Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Nyt oli pakko antaa periksi. Oli kyllä todella hyvää, eikä varmasti jää viimeiseksi kerraksi, kun tota teen. Tosin mansikkasurvos olisi saanut olla hiukan jäykempää. Laitoin siihen 1.5 liivatelehteä ja se jäi ihan juoksevaksi. Ei siitä varmaan hyytelöä ole tarkoitus tehdä, mutta toi oli liian löysää.


Mullakin jäi maksikkasurvos vähän liian löysäksi (vaikka pidin sitä yön yli jääkaapissa), mutta ei se makua haitannut enkä oikein tiedä, millaiseksi sen kuuluu jäädä. Alkuperäisessä ohjeessahan käskettiin laittamaan kaksi liivatelehteä ja kaksi litraa mansikoita (1,5 litraa mansikoita survotaan, loput 0,5 litraa mansikoita koristeluun) ja siksi laitoin tohon reseptiin tota liivatetta isomman määrän (2-3kpl). Seuraavalla kerralla voisi tosiaan laitta liivatetta vielä enemmän.
 
Suosittelen erittäin lämpimästi käyttämään liivatejauhetta noiden lehtien sisään. Ainakin itselläni on kaikki mahdolliset juustokakut ja mousset onnistuneet paljon paremmin kuin lehtien kanssa sohlaamalla.
 
^

Mulla ei ole ollut ikinä mitään ongelmia kummankaan kanssa, eli aina ovat onnistuneet ihan ok, kunhan määrät ovat olleet oikeat. Tossa mansikkatiramisussa oli alkuperäiseen reseptiin laitettu vaan väärä määrä, siis mun mielestä.
 
No niin. Ajattelin laittaa tyttöystävälle sunnuntaina pienen illallisen, ja kävin kirjastosta hakemassa tuon Ravintolakokin Käsikirjan sekä Hyvän maun rajoilla (Vahtera, Nurmi). Joku Jamie Oliverin opus tuli samalla matkaan.

Tyttöystävä on vege, mutta eiköhän tästä jotain synny. Varmaankin perinteinen italialais-isokyröläinen keittiö, eli aluksi itse leivottua pastaa. Muut ovat vielä ihan auki, eli jos ehdotuksia on, pistäkää tulemaan. Erityisesti jos tiedätte hyvän juustokakun ohjeen, olisin sellaisesta suuresti kiitollinen.

Yritän sunnuntaina pistää kuvat ja reseptit.
 
^

Tyttöystäväsi syö siis kasvisruokaa... Onko jotain tiettyjä juttuja, mitä hän ei syö lihan lisäksi? Käykö esim. liivatteet jne.?
 
No niin. Ajattelin laittaa tyttöystävälle sunnuntaina pienen illallisen, ja kävin kirjastosta hakemassa tuon Ravintolakokin Käsikirjan sekä Hyvän maun rajoilla (Vahtera, Nurmi). Joku Jamie Oliverin opus tuli samalla matkaan.

Tyttöystävä on vege, mutta eiköhän tästä jotain synny. Varmaankin perinteinen italialais-isokyröläinen keittiö, eli aluksi itse leivottua pastaa. Muut ovat vielä ihan auki, eli jos ehdotuksia on, pistäkää tulemaan. Erityisesti jos tiedätte hyvän juustokakun ohjeen, olisin sellaisesta suuresti kiitollinen.

Yritän sunnuntaina pistää kuvat ja reseptit.
syökö kananmunaa? pastanvalmistuksessa kuitenkin käytetään.
 
LIHAPYÖRYKÖITÄ PERUNASOSEEN JA KERMAISEN PIPPURIKASTIKKEEN KERA



Lihapyörykkätaikinaresepti löytyy täältä:

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=66046&page=91


*****

PERUNASOSE (n. 4 hengelle)

n. 6-8 perunaa
2dl lämmitettyä maitoa/kermaa
1/2 kasvisliemikuutio
nokare voita/voisulaa
sipuli- ja valkosipulijauhetta
suolaa



Kuori perunat ja pilko ne pieniksi paloiksi. Laita perunat kiehumaan veteen:
IMG_0958.jpg


Kun perunakuutiot ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois ja muusaa perunakuutiot soseeksi:
IMG_0986.jpg


Laita perunasoseen joukkoon nokare voita tai voisulaa. Ripottele joukkoon sipuli- sekä valkosipulijauhetta ja vatkaa sosetta:
IMG_0988.jpg
IMG_1002.jpg
IMG_0992.jpg


Lämmitä maitoa tai kermaa mikrossa puolikkaan kasvisliemikuution kera niin, että kuutio sulaa joukkoon.Kaada lämmin kasvisliemellä maustettu maito/kerma perunasoseen joukkoon, lisää suola ja vatkaa perunasose tasaiseksi:
IMG_0997.jpg
IMG_1004.jpg



*****

KERMAINEN PIPPURIKASTIKE

3rkl voita
3rkl vehnäjauhoja
5dl vettä
1 lihaliemikuutio
2rkl ketsuppia
1/2 Musta Pekka -pippurituorejuusto
Paprika-, Sipuli- ja valkosipulijauhetta
n. 1dl kermaa
mustapippurirouhetta ja suolaa (tarvittaessa)



Sulata voi paistinpannulla. Kun voisula rusehtuu hieman, ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita seosta vispilällä koko ajan voimakkaasti noin viisi minuuttia - niin pitkään, että vehnäjauhot ovat kypsyneet ja seos ruskistuu:
IMG_0959.jpg
IMG_0961.jpg


Kun seos on ruskistunut kunnolla, kaada joukkoon vesi ohuena norona pieni määrä kerrallaan ja koko ajan vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Voit välillä pitää veden kaatamisessa pienen tauon ja sekoittaa seoksen tasaiseksi, jonka jälkeen lisää vettä uudestaan:
IMG_0969.jpg
IMG_0972.jpg


Lisää joukkoon lihaliemikuutio ja anna kastikkeen kypsentyä hetki:
IMG_0973.jpg


Lisää joukkoon ketsuppi ja mausteet:
IMG_0976.jpg
IMG_0979.jpg


Lisää joukkoon Musta Pekka -pippurituorejuustoa sekä loraus kermaa:
IMG_0982.jpg
IMG_0985.jpg


Tarkista lopuksi maku ja lisää joukkoon tarpeen mukaan mustapippurirouhetta sekä suolaa:
IMG_1006.jpg




*****

Maiskis!
IMG_1022.jpg
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Olen laiskotellut hieman mutta tässä viimeisin aikaansaannos:

Nauravat nakit ja muussi

1. Tee muussi
2. Paista nakit
3. Laita lautaselle.

Lopputulos:
nakit1.jpg


Nautitaan ketsupin ja sinapin kera:

nakit2.jpg
 
Pekonitatit

1. Korkataan sandelssi.
2. Revitään tateista sisälmykset.
3. Survotaan sisään juustoa, melkein mikä tahansa juusto käy.
4. Kääritään pekonia taitavasti.
5. Pannaan tikku.
6. Paistellaan tovi.
7. Syödään yksin sinapin ja biisonimakkaran kera, samalla sandelssille jutellen talvisodan strategioista ja salpausselän kisojen tapahtumista vuonna -85.

attachment.php
 

Liitteet

  • grilliherkuttimet.webp
    grilliherkuttimet.webp
    79,1 KB · Katsottu: 2 360
Makkaroista ja nakeista tuli mieleen onko kenelläkään makkarakonetta.
mitä tulee jos tekee vaikka kebab ohjeen mukaan makkaraa?
Taitaa vaan olla turhan kalliita koneita ostaa himaan.
 
CAESAR-SALAATTIA KANALLA JA PEKONILLA (noin 4 hengelle)


Salaatti:

n. 2 pss romaine–salaattia
n. 1-2pss jäävuorisalaattia
n. 300g broilerin rintafilettä
n. 120g pekonifileetä
Krutonkeja
Parmesan–lastuja

Kastike:

2 kananmunan keltuaista
2rkl sitruunan mehua
2rkl maitoa
2dl oliiviöljyä
1tl valkoviinietikkaa
2tl Dijon–sinappia
3-4 kynttä valkosipulia
Parmesan–raastetta
Mustapippuria myllystä
Suolaa
(1tl Worcestershire-kastiketta)


1. Vatkaa keskenään kananmunan keltuaiset, sitruunan mehu, maito, valkoviinietikka ja halutessasi Worcestershire-kastike. Valuta joukkoon oliiviöljy ohuena norona koko ajan seosta voimakkaasti vatkaimella vatkaten niin, että seos muuttuu paksuhkoksi ja kuohkeaksi
2. Lisää joukkoon sinappi, puserrettu valkosipuli ja Parmesan-raaste
3. Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla (kannattaa huomioida, että pekoni tuo salaattiin suolaisuutta) ja laita kastike jääkaappiin viilentymään
4. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista se paistinpannulla kauniin kullanruskeaksi
5. Kuutioi tai paloittele broilerin rintafile pieniksi paloiksi ja paista se paistinpannulla
6. Huuhdo salaatinlehdet ja valuta ne. Poista romaine-salaatista lehtiruodon paksuin osa. Revi salaatit kulhoon, kaada päälle jäähtyneet pekonin- ja broilerin fileepalat, valuta sekaan kastike ja sekoita se salaatin joukkoon varovasti nostellen
7. Asettele salaatti ennen tarjoilua laakeaan tarjoilukulhoon/lautaselle, ripottele päälle parmasan-lastut ja leipäkrutonkit lopuksi ennen tarjoilua



*Halutessasi voi tehdä krutonkit itse esim. paahtoleivästä, öljystä, valkosipulista ja mausteista joko pannulla paistaen tai uunissa. Googlettamalla löytyy reseptejä. Itse ostin ne valmiina kaupasta.

*Itse en käyttänyt kastikkeessa anjovista/sardelleja, koska en pidä niistä. Googlettamalle löytyy reseptejä, joissa näitä on käytetty.

*Valitettavasti minulla ei ollut kotona Dijon-sinappia, joten käytin tavallista Turun sinappia. Minulta ei myöskään löytynyt Worcestershire-kastiketta, joten en laittanut sitäkään kastikkeen joukkoon. Broilerin fileetkin ostin valmiiksi paistettuna, kun en jaksanut alkaa paistamaan niitä alusta saakka itse. Käytin niitä hetken aikaa pannulla, jotta ne saivat kauniimman värin.




Sekoita keskenään keltuaiset, sitruunamehu, maito, valkoviinietikka ja halutessasi Worcestershire-kastike. Lisää oliiviöljy joukkoon ohuena norona koko ajan seosta voimakkaasti vatkaten:
IMG_1024.jpg
IMG_1030-1.jpg
IMG_1031.jpg


IMG_1046.jpg
IMG_1035.jpg


Lisää joukkoon sinappi, valkosipuli ja Parmesan-raaste. Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla. Laita kastike jääkaappiin viilentymään:
IMG_1036.jpg
IMG_1041.jpg
IMG_1050.jpg


IMG_1042.jpg


Leikkaa pekoni- ja broilerifileet kuutioiksi/pieniksi paloiksi ja paista ne eri aikaan paistinpannulla:
IMG_1053.jpg
IMG_1082.jpg


Revi salaatti kulhoon, lisää joukkoon jäähtyneet pekonin ja broilerin fileepalat, valuta sekaan kastike ja sekoita se salaatin joukkoon varovasti salaattia nostellen (kuvasta puuttuu broilerinpalat):
IMG_1058.jpg


Asettele salaatti laakeaan tarjoilukulhoon tai lautaselle, ripottele päälle Parmesan-lastut ja leipäkrutonkit juuri ennen tarjoilua:
Caesar.jpg
 
Noni nyt Ano ja Karpo tonne toiseen ketjuun jotta päästään kokkailemaan x)
 
Törmäsin tuolla netin uumenissa erään tyttären pitämään blogiin.

Ja vaikka itse pidänkin itseäni hyvänä ruoanlaittajana/kokkina niin nyt äimistyin.

http://mestattua-teuraslihaa.blogspot.com/

Katsokaa eritoten niitä asetteluita ja sitä kun k.o. tyttö on taiteillut esim. kakkuja.
IMG_0781.JPG


JUMALAUTA!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom