Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Paras jälkiruoka ikinä: Mascarpone-suklaabrownies

Taikina:
200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 70 %)
200 g suolatonta voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
400 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
2 kananmunaa

Koristelu:
Mansikoita tai hedelmiä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele leivinpaperi voilla ja laita se 20x30 cm uunivuokaan.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita.

Sekoita tuorejuustotäytteen ainekset keskenään.

Levitä 75 % suklaataikinasta vuokaan. Levitä tuorejuustotäyte taikinan päälle. Lisää loppu suklaaseos tuorejuuston päälle. Tee taikinan pintaan kuvioita veitsellä.

Paista uunin keskitasossa 35-45 min. Brownie saa jäädä hieman tahmeaksi.

Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Tarjoa tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.

Juomaksi esim. Banyulsia tai portviiniä.
 
Noista muffinseista tuli aivan saatanan hyviä mitä tein. "vieraatkin" kehuivat kovasti ja ihmettelivät etteivät ole koskaan syöneet yhtä hyviä :)
Tahtoisin silti tehdä semmoisia Starbucks -tyylisiä...
 
Mitäs ruokavihjeitä olisi illan MM-kisakatsomoon? Pari kaveria tulee katsomaan, niin jotain pitäisi tehdä tarjolle. Pizzaa on tullut jauhettua vähän liikaa viime aikoina, joten se on poissa pelistä. Mutta jotain vastaavaa täyttävää ruokaa pitäisi tehdä.
 
Mitäs ruokavihjeitä olisi illan MM-kisakatsomoon? Pari kaveria tulee katsomaan, niin jotain pitäisi tehdä tarjolle. Pizzaa on tullut jauhettua vähän liikaa viime aikoina, joten se on poissa pelistä. Mutta jotain vastaavaa täyttävää ruokaa pitäisi tehdä.
Kanawrappeja tai esim. jotain kanapastasalaattia?
Ei tartte lämmitellä mitään vaan voi keskittyä olennaiseen, eli peliin.
 
Kanawrappeja tai esim. jotain kanapastasalaattia?
Ei tartte lämmitellä mitään vaan voi keskittyä olennaiseen, eli peliin.

Kerran heitin kokeilumielessä kanasalaatin (kanan palasia, jäävuorisalaattia, tomaattia, hernemaissipaprikaa, kurkkua) sekaan hillosipuleita ja cocktailsuolakurkkuja. :thumbs: Hyvee tuli. Fetajuustokin käy oikein hyvin tuonne kanasalaatin sekaan.
 
Tämä resepti löytyi Ilta-Sanomista. Normaalistihan ”aitoihin” risottoihin ei tule kermaa, mutta tähän tulee eikä se maistu yhtään hullummalta. Lisäksi tässä risotossa käytetään valkoviinin tilalla omenasiideriä.

Nyt maistettuani tätä risottoa voisin harkita tekeväni tämän risoton seuraavan kerran makeasta omenasta. Makeus voisi sopia hyvin sinihomejuuston kanssa yhteen. Jätin risotosta vahingossa valkosipulin pois, mutta kyllä se risotto upposi ilmankin. Seuraavalla kerralla täytyy muistaa laittaa sitä. Laitoin risoton sekaan oma-aloitteisesti mustapippuria myllystä, jonka lisäsin sulkuihin tuonne raaka-aineisiin. Vaihtoehtona voi olla myös jauhettu valkopippuri. Suola kannattaa lisätä vasta sinihomejuuston lisäämisen jälkeen, jos risotto sitä vaatii. Omenan sekaan kannattaa laittaa raastamisen jälkeen kylmää vettä, ettei se rusehdu odottaessa. Ennen risoton sekaan lisäämistä vesi kaadetaan pois. Valmis risotto on löysähköä (kuin juuri keitetty riisipuuro).

Risoton voi tarjoilla sellaisenaan alku- tai pääruokana tai pääruokana esim. kanan- tai porsaanlihan kanssa. Alkuruokana tämä satsi riittää noin 6 hengelle ja pääruokana 4 hengelle.



OMENA-SINIHOMEJUUSTORISOTTO (4 hengelle)

Valmistusaika:35 min
Kalorit:553/annos

Ainekset:

1 sipuli
n. 2 valkosipulin kynttä oman maun mukaan
50 g voita
3 dl risottoriisiä
3 dl kuivaa omenasiideriä
2 kasvisliemikuutiota ja 7,5 dl vettä
1 hapan (tai makea) omena raastettuna
150 g sinihomejuustoa
suolaa tarvittaessa
(musta- tai valkopippuria jauhettuna)
0,5 dl kermaa


Valmistusohjeet:

1) Raasta omena ja kaada raasteen päälle kylmää vettä
2) Laita tee kasvisliemi liemikuutioista ja vedestä
3) Hienonna valko- ja tavallinen sipuli. Kuullota sipulit paistinpannulla voissa
4) Lisää joukkoon risottoriisi ja hämmennä niin pitkään, että riisi muuttuu läpikuultavaksi. Älä kuitenkaan ruskista riisejä
5) Lisää siideri ja sekoittele riisiä kunnes siideri on imeytynyt riisiin
6) Lisää kasvislientä noin desi kerrallaan koko ajan risottoa sekoittaen. Anna nesteen haihtua lähes kokonaan ennen kuin lisäät uudelleen kasvislientä
7) Kun riisi on al dente eli juuri ja juuri kypsää, valuta omenaraasteen seasta vesi pois ja lisää se, sinihomejuusto ja kerma risoton joukkoon
8) Mausta risotto jauhetulla musta- tai valkopippurilla sekä tarvittaessa suolalla
9) Tarjoile risotto heti sellaisenaan tai pääruokana esim. kanan- tai porsaanlihan kera




Raasta omena ja tee kasvisliemi:
IMG_0448.jpg
IMG_0463-1.jpg


Hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipulit paistinpannulla voissa. Tämän jälkeen lisää riisi ja hämmennä aineksia niin pitkään, että riisi muuttuu läpikuultavaksi:
IMG_0452.jpg
IMG_0456-1.jpg


Lisää joukkoon omenasiideri ja sekoita seosta niin pitkän, että siideri on imeytynyt riisiin:
IMG_0460.jpg


Lisää joukkoon kasvislientä noin desi kerrallaan koko ajan risottoa sekoittaen. Anna nesteen haihtua lähes kokonaan ennen kuin lisäät uudelleen kasvislientä:
IMG_0468.jpg
IMG_0465.jpg


Kun riisi on lähes kypsää, lisää joukkoon omenaraaste, sinihomejuusto ja kerma:
IMG_0470.jpg
IMG_0472.jpg
IMG_0478.jpg


Mausta risotto jauhetulla musta- tai valkopippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarkasta lopuksi maku:
IMG_0474.jpg
IMG_0480.jpg


Tarjoile risotto heti sellaisenaan tai esim. kanan- tai porsaanlihan kera:
IMG_0488.jpg
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ketään muuta sen enempää väheksymättä, mutta Anonymityn reseptit on aivan mahtavia, koska niissä on otettua kuvia jokaisesta (tai ainakin melkeen jokaisesta) työvaiheesta.

Ja kaikille muillekin kuvia lisänneille kumarruksia. On paljon mukavampi lähteä kokkaamaan, kun on joku mielikuva lopputuloksesta.
 
Löysinpä tällaisen vanhan kommentin minulle, kermansuurustajalle :D

Miten kerma keitetään kasaan?

Annetaan kiehua jotta siitä vähenee nesteen määrä suhteessa tiukkaan tavaraan, eli se paksunee.
 
Mimmoisias veitsiä pakkotoiston kokkaajat käyttävät? On nimittäin kokkaaminen huomattavasti mukavampaa kun on käytössä laadukkaat veitset & muut työ välineet...
 
^

Mun kaikki veitset ovat Victorinoxin veitsiä, tosin eivät kalleinta mallia, vaan sitä kohtuuhintaista karvalakkimallia. Pois en vaihtaisi tai enintään parempiin. Minunlaiselleni kotikokkaajalle nämä veitset ovat kelvanneet vallan mainiosti. Tosin haaveilen ostavani yhden vähän kalliimmman peruskokkiveitsen sekä ehkä jonkun japsiveitsen.


Multa löytyy Victorinox Cuisine:

-kokkiveitsi (22cm)
-pienenmpi kokkiveitsi
-kalafiletti
-leipäveitsi
-hedelmäveitsi
-hedelmä-/kuorimaveitsi
-yleis-/tomaattiveitsi
-juureskuorija



Hyvän ja huonon veitsen eron huomaan vasta sitten, kun on kokeillut molempia. Suosittelen teroittamaan veitsiä säännöllisesti. Tämä tuppaa unohtumaan varmaan suurimmalta osalta ja niitä veitsiä ei välttämättä teroiteta ikinä. Omia veitsiäni säilytän veitsimagneetissa.


Täydellinen veitsi: http://www.viisitahtea.fi/content/view/1598/51/
 
Mimmoisias veitsiä pakkotoiston kokkaajat käyttävät? On nimittäin kokkaaminen huomattavasti mukavampaa kun on käytössä laadukkaat veitset & muut työ välineet...


Macin ja Sataken santokut, Macin tylppäpäinen yleiveitsi, Wüsthofin juuresveitsi sekä lisäksi Victorinoxin pieniä juuresveitsiä. Noista tuo Macin santoku on ylivoimaisesti eniten käytössä. Tuntui aluksi hullulta maksaa veitsestä noin 100 juuroa, mutta täytyy myöntää, että on kyllä ollut hintansa väärti.
 
Mustikkaisia Muffinsseja:

Piti kokeilla. Maku hyvä, ulkonäkö kauhea (oma vika).
Ensikertalaiset virheet:
•Taikina liian kylmä lisätessä mustikat. Joutuu veivaamaan kovempaa, ja mustikat värjäävät taikinan tummansiniseksi.
•Pirkan amerikanmuffinssivuoat. Liian heiveriöset. Laitoin vuoat täyteen niinkun käskettiin ja muffinssit levisivät hienosti ympäri peltiä kun reunat eivät kestäneet.

Eipä noita viitsi äidille viedä huomenna, mutta eiköhän ne joillekin kavereille maistu.:thumbs:
 
Ikealla on muuten noi uudet (kalleimmat) veitset joissa musta puukahva, aivan superhyviä. Myös ikean litteä timanttiteroitin on huippuhyvä. Suosittelen, halvalla hyvää. Pieni perusveitsi taisi olla vain 29e.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom