Kokkausketju, reseptit

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ajattelin tehdä isomman satsin valmista mausterubia lihankärventämiseen. Onko passeli ajatus vai reagoivatko jotkin mausteet epäsuotuisasti, jos ovat pidempään kimpassa?
 
Ajattelin tehdä isomman satsin valmista mausterubia lihankärventämiseen. Onko passeli ajatus vai reagoivatko jotkin mausteet epäsuotuisasti, jos ovat pidempään kimpassa?
Itsellä on ollut yhtä rubia vanhassa maustesiroittimessa eikä ole ollut moksiskaan. Ei kai niitä niin haittaa, ellei laittele jotain "märempää" mukaan.
 
Ei kai mausteiden sekoittamisessa ole mitään ongelmaa? Onhan noita vaikka minkälaisia sekoituksia ihan kaupoissa myytävänä, ja näyttää jenkkiharrastajatkin sekoittelevan itse rubit ja vastaavat pihveihin ja grillattavaan.

Itse kävin ostamassa paikalliselta torilta Maustemaan sekoituksia, kun pitivät viime sunnuntaina kojua. Piripiri, texmex, perunamauste, riisimauste ja savupaprikaa tarttui mukaan. Lähinnä texmexiä ja savupaprikaa kerennyt sotkemaan jauhelihan sekaan, ja ihan hyvää tuli. Riisimauste kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että piti napata mukaan, mutta sisältää ja tuoksuu sen verran voimakkaasti kanelille, etten kyllä mihinkään suolaisen ruoan kanssa syötävään riisin ole uskaltanut laittaa.
 
Ei kai mausteiden sekoittamisessa ole mitään ongelmaa?

Jees ja jos muutaman euron sotkut jostain syystä kehittyisivät vaikkapa kasvillisuudeksi (en usko että näin kävisi, mutta ilmennän tällä mitä tahansa pilaantumista :) ) niin ainoa haittahan olisi ärsyyntyminen käyttöhetkellä.

Kaneli on omaan suuhun erityisen vaikea. Korvapuustissa menee niukka sävy, ruokaan en pystyisi laittamaan.
 
Sama täällä kanelin suhteen. Joskus söin jossain kinkissä tai vastaavassa kastiketta jossa maistui kaneli. Phyi.

Korvapuustissa ja riisipuurossa menee hyvinkin.
 
Ajattelin jos panostaisin kunnon keittiöveitsiin. Vanhempien luona kun pääsee käyttämään kunnon välineitä, niin onhan se leikkaaminen ihan erilaista!

Olisiko pakkislaisilla heittää mitään ehdotuksia mistä ja minkälaista kannattaisi lähteä hommaamaan. Käyttö lähinnä juuresten, salaatin ja lihan leikkaamista.
 
En itsekään ole erityisesti kanelin ystävä, kun ei tule pullaa tai vaikka riisipuuroakaan edes syötyä johon se mahdollisesti sopisikin. Mutta pariin "reseptiin" sitä on tullut käytettyä ja hyvin toimii. Esimerkiksi eilinen possu.

Laitettiin n.1.5kg maustamaton uunifilee rasvapuoli alaspäin kattilaan ja kaadeltiin päälle seuraavat:
- n.1l kokista
- n.1.5dl soijaa
- 1 tanko kanelia
- vajaa 10 kokonaista neilikkaa
- n.peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä lastuina
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tähtianista
- chiliä

Annettin kiehua hiljalleen vajaa puoltoista tuntia ja otettiin possu liemestä pois. Hetken jäähdyttyä veitsellä rasvapuolelle ristiin viiltoja lihaan asti ja vartiksi 250asteeseen uuniin ottamaan väri pintaan. Sitten possu siivuiksi ja kohti kitaa kera hyvän sinapin ja tuhdisti humaloidun olusen.

Ja on muuten hyvää!
 
ja ihan oikein toi poskikin oli valmistettu. Oli niin mureaa ettei siihen tarvittu hampaita ollenkaan, mutta maku oli karmea.

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta
Pakko palata tähän. Oli eilen saannilla 28 tuntia kypsytettyä possunposkea. Oli maultaan erinomaisen hyvvee. Namnamnam. Söisin heti uudestaan jos saisin. Taidan laittaa weberillä seuraavalla kerralla, mutta pitänee laittaa vähän nopsemmalla menetelmällä.
 
Ihan hanurista hei. Ei tollasia mun pikku-Weberillä kokkailla.

Kun ekan talon rakennan, niin liekö ekana valmis sauna vai ulkokeittiö/terassi.
 
Väänsin läjän kylmäsavukirjolohta. Mallikappale kuvassa. En kikkaillut millään maustamisilla. Annoin kalan suolaantua reilun vuorokauden, kuivattelua pari tuntia viileässä ja kalanpalat savustimeen.

Ei mennyt ihan putkeen, kun savustimen mekanismi, joka vaihtaa uutta puuta savuamaan oli hajonnut yön aikana. Jotenkin pääsi myös lämpö nousemaan vähän liikaa ja osasta kaloista pinta kypsyi liian paljon.

Noh, ens kerralla on korjattu savustusvekotin ja muutenkin fiksattu prosessi. Vois kokeilla myös jotain extraa maustamiseen suolan lisäksi.

fisu.jpg
 
Väänsin läjän kylmäsavukirjolohta. Mallikappale kuvassa. En kikkaillut millään maustamisilla. Annoin kalan suolaantua reilun vuorokauden, kuivattelua pari tuntia viileässä ja kalanpalat savustimeen.

Ei mennyt ihan putkeen, kun savustimen mekanismi, joka vaihtaa uutta puuta savuamaan oli hajonnut yön aikana. Jotenkin pääsi myös lämpö nousemaan vähän liikaa ja osasta kaloista pinta kypsyi liian paljon.

Noh, ens kerralla on korjattu savustusvekotin ja muutenkin fiksattu prosessi. Vois kokeilla myös jotain extraa maustamiseen suolan lisäksi.

katso liitettä 132240
Millasella vehkeellä kylmäsavustelet?
 
Millasella vehkeellä kylmäsavustelet?

Mulla on tällainen bradley: (kuva ei omasta laitteesta)
Bradley-Cold-Smoke-Adapter-L13300358.jpg


Oli hajonnut kytkin, joka lopettaa moottorin liikkeen, kun uusi briketti on syotetty vastuksen paalle. Oli suht monta kertaa lahtenyt tyontamaan uutta palikkaa paikalle ja pysahtynyt samointein.
 
Ajattelin jos panostaisin kunnon keittiöveitsiin. Vanhempien luona kun pääsee käyttämään kunnon välineitä, niin onhan se leikkaaminen ihan erilaista!

Olisiko pakkislaisilla heittää mitään ehdotuksia mistä ja minkälaista kannattaisi lähteä hommaamaan. Käyttö lähinnä juuresten, salaatin ja lihan leikkaamista.

Ebaysta Bluewayjapan. Sieltä tarkemmin SAKAI YUSUKE:n kniivat. Hieman makuasia mitä ja mistä matskusta.
Varma valinta on noi Swedish Stainless Extra Harden -mallit.
White Steel on myös toooosi hyvä, mutta ruostuu, jos on höveli sen säilytyksessä.
Molemmat teroittuu hyvin ja erityisesti stainlessin hinta-laatu on erinomainen.

Oma valinta kahden veitsen setiksi, jolla kattaa 99,7% kaikesta pilkkomisesta, olisi YUSUKE:n 240 mm Gyoto (kokkiveitsi) ja 150 mm Petty (pieni yleisveitsi). Ehkä suosisin Swedish stainlessia helppouden takia.

http://stores.ebay.com/BluewayJapan/SAKAI-YUSUKE-/_i.html?_fsub=4430447017
...joutuu kyttäämään milloin mitäkin valikoimissa.

Toinen hyvä mesta on Japanesechefsknife.
Malleja on niin perkuleesti. Em. Yusuken kaltainen linja on JCK-original - ruotsalaista ruostumatonta terästä:
http://japanesechefsknife.com/FurinkazanSwedenStainlessSteelSeries.html#Fu-Rin-Ka-ZanSwedenStainless

Jos tykkää länkkärikahvasta, Misono on hyvä valinta:
http://japanesechefsknife.com/UX10Series.html#UX10Series

Halvempaa Suomesta:
- MAC
- Victorinox
- Global
...mutta nämä jää selkeästi (sekä materiaalissa, karkaisussa, että mielestäni terägeometrioissa) yllä mainituille suoraan Japseista -vaihtoehdoille.

Ja mitä veitsiä sitä ikänään hankkiikaan, teroitus on tärkeää...
 
Eka kinkku pois uunista!
Päätin testata Hans Välimäen jutun perusteella lämpötilan jättämistä alle 70, 68 asteessa ulos uunista ja saa levätä foliossa reilusti.
Uunin lämpö oli hieman vajaa 100, perus sinappi/korppujauho kuorrutus tulossa myöhemmin.
Toinen kinkku porisee kattilassa coca-colassa, kaverina savuaromia ja punasipulia, tähän tulee siirappinen kuorrutus Nigella Lawsonin reseptillä.
Joko muut on päässeet maistelemaan omia tuotoksia?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom