• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Kokkausketju, reseptit

Liittynyt
4.1.2003
Viestejä
1 029
Olenkin etsinyt ihan väärästä paikkaa kun näyttää olevan kylmähyllyssä kun kaikki muut vastaavat tuubit on on lämpimissä hyllyissä.
Näin Suomalaisena miehenä ei ole koskaan vaihtoehto kysyä myyjältä.
Sama, kysyminen on heikkoutta.
Sen kerran kun kysyt niin se tuote on ollut siinä hyllyllä juuri silmien korkeudella missä olet kiroillut viimeiset 10 min koska kaupassa ei ole sitä tuotetta ja kasvot on menetetty. :nolo:
 
Liittynyt
28.7.2007
Viestejä
6 324
Tuo paperin leikkely on näppärä keino tietää että on terävä, mutta kun joskus jaksoi leikkiä enemmän teroittelupuuhissa, niin fileerausveittellä sai leikattua sanomalehteen kiekuroita.

Itse saan parhainpaan terään parkitulla nahalla, kiillotusvahalla ja kiillotustahnalla.
IMO paperin leikkaus kertoo lähinnä onko jossain terän kohdalla huonoja kohtia. Aika huonotkin veitset leikkaavat paperia ihan ok. Ja tärkein on veitsen käyttötarkoitus. Enemmän voimaa vaativissa veitsissä(esim. Deba) mitä käytetään vähän ronskimmin, pitää jättää loivempi kulma terään. Ja taas esim. tomaatteja leikatessa on pieni sahalaita yleensä parempi, eli ei aivan överiksi teroitettu.
 

NHB

Liittynyt
13.10.2002
Viestejä
4 932
IMO paperin leikkaus kertoo lähinnä onko jossain terän kohdalla huonoja kohtia. Aika huonotkin veitset leikkaavat paperia ihan ok. Ja tärkein on veitsen käyttötarkoitus. Enemmän voimaa vaativissa veitsissä(esim. Deba) mitä käytetään vähän ronskimmin, pitää jättää loivempi kulma terään. Ja taas esim. tomaatteja leikatessa on pieni sahalaita yleensä parempi, eli ei aivan överiksi teroitettu.
Kannattaa myös kuunnella sitä, kuinka paperi leikkautuu ja katsella leikkuujälkeä. Paperi kyllä leikkautuu vähän huonommassakin terässä olevilla veitsillä, mutta lisää informaatiota saa siitä, millä tavalla paperi leikkautuu.

Se, kuinka hienolla kivelllä veitsi kannattaa teroittaa, riippuu veitsen käyttötarkoituksesta ja teräksestä itsestää. Fiskarsien kaltaisia sekundateriä ei kannata kovin hienoilla kivillä teroittaa, koska vaikka ne saisi todella teräviksi, niin ne eivät sellaista terävyyttä pitkään pidä. Toinen juttu on myös se, että tuollainen halpa ruostumaton teräs vaatii vähän karkeutta leikatakseen hyvin tomaattia. Aina kun on kuitupitoista tavaraa pehmeällä pinnalla, niin pieni karkeus teroitusjäljessä auttaa. Tomaatin kuori on juuri tuollainen leikattava. Itse aikaisemmin teroitin Fiskarseja liian hienoilla kivillä ja vaikka terä oli varsin terävä, niin tomaatin leikkautuminen ei ollut kovin hyvä. Nykyisin teroitan tuollaiset veitset Suehiro MD-100:lla, joka on nimellisesti 1000 karkeudeltaan ja käytännössä ehkä jonkin verran hienompi kuin tonniset yleensä. Nopea teroitus tuolla kivellä, pari viimeistelevää pyyhkäisyä sanomalehteen ja Fiskarskin leikkaa ihan suhteellisen hyvin tomaattia vähän aikaa, kunnes pehmeä ruputeräs taas menettää leikkaavuutensa. Proteiinin viipaloimiseen voi ja toki kannattaakin viimeistellä hienommalla kivellä.
 
Liittynyt
6.2.2003
Viestejä
11 843
Ikä
37
Aivan liian moni suomalainen ei pääse koskaan kokemaan sitä, millaista on kokata kunnollisella terävällä veitsellä.
Aivan liian moni suomalainen ei ymmärrä veitsistä tai niiden teroittamisesta yhtään mitään ja sellaisille nuo veitset on tehty. Se on ihan turha tuhlata hyvään veitseen kun sitäkään ei kuitenkaan pidetä terässä. Sama juttu kuin paistinpannujen kanssa. Hyvää pannua saa oikein etsiä, tai se on netistä tilattava, kun kaupoissa ei myydä mitään muuta kuin teflonpannuja. No valurautapannuja sieltä saattaa saada ja ne saattaa olla ihan ok, mutta mitään hiiliteräs- tai rosteripannuja on ihan turha etsiä. Mutta ei keskiverto suomalainen niistäkään mitään ymmärrä, eikä sellaisella tosiaan riitä mielenkiinto sen käyttökuntoon saattamiseen tai hoitamiseen.

Olen niin monta kertaa kiroillut ehkä jonkinlaisen keskivertosuomalaisen keittiövarustusta, kun jossain kavereilla ja sukulaisilla on tullut kokattua. Se homma kaatuu aina mun niskaan kun kaikki tietää, että olen hyvä siinä. Se ei tosiaan ole mikään nautinto koittaa nirhata tomaattia, tai oikeastaan mitä tahansa, veitsellä mikä on niin tylsä ettei sillä saa edes ranteita auki. Paistinpannut on kuluneita ja kieroja teflonpannuja eikä minkäänlaisia paistopihtejä ole kellään. Lastat on ihan paskoja, tai oikeastaan on ehkä parempi puhua lastasta, koska niitä ei tosiaan ole hyvässä lykyssä kuin yksi.
 
Liittynyt
28.7.2007
Viestejä
6 324
Juu on tullut kavereilla kokkailtua ja pelastettu ihan kovanaama pannujakin. Palanut paska pinnalla mihin kaikki tarttuu, oli kuulemma rikki ja roskiskamaa. Rasvalla ja paperilla hinkkaamalla sai pois...
 

Laardi

VIP
Liittynyt
26.5.2004
Viestejä
7 176
Ikä
45
Kaupunki
Espoo
Ymmärrän kyllä fetissinne, mutta eipä meikäläisen epäonnistumisten syiden TOP20:een pääse veitsi syylliseksi.
 

IVa

Liittynyt
18.12.2009
Viestejä
1 860
Kaupunki
Oulu
Olenkin etsinyt ihan väärästä paikkaa kun näyttää olevan kylmähyllyssä kun kaikki muut vastaavat tuubit on on lämpimissä hyllyissä.
Näin Suomalaisena miehenä ei ole koskaan vaihtoehto kysyä myyjältä.
Niin tyypillistä! Erikoisliikkeissäkin jos myyjä tulee paikalle ja kysyy voiko auttaa, ensireaktio on että "kunhan katsellaan vähän" vaikka tasan tarkkaan on tiedossa että pitäisi ostaa vaikkapa pesukone kun vanha on rikki ja kaksi päivää on jo tiskattu käsin :ROFLMAO:

Minä olen huomannut nyt aikani myyntityötä tehneenä että en enää kainostele kysyä apua myyjältä, olipa kyseessä erikoisliike tai ruokakauppa. Mikäs sen helpompi molemmille osapuolille että nostetaan se kissa pöydälle heti ja aletaan jutusteleen miten saataisiin aikaan sekä asiakasta että myyjää miellyttävä ratkaisu. Lisäksi ruokakaupat ovat kokemukseni perusteella erittäin joustavia ja nopeita ottamaan uusia tuotteita myyntiin jos vaan asiakkaalta saa suoran pyynnön/palautteen mitä kaipaisi. Suurin osa asiakkaista vaan hakee sen maidon ja jauhelihan ja niiltä ei saa yleensä mitään kehittävää palautetta tai kysymyksiä jotka voisi johtaa kehittymiseen.
 

IVa

Liittynyt
18.12.2009
Viestejä
1 860
Kaupunki
Oulu
Miksi olla käyttämättä hyväksi myyjän tietämystä?
Niinpä! Se on vaan niin sisäänrakennettu piirre, että ei voi näyttää tietämättömyyttä. Ja että on pitänyt ihan elämänkokemuksen kautta oppia kysymään neuvoa.

Toivottavasti milleniaalit on avoimempia mutta me 1980-luvun alussa pikkukylillä kasvaneet ei varmana tarvita tai kysytä muitten neuvoja :)
 

IVa

Liittynyt
18.12.2009
Viestejä
1 860
Kaupunki
Oulu
Tuotapa en totisesti osannut ajatella. Mutta kaikeksi onneksi tietämättömyys ei näy, kun sanoo ei tarvitsevansa apua, painaa katseen maahan ja poistuu. :)
Kyllä vaan kuka siitä loppujen lopuksi hyötyy? Ei asiakas eikä kauppias.

Siksi olenkin lähestulkoon ylpeä että nykyisin kysyn neuvoa asiantuntijalta/asiantuntijaksi itsensä kokevalta myyjältä melkein silloinkin kun siihen ei olis tarvista. Toisinaan sitä oppii uutta vaikka ilmaan jäisi avoimia kysymyksiä. Seuraava asiakas voi olla yhtä kiinnostunut kuin minä, ja myyjä on silloin mahdollisesti valmistautunut paremmin.

Tietämättömyys on synti erityiseti myyjän osalta. Sellaisessa tilanteessa vaatii tahdikkuutta kiinnostuneelta asiakkaalta antaa myyjälle mahdollisuus selvittää tarvittavat yksityiskohdat, ja tarjota asiakaskokemus palaamalla asiaan mahdollisimman pian kaikkine pyydettyine yksityiskohtineen.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
2 910
Talouteen tuli japsiveitsi Satake Houcho.

Olin maltillisen innostunut. Viikon kokemuksella sanon seuraavaa:
+ terävä purenta
- epätasapainoinen
- kahva liian pieni
- kahvan muoto huono
 
Liittynyt
28.7.2007
Viestejä
6 324
Talouteen tuli japsiveitsi Satake Houcho.

Olin maltillisen innostunut. Viikon kokemuksella sanon seuraavaa:
+ terävä purenta
- epätasapainoinen
- kahva liian pieni
- kahvan muoto huono
Onko toi Western tyylin kahvalla? Noissa japsikahvoissakin on vissiin aika lyhyt kahva, mutta muutenhan ne on kaikki yleensä aika saman mallisia. Kannattaa kokeilla "pinch grippiä"


E. Houcho sarja näköjään japsikahvoilla
 
Liittynyt
28.7.2007
Viestejä
6 324
Liittynyt
28.7.2007
Viestejä
6 324
Ylös