• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Kokkausketju, reseptit

Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
14 883
Kaupunki
Pirkanmaa
Väänsin läjän kylmäsavukirjolohta. Mallikappale kuvassa. En kikkaillut millään maustamisilla. Annoin kalan suolaantua reilun vuorokauden, kuivattelua pari tuntia viileässä ja kalanpalat savustimeen.

Ei mennyt ihan putkeen, kun savustimen mekanismi, joka vaihtaa uutta puuta savuamaan oli hajonnut yön aikana. Jotenkin pääsi myös lämpö nousemaan vähän liikaa ja osasta kaloista pinta kypsyi liian paljon.

Noh, ens kerralla on korjattu savustusvekotin ja muutenkin fiksattu prosessi. Vois kokeilla myös jotain extraa maustamiseen suolan lisäksi.

katso liitettä 132240
Millasella vehkeellä kylmäsavustelet?
 
Liittynyt
18.8.2003
Viestejä
5 115
Millasella vehkeellä kylmäsavustelet?
Mulla on tällainen bradley: (kuva ei omasta laitteesta)


Oli hajonnut kytkin, joka lopettaa moottorin liikkeen, kun uusi briketti on syotetty vastuksen paalle. Oli suht monta kertaa lahtenyt tyontamaan uutta palikkaa paikalle ja pysahtynyt samointein.
 
Liittynyt
23.5.2006
Viestejä
73
Ikä
39
Kaupunki
Helsinki
Ajattelin jos panostaisin kunnon keittiöveitsiin. Vanhempien luona kun pääsee käyttämään kunnon välineitä, niin onhan se leikkaaminen ihan erilaista!

Olisiko pakkislaisilla heittää mitään ehdotuksia mistä ja minkälaista kannattaisi lähteä hommaamaan. Käyttö lähinnä juuresten, salaatin ja lihan leikkaamista.
Ebaysta Bluewayjapan. Sieltä tarkemmin SAKAI YUSUKE:n kniivat. Hieman makuasia mitä ja mistä matskusta.
Varma valinta on noi Swedish Stainless Extra Harden -mallit.
White Steel on myös toooosi hyvä, mutta ruostuu, jos on höveli sen säilytyksessä.
Molemmat teroittuu hyvin ja erityisesti stainlessin hinta-laatu on erinomainen.

Oma valinta kahden veitsen setiksi, jolla kattaa 99,7% kaikesta pilkkomisesta, olisi YUSUKE:n 240 mm Gyoto (kokkiveitsi) ja 150 mm Petty (pieni yleisveitsi). Ehkä suosisin Swedish stainlessia helppouden takia.

http://stores.ebay.com/BluewayJapan/SAKAI-YUSUKE-/_i.html?_fsub=4430447017
...joutuu kyttäämään milloin mitäkin valikoimissa.

Toinen hyvä mesta on Japanesechefsknife.
Malleja on niin perkuleesti. Em. Yusuken kaltainen linja on JCK-original - ruotsalaista ruostumatonta terästä:
http://japanesechefsknife.com/FurinkazanSwedenStainlessSteelSeries.html#Fu-Rin-Ka-ZanSwedenStainless

Jos tykkää länkkärikahvasta, Misono on hyvä valinta:
http://japanesechefsknife.com/UX10Series.html#UX10Series

Halvempaa Suomesta:
- MAC
- Victorinox
- Global
...mutta nämä jää selkeästi (sekä materiaalissa, karkaisussa, että mielestäni terägeometrioissa) yllä mainituille suoraan Japseista -vaihtoehdoille.

Ja mitä veitsiä sitä ikänään hankkiikaan, teroitus on tärkeää...
 
Liittynyt
4.1.2003
Viestejä
1 032
Eka kinkku pois uunista!
Päätin testata Hans Välimäen jutun perusteella lämpötilan jättämistä alle 70, 68 asteessa ulos uunista ja saa levätä foliossa reilusti.
Uunin lämpö oli hieman vajaa 100, perus sinappi/korppujauho kuorrutus tulossa myöhemmin.
Toinen kinkku porisee kattilassa coca-colassa, kaverina savuaromia ja punasipulia, tähän tulee siirappinen kuorrutus Nigella Lawsonin reseptillä.
Joko muut on päässeet maistelemaan omia tuotoksia?
 
Liittynyt
4.1.2003
Viestejä
1 032
Ai saatana että on herkkua, cokiskinkku on aivan perkeleellisen namia tavaraa. Aamulla vielä kuorrute pintaan...
Normikinkku myös tekisi mieli syödä pois samantien :D
 

IVa

Liittynyt
18.12.2009
Viestejä
1 894
Kaupunki
Oulu
Mää kans keitin colakinkun ja onhan se aivan tautisen hyvää. Sinapilla siirapilla ja fariinisokerilla viimeistelin pinnan, Nigellan ohjetta etäisesti mukaillen.
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
14 883
Kaupunki
Pirkanmaa
Oma kolakinkku onnistui myös joulukuun puolessavälin mainiosti. Saatan ostaa tässä uuden, kun tulevat aleen.

Jätin lämpötilan myös tuonne 68 asteen tuntumaan. Ja siinä sitten nousi hissukseen vielä reiluun 70. Hyvää tuli nähtävästi, kun noin 5 kg uppos tähän mieheen. Yksin.
 

Huppe

Iso Kingi H.
Mode
Liittynyt
1.6.2004
Viestejä
16 117
Ikä
44
Possun kokonainen ulkofile oli 10% suolavedessä 6 päivää ja sitten keitin Colassa kypsäksi. Päälle perinteinen sinappihuntu ja korppujauhoa.

Ei kukaan yhdeksästä erottanut eroa tavalliseen tai että oli keitetty colassa. Ainoastaan tuli kehuja hyvästä kinkusta jonka pistin pöytään tarjolle viipaleina.

Jatkossa aina colakinkku meille ulkofileestä.
 

risumies

VIP
Liittynyt
27.1.2004
Viestejä
7 041
ankka.jpg
Tän joulunajan kokeellisen keittiön tuotoksista parhaiten onnistunut, eli kokonaisena savustettu ankka.

Matkalla tuohon, mitä kuva esittää, tapahtui seuraavia:

Ostettiin Lidlistä edullinen ankka, oisko ollut 19.90/3.2kg tirppa. Pakkasessa asui siellä. Ankka sai ensin sulaa vuorokauden kylmässä, n.6-8asteessa ja sitten vielä 4h keittion pöydällä ja 2h upotettuna suola&sokeri-veteen (6l vettä, 600gr merisuolaa ja 100gr ruoksosokeria). Odottavan aika on pitkä, mutta nou hätä. Olut.

Ankka pois vedestä ja paprilla kuivaus. Koska ankalla näytti olevan tyhjää tilaa sisällään, päätin täyttää sen. Sisään meni 500gr varsiselleriä, nippu wasabirucolaa ja 2 limeä muutamann osaan lohkastuna. Rehut kävi mutkan soossissa ennen ankan sisään sukeltamistaan.

Ja soossi, jossa siis kävi sekä rehut jotka uppos ankaan ja jota käytettiin myös pinnan voitelussa.
- soijaa n.2dl
- hunajaa n.2rkl
- sienikastiketta n.1dl
- peukalon kokoinen pätkä tuoretta inkivääriä suikaloituna
- poppamiehen savuchili tahnaa n.1rkl
- rypsiöljyä n.1dl
- pakkaskuivattuja valkosipulin lastuja
--> keitettiin hetki kasaan ja otettiin lastut ja inkiväärin suikaleet pois.

Ankka voideltiin tuolla soossilla ja laitettiin uuniin ritilälle vuokapäälle 200 asteeseen, rintapuoli alaspäin.

Tällä välin tuli pihaan ja pönttö liekin päälle.

Jahka pönttö oli kuuma ja ankka ollut uunissa ehkäpä noin 45min, otettiin ankka uunista pois ja käännettiin savustupöntön ritilälle nyt rintapuoli ylöspäin. Eli kuvassa olevaan asentoon. Kerättiin vuokasta rasva, joka oli kerennyt tiristyä ulos ja sekoitettiin se olemassa olevaan soossiin.

Ja sitten ankka savustuspönttöön, alkuun mietosavu ja n.40min kevyttä tulta pöntön alla. Sen jälkeen ankka kävi ulkona pöntöstä, saamassa sen kuuluisan viimisen voitelunsa. Eli kaikki soossit tirpalle niskaan ja takas pönttöön. Nyt reilu savu ja armoton tuli pöntön alle. Ja koska pakkanen, oluen tilalle viski.

Sitten ei tarvinutkaan kuin unohtaa tirppa pönttöön ja lähteä työstään kylkiäiset valmiiksi. Eli bataatti-porkkana-varsiselleri muusssi kookoskermaan sekä kikherneistä paistettuja lettuja, jotka täytettiin kevyesti etikoidulla ja maustetulla avokado-punanen paprika-tuore chili-kurkku-punanen omena salaatilla. Letut oli tarkootus syödä ankan nahan kanssa ja muussi sitten revityn lihan. Aika pitkälti suunnitelmissa pysyttiin, vaikka neuvoa antavia oli matkalla jo kerennyt kohtuullisen mukavasti taas maistuakin.


Suosittelen! Päätyi tuollainen ankka kerrasta yhdeksi suosikeista, liekö vahingossa onnistuneena vai miten, mutta varmuudella joskus uusiksi!
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
14 883
Kaupunki
Pirkanmaa
Possun kokonainen ulkofile oli 10% suolavedessä 6 päivää ja sitten keitin Colassa kypsäksi. Päälle perinteinen sinappihuntu ja korppujauhoa.

Ei kukaan yhdeksästä erottanut eroa tavalliseen tai että oli keitetty colassa. Ainoastaan tuli kehuja hyvästä kinkusta jonka pistin pöytään tarjolle viipaleina.

Jatkossa aina colakinkku meille ulkofileestä.
Taidan koittaa samaa joku kaunis päivä.

Kommentoidaan tänne koska olen saanut aikaiseksi. Keväämmällä.
 
Liittynyt
7.1.2013
Viestejä
4
Ajattelin jakaa tässä reseptin koska siitä tuli aivan mielettömän hyvää, ja pitäisi olla myös terveellistä. Yritin nopeesti vilkaista onko ketju johon tulee reseptejä, mut ei sattunut silmään, joten tän saa siirtää sinne jos se näin yksistään häiritsee :)

Eli ensin paistan kahtaa erilaista kesäkurpitsaa (valmiita sekoitus pusseja saa Heinon tukusta, erittäin halvalla), sitten siirrän ne sivuun. Seuraavaksi paistan 300gr kana filettä. Kun fileet on kypsynyt sekoitan kesäkurpitan sekaan, ja lisään kastike aineksen päälle. Kastike resepti menee näin:

1,5 rkl Kalakastike
1rkl tumma soijakastike
1/4 tl suola
1/4tl sokeri
0,5-1dl vettä
ripaus valkopippuria
Halutessaan 0,5tl MSG (lisää aromeita, kaikki ei tykkää käyttää)

Kaadan tämän kastikkeen siis kasvisten ja lihan päälle, ja paistan pari minuuttia. Lisäkkeenä syön riisiä.

Äärimmäisen hyvää ja samalla terveellistä. (Ellei nyt joku paheksu suolaa, ja MSG).

Tätä kyseistä kastikettahan käytetään Thaimaassa Chicken with cascew nuts annoksessa. Itsellä pienoinen dietti menossa, joten syödään nyt edes maukkaasti vaikka annokset ovatkin pienempiä.
 
Liittynyt
28.8.2015
Viestejä
320
Olisko Hupella tai miksei jollain muullakin antaa hyvää reseptiä chili con carneen. Mä olen tehnyt lähikuukausina todella paljon eri variaatioita mutta mausta jää aina vähän puuttumaan se jokin. tähän mennessä oon tehnyt jotenkin näin:

-800g jauhelihaa
-2 sipulia
-5-10 valkosipulia
- muutama paprika
- muutama porkkana
- 2tlk tomaattimurskaa
-tomaattipyrettä muutama rkl
- 2tlk kidneypapuja(tai vaaleita yms.)
-lihalientä/tummaa olutta/punkkua/mustaa kahvia

Mausteet:

Joko 60-70g poppamiehen Mexico rubia tai sitten chilijauhetta,juustokuminaa,savupaprikaa,suolaa,pippuria,kanelia,sokeria(?)

Näitä mä olen sitten wokkipannulla paistanut kiireestä riippuen tunnista kolmeen tuntia folion alla.

Oon miettinyt että joku chipotle/anchotahna vois olla ainakin mitä vaadittaisiin.ideoita??
 
Liittynyt
15.9.2007
Viestejä
274
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3228/chilli-con-carne
Tuota on tullut käytettyä, huomenna pitäisi tehdä taas vaihteeksi. Ei kauheasti eroa omasta reseptistäsi. Mausteina: chilijauhe, paprika, juustokumina, meirami (S-Marketista löytyi ainakin Santa Mariaa lasipurkissa), sokeri, suola ja mustapippuri. Tummaa suklaata on tullut kanssa testattua ja saahan siitä ihan kivan säväyksen ja tekosyyn ostaa suklaata.
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
14 883
Kaupunki
Pirkanmaa
Laitetaas tännekin kuvaa ja tekstiä, kun kerrankin kuvasin.

Eli kattilaleipää. On sitä porukka taaempanakin loihinut muistaakseni.

Tuli erittäin hyvää. Todella hyvä ja rapea kuori ilman mitään vesisumukikkailuja. Puolet meni jo omaan massuun iltapalana.

Taikina eilen iltasella. Kelmu päälle ja mikroon nouseen.
2016-09-18 20.59.19.jpg

Taikina kupli iloisesti tuossa seiskan maissa illalla. Noin 20 h tais taikina hakea makua.

Tuollainen siitä sitten syntyi. Huomenna uus satsi valmistuun. Meni maku kaupan leipiin, jotain muuta on nyt keksittävä. Eli tätä helppoa ja parasta.

2016-09-19 23.11.22.jpg
 
Liittynyt
18.8.2003
Viestejä
5 115
Munakoiso on noussut omalle top listalle kasviksista. Tein laiskanmiehen version spicy eggplantista ja hyvin toimi ei niin oikein tehtynäkin. Munakoisoa isohkoiksi palasiksi, paistetaan melkein kypsäksi (runsaassa) öljyssä. Viimeistellaan laittamalla sekaan loraus soijakastiketta, chiliä(hiutaleita tai tuoretta pienenä silppuna), valkosipulia ja basilikan lehtiä ja lämmitellään settiä kunnes basilikanlehdet aateloituvat. Jos öljyä oli ihan liikaa niin hommaudu siitä eroon ennen annoksen viimeistelyä.

Pro tekisi monimutkaisemmin, itkettäisi ehkä munakoisoa, saattaisi rasvakammoisena höyryttää tai käyttää pro uppopaistamishärpäkettä ja kuivailla munakoisot ennen viimeistelyä. Pieni määrä kalaöljyä voisi tehdä annokselle jotain. Itse tosiaan tein niin helposti kuin pystyi ja silti tuli todella maittavaa settiä. Suolaa voi lisätä annoksen valmistuttua, jos kokee sille tarvetta. Kannattaa kuitenkin maistella ennen suolan lisäämistä ettei käy hassusti.

Kelasin ens kerralla kokeilla munakoisoa grillissä suht pienellä rasvamäärällä ja viimeistelyt samalla tapaa kuin tälläkin kerralla. Ehkä noin saisi hieman vähärasvaisemman, mutta silti maistuvan setin aikaiseksi.

eggplant.jpg
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
14 883
Kaupunki
Pirkanmaa
Ei hullumman näköistä lainkaan. Munakoisoa ei olekkaan aikoihin tullut tehtyä, vaikka joskus se oli kesäwokissa hyvä lisä. Ruokakaupoista saatavia munakoisoja ei kai välttämättä tarvitse enään nykyään itkettää, kun on saatu jalostettua se karvas(?) maku pois. Tosin, itkettänyt olen itse, mutta liekö ollut mitään hyötyä.

Oma favouritse on useamman kesän ollut grillissä kesäkurpitsa. Siivut pussiin, öljyä perään ja mausteita. Pyörittelyä ja hetkenpäästä grilliin.
 
Ylös