Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Porsaannoisetteja, uuniperunaa, porkkanapyrettä & bearnaisekastiketta + koristeeks rucolaa.

Maitosuklaamoussea ja tuoreita mansikoita.

Pitää yrittää saada kamera jostakin niin vois kuvat ottaa. :D
Ohjeita ei ihmeellisiä ole, ne on kaikki päässä.


No laita silti ne reseptit kuvien kera tänne. Mua ei kiinnosta tietää, mitä ihmiset syövät, vaan että miten he valmistavat ne syötävät, mistä aineksista ja mikä näköisiä ne syötävät ovat?
 
Laitetaan sitten kuvien kanssa huonoja ohjeita :hyper: Aikaisemmin laitoin pippuripihviohjeen ilman kuvia, joten tässä nyt sitten kuvien kanssa. Oikeasti tässä ei mikään voi mennä vikaan.

Sisäfileestä pippuripihvi grillissä

1. Otetaan viinikaapista sopiva ja hyvä viini sekä avataan se.

_medium.jpg


2. Siirrytään kesäkeittiöön ja laitetaan grilli tulille.

_medium.jpg


3. Otetaan 30 min aikaisemmin liha lämpenemään. Jos lähikaupassa ei ole lihatiskiä, niin valmispaketistakin saa ihan maittavan pihvin.

_medium.jpg


4. Maustevoi kannattaa myös hommata samalla kaupasta. Sillä paikkaa paljon huonoja grillaustaitoja, tai vaihtoehtoisesti promillien aiheuttamaa huonoa lopputulosta.

_medium.jpg


5. Heitä piffi parilalle (jos grillissä on sellainen).

_medium.jpg


6. Paista nopeasti molemmat puolet. Sähkögrillissä n. 1-1,5 min per puoli, kaasussa liekin mukaan ja hiilillä reilun kulauksen verran.

_medium.jpg


7. Pintojen ruskistamisen jälkeen laita piffi folioon (jos grillissä ei ole haudutusta varten omaa hyllyä).

_medium.jpg


8. Nakkaa piffi takaisin grilliin lämpenemään.

_medium.jpg


9. Poista piffi seuraavasti: sähkögrillissä n. 20 min = kypsä. Noin 10 min medium ja verinen sitten ruskistamisen jälkeen - medium.

_medium.jpg


10. Lisää sopivasti suolaa.

_medium.jpg


11. Lisää maun mukaan mustapippuria.

_medium.jpg


12. Lisää omaan makuun sopiva maustevoi pinnalle sulamaan.

_medium.jpg


13. Nautitaan piffi hyvän viinin kanssa. (Jotkut kuulemma syö jotain lisukkeitakin...)

_medium.jpg


Lisäksi muutama kuva perustäytetyistä tateista.

2.1 Täytä herkkusienet esim. sinihomejuustolla ja kiedo pekoniin. Paketoi paketti kasaan coktailtikuilla.

_medium.jpg


2.2 Heitä tatit tulille.

_medium.jpg


2.3 Pinnan ruskistuttua tatit on valmiita nautittavaksi. Hyvä jälkkäri piffin jälkeen. Linjoista huolta pitäville kaloreita on tässäkin yksinkertaisessa ateriassa tarpeeksi.

_medium.jpg


3.0 Ruoan jälkeen siirrytään aurinkotuoliin. Haetaan humidorista hyvä sikaari ja nautitaan se rauhassa maittavan jälkiruokajuoman kanssa.

_medium.jpg


Näiden huonojen ohjeiden jälkeen toivotan kaikille lukijoille maittavaa kesää. :kippis1:
 
Broileri-Feta salaatti.

Porsaannoisetteja, uuniperunaa, porkkanapyrettä & bearnaisekastiketta + koristeeks rucolaa.

Maitosuklaamoussea ja tuoreita mansikoita.

Ohjeita ei ihmeellisiä ole, ne on kaikki päässä.

Kokeillaan tähän omia ajatuksia taas kasailla.

Salaatti -
-Ota broileriin väri pannulla, loppukypsennys uunissa 175 C kymmenen min / kypsä. Mausta suolaa, pippuria, jäähdytä. Leikkaa kuutioiksi.
-Paahda cashewpähkinät keskikuumalla pannulla, kunnes ovat saaneet hiukan väriä.
-kirsikkatomaatit, leikkaa puoliksi, laita uunivuokaan, lisää suolaa ja pippuria myllystä, päälle loraus öljyä ja tuoretta rakuunaa. Paahda 250 astetta n.5min.
-Leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi.
-Vineigrette, sekoita öljyä, balsamicoviinietikkaa, suolaa, sokeria ja mustapippuria, kaada kiinankaalin päälle, anna kaalien marinoitua yön yli.

Kasaa lautasen pohjalle ensin läjä kiinankaalia, päälle broileri kuutiot, kirsikka tomaatit, murennettu fetajuusto ja cashewpähkinät.

Pääruoka-
-leikkaa foliosta 30x30 cm pala, laita keskelle n. 1rkl karkeaa merisuolaa, päälle uuniperuna (rosamunda). Kääri folio palloksi ja uuniin 175 astetta 1tunti- 1,5 tuntia (kunnes kypsää).
Leikkaa folion läpi ristiviilto noin perunan puoliväliinasti (suolaton puoli). Puserra perunaa reunoista keskelle päin ja lisää keskelle täytettä (kanttarellituorejuustoa).
-Porkkanapyre, keitä porkkanat täysin kypsiksi ja muussaa todella hienoksi, lisää joukkoon suolaa ja n.10% voita porkkanan määrästä.
-Porsaan noisetit, leikkaa porsaansisäfileestä a.70g noisetteja (2kpl /henkilö) ja muotoile käsin sopiviksi. Ota pannulla ensin väri pintaan ja pienennä sen jälkeen lämpöä loppukypsennyksen ajaksi, mausta suolalla ja pippurilla.
-Bearnaise, valmista kastikkeen "redu" (mausteliemi). Keitä kasaan n.1dl valkoviinietikkaa, 1dl vettä, valkopippureita ja rakuunaa, kunnes jäljellä on n.0,5dl (siivilöi liemi).
Erottele 3 keltuaista, vatkaa keltuaisia liemen kanssa vesihauteessa kunnes keltuaiset ovat kypsiä (ei saa paakkuuntua!). Vatkaa joukkoon 0,4kg sulatettua voita (kirkas osa kokonaan ja 1/5 osa herasta) voi tulee vatkata keltuaisseoksen joukkoon hitaasti lisäten vähän kerrallaan, ettei kastike leikkaa (voi erotu). Lisää lopuksi joukkoon hienonnettua rakuunaa, sitruunamehua ja tarvittaessa suolaa.

Jälkkäri- (Tehdään edellisenä päivänä)
Erottele kattilaan 4 keltuaista ja n.1dl kuohukermaa, kypsennä pannulla koko ajan vatkaten kunnes keltuaiset ovat kypsiä (ei saa paakkuuntua!).
Lisää joukkoon 2 liotettua liivatelehteä ja 200g maitosuklaata palasina, sekoita tasaiseksi massaksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa 4dl kermaa, saa jäädä hieman löysäksi. Kun suklaamassa on jäähtynyt lisää se kerman joukkoon ja sekoita kunnolla, annostelu sopiviin astioihin.
Seuraavana päivänä lisää päälle tuoreita mansikka viipaleita ja tomusokeria.

Kuvia tulee huomenna.:dance:
 
Inskalta puuttui pihvistä leikkauskuva, itse en osaa pihviä paistaa, pitäisi opetella. Aina tulee ylikypsä vaikka jättäisin koko haudutusvaiheen pois ja söisin lihan suoraan pannulta parin minuutin paiston jälkeen....

Missäs päin Inskan kämppä olikaan?
 
Inskalta puuttui pihvistä leikkauskuva, itse en osaa pihviä paistaa, pitäisi opetella. Aina tulee ylikypsä vaikka jättäisin koko haudutusvaiheen pois ja söisin lihan suoraan pannulta parin minuutin paiston jälkeen....

Missäs päin Inskan kämppä olikaan?

Leikkauskuva tosiaan unohtui ottaa. Voisi ottaa ensi kerralla kuvan "oikeasta" mediumpiffistä. Grilliin suosin normaalisti mielummin jotain takuumureaa ulkofilettä, kuin sisäfilettä. Jo hinnankin puolesta. Lisäksi voi paistaa/grillaa pihvin suoraan valmiiksi 3-4 minuutissa. Hyvä apuväline on sekuntikello, jos haluaa pelata varman päälle, mikäli pihvit menee kypsiksi.

Kämppä sijaitsee Tuusulan periferiassa. Ei naapurit häiriinny parvekegrillauksesta, koska niitä ei ole :D
 
Noiden täytettyjen herkkusienten tekemiseen vinkki.
Vaimoke saa pekonin pysymään paikallaan spagetin pätkällä. Ei tarvitse poimia tikkuja pois, kun spagetin saa syötyä samalla.
Ja jos kokkailee muurikassa niin hiukkasen olutta(tummaa) pannuun niin saa lisää makua.
 
Pizzaa tuli värkättyä, ensimmäinen on peperonilla ja pinaatilla höystetty, alempi tonnikalalla,pinaatilla ja ohuesti siivutetulla valkosipulilla.
Kuvat otettu 50euron markettikameralla:thumbs:

8143010478551072193orig.jpg



8143010478551072277orig.jpg
 
Hyvännäköisiä pitsoja, ohje?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ite tykkään pitsaa tehdessä santsata miuluummin täytteiden laatuun kuin määrään.
Itse tehty tomaattisoosi, Grillattua broileria, persikkaa ja kunnon sinihomejuustoa + jotain hyvää kermaista vahvaa juustoa :kuola:
 
8143010478551072193orig.jpg

Näänkö oikein että tuossa on Chipotle Tabascoa? Jos on, niin pelastit elämäni. Olen niin pitkään etsinyt jotakin chipotle soosia tuloksetta, sillä haluan tehdä chipotlemajoneesia itse.
 
Hyvännäköisiä pitsoja, ohje?

Taikina noihin kahteen pizzaan seuraavanlainen:

Vajaa 1 1/2 desiä vettä
Oliiviöljyä muutama ruokalusikallinen
Suolaa hyppysellinen
Durum jauhoja niin että koostumus sopiva, mutta ei kuitenkaan kuiva vaan hieman kostea.

Tarkemmin en osaa kertoa koska en jaksa mitata mitään, teen omaan hanskaan sopivan koostumuksen niin mittoja ei tarvi.

Nostatin taikinaa noin 20minuuttia.

Loput jauhot lisään pikkuhiljaa vasta, kun kaulitsen lätyt muotoon.
Normaali jauhoja en käytä pizzan tekemiseen.

Tomaattikastike:

Purkki tomaattimurskaa
Suolatonta yrttimaustetta/yrttejä, kuivattuja tai tuoreita
Oliiviöljyä muutama ruokalusikallinen
Valkosipulin kynsiä 4-5kpl
Sokeria muutama lusikallinen

Kaikki blenderissä sekasin ja sen jälkeen keittämistä vähintään se 10-15min ja enimmät
nesteet voi valuttaa siivilällä pois.

Täytteet:

Pepperoni pizza:

Jotain perus Saksalaista juustoraastetta
Tuoretta pinaattia
Pepperoni makkaraa

Tonnikala aura:

--II--
Aura murua
Valkosipulia, ohuita siivuja partaterällä:kuola:
Rainbow tonnikala, sattumia vedessä
Tuoretta pinaattia

Kamat uuniin ja nuo oli 225c vajaa 10minsaa. Yleensä laitan täydellä teholla, mutta kyllä se noinkin tuntuu onnistuvan.

Vielä, jos sais jostain hankittua valurautasen pellin taikka vuolukivialustan niin vois olla hieman kova juttu.



8143010478551072193orig.jpg

Näänkö oikein että tuossa on Chipotle Tabascoa? Jos on, niin pelastit elämäni. Olen niin pitkään etsinyt jotakin chipotle soosia tuloksetta, sillä haluan tehdä chipotlemajoneesia itse.

Kyllä se on Tabascon chipotle herkkua:rock: Löytyy ainakin stockalta ja haaparannasta saa isompaa pulloa.
 
Hei, kertokaas mistä ihmeestä voisi saada maustamattomia kanansiipiä?


Näitä oon itsekkin kyselly ja katellu, mutta ei ole löytynyt. Pesen siivet hyvin ennen kuin laitan uuniin ja lisään niihin savuchilijauhetta ym. Valmiina dippailen sitten eri wingikastikkeisiin, herkkua sanon minä.
 
Saksasta ei onneksi saa marinoituja tuotteita juuri lainkaan. Saksasta ei taas saa mitään kunnon mausteita kun eivät nämä apinat käytä niitä. No Münchenin keskustaan kun ajelee niin löytyy esim. Chipotle Tabascoa 7,99e hintaan puteli.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom