Kokkausketju, reseptit

Ajattelin, että teenpä rapean paistopinnan perunoihin valurautapannulla. Onnistuin puoliksi - paistopinta tuli pannuun. :)


IMG_2302.JPG


(Tarkennus on vähän suttuinen.)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Taisin joskus kans kerrasta oppia perunan paistamisesen. Aina teflonilla.

Voisi kyllä koittaa miten onnistuu, jos laittaa oikeasti reilusti rypsiöljyä.

Eilen muuten tein lettuja ekaa kertaa hiiliteräspannulla. Onnistui hyvin.
 
Taisin joskus kans kerrasta oppia perunan paistamisesen. Aina teflonilla.

Voisi kyllä koittaa miten onnistuu, jos laittaa oikeasti reilusti rypsiöljyä.

Eilen muuten tein lettuja ekaa kertaa hiiliteräspannulla. Onnistui hyvin.

Laita voita. Ainakaan itse en saa kasviöljyillä paistettua oikein mitään valurautapannulla.
 
Aina teflonilla.
Aina valuraudalla.
Mutta pottu on joskus arvaamaton. En ole vieläkään ihan varma, miksi se joskus vain päättää palaa kiinni.

Omat vinkkini on kuitenkin, että pannu ei saa tulla läheskään täyteen.
Reilusti öljyä ja voita, ihan sama mitä öljyä jos minulta kysytään. Oliiviöljy jos vähän parempaa haluaa.
Pannu kunnolla kuumaksi, tai ei nyt ihan pihvinpaistokuumaksi...Potut tirisevään rasvaan ja alkuun pyörittelee niitä hetken, sitten vähän pienentää lämpöä.
Antaa olla pari minuuttia, ja sitten sekottelee, ja taas pari minuuttia rauhassa......Tätä toistaa niin kauan kuin tarvii, riippuu lämmöstä kauan kestää.

Niin ja itse teen aina keitetyistä etellispäivän potuista. Palamiseen ehkä vaikuttaa vähän sekin, kuinka kypsäksi on keitty? Tai lajike. En minä tiedä.
 
Niin ja joskus voi alkuun näyttää siltä että vähän tarttuu, mutta kun antaa hetken tiristä rasvassa rauhassa, alkaakin irtoamaan kummasti.
Mutta se yksi kerta kymmenestä menee välillä täydellisen vituiksi ilman järkevää selitystä, tarttuu sekunnissa kiinni ja tietää että ei onnistu tänään.
 
Voisihan sitä vaikka koittaa seuraavasta pottusatsista uudelleen. Kuulostaa sille että pitäisi onnistua. Ehkä vain sattui se huono päivä kohdalle. Tosin, se oli hiiliteräspannujeni alkuaikaa. Silloin saatoin tökkiä pottuja vaikka heti, ei muistikuvaa.
 
Jatkan vielä pottuhöpötystä.

Vaikuttaakohan sekin, että kypsennän ne höyryttämällä, kuorineen? Ehkä se ilman kuoria vedessä keitetty pottu on jotenkin tarttuvampi. Eikö sitä paperiliimanakin ole ennen käytetty.

Ja ennen tuli paistettua täydellä teholla loppuun asti, jatkuvasti sörkkien, eikä siltikään tarttunut kiinni.
Muutin vasta joku aika sitten vähän tekniikkaa kun joku kokki kertoi "oikeaoppisen" tavan. Eli pienemmällä lämmöllä vähemmällä sörkkimisellä.
Molemmat tyylit toimii, mutta lopputulos vain vähän erilainen. Hitaammalla tavalla ehkä kerkiää karamellisoitua perusteellisemmin, nopealla taas tulee ohuempi rapea pinta.

Ai prkl kohta saa paistaa kinkkurasvassa :kuola:
Kinkun paistoliemen kun kaataa johonkin kippoon ja antaa kylmetä, laardi nousee pintaan näppärästi. Helppo lusikoida siitä pannulle, ja kaikesta tulee parempaa.
 
Hitto joutuu olemaan koronasuhteiden pakosta suomessa joulun mutta pääsee nyt ainakin paistamaan kinkun, ai hitto se ensimmäinen lämmin maistelusiivu siitä... Puhuttaisko kinkun paistamisesta ja hyvistä vinkeistä vai olikohan aikaisemmilla sivuilla juttua siitä jo ollutkin?
 
Monesti on syksyllä tullut tehtyä eka kinkku. Nyt on jäänyt tekemättä, mikä lie kiirus ollut.

Vielä ehtisi toki ennen joulua repästä. Jos ensviikolla vaikka. :unsure:
 
Mä olen kaksi viimeistä joulua hifistellyt kinkun sous videllä, enkä kyllä enää muulla teekään, ellei ole jostain syystä pakko ostaa kinkun kokoista kinkkua. Siinä on vähän vakuumipusseissa etsimistä jos sinne haluaa jonkun 10 kiloisen lykätä. Noi edelliset on olleet jotain parikiloisia luuttomia.
 
Äitee on ehkä hitusen vanhanaikainen. Olen menossa tänään sen luo ja sovittiin, että teen jotain ruokaa. Sanoin tekeväni pasta carbonaraa ja pyysin tuomaan kaupasta spagettia, munia, pekonia ja parmesan-juustoa. Soiteltiin äsken ja kävi siinä samalla jotenkin ilmi, että hän on mennyt ja ostanut makaronia. Mennyt asiat sekaisin, kun hänelle kaikki pasta on makaronia. Eli kääntänyt päässään, että spagetti on pastaa ja pasta on makaronia, joten osti makaronia. Kehotin käymään uudestaan kaupassa ennen kuin tulen.
 
Mikä oli metodi? Veikkaan, että ainakin kohtuu mieto lämpö ja mahdollisimman vähän lastan kanssa lääppimistä?
Pari päivää sitten keitettyjä pottuja. Reilusti voita ja lämpö 1-6 asteikolla asetettuna 4.

Oikeastaan kun homma oli lähtenyt käyntiin ja ruskettuminen alkanut, niin sai lääppiä miten halusi. Kävinkin vaan keittiössä välillä ja heitin perunoita pannun reunaa vasten. Ei kerran ollut kiinni yhtään, niin lastaa ei aina tullut edes käytettyä.

Pitää koittaa seuraavalla kerralla rypsärillä. Nyt menin saatanan ohjeilla ja olivathan ne nyt aivan saatanan hyviä.
 
Pari päivää sitten keitettyjä pottuja. Reilusti voita ja lämpö 1-6 asteikolla asetettuna 4.

Oikeastaan kun homma oli lähtenyt käyntiin ja ruskettuminen alkanut, niin sai lääppiä miten halusi. Kävinkin vaan keittiössä välillä ja heitin perunoita pannun reunaa vasten. Ei kerran ollut kiinni yhtään, niin lastaa ei aina tullut edes käytettyä.

Pitää koittaa seuraavalla kerralla rypsärillä. Nyt menin saatanan ohjeilla ja olivathan ne nyt aivan saatanan hyviä.
Noin mäkin olisin tehnyt, näin perstuntumalla. Pannu vitoselle tai kutoselle 1-9 -asteikolla ja paistamiseen voita. Ihan vain maun takia, ei mistään muusta syystä. En tiedä onko sillä eroa tarttumisen kannalta. Sit tökitään kun alkaa irtoamaan. Niinhän se monen ruoan kanssa on, kana klassisena esimerkkinä, että heti kun heittää pannuun, niin se tarttuu perkeleesti kiinni, mutta kun antaa olla tovin ja ruskistua, niin se päästää irti ja sen jälkeen ei ole väliä mitä sille tekee.
 
Noin mäkin olisin tehnyt, näin perstuntumalla. Pannu vitoselle tai kutoselle 1-9 -asteikolla ja paistamiseen voita. Ihan vain maun takia, ei mistään muusta syystä. En tiedä onko sillä eroa tarttumisen kannalta. Sit tökitään kun alkaa irtoamaan. Niinhän se monen ruoan kanssa on, kana klassisena esimerkkinä, että heti kun heittää pannuun, niin se tarttuu perkeleesti kiinni, mutta kun antaa olla tovin ja ruskistua, niin se päästää irti ja sen jälkeen ei ole väliä mitä sille tekee.
Juur näin.

Mutta, jatkosaa tietää, että perunatkin voi näköjään paistella. Muistan jääneen hiiliterästen omistamisen alussa kiinni ja toista kertaa en koittanut. Kunnes nyt.
 
Back
Ylös Bottom