Broileri-Feta salaatti.
Porsaannoisetteja, uuniperunaa, porkkanapyrettä & bearnaisekastiketta + koristeeks rucolaa.
Maitosuklaamoussea ja tuoreita mansikoita.
Ohjeita ei ihmeellisiä ole, ne on kaikki päässä.
Kokeillaan tähän omia ajatuksia taas kasailla.
Salaatti -
-Ota broileriin väri pannulla, loppukypsennys uunissa 175 C kymmenen min / kypsä. Mausta suolaa, pippuria, jäähdytä. Leikkaa kuutioiksi.
-Paahda cashewpähkinät keskikuumalla pannulla, kunnes ovat saaneet hiukan väriä.
-kirsikkatomaatit, leikkaa puoliksi, laita uunivuokaan, lisää suolaa ja pippuria myllystä, päälle loraus öljyä ja tuoretta rakuunaa. Paahda 250 astetta n.5min.
-Leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi.
-Vineigrette, sekoita öljyä, balsamicoviinietikkaa, suolaa, sokeria ja mustapippuria, kaada kiinankaalin päälle, anna kaalien marinoitua yön yli.
Kasaa lautasen pohjalle ensin läjä kiinankaalia, päälle broileri kuutiot, kirsikka tomaatit, murennettu fetajuusto ja cashewpähkinät.
Pääruoka-
-leikkaa foliosta 30x30 cm pala, laita keskelle n. 1rkl karkeaa merisuolaa, päälle uuniperuna (rosamunda). Kääri folio palloksi ja uuniin 175 astetta 1tunti- 1,5 tuntia (kunnes kypsää).
Leikkaa folion läpi ristiviilto noin perunan puoliväliinasti (suolaton puoli). Puserra perunaa reunoista keskelle päin ja lisää keskelle täytettä (kanttarellituorejuustoa).
-Porkkanapyre, keitä porkkanat täysin kypsiksi ja muussaa todella hienoksi, lisää joukkoon suolaa ja n.10% voita porkkanan määrästä.
-Porsaan noisetit, leikkaa porsaansisäfileestä a.70g noisetteja (2kpl /henkilö) ja muotoile käsin sopiviksi. Ota pannulla ensin väri pintaan ja pienennä sen jälkeen lämpöä loppukypsennyksen ajaksi, mausta suolalla ja pippurilla.
-Bearnaise, valmista kastikkeen "redu" (mausteliemi). Keitä kasaan n.1dl valkoviinietikkaa, 1dl vettä, valkopippureita ja rakuunaa, kunnes jäljellä on n.0,5dl (siivilöi liemi).
Erottele 3 keltuaista, vatkaa keltuaisia liemen kanssa vesihauteessa kunnes keltuaiset ovat kypsiä (ei saa paakkuuntua!). Vatkaa joukkoon 0,4kg sulatettua voita (kirkas osa kokonaan ja 1/5 osa herasta) voi tulee vatkata keltuaisseoksen joukkoon hitaasti lisäten vähän kerrallaan, ettei kastike leikkaa (voi erotu). Lisää lopuksi joukkoon hienonnettua rakuunaa, sitruunamehua ja tarvittaessa suolaa.
Jälkkäri- (Tehdään edellisenä päivänä)
Erottele kattilaan 4 keltuaista ja n.1dl kuohukermaa, kypsennä pannulla koko ajan vatkaten kunnes keltuaiset ovat kypsiä (ei saa paakkuuntua!).
Lisää joukkoon 2 liotettua liivatelehteä ja 200g maitosuklaata palasina, sekoita tasaiseksi massaksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa 4dl kermaa, saa jäädä hieman löysäksi. Kun suklaamassa on jäähtynyt lisää se kerman joukkoon ja sekoita kunnolla, annostelu sopiviin astioihin.
Seuraavana päivänä lisää päälle tuoreita mansikka viipaleita ja tomusokeria.
Kuvia tulee huomenna.:dance: