Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Hippa, hae kirjastosta intialaisen ruoan keittokirja (tai googlaa). Kun huomattavan iso osa kansasta on kasvissyöjiä, on kasvisruokakulttuurikin mahtava.
 
Hupen lammaspata

500gr lammasta (itse käytin pakastettua karitsan paahtopaistia Suomen Lidlistä 9,99e/kg)
n. 100gr pekonia silputtuna
1 sipuli
puolikas purkillinen hillosipulia
1 voimakas suolakurkku kuutioina, vaikkapa Myrttisen

Mausteet:
2rkl hunajaa
1rkl cayennea
0,5rkl mustapippurirouhetta
1 lihaliemikuutio
1rkl paprikajauhetta
1tl muskottipähkinää

3 laakerinlehteä
1prk smetanaa

Marinadi:
3 kynttä valkosipulia silputtuna (ei puristettuna!)
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria
Tuoreita yrttejä silputtuna: Timjamia, Minttua, Rosmariinia (yhteensä 1-2 reilua kourallista)

Leikkaa lammas/karitsa 5mm paksuiksi siivuiksi, poikkisyin tottakai. Laita siivut pussiin yhdessä marinadin kanssa kahdeksi vuorokaudeksi. Ota lihat huoneenlämpöön 2h ennen paistamista.

Paista pannulla pekonit ja lisää joukkoon lampaat osissa. Viskaa mukaan myös sipulit, hillosipulit ja suolakurkut sekä mausteet. Paistele hetki ja lisää kiehuvaa vettä niin että lihat ja muut ainekset peittyvät. Laita joukkoon myös laakerinlehdet, mutta älä smetanaa.

Laita savi-/valurautapata jossa aineet ovat, uuniin 175 astetta noin 2h ajaksi (muista kansi päälle!). Tarkista sitten ja lisää nestettä jos on tarve. Laita vielä uuniin 2h ajaksi. Sekoittele, tee sekaan suuruste:

2-3rkl vehnäjauhoa + sopivasti kylmää vettä, sekoita juoksevaksi, ei puuroksi. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon samalla kun lisäät myös Smetanat. Sekoita hyvin ja laita uuniin 60-90 minuutin ajaksi kannen alle.

Kaveriksi perunaruukku:

Valkosipuliyrttikermaperunat ruukussa
Sopivasti perunoita viipaleina, suht ohkasina
2-3 kynttä valkosipulia silputtuna
tuoretta rosmariinia silputtuna
tuoretta timjamia silputtuna
kuivattua timjamia
kuivattua rosmariinia
suolaa
kunnon loraus oliiviöljyä

Sekoita muoviastiassa sekaisin, lisää pari nokaretta voita sekä kuohukermaa siten että perunat lähes peittyvät. Kaada seos vaikkapa emaloituun valurautaruukkuun jossa myös kansi. 200 astetta reilu tunti ja lopuksi kansi pois ja gratinointi ilman kantta. Ruukku pöytään ja koristelu tuoreella persiljalla.

Lisäksi vaikkapa juustohöylällä viipaloituja porkkanoita sokeri-suolavedessä keitettynä (max. 2-3min ajan keittämistä!) sekä tietenkin minttuhyytelöä.

Aika herkullista tuli, toivottavasti muistin kaikki ainekset. Oikeesti siis molemmat oli aivan saamarin hyviä, ehkä yksi parhaista safkoista mitä olen tehnyt. Uskomattoman mureaa lammasta ja taivaallista perunalisuketta. Edellä mainitsemani valmiin reseptin lammaspadasta Pastanjauhanta-webistä testasin myös mutta se oli aika pahaa. Tämän kehittelin ihan itse toisen kanssa rinnalle, eli tein tosiaan 2 lammasruokaa samaan aikaan.

Lopputulos:
lammaspata.jpg


Jälkkäriksi tein Pirkka-Lehdestä poimitut:
Persikka-Rahkatorttu
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=2118&rname=persikka-rahkatorttu

Pashajälkiruoka
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3206&rname=pashajÄlkiruoka

Kuvassa piirakka:
rahkapiiras.jpg


Ihan kokeilemisen arvoisia jälkkäreitä molemmat, eivät mitään erikoisia muttei jaksanut nähdä suurta vaivaakaan. En tee varmaankaan uusiksi koskaan. Pashan rakensin kerroksittain Iittalan lasiin ja koristelin kiiweillä sekä persikanpaloilla.

Valitan kehnoa kuvanlaatua, mutta ruokalinssi on Saksassa ja olosuhteet muutenkin ovat hieman kehnot ;)
 
Miten saa helposti pienennettyä kuvan sellasiin rajoihin, että saan sen heitettyä tänne liitteeks (en ole tietokonenero)? Heti kun kerrotte, niin lyön piirakkaohjeen kuvineen päivineen kaikkien nähtäväksi.
 
Miten saa helposti pienennettyä kuvan sellasiin rajoihin, että saan sen heitettyä tänne liitteeks (en ole tietokonenero)? Heti kun kerrotte, niin lyön piirakkaohjeen kuvineen päivineen kaikkien nähtäväksi.

paintilla saa helposti pienennettyä kuvaa painamalla ctrl+w ja oman mielen mukaan arvot siihen sitten.
 
Noniin, avaan pelin omalta osaltani. Viikonloppuna iski suolasen nälkä, joten jääkaapille tarkastamaan tilanne. Se ei ollut kummoinen, mutta sain idean alkaa vääntää suolaista piirakkaa. Pyhäpäivänä en jaksanut lähteä kauppaa etsimään, joten aineksiksi sai kelvata kaapista löytyvät artikkelit. Tässä se tulee:

Suolainen herkkupiirakka

Pohjaksi:
-1dl rypsäriä
-1dl vettä
-3dl vehnäjauhoa
-1tl leivinjauhetta
-1tl suolaa

Taputellaan pohja vuokaan ja laitetaan 200-asteiseen uuniin ilman mitään täytteitä 10 minuutiksi. Sillä välin valmistellaan täytteet ja munamaito.

Täytteet:
-200g palvikinkkua
-puolikas sektori aurajuustoa
-puolikas sipuli
-pari kynttä valkosipulia

Munamaito:
-2 kananmunaa
-1dl maitoa
-sopivasti creme bonjour valkosipuli&yrtit-hässäkkää
-0.5dl ruokakermaa

Otetaan pohja uunista. Levitellään kinkut, aurajuustot, sipulit ja valkkarit. Päälle kaadetaan kulhossa sekaisin vatkattu munamaito ja koko komeus peitellään sopivalla määrällä juustoraastetta. Kypsytellään 200-asteisessa uunissa vaikkapa 30-40min, niin että juusto ruskistuu herkullisen näköiseksi.
 

Liitteet

  • DSCN0465k.webp
    DSCN0465k.webp
    53,5 KB · Katsottu: 497
http://tomaatit.vuodatus.net/blog/1291646

Noitten ohjeitten perusteella tuli tänään tehtyä tofupihviä. Olemattomilla kokkaustaidoillakin tuli ihan kohtuullisen hyviä pihvejä. Eihän tofusta härkää saa, mutta noita kehtaisi jo tarjota kasvissyöjillekin. Ajatuksena olisi joku päivä tehdä taas noita uudestaan, tällä kertaa tietäen jo mitä odottaa ;)
 
PIPPURIPIFFIT, KERMAPOTUT ja RUCOLA-KORIANTERI PESTO

KERMAPOTUT:
Viipaloidaan rosamunda potut, tomaatit ja punasipuli ohkasisksi (1-2mm) viipaleiksi ja ladotaan vuokaan limittäin kerroksittain. Väliin ripautellaan hieman suolaa ja mustapippuria. Pintaan kaadetaan 4dl kermaa ja heitetään uuniin n. tunniksi 200 asteeseen. Kun reilu 50min on kulunut, sammutetaan uuni ja otetaan potut kohta pois ja vaihdetaan pottu vuoka piffi vuokaan...

PIFFIT:
Maustamattomien n.2cm paksujen sisäpaisti piffien pintaan reilusti pippurimursketta ja huoneen lämpöön tunniksi. Sitten pannulle voita ja öljyä ja kun voi alkaa ruskistua, käytetään piffejä 1min/puoli pannulla ja nostellaan voideltuun vuokaan.

Kaikki piffit kun on paisteltu, heitetään pannulle pilkottu suomipekoni n.200gr ja ruskistetaan sitä hetki ja lisätään ripaus suolaa. Ruskistettu pekoni ja pannulle jäänyt rasva levitetään piffien päälle vuokaan ja pistetään folio päälle. Annetaan uunia 150-175 n. 15min. Suolaa piffeihin ei tosiaan laitettu kuin tuo pekoniin lisätty himpaus ja se mitä pekoneista tulee.

Piffien pääle kaveriksi sopi loistavasti seuraavanlainen pesto...
PESTO:
puristetaan n.neljäsosa sitruunan mehu kuppiin, lisätään pari viipaloitua valkosipulin kynttä, ripaus mustapippuria, suolaa ja tilkka hunajaa ja ruukullinen korianterin lehtiä ja ruukullinen (villi)rucolaa. Vimoseksi reilu loraus öljyä. Annetaan koko sotkulle hetki sauvasekotinta, että koko setistä tulee tasaista tahnaa. Annetaan hetki jääkaapissa makujen sekoittua, kannattaa siis tehdä vaikka ensimmäiseksi tää. Tuollaista pestoa lautaselle piffien viereen kasa ja siitä aina himpaus suupalan päälle mukaan.


Ja kehumatta sen enempää voin sanoa että parhaat piffit lisukkeineen oli, mitä on koskaan tullut syötyä. Suosittelen!

Ps. Kuvien puuttumista valitetaan, ehkä seuraava kokeilija ne laittaakin. Sen näköistä murkinata kuiten tuli, että huonompikin kuvaaja olisi tuosta ruokahalua herättävän näköiset kuvat aikaiseksi saanut.
 
Nyt tekis mieli leipoa jotain hyvvää, ja ehkä jopa hieman erikoistakin kakkua/torttua/piirakkaa tms. Jotain makeaa ja epäterveellistä.

Tykkään suklaasta, marjoista, banaanista, juustosta

En tykkää kirpeistä jutuista, kirsikoista, kermavaahdosta kakun päällä tai paljaaltaan, persikoista, kuivista leivonnaisista

Olisiko jollain jotain reseptiä millä saa mielen iloiseksi ja mahan tyytyväiseksi?

Kaupat menee 21.00 kiinni, joten sitä ennen pitäisi olla resepti handussa.
 
Nyt tekis mieli leipoa jotain hyvvää, ja ehkä jopa hieman erikoistakin kakkua/torttua/piirakkaa tms. Jotain makeaa ja epäterveellistä.

Tykkään suklaasta, marjoista, banaanista, juustosta

En tykkää kirpeistä jutuista, kirsikoista, kermavaahdosta kakun päällä tai paljaaltaan, persikoista, kuivista leivonnaisista

Olisiko jollain jotain reseptiä millä saa mielen iloiseksi ja mahan tyytyväiseksi?

Kaupat menee 21.00 kiinni, joten sitä ennen pitäisi olla resepti handussa.
Tää on aika kova:
http://www.foodnetwork.com/recipes/tyler-florence/the-ultimate-cheesecake-recipe/index.html

On testattu.
Tosin nautittavissa vasta huomenna.

Tämä toimii kanssa, sisältää suklaata, marjoja ja juustoa :kuola:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=2318597&postcount=292
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tänks Huppe. olisko sulla lisää noita jenkki-suomi reseptejä. Mulla menee aina sormi suuhun ja hermot palaa kun yritän säätää noita yksiköitä. Kuppi ja unssi ja kaikkee todella epäkäytännöllistä.
 
En ole varma olenko laittanut aikaisemminkin tän, mutta koska kyseessä on helppoa ja hyvää niin menkööt vaikka uudestaan. Eli kalapaistos.

- 2 prk tonnikalaa
- pussillinen katkarapuja
- 200g pastaa
- pari desiä ruokakermaa
- sipuli kuutioituna/silputtuna
- juustoraastetta
- tilliä stydisti

Pasta puolikypsäksi ja kaikki aineet vuokaan sekaisin, paitsi juusto. Juusto ripotellaan päälle ja annetaan ola sitten uunissa 150 c jotain 45 min. Äärimmäisen helppoa ja hyvää safkaa. Jaksavainen vaihtaa toki tonnikalan johonkin kunnon kalaan ja saa entistä parempaa safkaa.
 
Laitetaan tälläinen hyvin yksinkertainen ohje jos mielii helposti saada hyvä ja halvahko pippuripihvi ulkofileestä. Niinkin yksinkertaisen asian kuin pihvin paistamisen voi ryssiä hyvin helposti. Eikä makukaan aina ole mairitteleva vaikka paisto olisi onnistunut.

Ainekset:
-Esim. Saarioisen vakuumipakattu pippuripihvi ulkofileestä (2 kpl n. 10€)
-Lieksan meijerin maustevalkosipulivoi
-Mustapippurirouhe
-Ruokasuola

1. Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön jääkaapista ennen paistamista. N. puoli tuntia riittää.

2. Kuivaa tarvittaessa pihvin pinta esim. talouspaperilla. Tämän voi normaalisti skipata.

3. Liedestä iso levy täydelle teholle (jos sähköliesi). Käytä paistamiseen valurautapannua, mielellään "parilamallista".

4. Annan pannun lämmetä kunnolla.

5. Heitä piffit pannulle. Älä ahda pannua liian täyteen. Pari pihviä on yleensä sopiva määrä kerrallaan. Halutessaan voi pannulle lisätä rasvaa (eli mielellään voita tai öljyä), mutta parilalle ei välttämätöntä.

6. Normaalilla sähköliedellä paista n. 1 min 30 sec per puoli. Tämän jälkeen vielä n. minuutti per puoli, jos mielii mediumina. Ensimmäisen käännön jälkeen kannattaa terävällä veitselle tehdä pieni viilto (pihviin ei siis ranteeseen) ja tsekata piffin kypsyys.

7. Paiston jälkeen vasta mausta piffi. Saksalaiseen tapaan rasva+suola tekee ruoasta kun ruoasta hyvää. Suolaa piffi ja lisää maustevoita kunnolla. Vaihtoehtoisesti piffin voi paistaa rasvassa. Itse diggaan tuota valkosipulivoita, joka antaa pihville maun. Ripottele hieman mustapippuria päälle. Jos ensimmäistä kertaa duunaa, niin voi kokeilla nauttia toisen piffin ilman maustamista ja verrata eroa.

8. Nauti piffi, mielellään hyvän punkun kera.
 
Stockalla oli kantistarjouksena ankkaa. Olin vähän epäileväinen kun en ole ennen laittanut, mutta oikein hyvää tuli. Mitä ankan kanssa kannattaisi tarjoilla? Mietin pastaa, punkkua ja ehkä jotain hyytelöä..mutta mitä?
 
Ravintolakokin käsikirjassa paahdetun ankanrinnan kanssa ehdotettiin tarjoiltavan portviinikastiketta ja risottoa.

Ankkareseptejä:
http://www.wanhantuvanankkala.fi/index.php?item_id=16


Miten muuten valmistit ankan?


Ankka:
Valitse erittäin runsas valkoviini (esimerkiksi tuhti chardonnay) tai riistainen punaviini Rhônesta tai Bordeaux’sta.

Lähde: http://www.viinilehti.fi/viininABC/viini_ja_ruoka/ehdotuksia.htm

Ostin stockalta paistovalmista, tein viillot rasvapuolelle, heitin kylmälle pannulle, hella täysille ja 8min(välillä kaadoin sulaneet rasvat pois) sitten tehoa matalaksi ja käännös. Sitten pippuria ja tovi venailua. Hieman paloi pinnasta mutta muuten esimerkillinen ensimmäinen suoritus.
 
Rouhevuokaleipä

Halautko leipoa muutakin kuin sämpylöitä, mutta et jaksa muotoilla limppuja? Vai aioitko pihistää penniä ja leipoa ruokaleipäsi itse? Tämä leipä voi olla sopiva ratkaisu.

Kokeilin tätä ensimmäisen keran ja tuntuu olevan ihan ok. Tarvitaan kylläkin 2L leipävuoka; tästä tulee vähän reilu kilo valmista leipää.

2dl vehnärouhetta + 4 dl vettä

1/2 rkl suolaa
2rkl hunajaa
25g hiivaa ( puoli pkt tai pussi kuivahiivaa)
3 dl oikeanlämpöistä vettä
1 dl kaura t. vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
7-8 dl (hiivaleipä)vehnnäjauhoja

1) Keitä vehnnärouheesta ja vedestä puuro; kypsennä 15 min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2) Murenna hiiva kulhoon, lisää vesi, suola, hunaja, puuro ja jauhot. Vaivaa taikinaksi, mutta varo että et lisää liikaa jauhoja! Vaivasin tätä käsin kulhossa, kunnes näkyi että sitkoa alkoi muodostua.

3) Nostata peitettynä 1-3 tuntia tai jopa yön yli jääkaapissa. Tällä kerralla taikina nousi tunnissa jopa melkein ulos kulhosta. Pitkä nostatusaika antaa lisää makua leipään.
4) Kuumenna uuni 200 asteeseen.

5) Lyö taikinasta turhat ilmat pois ja muotoile vuokaleipä näin: Tee taikinasta käsin vuoan mittainen ja noin 3-4 kertaa leveämpi levy. Taittele ensin yksi 1/3 keskelle ja toinen 1/3 sen päälle. Nosta varovasti vuokaan niin, että sauma jää alapuolelle. Voit painella päädyissä leipää paremmin vuoan muotoiseksi.
6)Nostata 30 min, voit pistellä leivän ja halutessasi voidella vaikka vedellä tms ja koristella jyvillä tms. Minä en viitsinyt.
7) Paista 200 asteessa 50 min. Ota leipä ulos vuoasta ja paista vielä 10 min. Jäähdytä pyyhkeeseen käärittynä.

Kovakuorista, mehevää leipää tuli kilo. Tästä on helppo leikata hyvin ohuita siivuja ja paahtaminen onnistuu hyvin. Jos koko leipää ei tule syötyä tuoreltaan, voi siivuja pakastaa ja sulatella sitten vaikka paahtamalla. Ainoa kritiikkini on, että leipä kaipaa jotain makuaineita, mutta muuten se on hyvä koostumukseltaan ja ulkonäöltään. Kannattaa siis kokeilla!
 

Liitteet

  • rouhevuokaleipä.webp
    rouhevuokaleipä.webp
    47,1 KB · Katsottu: 436
Hitsi että olen nyt innostunut helpoista ja yksinkertaisista ruoista. Saa hyvää ja maukasta ruokaa jota kehtaa tarjota vieraillekin eikä tarvitse kuin miettiä että mitä laittaa ja loppu hoituukin tosi helposti.

Esim tein tuossa vieraille lohimedaljonkeja, onnistuivat ihan täydellisesti ja en käyttänyt muita aineksia kuin sitruunapippuria suolaa ja oliiviöljyä. Tai no, rehellisyyden nimissä tein valmiskastikkeen lisukkeeksi kun en oikein ole vielä perehtynyt kastikkeiden valmistamiseen.

Sen suurempia reseptejä ei varmaan lohimedaljongeista tänne tarvitse laittaa. Riittänee jos kertoo että ne kannattaa paistaa pikkuisen tummiksi (ruskeiksi, niin että näyttäisi vähän grillatulta kalalta) ja käyttää ehkä ihan pikkuisen reippaammalla kädellä mausteita.
 
Tarkoitus ois tehdä kerhossa kahta-kolmea pirtelöä.

Osaisko joku kertoa hyvän ja yksinkertaisen ohjeen silleen, että aineena ois banaani, mansikka ja suklaa. Tarkennuksena että tarkoitus on tehdä kolmea eri pirtelöä, joissa vaihtuu ainoastaan toi yksi ainesosa.
 
Tarkoitus ois tehdä kerhossa kahta-kolmea pirtelöä.

Osaisko joku kertoa hyvän ja yksinkertaisen ohjeen silleen, että aineena ois banaani, mansikka ja suklaa. Tarkennuksena että tarkoitus on tehdä kolmea eri pirtelöä, joissa vaihtuu ainoastaan toi yksi ainesosa.

Siis jotain muuta pirtelöä, kuin perus jäätelö + maito + banaani/suklaa/mansikka?
Jos kyse on ihan tavallisesta pirtelöstä, niin noita aineksia vaan sopivassa suhteessa, selviää kokeilemalla ja teho- tai sauvasekottimella juoksevaksi :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom