Kokkausketju, reseptit

Pari kertaa ny uunissa käyttäny, semmonen olennainen havainto, että ihan hyväksi kehutun eikä ihan halvimman lieden uunin nupissa lämpötilamerkinnät heittää lähes 30 % todellisesta.
Mää en ihan hirveesti luota siihen uunin lämmön mittausominaisuuteen Meaterissa. Vihreessä munassakin se näyttää helposti kymmeniä asteita vähemmän mitä munan oman mittari kun taas erillinen mittausanturi antaa helposti grillaustasolla 10-20 astetta enemmän kuin grillin kuvussa oleva mittari. Luulen että se on Meaterissa "liian lähellä" kylmää lihaa ja antaa siksi aika väärät numerot. Pitää toki joskus mitata ihan normi uuni tavan mittarilla nähdäkseen mitä se oikeasti on.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mää en ihan hirveesti luota siihen uunin lämmön mittausominaisuuteen Meaterissa.
Niin, mikä mittareista on luotettava? Meaterin tarkistus on helppo jäiseen ja kiehuvaan veteen. Isommat lämmöt on hankalampaa, koska sisäantrurin lämmönsieto tulee vastaan. Miksei siinäkin voisi olla isompaa lämpöä kestävä anturi. Ja tosiaan se ulko-osan eristäminen paistokohteesta taitaa olla vähän haaste nykyisellään. Laadukkaampia komponetteja materiaalia vaadittaisiin.
 
Ja tosiaan se ulko-osan eristäminen paistokohteesta taitaa olla vähän haaste nykyisellään.
Se ja kun se on meaterissa parin-kolmen sentin päässä lihasta. Mulla on yks paistolämpömittari jossa on kaks anturia johtojen päässä, sillä kun pystyy asettelemaan uunin/rillin lämpöanturin kauemmas lihasta on grillin ritilälämmöt pääsääntöisesti sen +10-20 astetta kuvun mittariin verrattuna (lähempänä hiiliä tietysti näin olettaisikin). Luulen että Meaterin läheisyys lihaan ja samassa tikussa oleminen vaikuttaa siihen lämpölukemaan, koska pitkään grillissä olemisen jälkeen (tunteja) uunin lämpölukema nousee lähemmäs odotettua. Mutta en ole testannut systemaatisesti kaikkia.
 

Chimichurri-yrttikastike​


20 min

4 henkilöä
Mehevä grillipihvi rakastaa chimichurria, vihreää klassikkokastiketta Argentiinasta.
VALMISTUSAINEET
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2,5 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa
  • n. 0,75 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 0,25 tl rouhittua chiliä myllystä
  • 1 tl (sormi)suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 0,25 tl mustapippuria myllystä
VALMISTUSOHJEET
  1. Kuori valkosipuli ja laita se kulhoon muiden kastikkeen aineiden kanssa.
  2. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta.

Pihvii Ja Patonkii😍
 
Hiiliteräspannun ostin tollasen opan heavy metallin. Koitin riittävän hiljalleen lämmitellä rasvanpolttoa tehdessäni, mutta kuperaksi meni alapuoli. Sai kuminuijalla hakata sen suoraksi. Sitten seuraavana munia paistelin ja taas sama homma ja sitten tänään pihviä paistellessa sama. Täytyykö toi ny joka helvetin käyttökerran paiskoa nuijalla? Vai menikö toi nyt lopullisesti paskaks? Vai vaatiiko toi niin hemmetin paljon pienemmän lämmön ja näin ollen pitemmän ajan kokkailla?
 
Viimeksi muokattu:
Mulla on ollut hiiliteräspannu käytössä n. 10 vuotta. Kuumennan käytännössä aina täydellä höngällä, eikä ikinä ole tarvinnut moukaroida. Sinuna olisin yhteydessä myyjään/maahantuojaan/valmistajaan.
 
Mulla on ollut hiiliteräspannu käytössä n. 10 vuotta. Kuumennan käytännössä aina täydellä höngällä, eikä ikinä ole tarvinnut moukaroida. Sinuna olisin yhteydessä myyjään/maahantuojaan/valmistajaan.
Mikä pannu kyseessä? Alkoi tuo oma teflonipannu meneen sen verran huonoksi, että olis paikka hankkia jotakin muovitonta tilalle.
 
Mikä pannu kyseessä? Alkoi tuo oma teflonipannu meneen sen verran huonoksi, että olis paikka hankkia jotakin muovitonta tilalle.
Paderno lukee kahvassa. Ostettu Chez Mariuksesta, hintaluokka varmaan 50 euron hujakoilla. Ei ole koskaan vääntyillyt mihinkään suuntaan.

1713864126878.png
 
Heitin heavy metallin svidduun ja ostin de buyerin tilalle. Pannu on paljon paksumpaa tavaraa mitä heavy metal. Ei menny mutkalle ku eilen rasvapolttelin ja paistelin muniani. Rasvapoltto täytyy kyllä tehdä uunissa. Lämpiää tasasesti siellä.
 
Noniin, nyt on de buyerkin saatu kupoliksi ja rasvapoltto lähtee helposti irti 3-4 kokkauksen jälkeen. Väitetään, että paranee käytössä, mutta mulla se vaan huononee. Mitä vittua!?!?!?

Ekat poltot tein liedellä ja rypsiöljyllä. Voisko olla niin, että se van ei tarttunut kunnolla ja siksi irtoaa? Eli tarttisko poistaa poltot kokonaan ja tehdä uusiksi uunilla ja silavalla? Uunissa ja silavalla tehty alapuoli on hyvän näkönen.
 
Alapuoli ja ulkopuoli tuntuu tasaselta ja "kovalta". Sisäpuolelta vaan alkaa repeileen. Happamia en oo kokkaillu.
 

Liitteet

  • IMG_20240511_144838_HDR.jpg
    IMG_20240511_144838_HDR.jpg
    139,2 KB · Katsottu: 46
  • IMG_20240511_144849_HDR.jpg
    IMG_20240511_144849_HDR.jpg
    196,6 KB · Katsottu: 42
Hinkkasin pata padalla pohjan puhtaaks ja silavalla polttelut. Ei mee ku 3 kertaa, niin alkaa oleen pohja taas vaalee ja alkaa tarttuun kaikki kiinni. Ei vaan pysy rasvapoltto ei. Ei parane käytössä. Paska mikä paska. Haen teflon-pannun kaupasta.
 
Hinkkasin pata padalla pohjan puhtaaks ja silavalla polttelut. Ei mee ku 3 kertaa, niin alkaa oleen pohja taas vaalee ja alkaa tarttuun kaikki kiinni. Ei vaan pysy rasvapoltto ei. Ei parane käytössä. Paska mikä paska. Haen teflon-pannun kaupasta.
Hiiliteräspannu on vähän kuin etukyykky. Vaatii paneutumista. Paremmuuteen en ota kantaa, nyhräämistä se on. Pinnoitetun voi pilata, hiiliteräspannua ei. Ymmärrän tuskasi. Pinnoitetuksi pannuksi suosittelen IKEA 365:ttä.
 
Hiiliteräspannu on vähän kuin etukyykky.
No se selittää kaiken... Vai olisko rypsiöljystä vielä joku mikroskooppinen pinta vielä jäljellä ja se sen takia hylkii. Täytyykö rälläkkään hakee teräsharjalaikka ja runnoo sillä puhtaaks. Kuitenkin pohja alta on aivan hyvässä kunnossa. Ei kananmuna, sianliha ja voi nyt niin hapanta ole, että se voi tän tehdä.
 
Ihan lämpösellä vedellä ja harjalla. Ei pesuainetta. Nii, öljyttyä ei tuu pesun jälkeen kylläkää.
Putsaa/pese pian käytön jälkeen. Pesun jälkeen kuivaa hyvin ja levitä öljyä sisäpintaan. Jos hella on vielä lämmin, laita pannu levylle.

Rasvanpolton tein ihan ympäriämpäri pannua, eli lääpin jokapuolelle silavaa.
Vain paistopinta tarvitsee liukkaria.
 
Back
Ylös Bottom