, niin se kastike on tehnyt siitä pastasta ihan mössöä. Tietty tähän autaa se, että säilyttää kastikkeen ja pastan erillään ja sekoittaa sen keskenään juuri ennen syömistä. Yleensä mä vaan kippaan sen kastikkeen siihen annoksen päälle kauhalle ja sit ennen ruokailua sekoitan sen kastikkeen kunnolla sinne pastan joukkoon. Suomalaisittain.
 
Kakkupäivä :D Tätä jos teet jollekkin suklaanystävälle, niin lämpenee varmasti :pano:

Kolmensuklaankakku:

Tarvitset:
-kananmunia 5kpl
-vehnäjauhoa 2,5dl
-sokeria 2,5dl
-leivinjauhetta 1tl

-smetanaa 2 pientä purkkia
-valkoista, tummaa ja vaaleaa suklaata (käytin pandan 130g suklaalevyjä).
-voita 2rkl
-vettä 2rkl

-irtopohja vuoka
-leivinpaperia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita leivinjauho vehnäjauhoihin, sekoita jauho seos munavaahtoon siivilän läpi lastalla tai kädellä nostelemalla.

Kaada taikina irtopohjavuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperi ja jonka reunat on ensin voideltu voilla jonka jälkeen leivitetty vehnäjauhoilla. Paista 175C puolituntia, tai kunnes kypsää. Kypsyyden voi testata hammastikulla, tökkää tikku keskelle kakkua ja jos jää taikinaa kiinni on kakku raaka. Kypsässä kakussa myös kakun ja vuoanreunojen välissä on tyhjää tilaa.

Jäähdytä kypsä kakku hyvin. Leikkaa kakku kolmeen yhtäsuureen osaan (toivottavasti kaikki ymmärtää miten päin sitä kakkua leikellään :D).

Sulata ensin vaalea suklaa vesihauteessa ja lisää siihen purkki smetanaa, levitä ensimmäisen kakkupohjan päälle. Laita päälle toinen pohja. Sulata seuravaaksi valkoinen suklaa vesihauteessa ja lisää siihen purkki smetanaa, levitä toisen kakkupohjan päälle. Laita päälle kolmas pohja.

Sulata tummasuklaa ja voi vesihauteessa ja lisää joukkoon 2 rkl vettä. Kuorruta kakku tällä seoksella.

Laita kakku jääkaappiin ja nauti viikon sisällä (ei kuitenkaan samana päivänä). Jos kakun haluaa kostuttaa siihen sopii melkein mikä tahansa. Sprite, mieto kahvi, appelsiinimehu, mansikkamehu, siideri ymsymsyms.
 
DAIM-Brownie
fudge-1.jpg

150g tumma suklaata
100g voita
1dl sokeria
3 munaa
1dl ehramia
1rkl sitruunan kuorta
2dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
1dl karkeasti hienonnettuja pähkinöitä
(hassel-, saksan- tai pecanpähkinää)
2-3 hienonnettua daim-patukkaa



Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää ehrami, sitruunankuoret ja munavaahto jäähtyneeseen sulkaa-voiseokseen.

Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot, lisää seokseen, lisää sen jälkeen daimit ja pähkinät. Sekoita varovaisesti.

Paistamiseen tarvit uuninpellin missä on muutama sentti reunaa. Alle leivinpaprua..

200° 10-15min. Pitää jäädä hieman löysäksi keskeltä. Anna levätä yön yli viileässä koska silloin rakenne on juuri sopivan "sitkeä". (suklaan ja voin jäähdyttyä brownie kyllä kovettuu kylmässä)

Ollut Helsingissä muutaman fine dining-ravintolan listalla. :rolleyes:

ps. kuva ei ole kyseisestä browniesta, vaan fudgen joka näyttää täysin samalta.

http://www.cuisine-de-reve.com/dotclear3/index.php?Sweet-reicpes <- tuolta löytyy hyviä reseptejä makeisiin
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom