Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Mutta kun nyt hymiön kera kysyit, niin vastataan nyt sitten... Tähän tän päiväiseen ruokaan meni:

* Broiskut, noin 4-5 euroa (olivat jo valmiiksi jääkaapissa ja sitä jäi vielä seuraavia päiviä varten suht reippaasti)
* Tuorepasta, noin 3 euroa
* Cheddarjuustoviipaleet, noin 2 euroa
* Kerma, noin 1 euroa - ehkä (oli jääkaapissa valmiina)
* Paprika, noin 0,70 euroa
* Jalopenot, noin 2 euroa (oli kaapissa jo valmiina)
* Sipuli + valkosipuli, öljy sekä mausteet (olivat kaapissa valmiina)
Kammottavaa. Kertakaikkiaan kammottavaa. Miten Suomessa on varaa syödä? :wtf:
Meitä on 4 ja syödään joka päivä, voisi sanoa hienosti (lihaa, tuoreita kasviksia, useita erilaisia juustoja/leikkeleitä jne), eikä silti mene varmasti 300 euroa /kk ruokaan. Ruokajuomana aina viini tai olut ja ne ovat summassa mukana :D
 
^

Ruoka on Suomessa kallista, mikä on harmi. Tosin täytyy huomioida, että tuossa summassa on työpaikkaruokalan salaatit eivätkä pelkät kotona tehtävät ruuat.
 
Kammottavaa. Kertakaikkiaan kammottavaa. Miten Suomessa on varaa syödä? :wtf:

Jep. Muutaman vuoden Keski-Europassa asustellut kaveri kehtasi vielä väittää, että ruoka on siellä samanhintaista kuin Suomessakin. Keväisellä reissulla esim. Luxembourgin markettien valikoima ja etenkin lihan ja juustojen hinnat pisti pääkaupunkiseudun marketteihin tottuneelta suun auki. Kylläpä kelpaisi kokkailla.
 
Oliskos ketjun ruuanlaittajilla kertoa jotain hyvää keittokirjaa? Reseptit tulisi olla suhteellisen helppoja valmistaa, mutta ei nyt mitään jauhelihakeittoja kuitenkaan. Aikalailla tuollaisia Anonymityn reseptejä kaipailisin :)
 
Oliskos ketjun ruuanlaittajilla kertoa jotain hyvää keittokirjaa? Reseptit tulisi olla suhteellisen helppoja valmistaa, mutta ei nyt mitään jauhelihakeittoja kuitenkaan. Aikalailla tuollaisia Anonymityn reseptejä kaipailisin :)

Itse olen tykännyt eniten Aura Liimataisen "Parasta kotiruokaa" -keittokirjoista, joista minulla on olemassa vanha ja uusi versio.

Vanha: http://anzkunkauha.blogspot.com/2009/05/aura-liimatainen-parasta-kotiruokaa.html
Uusi: http://www.wsoy.fi/index.jsp?c=/product&isbn=951-0-29894-8

Ton uudemman ostin Porvoosta WSOY:n tehtaanmyymälästä 10 eurolla ja se on ihan kelpo kappale.
 
Itse olen tykännyt eniten Aura Liimataisen "Parasta kotiruokaa" -keittokirjoista, joista minulla on olemassa vanha ja uusi versio.

Vanha: http://anzkunkauha.blogspot.com/2009/05/aura-liimatainen-parasta-kotiruokaa.html
Uusi: http://www.wsoy.fi/index.jsp?c=/product&isbn=951-0-29894-8

Ton uudemman ostin Porvoosta WSOY:n tehtaanmyymälästä 10 eurolla ja se on ihan kelpo kappale.

Joo, tuo vanhempi löytyykin hyllystä. Itse en vain oikein siitä löydä paljoa hyviä reseptejä omaan makuuni. Jos on muita vinkkejä, niin kerro toki. Sinun tässä julkaisemasi reseptit kuitenkin osuu omaan makuun hyvin.
 
Mä en ole löytänyt sellaista keittokirjaa, missä kaikki reseptit olisivat mun makuun. Ja noi munkin täällä olevat reseptit ovat sieltä täältä suoria tai muunneltuja reseptejä tai omia.
 
Kammottavaa. Kertakaikkiaan kammottavaa. Miten Suomessa on varaa syödä? :wtf:
Meitä on 4 ja syödään joka päivä, voisi sanoa hienosti (lihaa, tuoreita kasviksia, useita erilaisia juustoja/leikkeleitä jne), eikä silti mene varmasti 300 euroa /kk ruokaan. Ruokajuomana aina viini tai olut ja ne ovat summassa mukana :D
Vaikka kokkausketju onkin, niin summa vielä nousis tuosta kolmestasadasta ylöspäin jos söisi useammin kuin kerta päivää kohti tai laittais ruokaa vieläkin enemmän kuin yhteen ateriaan. Eri asia panostaa vaikka se 15-20 kertaruokailuun muutamalle hengelle kuin, että samalla summalla laittais 5-6 ateriaa päivässä. Mutta tämä onkin ruuanlaittoketju joten mun hölinöitä ei kannata kuunnella kun ei nää rahasta oo kii varmaankaan.:D;)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jos mä teen ruokaa, niin mä teen yleensä niin ison satsin, että syön siitä useampia kertoa peräkkäisinä päivinä. Mun mielestä on tyhmää tehdä ruokaa yksi tai kaksi annosta.
 
Jos mä teen ruokaa, niin mä teen yleensä niin ison satsin, että syön siitä useampia kertoa peräkkäisinä päivinä. Mun mielestä on tyhmää tehdä ruokaa yksi tai kaksi annosta.

Ehkä tyhmää, mutta mä en kyllä jaksa syödä samaa ruokaa useampana kertana peräkkäin, ja pakastettu ruoka maistuu jotenkin tympeältä. Osa ruokalajeista tosin vain paranee uudelleen lämmitettynä, mutteivät kaikki. Mieluummin sitten vaikka uusiokäytän ainekset pohjana johonkin toiseen ateriaan.
 
Jauhelihaa ei voi ainakaan syödä kuin jauhamispäivänä. Jos pakettia pitää esim. yön yli jääkaapissa ja valmistaa siitä ruokaa niin roskikseen menee. Paistettunakin tuohon tulee yön aikana omituinen sivumaku. Nautasikaan kovempi, nauta menee vielä seuraavanakin päivänä.

Vakuumipakattuja en voi syödä lainkaan.

Lihapadat ovatkin parempia yleensä vasta seuraavana päivänä, samoiten esim. coleslaw-salaatti.
 
Mä en ole niin tarkka näissä jutuissa ja syön ihan helposti samaa safkaa pari päivää. Enkä mä huomaa sen kummemmin mitään sivumakuja. Lihan kanssa oon tarkempi, etten syö vanhaa tavaraa enkä tiettymuissakaan elintarvikkeissa pilaantunutta tavaraa. Esim. maitotuotteet voivat olla viikon vanhojakin (parasta ennen). Jos niissä ei ole mitään outoa makua tai hajua, syön ihan kepeästi.
 
Kammottavaa. Kertakaikkiaan kammottavaa. Miten Suomessa on varaa syödä? :wtf:
Meitä on 4 ja syödään joka päivä, voisi sanoa hienosti (lihaa, tuoreita kasviksia, useita erilaisia juustoja/leikkeleitä jne), eikä silti mene varmasti 300 euroa /kk ruokaan. Ruokajuomana aina viini tai olut ja ne ovat summassa mukana :D

Missä sä asuitkaan? Suomessa 300e:llä syö nelihenkinen perhe melko vaatimattomasti.
 
Missä sä asuitkaan? Suomessa 300e:llä syö nelihenkinen perhe melko vaatimattomasti.
Saksassa.

Tässä muuten suomen kauppakartellin marinadihuijauksesta juttua:

Lehti: Varo, lihanvalmistajat huijaavat!

Kilon lihapaketissa on todellisuudessa vain kaksi kolmasosaa lihaa, selviää Hufvudstadsbladetin testissä.

Lehti punnitsi neljän eri valmistajan valmispakatut porsaanlihapaketit. HK:n, Poutun, Atrian ja Portin lihapakkauksissa vähintään noin neljäsosa painosta koostui marinadista.

HK:n kilon porsaanlihapakkauksessa marinadia oli kaikkein eniten. Itse liha painoi 670 grammaa ja marinadi 393 grammaa.

HK:n tuotekehitysjohtaja Kari Sipilä muistuttaa, että pakkausten marinadilla on useita tehtäviä.

- Se antaa makua, tekee lihasta mureaa ja pitää lihan tuoreena, hän sanoo.

Sipilä korostaa myös, että paketissa mainitaan lihapitoisuuden olevan 65 prosenttia.

Lehden testissä pitoisuus jäi kuitenkin 63:een prosenttiin.

Poutun kilon porsaanfilepaketissa lihan osuus painosta oli 78 prosenttia, Atrian kilossa 77 prosenttia ja Portin 400 gramman paketissa lihapitoisuus jäi 75 prosenttiin.

http://www.iltalehti.fi/ruoka/200907109908244_ru.shtml
 
Tuo on kyllä ihan selvä juttu kun vertailee vaikkapa marinoimattoman ja marinoidun hintoja. Marinoitu on puolet halvempaa kuin marinoimaton.
 
Tässä muuten suomen kauppakartellin marinadihuijauksesta juttua:
Mä voisin seuraavaksi paljastaa suuren ananashuijauksen, keskiverto purkista miltei puolet painosta on mehua eikä ananasta. Ihan oikeastiko joku luuli ettei marinadineste paina mitään? (...ja kuka hullu niitä marinoituja edes ostaa...)
 
Mä voisin seuraavaksi paljastaa suuren ananashuijauksen, keskiverto purkista miltei puolet painosta on mehua eikä ananasta. Ihan oikeastiko joku luuli ettei marinadineste paina mitään? (...ja kuka hullu niitä marinoituja edes ostaa...)
Aika harva kuiten ajattelee, että painosta olisi 2/5 marinadishittiä.
 
Aika harva kuiten ajattelee, että painosta olisi 2/5 marinadishittiä.
Onneksi tämä harha on helpohkosti korjattavissa tuotetiedot lukemalla. Tai paketin avaamalla, en ymmärrä miten joku voi olla huomaamatta sitä puolta litraa marinadia jonka sieltä paketista saa valutella. Jos siinä kilon grilliämpärissä on pakkauksessa ilmoitettu lihapitoisuudeksi vaikkapa 66 %, niin miten valmistaja on "huijannut" asiakasta luulemaan että siellä on pelkkää lihaa koko rahalla?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom