Kokkausketju, reseptit

Kyllä sitäkin yritin, mutta käytössä oli vain gluteenitonta jauhoseosta. Tein useampia kokeita, koska yhdellä henkilöllä oli myös kananmunaton ruokavalio. Jotenkin sain onnistumaan, kun laitoin pihvin pakkasen kautta, mutta kypsennettäessä/kääntäessä/siirrettäessä lautaselle, oli vaikeuksia.

Sitten teet jotain väärin :D
Kyllä noilla pitäis jo kasassa pysyä. Tietty sekin vähän vaikuttaa, mitä kasviksia käyttää ja missä "muodossa".
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sitten teet jotain väärin :D

Luultavasti aika moni asia, minkä teen, menee väärin.

Kyllä noilla pitäis jo kasassa pysyä. Tietty sekin vähän vaikuttaa, mitä kasviksia käyttää ja missä "muodossa".

Raasteena. Porkkana, bataatti, kesäkurpitsa, herkkusieni ja niukasti kukkakaalia. Ilman mitään muita osasia, jauholla ja ilman sekä jauholla ja munalla. Ilman rankkaa vaivaamista ja jonkinlaisella vaivaamisella. Huonelämpimänä, jääkaapikylmänä ja pakkasesta.

Kerro, miten tekisin oikein. ;)
 
Raasteena. Porkkana, bataatti, kesäkurpitsa, herkkusieni ja niukasti kukkakaalia. Ilman mitään muita osasia, jauholla ja ilman sekä jauholla ja munalla. Ilman rankkaa vaivaamista ja jonkinlaisella vaivaamisella. Huonelämpimänä, jääkaapikylmänä ja pakkasesta.

Kerro, miten tekisin oikein. ;)

Jaa paha mennä sanomaan. Pitäis melkein päästä paikan päälle todistamaan, mikä menee väärin vai onko vain huonoa tuuria :D
Onhan pannu kuitenkin semmoinen, ettei pihvit tartu kiinni?

Annoitko tuon seoksen turvota kunnolla ennen paistamista?
Se kanssa kannattaa huomioida, että pannu on kunnolla kuumentunut ennen kuin pihvin lätkäsee sinne + antaa paistua kunnolla rapsakaksi ennen kuin alkaa sörkkimään.

Herkkusienet oli yksi mitä tässä vähän pyörittelin mielessä, kun muistelisin, että jonkin verran noista irtoaa nestettä paistettaessa, mikä taasen voisi vähän ns. "vesittää" taikinan koostumusta.
Anyways jos mikään muu ei auta, niin sitten voisit toki kokeilla, että paistat uunissa joko ihan pellillä tai miksei vaikka muffinssivuoalla taiteilis pieniä kakkusia :)
 
Jaa paha mennä sanomaan. Pitäis melkein päästä paikan päälle todistamaan, mikä menee väärin vai onko vain huonoa tuuria :D

Osaamattomuus on tuskin tuurikysymys.

Pari ideaa tuli. Herkkusieni on yksi. Toinen on lämpö. Ohjeissa sanottiin, että kypsennetään miedossa/medium-lämmössä. Täytyy harjoitella uudestaan. Ja lopultahan nämä on tarkoitus tehdä grillissä. :) Tänks.
 
Pakkislaiset vois käydä äänestämässä tota mun burgeria voittoon!

F - Lady Marmalade

Äänestys on Facebookin sivulla:

View: https://www.facebook.com/vaasansuomi/posts/1952196778355575


Äänestämällä äänestäjä, eli juuri sinä voit voittaa Weberin pikkugrillin :)

Lady-Marmalade-BRGR-Markus-500x500.jpg


http://www.vaasan.fi/reseptit/lady-marmelade-brgr/
 
Seuraako porukka YouTubessa ruoka-aiheisia kanavia?

Lähinnä veitsen käyttö- teroitus- ja arviointivideoita. Sushintekoon liittyen jotain, mutta nekin lähinnä kyllä perustuu aika paljon veitsen käyttöön/leikkaamiseen.

Joutu Yanagiban tilaamaan, tai oikeastaan Takobikin. Seuraavaksi varmaan Kiritsuke ja/tai Gyuton.

270mm TOJIRO Shirogami Takobikin tilasin. Ei järin huoltovapaa kun herkästi reagoiva hiiliteräs ( Ydin: White Steel #2). Eli pitää käytön jälkeen pestä ja kuivata, sekä jopa öljytä. Tosin jos vetäsee kirkkaamman terän(teroittaa hienoksi/kiiltäväksi), niin ei kuulemma yhtä herkästi reagoisi. Lisäksi terä on yksipuolinen ja lähes yhtä leveä melkein koko matkalta niin teroittaminen ei mene ihan saman kaavan mukaan mitä perinteiset(kivillä).

Kaverille joka on kokki tilasin myös 300mm Yanagiban, kun ei sashimiveistä vielä omistanut.

Noi TOJIRO:n veitset tuntuu olevan aika hyvässä hinta-laatu suhteessa, mutta ainakin SHIROGAMI sarjan veitsiä kannattaa vähän tuunata mitä olen lukenut. Ne on jätetty vähän ronskeiksi viimeistelyn osalta, mikä on tavallaan hienoa, varsinkin kun kyseinen sarja käsittääkseni on tehty perinteitä kunnioittamaan. Esim. hamara on jonkunverran terävä, mitä kannattaa vähän pyöristää, samoin terän tyvi ennen helaa. "Tang" taas näkyy vähän olevan irti kahvasta, syystä että sen saa pöytää vasten lyötyä takaisin tiukaksi jos pääsee löystymään, niinkun tapana on kuulemma ollut.

http://www.tojiro-japan.com/products/180/

Tuolta kanavalta juttua veitsistä ja teroittamisesta:

 
Viimeksi muokattu:
Suosittelen kyllä kaikille ruoantekoa paljon harrastavalle lähtemään ihan kunnon veitsistä liikkeelle, ja leikkaustekniikoista. Muuttuu palotteleminen, fileeraus, silppuaminen vähän mielekkäämmäksi ja näin myös ruoanlaitto (y)

Monta vuotta tuli tehtyä ruokaa KAI WASABI santokulla, mitä sai joskus ryöstöhintaan prismoista, ja lähes samalla terällä. kyllähän sen nyt väkisin sai leikkaamaan jne. mutta oikeasti terässä olevalla veitsellä vähän erilaista hommaa :D Etenkin kalojen työstäminen.
 
Veitsistä on kyllä hyvä lähteä liikkeelle. Ne kun on kunnossa niin homma on huomattavasti mieluisampaa.

Itellä on veitsinä perus fiskarsia, koska ostin ne omaan uuteen poikamiesboksiini nuorena. Nyt viisaampana tiedän, että on olemassa parempaakin, mutta en näe mitään syytä vaihtaa.

Perus vesikiviä eri karkeuksia sekä motivaatio oppia teroittaan, niin tuloksena paperista saa leikattua fileerausveitsellä ympyrää ja kokinveitsellä paperisiivua.

Hedelmäveistä, leipäveistä sun muuta on mukava olla, mutta niitä en puikota ennen käyttöä.

Ei tässä parempiin oikein ole makua vaihtaa, kun nykyiset pysyy hyvässä terässä suht pienellä vaivalla.
 
Nuo terän muodot ja paino ym. vaikuttaa myös aika paljon. Samoin leikattavan terästä irtoaminen.

Fiskarssit on aika ohuita ja HRC muistaakseni monissa 56-58? luokkaa. Nuo HRC:t ym. vaikuttaa aika paljon siihen miten ne kannattaisi teroittaa (jyrkkä/loiva kulma jne. ja kuinka usein). Perus 1000 grit vesikivi riittää aika pitkälle pelkkään terottamiseen, riippuen ihan millasta milläkin veitsellä veistelee. Nuo pienempi kovuuksiset terät vaatii aika tiuhaan terottamista, eikä terää voida vetää liian teräväksi.

Leikkuu alusta vaikuttaa myös terään, muistaakseni muovist olivat huonoimpia ja puun syiden mukaan poikkileikatut laudat parhaimpia terän terävänä pysymisen kannalta.

Tässä ihan mielenkiintonen video yhdestä Jenkkilälisestä puljusta, myy nettisivuillaan kokkiveitsiä laidasta laitaan, ja myös pieniä eriä esim. pienten Japanilaisten pajojen veitsiä aika sopuhintaa.


View: https://www.youtube.com/watch?v=NW0FmHe02x0&
 
Viimeksi muokattu:
Juu kun aikoinaan opettelin teroittamista, niin mielenkiinnosta muutin fisskarssin kokinveitsen teräkulman loivaksi ja sellaseksi se jäi. Piti muuttaa takas kun oli selvinnyt mikä ero, mutta ei eroa löytynyt ja aika loivalla kulmalla menee se puukko nykyään.

Itsellä on vesikivinä 1000, 3000, 4000 ja 8000. Loput sit vielä parkkinahkaan jossa kiillotusvahaa ja kiillotustahnaa.

Oishan se toki mukava olla joku pikkupajan erikoisveitsi esittelyvehkeenä, kun vieraita on ruuanlaiton aikaan paikalla. Toki itsekin kyllä tykkään välillä hifistellä, niin tuollaiselle erikoisemmalle ois paikkansa.


Pitää vilkasta huomenna tuo video.
 
TOJIRO shirogami nakiri lähti myös tilaukseen..

Kaupoilla osu muuten tänään silmiin joku Fiskarssin santoku/vihannesveitsi, siinä ainakin oli maininta että 55-56HRC, eli aika pehmoinen terä.

Tällä kanavalla on hyviä sushi pätkiä, jos niiden teko kiinnostaa:
https://www.youtube.com/channel/UCbULqc7U1mCHiVSCIkwEpxw

Tuolla myös välissä KnifeMerchantin veitsipätkiä, mm:

View: https://www.youtube.com/watch?v=7nTBEbMQBGQ

Tuossa pätkässä hyviä lähtökohtia mitä kannattaa huomioida veitsiä valitessa.

Teroittamisesta ja yleisimmistä mokista miten porukka teroittelee niitä(purkan mässyttäminen pikkusen rasittavaa...):

View: https://www.youtube.com/watch?v=z27nM4Zfdu0


 
Viimeksi muokattu:
Ohkasta siivua näyttää irtoavan. Mahtaa olla mahti vehje laittaa ruokaa.

Ite kyllä tykkään, kun puukot on terässä.
 
Jos joku nyt sattumoisin ei ole vielä testannut, niin nyt on aika! Eli LIDLin korma ym. kastikkeita. 3 eri makua, tuo vihreäetikettinen on aivan loistava, se punainen taas melko tulinen vaikka tulista menee muutenkin.

Paras kombo tuon vihreän kanssa on IMO ollut pangasius+leipäjuusto, mutta nyt mentiin lohella+savulohella(meinasin loppu puolikkaista tehdä keiton vielä), ja portobellokin piti hukata vielä mukaan.

Paras valmis-/ruokakastike mitä on tullut vastaan.

20180604_155119.jpg

20180604_162003.jpg

20180604_162200.jpg

20180604_162951.jpg
 
Terottelua ja kiillotusta vanhalle Kaille:



IMG_20180617_215934_455.jpg

IMG_20180617_215934_450.jpg
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom