Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Googleen "chipotlekastike", ensimmäinen linkki. Kuinka kauan olet etsinyt? : )
No sepä se, en olekaan googlettanut, vaan koittanut etsiä marketeista. Ja nimenomaan mikä vain chipotlesoosi käy. Tuo tabasco chipotle kuulostaa hyvältä. Täytyy etsiä käsiini kyseinen puteli. Kiitos neuvoista!
 
No sepä se, en olekaan googlettanut, vaan koittanut etsiä marketeista. Ja nimenomaan mikä vain chipotlesoosi käy. Tuo tabasco chipotle kuulostaa hyvältä. Täytyy etsiä käsiini kyseinen puteli. Kiitos neuvoista!

Pirkan Chipotle-kastike on ihan hyvää, löytyy K-kaupan texmex hyllystä. Chilikauppa.fi myy paljon chipotletuotteita, mm. kuivattuja chipotleja joista voi jauhaa itse oman maun mukaan.
 
Saksasta ei taas saa mitään kunnon mausteita kun eivät nämä apinat käytä niitä. No Münchenin keskustaan kun ajelee niin löytyy esim. Chipotle Tabascoa 7,99e hintaan puteli.
Kyllä sieltä ainakin jo 80-luvulla sai ihan hyvin mausteita. Lama tainnut viedä nekin sitten... Kokeiles Huppe vaikka jotain Turkkilaista vihannes/hedelmäkauppaa, siellä pitäis olla. Eikä tarvinnut edes keskustaan ajella, kun noitahan löytyy joka kylästä bei München.
 
Pirkan Chipotle-kastike on ihan hyvää, löytyy K-kaupan texmex hyllystä. Chilikauppa.fi myy paljon chipotletuotteita, mm. kuivattuja chipotleja joista voi jauhaa itse oman maun mukaan.


Muista sitten kun käyt etsimässä tuota Pirkkaa että se ei ole pullossa vaan sellasessa matalassa lasipurkissa missä tapaa olla salsaa ym. Tuo Pirkan chipotle on aivan saakelin hyvää tavaraa, kannattaa hakea heti.
 
Muista sitten kun käyt etsimässä tuota Pirkkaa että se ei ole pullossa vaan sellasessa matalassa lasipurkissa missä tapaa olla salsaa ym. Tuo Pirkan chipotle on aivan saakelin hyvää tavaraa, kannattaa hakea heti.

Ja myöskin hiton halpaa, niitä harvoja syitä käydä K-kaupassa.
 
Jaha, mites onnistuisi tukusta tilaaminen? Toinen kysymys: mistä voi ostaa Texas Pete -chilikastiketta? Nettikaupasta toki, mutta mieluiten lokaalisti stadista.
 
Janssoninkiusaus

Tykkään hirveästi tehdä semmoisia ruokia mitä sai lapsuudessaan maistella, laatikoita ja kiusauksia ja muita yksinkertaisia ruokia. Useimmat tietävät nämä ruoat mutta mielestäni on ihan kohtuullista välillä muistuttaa ihmisiä joistain ruokalajeista, saattaahan olla että joku nyt sitten innostuukin valmistamaan jotain mitä ei ole hetkeen maistanut.

Eli janssoninkiusaus on ERITTÄIN helppo ruoka josta sitten riittää töihin otettavaksi ja vielä seuraavallekin päivälle. Pistää raejuustoa vielä seuraksi niin ei ole edes niin ravintoarvoiltaan köyhä ateria.

Aineksia tarvitset seuraavanlaisesti:

Kaksi pussia perunasipulisekoitusta pakkasesta (voi tehdä myös itse suikaleita mutta itse en ainakaan vaivaudu)

Ruokakermaa 2,5-4dl (itse käytän sitä valion kevyt ruoka 2% mömmöä, ihan hyvää tavaraa)

Janssoninfileitä/ravintolafileitä (itse käytän ravintolafileitä koska niitä saa 800g pöniköissä ja on huomattavasti halvempaa)

Valmistus

Sitten vaan vuoan pohjalle kerros perunaa ja sipulia, sitten kerros fileitä (fileitä ihan muutaman sentin välein, ei tartte laittaa liikaa) ja sitten päälle taas perunaa. Jos on syvä vuoka niin voi toistaa kerrostamisen pariin kertaan.

Lopuksi valutat fileiden lientä koko komeuden päälle säästäväisesti (ei liikaa, tulee helposti liian maukasta).

Sitten kermat vaan tasaisesti ympäri vuokaa.

Seuraavaksi lyöt vuoan uuniin 200 asteeseen noin tunniksi. Useat ohjeet sanovat että pitäisi pitää vain 30 min mutta mielestäni silloin ruoka jää semmoiseksi litkuksi eikä maku kerkeä kunnolla tarttua perunoihin.

Uunin jälkeen annat vetäytyä että ruoka hieman kiinteytyy.

Lopuksi nautitaan.

attachment.php


Kuva ei nyt oikein hivele silmiä mutta tuollaista se kaikessa karmeudessaan on :D Voihan sitä kikkailla folion kanssa jos haluaa kiva tasaisen pinnan, itse nyt vain tein ruokaa töihin.
 

Liitteet

  • jansson.webp
    jansson.webp
    65,9 KB · Katsottu: 2 084
Huomenna paistan naudan palapaistin siten, että maustan sen siirapilla, kanelilla ja viskillä. Niin olen päättänyt.
 
Ai että. Selailin tätä ketjua tuolta alusta alkaen ja katsellessani kuvia muiden tekemistä annoksista iski päälle sellainen kokkausvimma ja nälkä. En taida tähän aikaan kuitenkaan kokkailua aloittaa mutta heti kyllä aamulla herättyäni :rock:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jaha, mites onnistuisi tukusta tilaaminen? Toinen kysymys: mistä voi ostaa Texas Pete -chilikastiketta? Nettikaupasta toki, mutta mieluiten lokaalisti stadista.

Fort Delistä ainakin löytyy, mutta muistaakseni sitä löytyy lähinnä sellaisina 4x1 gallona-paketteina, joten ei välttämättä mene kotikokilla kovin nopeaa.

Aika mietoa tavaraahan tuo on, ja mukavaa siinä on se, että tuota kestää holvata aika huolella ennenkuin ruoka oikeasti muuttuu tuliseksi. Voihan se tietenkin olla tulista niille, jotka eivät mausteita muuten käytä liikaa.
 
Muiden henkilöiden puheista inspiroiduin ja kävin ostamassa pottuja ja norjalaista kirjolohta.

kirjolohta
perunoita
ruokakermaa
kevätsipulia
tilliä
suolaa
sitruunapippuria
valkopippuria
(sitruunaa)

Laitoin potut kiehumaan ja noin kymmenen minsan jälkeen lämmitin pannua. Nokare voita ja kevätsipulia sekaan (ei latvaa), sitten nakkasin lohen ensin nahkapuoli ylöspäin pannulle (sai kivan värin, reilu 10s riitti) ja käänsin nahkapuoli pannua vasten. Ruokakermaa päälle (n. 2dl), loput kevätsipulista ja maustamista.
Haudutin kannen alla miedolla lämmöllä kunnes file oli kypsä (sen näkee helposti fileen kyljestä kun väri muuttuu kauniin vaaleanpunaiseksi). Vähän tilliä sekaan, potut lautaselle, file siihen viereen ja kastike päälle. Saa koristella sitruunanviipaleella ja tillillä. Tuon näköinen mulla tuli. Ruokajuomana kylmä huurteinen tai vaihtoehtoisesti lasi viiniä.
 

Liitteet

  • DSCF2139.webp
    DSCF2139.webp
    153,6 KB · Katsottu: 407
Kertokaas kokikotit miten kannattaisi lampaankyljys kypsentää, uunissa vai pannulla?

Jos haluat vetää kypsäksi asti niin ensin pannulla pinnat kiinni ja kypsäksi uunissa. Jos tykkäät puoliraakana vetää niin pannulla vaan. Lyöt pannulle ja odotat että punainen neste nousee pintaan, käännät, odotat taas että punainen neste nousee pintaan ja sitten suoraa lautaselle aikailematta.
 
Onko täällä muita kasviskokkeja? Tuli tänään tehtyä kasvistortilloja tämän ohjeen mukaan: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3193

Itse pidin, mutta muu perhe oli vielä sitä mieltä että lihaversio vie voiton. Ehkä vähän liikaa tuli laitettua chiliä ja pikkusen liian vähän tuota mausteseosta.


Ihan yhtä hyviä kasvistortillat kuin jauhelihalla höystetytkin. Käytän jauhelihan sijaan vaikka tummaa soijarouhetta reilusti maustettuna, jauhelihakaan ei maistu miltään ilman mausteita.
 
Jos taas kirjailis tän päiväset kokkailut tänne...

JAUHELIHA-BRATWURSTIKEITTO

1 bataatti
1 iso purjo
2 keskikokosta sipulia
purkki tomaattimurskaa (500gr)
1 pkt bratwurstia (300gr)
1 pkt naudanjauhelihaa (400gr)
chiliä (tulista!)
suolaa
tuoretta persiljaa

Laitetaan kattilaan kiehumaan ½-1l. vettä ja lihaliemikuutio. Lisätään veteen piskuisiksi kuutioiksi pilkottu bataatti. Kuulotetan pannulla voissa iso pilkottu purjo ja pari keskikokoista pilkottua sipulia ja lisätään ne kattilaan kuulotuksen jälkeen. Lisätään liemeen purkillinen tomaattimurskaa ja annetaan kiehua hiljallen n.15min.

Paistetaan pannulla 400gr naudanjauhelihaa ja maustetaan se ripauksella suolaa ja reilulla chilillä. Lisätään kattilaan. Sen jälkeen pilkotut bratwurstit pannulle ja väriä pintaan ja kun ovat saaneet värinsä, lisätään nekin kattilaan.

Annetaan kiehua hiljalleen n.15min nostetaan hellalta pois ja annetaan hautua hetkinen vielä kannen alla. Lautaselle valmiin keiton päälle reilusti revittyä persiljaa.



GRILLIKYLKEE

reilu kg maustamatonta luullista possunkylkee
suolaa ja paprikajauhetta
chipotlechili soossia
Jack Danielssin savusoossia
herkkusienisoijaa

Maustamatonta possun kylkee luineen tuoretiskistä. Pintamaustetaan kevyesti suolalla, paprikajauheella ja Jack Danielsin savu soossilla ja annetaan maustua muutama tunti. Rasvapintaan on hyvä tehdä viiltoja ristiin ennen pintamaustamista.

Paistetaan pinnat kiinni kuumalla pannulla n. 1min joka puolelta ja voidellaan Jack Danielssin savusoosista, chipotlechilisoosista ja herkkusienisoijasta tehdyllä seoksella ja laitetaan folion alle uuniuokaan rasvapinta ylöspäin ja uuniin 150asteeseen pariksi tunniksi hiljalleen muhimaan. Voidellaan tuolla edellä mainitulla seoksella muutamia kertoja paistamisen aikana, n.20-30min välein.


Kyljen kaverina toimi joskus aiemminkin mainostamani VILLIRUCOLA-KORIANTERIPESTO. No ohje siihenkin vielä uusintana...

nippu villirucolaa
nippu korianteria
oliiviöljyä
sitruuna
valkosipulia
mustapippuria
chiliä
hunajaa

Nippu villirucolaa ja korianteria revittynä kuppiin, sekaan oliiviöljyä reilusti, pari ruokalusikallista sitruunanmehua, muutama valkosipulinkynsi, ripaus mustapippuria ja suolaa, hitaus chiliä ja hyvää hunajaa loraus. kaikki sauvasekottimella sekasin ja toviksi jääkaappiin tasottuun maut.

Ja JUMALEISSÖN että on hyvää!
 
Mutta mikä tuosta tekee peston, kun ei se sisällä juustoa tai pähkinää? Vois kyllä testaa joskus, vaikuttaapi hyvältä.
 
Jätti-hyvä vinkki millä saa kaiken rasvattoman ja mauttoman maistumaan taivaalliselta ilman että kalorit paukkuu: TOM YUM-tahna! Sopiii erityisesti naturellin kanan ja lihan maustamiseen mutta toimii myös vihannesten ja tofun kanssa! Ei vaadi kuin pari tl puoleen kiloon lihaa/kasviksia. :kuola:
Myydään pienessä lasipurkissa ainakin isommissa ruokakaupoissa Spice Up-sarjan maustamiskamojen seassa.. Naminam!:)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom