Kokkausketju, reseptit

Tässä lopussa taidetaan juuri viilentää pannua vedellä

Tuossa on kyllä se vaara, että pannu menee kieroon. Kokki ei selvästi ole materiaalitekniikan asiantuntija. Lisäksi se teki rasvanpolton väärin, tai sitten sitä ei näytetty kokonaan. Ei siihen kyllä missään nimessä kannata kipata suurta määrää öljyä ja polttaa sitä pannuun kiinni, vaan useita mikroskooppisen ohuita kerroksia. Kaikki ylimääräinen rasva pyyhitään aina pannulta ja poltetaan sitten se ohuen ohut kerros. Paljon kun laittaa kerralla, niin on aika suuri vaara pilata koko pannu ja saa aloittaa taas alusta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sellainen temppu tuli vielä mieleen, millä saa vaikka rosteripannusta lähes tarttumattoman: Pannu kunnolla kuumaksi, öljyä pannulle ja sit lämpötilaa alaspäin paistolämpötilaan. Teräksen huokoset aukenee kuumassa ja öljy pääsee tunkeutumaan sinne, mikä taas tarkoittaa sitä, että siihen on huomattavasti vaikeampi saada mitään tarttumaan. Tuota voi koittaa hiiliteräspannullekin.

Mutta on se kyllä sanottava, että ei hiiliteräspannusta ole ikinä koko kansan pannuksi. Se vaati niin paljon säätämistä, ettei kaikilla ole siihen aikaa, mielenkiintoa, tietoa tai taitoa. Just Facebookin kirpputorilla näin yhden myynnissä, kun piti olla kuulemma hyvä, mutta ei ollutkaan. Ei varmaan niin, kun kuvasta huomasi, ettei sitä oltu rasvapoltettu ollenkaan. Oli ihan vaalea pinta. En ihmettele jos oli vielä vahatkin pinnassa.
Aika vähäistä taitaa olla jonkin mikroskooppisen huokosen ”aukeneminen”. Jos ja kun hiiliteräspannussa on pinta päällä, niin paljonkohan ne huokoset pinnan alta aukenevat?
 
Aika vähäistä taitaa olla jonkin mikroskooppisen huokosen ”aukeneminen”. Jos ja kun hiiliteräspannussa on pinta päällä, niin paljonkohan ne huokoset pinnan alta aukenevat?
Siitäpä syystä sanoinkin, että voi sitä kokeilla. En tiedä toimiiko se, koska en ole itse kokeillut. Ei ole tarvinnut.
 
Sen mitä aikoinaan videoita ja ohjeita katselin, niin mieleen jäi, että ei vettä tulikuumalle pannulle. Oletin johtuvan siitä, että voinee äkkiä mennä mutkalle. Saahan sen paukutettua vasaralla suoraan, mutta mielummin antaa jäähtyä.

Nykyään ei kyllä vaadi kummosia temppuja pitää pannuja pelikunnossa. Aikalailla tullut rutiiniksi pesu, kuivaus ja uudelleen rasvaus josta suoraan takaisin kaappiin.
 
Saman merkin pannut täällä. Ei ole vaan raaskinnut laittaa kylmää vettä, voisihan ne sen kestääkin. Tosin omelettipannu on kyllä ohuempi, että jos jompi kumpi menisi mutkalle, niin se.

Mutta kuten sanoin, ei ole tarvetta päästellä kylmää vettä kuumaan pannuun, niin jatkan samalla metodilla. Sillä olen niihin erittäin tyytyväinen nykyiseltään, joten ei parane enään säätää hommaa.
 
Eiku tottakai niin kuumaa ku hanasta tulee.

Jos homma toimii, niin älä ainakaan muuta tapoja. Mutta noin yleisesti niille, joilla ei toimi.
 
Siinä omat, molemmat asuvat aina liedellä, pienemmän käyttötaajuus 2-3 krt viikossa (esim. munakas yhdelle), isompi käytössä päivittäin, joskus parikin kertaa.

Piti tarkistaa, 2013 hankittu, ja siis isompi pitäny kerran rasvapolttaa uusiksi.
IMG_20201102_195819115.jpg
 
Siinä omat, molemmat asuvat aina liedellä, pienemmän käyttötaajuus 2-3 krt viikossa (esim. munakas yhdelle), isompi käytössä päivittäin, joskus parikin kertaa.

Piti tarkistaa, 2013 hankittu, ja siis isompi pitäny kerran rasvapolttaa uusiksi.katso liitettä 224712
Nämä ovat kauniit. Kokemukseni mukaan isommassa klo 13 kohdalla kohta tarttuisi.

"Rasvanpolttajan" videossa ajassa 0:51 näkyy minun pannuni parin viikon käytön jälkeen. Siihen tulee tuo ihme epämääräinen alue ja tarttumattomasta tulee tarttuva.

Pari jutskaa on aiemmista ohjeista vielä kokeiltavissa (pesemättömyys tai pesu jäähtymisen jälkeen, kylmällä en ole koskaan pessyt).

Jos edelleenkin menee aunusosastolle, on pakko todeta, etten osaa. Ja se on ihan puhdas ihmiskunnan voitto apinasta.
 
Onko noiden hiiliteräspannujen tarkoitus ruoanlaitto vai käsityöt? Joka kerta kun niistä jotain lukee, niin selkeesti niillä ei safkaa tehdä, vaan ne hommataan juurikin käsitöitä varten. Eihän siinä siis mitään väärää ole, ymmärrän hyvin sen hifistelyjutun siinä. Mutta ei kai noilla tee mitään ruoanlaitossa jos niiden käyttäminen on äärimmäisen hankalaa.
No just tää kikkailu!
Ostin sellaisen ns. hyvän pannun ja koitin tehdä ohjeiden mukaan mutta ei siitä tullut vittuukaan kun kaikki paloi kiinni jne. niin ei vaan jaksanut enää säätää.
Tiedostan sen pannun ikuisuuden ja käytännössä myrkyttömyyden mutta jos mulle joku asia aiheuttaa enempi stressiä kuin iloa niin se lähtee vaihtoon.

Toisaalta nyt kun olisi aikaa ja lukenut taas näitä hyviä kokemuksia niin tuli mieleen että pitäskö taas koittaa.
 
Vasen peilaa eikä vähän valoa ulkoa. Ja näyttää tummemmalle.

Mutta oikea omelettipannu on oikeasti tumma. Naarmuja pinnassa muutamia, koska käytän metallista lastaa välillä vaan sen takia, koska voi. Ei vaikuta tarttuvuuteen.
 
Eikä sitä tarvitse polttaa, sehän on jo valmis käytettäväksi. Olenkin viimeistellyt sen edellisellä kerralla, mutta on vain jäänyt pata
laatikkoon makaamaan.

katso liitettä 224725
Toihan näyttää erinomaiselle.

Koita paistaa vaikka muna siinä. Rypsäriä loraus ja annat rauhassa paistua. Itse paistan 1-6 asteikolla kolmosella parhaat munat.

Mutta juu, ei pannussa näytä pinnassa olevan vikaa. Tumma kun mikä.
 
Back
Ylös Bottom