Kerran italianpataa pohtiessa haaveilin hiilarimäärien vähentämistä, eli makaroonien korvaamista - ja kappas, kaapissa keräkaali!
Jauhelihatomaattikaalimuhju:
Keräkaali, pienehkö, noin
800g, silputtuna sopiviksi paloiksi/suikaleiksi
Sipuli 1-2,
Valkosipuli, pari kynttä
Jauhelihaa,
600-800g ite käytän semmosen 800g kun sekotan sika-nautaa ja hirveä
Chili-tomaattimurskaa, itsellä käytössä pirkan isompi loota, olikohan
500g
pippureita
liemikuutio
cayennepippuria oman maun mukaan
riistafondia loraus
suolaa
timjamia 1tl
Lisäksi voi laittaa vihanneksia oman maun ja fiiliksen mukaan.
Kuullottele sipulit isohkossa kattilassa tms. ja lisäile silputtu kaali, pyörittele vähän.
Lisää vettä että kaalit peittyy ja heitä sekaan lihaliemikuutio, maustepippurit. Keittele.
Ruskista jauhelihat kaalimuhjun kypsyessä. Lisää jossain sopivassa raossa tomaattimurska porisevaan kaalimuhjuun, vaikka melko alussa. Keittele.
Kun kaali alkaa tuntumaan mukavan pehmeältä (fiiliskysymys) heitä sekaan ruskistettu jauheliha ja fondi, sekoittele ja anna porista.
Tuunaa loppuvaiheessa maku timjamilla ja Cayennepippurilla jos tykkäät. Ja anna vaikka porista miedolla lämmöllä vielä vähän lisää.
Ei ihan pikaruoka, mutta ei kyllä vaadi erityisen aktiivista osallistumista kunhan jauhelihat on ruskistettu. Meniskö tuohon porisutteluun sitte semmone tunti, ei pitempikään kypsentely tuntunu makua ainakaan pahentavan.
Ite tuunailin vielä elävillä tomaateilla tuota viimeksi, ja ei se pahaa ollu sekään