Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Kyllä Helsingissä ainakin on useissa isoissa kaupoissa ihan oikeaa cheddaria.

Cittareista ei ole löytynyt eikä isommistakaan S-marketeista.
Kauppahallissa tiedän myytävän, mutta täytyyhän sitä nyt helpommallakin löytää kuin erikseen juustoliikkestä hakemalla...
 
Cittareista ei ole löytynyt eikä isommistakaan S-marketeista.
Kauppahallissa tiedän myytävän, mutta täytyyhän sitä nyt helpommallakin löytää kuin erikseen juustoliikkestä hakemalla...


:wtf: Kyllä suurista marketeista pitäisi löytyä (tai no jostain Prismoistahan nyt ei saa kuin kaurahiutaleita ja vauvanvaippoja...). Oletko huomannut, että cheddareita on yleensä ainakin kahdenlaisia; oranssia ja valkoista. Muistaakseni tuo valkoinen tuppaa olemaan pidempään kypsytettyä.
 
Onko joku oikeasti sitä löytänyt ja ostanut jostain marketista? Kyllä minäkin ihmettelin suuresti miksei sitä myydä perhana missään, vaikka on kuitenkin todella tunnettu juustolaatu.

Täytyy kai sitten marssia Kauppahalliin tai Stokkalle hakemaan.

Muun muassa jenkkityylisiin juustohampurilaisiin, tacoihin ja chiliranskalaisiin kaipaisin tuota cheddaria.
Emmentaalit, mozzarellat, kermajuustot sunmuut olen kokeillut korvikkeina eikä ne kyllä muistuta yhtään autenttista cheddaria.
 
Mä ostan aitoa cheddaria useita kertoja vuodessa uoholahden citymarketista.
 
Värkkäilin tänään kotona jälkkäreiden kanssa.

En harmi vain ottanut kuvaa mutta resepti on antaa.

Valkosuklaapannacotta ja earl grey-sorbetti.

Pannacottaan:

3 liivatelehteä
3dl vispikermaa
2dl HYLA-maitoa(kevyt)
3rkl sokeria
2tl vanilijasokeria
~100 grammaa valkosuklaata.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sillä aikaa kasaa muut aineet, poislukien suklaa, kattilaan. Kiehauta, lisää suklaa ja lionneet liivatelehdet kuumaan seokseen. Anna jäähtyä hieman, mutta varo ettei mönjä nappaa kiinni kattilaan. Annostele huoneenlämpöinen seos jälkiruokakippoihin.

Sorbetti:

3dl vahvahkoa earl grey-teetä
1dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Pyöritellään jäätelökoneella, kunnes massa on kiinteää. Tämän jälkeen kannattaa pitää sorbettia pakastimessa muutama tunti suljetussa pakasterasiassa, jotta rakenne pysyy hyvänä. Sen jälkeen kahdella ruokalusikalla kikkaillen muotoillaan sorbetista mantelinmuotoisia kökkäreitä. Asetetaan tällainen "kökkäre" pannacotan pintaan jälkimmäisen hyydyttyä ja koristellaan raastetulla taloussuklaalla.
 
Kyllä ainakin Jyväskylässä Citymarketeissa on ihan hyvä juustovalikoima. Löytyy siis myös Goudat, cheddarit ja muut paremmat juustot. Siitä seuraavaksi sitten Sokoksen tai Stockan tiskille, kutne joku sanoikin.
 
mitäs erikoisempia ruoka vinkkejä löytyy siis ihan perus tarvikkeista mutta oudolla/uudella tavalla.
itse muutaman kerran kerran grillaillu pihvien ohessa jalopenoja mitkä on "marinoitu" oliiviöjlyssä ja fariinisokerissa samaan astiaan on mennyt välillä myös punasipuli. tulee aika hyvä jalopenon makean ja savun sekoitus, menee ihan ilman muita lisukkeitakin
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Nyt on tuo jäätelökoneen kanssa leikkiminen lähtenyt käsistä.

Eli tuorekurkkusorbetti:

2 kokonaista tuorekurkkua
1,5-2dl sokeria
0,5-1dl limemehua.
4cl Limellä maustettua votkaa

Pieni kurkut ja laita kutteriin pyörimään. Lisää sokeri ja limemehu ja pyöritä aikaansaatu smoothie jäätelökoneessa kiinteäksi. Tuloksena kesäisen raikas ja virkistävä jälkiruoka.

Suosittelen kokeilemaan.

Ja suosittelen myös tuon jäätelökoneen ostamista varauksettomasti. Tai no oikeastaan perun puheeni. Suosittelen sen ostamista jos on bulkki päällä eikä päkin näkyminen ole niin väliksi.
 
Onko hyviä kokemuksia tietystä jäätelökoneesta / merkistä? kokemuksia, mielipiteitä ja hinta/laatu suhteita saa kertoa.. Menee hankintaan, ollut jo pitkään mielessä ja näin kesän kunniaksi, melkein pakkohankinta :)
 
Hou! Pitäis tossa juhannuksena väsätä vanhuksilla vähäse lämmintä alkupalaa. Ajattelin tehä grillattuja vihanneksia/jotain värikästä (folioon ja grilliin), nyt tosin on sellainen ongelma notta grilli kilkkasi ja on pois pelistä.. Mutta onhan meillä aina uuni! Grillissähän nuo valmistuu perstuntumalla ja on aina hyviä, mutta millaisella lämmöllä ja millaisia aikoja nuiden tulisi uunissa olla, edelleen siis folioon käärittynä? (Riippuu toki määrästä ja tähtien asennosta mutta abaut, kiertoilmauunissa)

Ja mitä kaikkea olette noihin yleensä laittaneet? Itsellä on huikea pääjumi just ny eikä mieleen tuu ko perus paprikat, erilaisia sipuleita ja ehkäpäti vähän chiliä ja oliiviöljyä.

E. Toki myös tuoreita hsieniä sekaan
 
Mä olin ostanut juhannukseksi lehtipihvejä ja uusia perunoita. Väsäsin niistä ja jääkaapin jämistä tällaisen satsin (pihvi kannattaa tehdä viimeisenä):



SINIHOMEJUUSTOLLA, KINKULLA JA ANANAKSELLA TÄYTETYT LEHTIPIHVIT

1 lehtipihvi (naudanliha) / ruokailija
Sinihomejuustoa (esim. Aura)
Kinkkusiivuja (esim. italialaista Prosciuttoa, Parman kinkkua tai ihan tavallista suomalaista)
Ananasta
Suolaa, mustapippurirouhetta (halutessa paprika- sekä valkosipulijauhetta)


1. Ota lehtipihvit huoneenlämpöön lämpenemään noin tuntia aiemmin. Ripottele ohuen, painellun lehtipihvin päälle mausteet
2. Ripottele pihvin päälle murennettua sinihomejuustoa. Laita sen jälkeen lehtipihvin päälle ohuet kinkku- ja ananassiivut
3. Rullaa lehtipihvi rullalle ja laita rulla kiinni cocktail-tikulla
4. Paista liharullat paistinpannulla öljy-voiseoksessa kauniin ruskeaksi joka puolelta



IMG_0705.jpg
IMG_0707.jpg
IMG_0708.jpg
IMG_0712.jpg
IMG_0714.jpg




PERUNA-PORKKANALOHKOT UUNISSA

Uusia perunoita / vanhoja Rosamunda -perunoita
Valkosipulia
Tuoretta meiramia (myös muut tuoreyrtit käyvät, mm. rosmariini)
Oliiviöljyä
Suolaa, paprikajauhetta, sipulijauhetta, mustapippuria myllystä, aromisuolaa


1. Lohko uudet perunat ja babyporkkanat puoliksi, silppua valkosipuli ja tuoremeirami
2. Kaada kulhoon oliiviöljyä ja laita sekaan valkosipuli, meirami ja mausteet
3. Kaada perunat ja porkkanat marinadin sekaan ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään yön yli
4. Laita marinoidut perunat sekä porkkanat vuokaan ja anna paistua uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia



IMG_0699.jpg
IMG_0701.jpg
IMG_0717-1.jpg




Lopputulos:

IMG_0725.jpg
[/B]
 
Vähän värittömän näköinen annos jääkaapin jämistä, mutta ihan hyvää tuli!


KERMAISTA KINKKU-ANANAS-SINIHOMEJUUSTOKASTIKETTA JA PASTAA (n. 4 hengelle)


250g kinkkusuikaleita (esim. savukinkkua)
1(-2)prk ananasta
Sinihomejuustoa (esim. Aura-juustoa)
½ - 1 sipuli
Valkosipulia
3 dl kermaa
2 dl voimakasta lihalientä (vesi + 1-2 lihaliemikuutiota)
2 rkl Maizenaa (vaaleaa)
Oliiviöljyä
Mustapippurirouhetta myllystä


1. Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli öljyssä,
2. Lisää kinkkusuikaleet sekä ananaspalat ja anna kypsentyä hetki
3. Lisää lihaliemi ja ripottele joukkoon Maizena. Anna hautua hetki
4. Lisää kerma ja ripottele joukkoon sinihomejuustomuruset
5. Mausta mustapippurirouheella
6. Nauti pastan kera

(Tarvittaessa kastiketta voi ohentaa ananasmehulla tai vedellä ja saostaa Maizenalla. Suolaa ei tarvitse lainkaan, koska lihaliemessä ja sinihomejuustossa on sitä)





Kuullota sipulit oliiviöljyssä:
IMG_0728.jpg


Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja ananaspalat, anna kypsentyä hetki:
IMG_0730.jpg
IMG_0731.jpg


Lisää lihaliemi ja ripottele joukkoon Maizena, anna hautua hetki:
IMG_0735.jpg
IMG_0739.jpg


Lisää kerma ja ripottele joukkoon sinihomejuustomuruset:
IMG_0742.jpg
IMG_0744.jpg


Mausta kastike mustapippurirouheella:
IMG_0746.jpg


Nauti nauhapastan tai spagetin kera:
IMG_0756.jpg
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom