• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Kokkausketju, reseptit

Liittynyt
6.2.2003
Viestejä
11 909
Ikä
37
naudan ribbs
häränhäntä
täytetty ankka

Ilman savustelua (tai semisekoituksella) possun tai naudanposkea.
Naudan ribsit on yksi hyvä vaihtoehto. Häränhäntäkin ehkä.
Ankasta en tykkää yhtään.
Naudan poski on yksi mitä olen koittanut metsästää aina välillä mutta missään ei ole ja kukaan ei tiedä mistä saisi. Possun poski on aivan saatanan pahaa. Oli pakko maistaa eräässä ravintolassa kun sattui olemaan tarjolla ja syömättä jäi.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
3 000
Naudan poski on yksi mitä olen koittanut metsästää aina välillä mutta missään ei ole ja kukaan ei tiedä mistä saisi. Possun poski on aivan saatanan pahaa. Oli pakko maistaa eräässä ravintolassa kun sattui olemaan tarjolla ja syömättä jäi.
Oho. Kyllä mä noita molempia tykkään mussuttaa, ja on ollut rinnakkainkin. Pitää mun mielestä vetää kunnolla yli. Mä olen tilannut Hietsun halliin.
 
Liittynyt
6.2.2003
Viestejä
11 909
Ikä
37
Oho. Kyllä mä noita molempia tykkään mussuttaa, ja on ollut rinnakkainkin. Pitää mun mielestä vetää kunnolla yli. Mä olen tilannut Hietsun halliin.
Pitää vetää yli? Siis ylikypsäksi? Tottahan toki ja ihan oikein toi poskikin oli valmistettu. Oli niin mureaa ettei siihen tarvittu hampaita ollenkaan, mutta maku oli karmea. Vaikea selittää, mutta esim. kinkussa on kohtia mitkä maistuu ihan "kuolleelta possulta" (juu tyhmä termi kun kuolluthan se on joka tapauksessa, mutta en keksi parempaa) ja toi poski maistui ihan pelkästään siltä ja vielä niin voimakkaasti että meinasi nousta hissi ylös.

Vähän kuin jotkut kalat. Joitakin pystyn syömään, mutta jotkut kalat ja simpukat sun muut maistuu niin ylivoimakkaasti kalalta että ei pysty. Se on just kalassa se mikä mulla tökkii ja joissakin se on voimakkaampi kuin toisissa.
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
14 862
Kaupunki
Pirkanmaa
Ajattelin tehdä isomman satsin valmista mausterubia lihankärventämiseen. Onko passeli ajatus vai reagoivatko jotkin mausteet epäsuotuisasti, jos ovat pidempään kimpassa?
Itsellä on ollut yhtä rubia vanhassa maustesiroittimessa eikä ole ollut moksiskaan. Ei kai niitä niin haittaa, ellei laittele jotain "märempää" mukaan.
 
Liittynyt
12.3.2006
Viestejä
10 431
Ei kai mausteiden sekoittamisessa ole mitään ongelmaa? Onhan noita vaikka minkälaisia sekoituksia ihan kaupoissa myytävänä, ja näyttää jenkkiharrastajatkin sekoittelevan itse rubit ja vastaavat pihveihin ja grillattavaan.

Itse kävin ostamassa paikalliselta torilta Maustemaan sekoituksia, kun pitivät viime sunnuntaina kojua. Piripiri, texmex, perunamauste, riisimauste ja savupaprikaa tarttui mukaan. Lähinnä texmexiä ja savupaprikaa kerennyt sotkemaan jauhelihan sekaan, ja ihan hyvää tuli. Riisimauste kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että piti napata mukaan, mutta sisältää ja tuoksuu sen verran voimakkaasti kanelille, etten kyllä mihinkään suolaisen ruoan kanssa syötävään riisin ole uskaltanut laittaa.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
3 000
Ei kai mausteiden sekoittamisessa ole mitään ongelmaa?
Jees ja jos muutaman euron sotkut jostain syystä kehittyisivät vaikkapa kasvillisuudeksi (en usko että näin kävisi, mutta ilmennän tällä mitä tahansa pilaantumista :) ) niin ainoa haittahan olisi ärsyyntyminen käyttöhetkellä.

Kaneli on omaan suuhun erityisen vaikea. Korvapuustissa menee niukka sävy, ruokaan en pystyisi laittamaan.
 
Liittynyt
28.9.2007
Viestejä
1 232
Ajattelin jos panostaisin kunnon keittiöveitsiin. Vanhempien luona kun pääsee käyttämään kunnon välineitä, niin onhan se leikkaaminen ihan erilaista!

Olisiko pakkislaisilla heittää mitään ehdotuksia mistä ja minkälaista kannattaisi lähteä hommaamaan. Käyttö lähinnä juuresten, salaatin ja lihan leikkaamista.
 

risumies

VIP
Liittynyt
27.1.2004
Viestejä
7 037
En itsekään ole erityisesti kanelin ystävä, kun ei tule pullaa tai vaikka riisipuuroakaan edes syötyä johon se mahdollisesti sopisikin. Mutta pariin "reseptiin" sitä on tullut käytettyä ja hyvin toimii. Esimerkiksi eilinen possu.

Laitettiin n.1.5kg maustamaton uunifilee rasvapuoli alaspäin kattilaan ja kaadeltiin päälle seuraavat:
- n.1l kokista
- n.1.5dl soijaa
- 1 tanko kanelia
- vajaa 10 kokonaista neilikkaa
- n.peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä lastuina
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tähtianista
- chiliä

Annettin kiehua hiljalleen vajaa puoltoista tuntia ja otettiin possu liemestä pois. Hetken jäähdyttyä veitsellä rasvapuolelle ristiin viiltoja lihaan asti ja vartiksi 250asteeseen uuniin ottamaan väri pintaan. Sitten possu siivuiksi ja kohti kitaa kera hyvän sinapin ja tuhdisti humaloidun olusen.

Ja on muuten hyvää!
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
3 000
ja ihan oikein toi poskikin oli valmistettu. Oli niin mureaa ettei siihen tarvittu hampaita ollenkaan, mutta maku oli karmea.
Makuasioista ei voi kiistellä, mutta
Pakko palata tähän. Oli eilen saannilla 28 tuntia kypsytettyä possunposkea. Oli maultaan erinomaisen hyvvee. Namnamnam. Söisin heti uudestaan jos saisin. Taidan laittaa weberillä seuraavalla kerralla, mutta pitänee laittaa vähän nopsemmalla menetelmällä.
 
Liittynyt
18.8.2003
Viestejä
5 108
Väänsin läjän kylmäsavukirjolohta. Mallikappale kuvassa. En kikkaillut millään maustamisilla. Annoin kalan suolaantua reilun vuorokauden, kuivattelua pari tuntia viileässä ja kalanpalat savustimeen.

Ei mennyt ihan putkeen, kun savustimen mekanismi, joka vaihtaa uutta puuta savuamaan oli hajonnut yön aikana. Jotenkin pääsi myös lämpö nousemaan vähän liikaa ja osasta kaloista pinta kypsyi liian paljon.

Noh, ens kerralla on korjattu savustusvekotin ja muutenkin fiksattu prosessi. Vois kokeilla myös jotain extraa maustamiseen suolan lisäksi.

fisu.jpg
 
Ylös