Kokkausketju, reseptit

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Aika bueno. Laitatko suolan/mausteet myöhemmin?


Mulla oli tänään uusinta ja onnistui teflonilla ihan kohtuullisesti. Ongelmana ehkä samana päivänä keitetyt potut, jotka vain (ehkä lajikkeestakin riippuen) ovat aika liisteimäisiä pinnaltaan.

Täytyy harjoitella lisää, sillä rapea pinta kuuluu perunaan!
Suolat ja mausteet aina paistamisen jälkeen, muuten palaa hyvät aromit.

Mutta, kun nyt sanoit niin tajusin, että unohdin laitaa yhtään mitään. Olin niin hurmoksessa, että meni ilman suolaakin.
 
Suolat ja mausteet aina paistamisen jälkeen, muuten palaa hyvät aromit.

Mutta, kun nyt sanoit niin tajusin, että unohdin laitaa yhtään mitään. Olin niin hurmoksessa, että meni ilman suolaakin.
Ei tästä elämästä tule nokkahuiluakaan! Muilla on kaikki aina niin hyvää, ettei suolaakaan tarvitse. ;)
 
Pakko sanoa, että on tuo hiiliteräspannu äärimmäisen outo laitos!

Teknisten laitteiden toiminnasta maltillisesti kiinnostuneen ihmisen näkökulmasta ihmetyttää, miksi ja miten asiat yleisellä tasolla toimivat. Molekyylihommat ei kiinnosta. Hiiliteräspannu on täysin ymmärtämätön laite.

Tyrkkäsin tänään hiiliteräspannulle kohtuullisen nokareen voita ja jonkin ajan kuluttua pilkottua sipulia ja päälle hienonnettua pekonia. Kymmenen sekunnin kuluttua näköhavainto oli, että on lujasti kiinni. Ihan pikku hipaisu paistolastalla vahvisti havainnon.

Oli lujasti kiinni! Kaikki!

Lausuin parit vitut ja vielä useamman perkekeen. Kumosin pari pakettia jauhelihaa päälle ja menin parvekkeelle huutamaan.

5 minuutin kuluttua palasin työpisteeseen ja kaikki oli pelkkää irtonaisuutta.

Epätietoinen kysyy: MV?

Miten tämä laite toimii ja miksi se niin toimii? Kertokaa viisaat!
 
Tuosta!

1606340637857.png
 
Paistelin eilen makkaran pätkiä. Mitä lie sokeria niissä oli, kun pannun pintaan tuli sellasta karamelliä. En ole vielä pessyt, lähtenee varmaan kuumalla vedellä kyllä.

Pistin eilen tiluuseen BF hintaan Amazonista InstantPotin, ei saa suomesta, niin jäänyt odottaan aikaansaamista. Pitänyt pitkään hankkia puurohommiin ja myös karjalan paistia varten. Manna- ja riisipuuroa alkaa varmaan mennä entistä enemmän. :kuola:
 
Kokeillaan nyt tälläistä siipikastiketta:

2dl ananasmehua
0,5dl väkiviinaetikkaa
100g voita
2tl kurkumaa
2tl intiaanisokeria
2rkl riisijauhoa
habanero
 
Kyllä sekin onnistuu. Tää on mun vähemmän käytetty huonompipintainen pannu.


Tein kääpiöille nakkisoppaa. Paistoin nakkien pinnat hiiliteräksellä miedolla lämmöllä. Samalla paistui varsin kaunis pinta pannuunkin. :)

Helppohan pannu oli putsata, mutta kyllä se silti vähän nieletytti. Ei ole vielä täysin selvinnyt, mitä pannulle voi laittaa - tai miten - ettei tartu.

Taistelu jatkuu...
 
Kapanossisiivuja kun tuossa paistelin viimeksi, niin jotain sokerimössöö niistä valui ja tahmasi pannun. No en kyllä lisännyt mitään paistorasvaa, kun ajattelin makkarasta valuvan.

No ei valunut. Jotain muuta kyllä valui.

Pannun jäähdyttyä kuumaa vettä pannulle. Liotus, ei lähtenyt. Uusi liotus ja harjaus, vielä jäi. No pikanen pyyhkäsy teräsvillalla ja normaalisti sen jälkeen teen rasvapolton. Nyt tein ajankuluksi kolme.
 
Kapanossisiivuja kun tuossa paistelin viimeksi, niin jotain sokerimössöö niistä valui ja tahmasi pannun. No en kyllä lisännyt mitään paistorasvaa, kun ajattelin makkarasta valuvan.

No ei valunut. Jotain muuta kyllä valui.

Pannun jäähdyttyä kuumaa vettä pannulle. Liotus, ei lähtenyt. Uusi liotus ja harjaus, vielä jäi. No pikanen pyyhkäsy teräsvillalla ja normaalisti sen jälkeen teen rasvapolton. Nyt tein ajankuluksi kolme.
Makkarat on kyllä sellaisia perkeleitä, että niistä jää aina jotain töhnää. En tiedä mitä se oikein on. Mä raapaisen ne yleensä teräslastalla irti ja sen jälkeen pesen vedellä.
 
Makkarat on kyllä sellaisia perkeleitä, että niistä jää aina jotain töhnää. En tiedä mitä se oikein on. Mä raapaisen ne yleensä teräslastalla irti ja sen jälkeen pesen vedellä.
En tiedä, mutta se on kuin liimaa. Irtoa mihinkään.

Lastalla voisi olla hyvä rapsuttaa ne kyllä pois.
 
Ainakin @TJJ llä käytössä Meater, onkos muilla? Minkälaisia kokemuksia?

Ite ny muutamia kymmeniä kertoja käyttäny, pannulta savustuspöntön kautta hiillokselle ja uuniin, kypsennyksen kohteet vaihdellu n. puolesta kilosta pariin kiloon.

Mittarina ok, ja käyny ilmi mm. että uunin nupin asteikko heittää aika kauas todellisesta, mutta tuo aika-arvio tuntuu olevan melko heilahteleva. Tänään uunissa puolentoista kilon kassler, puolen tunnin jälkeen meinasi, että kolme vielä, tunti siitä oliki sitä mieltä, että reilu tunti, ja puoli tuntia myöhemmin sitä mieltä, että lähes tunti vielä. Ja siis juu, piti saada työpäivän jälkeen ajoissa kypsäksi tuo, siksi lämpö niin kova, että kolme-neljä tuntia pitäs riittää, ei mennä ny siihen.

Puolen kilon fileen kans erityisen häiritsevää tuo, että juuri vilkaisin ja sanoi "4 minuuttia" ja sitte hälyttääki heti, että poista lämmöstä.

Joka kerta vetäytymisen jälkeen (huoneenlämmössä tai ulkona alle 20 asteessa, folion alla) lämpö on lopulta menny pari astetta tai jopa useita asetetun yli.

Ihan ok mittari, mutta ei tää ny kyllä ihan mainostushypen arvoiselta tunnu, eikä hinnankaan. Samaan tulokseen vuosikaudet päässy 3,99€ perinteisellä mittarilla.

Enkö vain osaa käyttää, vai onko tää vaan tämmönen, suuntaa antava?
 
Ainakin @TJJ llä käytössä Meater, onkos muilla? Minkälaisia kokemuksia?

Ite ny muutamia kymmeniä kertoja käyttäny, pannulta savustuspöntön kautta hiillokselle ja uuniin, kypsennyksen kohteet vaihdellu n. puolesta kilosta pariin kiloon.

Mittarina ok, ja käyny ilmi mm. että uunin nupin asteikko heittää aika kauas todellisesta, mutta tuo aika-arvio tuntuu olevan melko heilahteleva. Tänään uunissa puolentoista kilon kassler, puolen tunnin jälkeen meinasi, että kolme vielä, tunti siitä oliki sitä mieltä, että reilu tunti, ja puoli tuntia myöhemmin sitä mieltä, että lähes tunti vielä. Ja siis juu, piti saada työpäivän jälkeen ajoissa kypsäksi tuo, siksi lämpö niin kova, että kolme-neljä tuntia pitäs riittää, ei mennä ny siihen.

Puolen kilon fileen kans erityisen häiritsevää tuo, että juuri vilkaisin ja sanoi "4 minuuttia" ja sitte hälyttääki heti, että poista lämmöstä.

Joka kerta vetäytymisen jälkeen (huoneenlämmössä tai ulkona alle 20 asteessa, folion alla) lämpö on lopulta menny pari astetta tai jopa useita asetetun yli.

Ihan ok mittari, mutta ei tää ny kyllä ihan mainostushypen arvoiselta tunnu, eikä hinnankaan. Samaan tulokseen vuosikaudet päässy 3,99€ perinteisellä mittarilla.

Enkö vain osaa käyttää, vai onko tää vaan tämmönen, suuntaa antava?
No oman kokemuksen mukaan ihan käypä peli sisälämmön seuraamiseen, mutta ne aikaennusteet ovat vähintäänkiin suuntaa antavia. Se laskee oletettavasti sen ennusteen sen "uunilämmön" ja sisälämmön erosta. Varsinkin jos lihaköntti on iso ja tikku syvällä niin se ympäristölämpö (vai millä nimellä onkaan) on ihan puutaheinää ja ennustetta ei tule tai sekin on ihan mitä sattuu. Langaton sisälämpömittaus on minulle se suurin ominaisuus joka toimii jopa kohtuullisen luotettavasti ja hyvällä etäisyydellä vs esim jotku landmanin bt vehkeet. Koska rilli ulkona. Uunissa sisällä vois yhtä hyvin käyttää perinteistä mittaria.
 
Ainakin @TJJ llä käytössä Meater, onkos muilla? Minkälaisia kokemuksia?

Mittarina ok, ja käyny ilmi mm. että uunin nupin asteikko heittää aika kauas todellisesta, mutta tuo aika-arvio tuntuu olevan melko heilahteleva.
En ole oikeastaan tuohon juurikaan kiinnittänyt huomiota, muttei kyllä ole tullut tuntumaa, että olisi ollut ailahteleva. Toisaalta olen lähinnä olen hitaissa kypsytyksissä. Ideana on ollut, että syödään sitten kun on valmista, ja enemmänkin lepoajalla (1-4 tuntia) on ollut säädettyä "sovittu" ruoka-aika, mikäli sellainen on ollut.
 
No oman kokemuksen mukaan ihan käypä peli sisälämmön seuraamiseen, mutta ne aikaennusteet ovat vähintäänkiin suuntaa antavia. Se laskee oletettavasti sen ennusteen sen "uunilämmön" ja sisälämmön erosta.
On kyllä lämpömittarina hyvä, mutta vähä häirinny tuo "kaks tuntia" ja vartin päästä "57 minuuttia", pikkusen turhan isoja heittoja... Mutta ny ku sen tietää, ei enää anna sen häiritä.

Pari kertaa ny uunissa käyttäny, semmonen olennainen havainto, että ihan hyväksi kehutun eikä ihan halvimman lieden uunin nupissa lämpötilamerkinnät heittää lähes 30 % todellisesta.
 
Back
Ylös Bottom