Kokkausketju, reseptit

Ymmärrän kyllä fetissinne, mutta eipä meikäläisen epäonnistumisten syiden TOP20:een pääse veitsi syylliseksi.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Olenkin etsinyt ihan väärästä paikkaa kun näyttää olevan kylmähyllyssä kun kaikki muut vastaavat tuubit on on lämpimissä hyllyissä.
Näin Suomalaisena miehenä ei ole koskaan vaihtoehto kysyä myyjältä.

Niin tyypillistä! Erikoisliikkeissäkin jos myyjä tulee paikalle ja kysyy voiko auttaa, ensireaktio on että "kunhan katsellaan vähän" vaikka tasan tarkkaan on tiedossa että pitäisi ostaa vaikkapa pesukone kun vanha on rikki ja kaksi päivää on jo tiskattu käsin :ROFLMAO:

Minä olen huomannut nyt aikani myyntityötä tehneenä että en enää kainostele kysyä apua myyjältä, olipa kyseessä erikoisliike tai ruokakauppa. Mikäs sen helpompi molemmille osapuolille että nostetaan se kissa pöydälle heti ja aletaan jutusteleen miten saataisiin aikaan sekä asiakasta että myyjää miellyttävä ratkaisu. Lisäksi ruokakaupat ovat kokemukseni perusteella erittäin joustavia ja nopeita ottamaan uusia tuotteita myyntiin jos vaan asiakkaalta saa suoran pyynnön/palautteen mitä kaipaisi. Suurin osa asiakkaista vaan hakee sen maidon ja jauhelihan ja niiltä ei saa yleensä mitään kehittävää palautetta tai kysymyksiä jotka voisi johtaa kehittymiseen.
 
Miksi olla käyttämättä hyväksi myyjän tietämystä?

Niinpä! Se on vaan niin sisäänrakennettu piirre, että ei voi näyttää tietämättömyyttä. Ja että on pitänyt ihan elämänkokemuksen kautta oppia kysymään neuvoa.

Toivottavasti milleniaalit on avoimempia mutta me 1980-luvun alussa pikkukylillä kasvaneet ei varmana tarvita tai kysytä muitten neuvoja :)
 
Tuotapa en totisesti osannut ajatella. Mutta kaikeksi onneksi tietämättömyys ei näy, kun sanoo ei tarvitsevansa apua, painaa katseen maahan ja poistuu. :)

Kyllä vaan kuka siitä loppujen lopuksi hyötyy? Ei asiakas eikä kauppias.

Siksi olenkin lähestulkoon ylpeä että nykyisin kysyn neuvoa asiantuntijalta/asiantuntijaksi itsensä kokevalta myyjältä melkein silloinkin kun siihen ei olis tarvista. Toisinaan sitä oppii uutta vaikka ilmaan jäisi avoimia kysymyksiä. Seuraava asiakas voi olla yhtä kiinnostunut kuin minä, ja myyjä on silloin mahdollisesti valmistautunut paremmin.

Tietämättömyys on synti erityiseti myyjän osalta. Sellaisessa tilanteessa vaatii tahdikkuutta kiinnostuneelta asiakkaalta antaa myyjälle mahdollisuus selvittää tarvittavat yksityiskohdat, ja tarjota asiakaskokemus palaamalla asiaan mahdollisimman pian kaikkine pyydettyine yksityiskohtineen.
 
Talouteen tuli japsiveitsi Satake Houcho.

Olin maltillisen innostunut. Viikon kokemuksella sanon seuraavaa:
+ terävä purenta
- epätasapainoinen
- kahva liian pieni
- kahvan muoto huono
 
Talouteen tuli japsiveitsi Satake Houcho.

Olin maltillisen innostunut. Viikon kokemuksella sanon seuraavaa:
+ terävä purenta
- epätasapainoinen
- kahva liian pieni
- kahvan muoto huono

Onko toi Western tyylin kahvalla? Noissa japsikahvoissakin on vissiin aika lyhyt kahva, mutta muutenhan ne on kaikki yleensä aika saman mallisia. Kannattaa kokeilla "pinch grippiä"



E. Houcho sarja näköjään japsikahvoilla
 
Onko kenelläkään tallessa Wileniuksen vaniljariisipuuroreseptiä?

Jotain puddingia siihen tuli. Parasta riisipuuroa mutta en enää löydä reseptiä googlettamalla.
 
Kannattaa kokeilla "pinch grippiä"

Ei auta kyseinen ote. Terä on liian lyhyt (vrt. linkittämäsi video, jossa terä on 3 x kahva) ja lopputulema on se, että hetken päästä terän yläpinta alkaa painaa etusormea.

Tämä veitsi oli huono valinta, mutta auttoi osaltaan tulevia hankintoja.
 
Reseptiketju, niin laitetaan "resepti".

Vitun hyvää.

Kanan rintafilee, maustamaton, Kariniemen on hyvää, ei oo lisätty vettä. Paloiksi, saa olla isohkoja. Syvälle lautaselle 1 pss Santa Maria Fajita mausteseosta. Kanan palat sinne ja pyöritellään kauttaaltaan.

Paprikaa ja sipulia pilkotaan vaikka yhdet. Riittää puolikkaatkin. Saa olla isoa tekstuuria.

Paistetaan kanat ja kasvikset öljyssä.

Basmatiriisiä lautaselle, kanat ja kasvikset päälle.

Ja se mikä tästä tekee ns. vitun hyvän, päälle lisätään valkosipulista jugurttikastiketta. Parhaiten toimii paahdettu valkosipulinen jogurttikastike. Kannattaa guugletella joku hyvä.

Ite tein sellasen, mihin tuli 150g maustamatonta Valion jugurttia, yks vs-kynsi murskattuna, suolaa, mustapippuria, kaks tl hunajaa. Kaikki sekasin ja jääkaappiin maustuun.
 
Mysli

Yllättäen olikin rusinat loppu, niin lisään ne perästä ja muutenkin tässä voi säveltää omien halujen mukaan.

Tarpeet:
- Kaurahiutaleita
- Öljyä
- Hunajaa (ei pakko)
- Pähkinöitä (maun mukaan)
- Rusinoita ja muita kuivahedelmiä (maun mukaan)

mysli2.jpg

Murskaa pähkinät

mysli3.jpg

Sekoita pähkinät ja kaurahiutaleet, tässä ehkä noin 3dl pähkinöitä ja 5dl kaurahiutaleita

mysli4.jpg

Hunajaa ja öljyä sekaan (tässä noin 1/4dl hunajaa ja 1/2dl öljyä)

mysli5.jpg

Uuniin noin 20 min 200 astetta

mysli6.jpg

Anna jäähtyä

mysli7.jpg

Loput kamat sekaan ja purkkiin odottamaan syömistä

mysli8.jpg

On muuten hyvää! Varsinkin kun laittaa sinne sellaista, mistä itse pitää :)
 
Erilaisia patoja tullu kokkailtua viimeaikoina...

Possun sydän-sisäfile pataa
IMG-20190326-174023-413.jpg


Keittolihapataa
IMG-20190410-184506-632.jpg


Lammaspataa
IMG-20190413-174832-933.jpg
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom