Kokkausketju, reseptit

Sepä sitä ois koivunpunikkitatteja kilon, pari pakastimessa vartoomassa parempia päiviä. Ilmeisesti noista tehty ruoka on aina mustaa - en oo koskaan ennen kokannut noita.

Reseptivinkkejä? Lihan kanssa vai sellaisenaan?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Chorizo broileripata

300g Chorizo
3kpl Broilerin koipireisi
2prk Säilyke kirsikkatomaatteja
3kpl Porkkanaa
1 Sipuli
½ Varsiselleri
5 Kynttä Valk.sipulia
Oliiviöljyä freesaamiseen
Vettä
1rkl pippuria,savupaprikaa,salviaa,timjamia,kurkumaa
tuoretta chiliä maunmukaan, itse käytin chipotlea
Suolaa

Paista koipireisiin väri pintaan pannulla ja lado padan pohjalle. Paista makkaroihin myös väri pannulla, tämän jälkeen viipaloi ja lisää pataan. Pilko kasvikset reiluun leikkuu kokoon, freesaa ja lisää pataan. Tämän jälkeen öljyä pannulle kuivamausteet perään, nopea freesaus ja pataan. Lopuksi tomaatit ja vettä niin että tuotos melkein peittyy. Haudutetaan hiljalleen ~2h. Lisukkeeksi vaikka ohrattoa taikka polentaa.

Tämmönen tuotos syntyi kaapin antimista. Syksy tulee ja aika taas kaivaa padat naftaliinista ja ruveta hauduttelemaan.

Chorizo broileripata.jpg
 
Leipominen ei ole vahvoja lajejani, mutta tekäisin tälläisen kääretortun:

Chimikasler.jpg
 
Kotiruokaa

En löytänyt haulla muita kuin jotain pirun vanhoja Neuvostoliiton ajalta olevia ketjuja, joten aloitan uuden. Modet siirtäkööt oikeaan paikkaan tarvittaessa :)

Eli muille harraste- tai miksei ammattikokeillekin. Tähän ketjuun voitaisiin kerätä hyviä kuntoilijalle, laihduttajalle, bodailijalle ja muille eläimille sopivia ns. kotiruokia. Reseptejä, ideoita jne. Hulluksihan sitä tulee, jos 24/7 vetää raejuustoa, rahkaa, tonnikalaa ja broccolia ja jauhelihaa makaroonilla.

Itse tykkään kokkailla, joten tuunaan iltaisin jotain vähän erikoisempaa makrojen rajoilla, jota voi sitten vaikka seuraavana päivänä ottaa töihin mukaan lounaaksi tai syödä 2 kertaa illalliseksi.

Esim. peruna-chorizo-munakas (2 henkilölle)

3-4 pientä perunaa leikattuna kiekoiksi
5 kananmunaa
vähän maitoa
punasipulia
chorizo-makkaraa
tuoretta / kuivattua rosmariinia oman maun mukaan
suolaa + pippuria
(oliiviöljyä)

- ensin uuni grillivastukselle ja kuumaksi
- keitä leikatut perunat
- paista chorizoa ja perunoita (oliiviöljyä ei välttämättä tarvita, koska chorizosta irtoaa rasvaa)
- sipuli perään
- rosmariini perään ja paista sen verran, että pehmeää tai jos käytät kuivattua rosmariinia niin sen verran, että aromit voimistuvat
- sekoita munat ja maito keskenään ja lisää pannulle. Anna paistua hetki
- laita pannu uuniin grillivastuksen alle ja paista niin kauan kunnes munakas on asettunut
 
Helou,

Ajattelin kokeilla tuota Farang-possua. Ohjeessa mainitaan:
Kiehauta kaikki haudutusliemen ainekset isossa kattilassa. Lisää liha kahdessa osassa liemeen ja anna sen hautua 4-5 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla. Voit pistää lihan päälle vaikkapa toisen kattilan ja siihen jotain painoksi niin liha kestää pinnan alla.

Mitä tarkoittaa mieto lämpö? 80-90 astetta?
 
Axelpassin Tandoorikana:
-riisiä kiehumaan
-Vuokaan kanaa, päälle selaisin kokoomaitoa ja tandoorikastiketta (saa purkissa). Uuniin 200c n. 30min. Halutessaan voi lisätä muitakin mausteita, mutta tuo Tandoori itsessään on aika HC.
 
"Haudutusliemeen tarvitset:
1 l vettä
5 dl halpaa soijakastiketta, vaikkapa jotain euroshopperia
2 dl valkoviiniä
1 dl osterikastiketta
1 dl makeaa soijaa (ketjap majis)
1 dl sokeria
valkosipulinkynnen
5 sentin pätkän inkivääriä
1 rkl korianterinsiemeniä
2 valkopippuria
yhden kanelitangon
4 tähtianista"

Ikävä sanoa, mutta jokin maku tässä soosissa oli aivan jäätävän kammottava.
 
Löytyykö mistään kaupasta pakastettua leipä-/pizzataikinaa?

Tee itse ja pakasta?

Itsellä on pakkasessa italialaisen kaverin ohjeen mukaan tehtyä taikinaa ja siitä voi aina tehdä niin halutessaan pizzaa.


500 g 00-pizzajauhoja (jos ei löydy niin normaalia vehnäjauhoa voi vaikka siivilöidä 2 kertaa niin siitä tulee hienompaa)
1/2 pala tuorehiivaa
tai
1 pkt kuivahiivaa

200 ml 42-asteista vettä
100 ml 42 asteista maitoa

1/2 tl sokeria

15 g merisuolaa (n. ruokalusikallinen)
tai
10 g normaalia suolaa (intensiivisempää)

3-4 tl oliiviöljyä

Hiiva ja sokeri sekoitetaan maitoon ja odotetaan kunnes hiiva on aktivoitunut. Sillä aikaa mitataan jauhot ja suola kippoon. Jauhojen keskelle tehdään kuoppa ja kipataan aktivoitunut hiiva sinne ja aletaan vaivaamaan, lisäten samalla vettä. Sen jälkeen oliiviöljy sekaan ja vaivataan niin kauan kunnes taikinasta tulee pizzataikinaa (n. 10 minuuttia). Muokataan taikinasta pallo niin, että taikinaa käännetään aina sisälle päin ja pyöritetään palloksi.

Taikinapallo takaisin kulhoon ja sen voi sivellä vielä hennosti oliiviöljyllä. Sitten taikina vedottomaan paikkaan peitettynä vaikka kelmulla / käsipyyhkeellä nousemaan n. 2 tunniksi. Itse laitan aina ennen taikinan tekemistä uunin n. 50 asteeseen muutamaksi minuutiksi. Sitten uuni pois päältä ja taikina lämpimään uuniin nousemaan. Kahden tunnin päästä taikinan voi jakaa neljään osaan ja laittaa ne neljä palloa uudestaan nousemaan 1-2 tunniksi samaan paikkaan. Sitten ne voi joko tehdä pizzoiksi tai vaikka pakastaa.

Jj4iZ6p.jpg


LIYmnS1.jpg


3HQa7MM.jpg
 
"Haudutusliemeen tarvitset:
1 l vettä
5 dl halpaa soijakastiketta, vaikkapa jotain euroshopperia
2 dl valkoviiniä
1 dl osterikastiketta
1 dl makeaa soijaa (ketjap majis)
1 dl sokeria
valkosipulinkynnen
5 sentin pätkän inkivääriä
1 rkl korianterinsiemeniä
2 valkopippuria
yhden kanelitangon
4 tähtianista"

Ikävä sanoa, mutta jokin maku tässä soosissa oli aivan jäätävän kammottava.

5 sentin pätkä inkivääriä on ihan törkeesti!
 
Mikä olisi massaltaan oikea määrä? Se olisi kuitenkin melkoisesti tarkempi ilmaisutapa. Epätarkka resepti tuo kyllä jonkin verran haasteita ja epäonnistumisen mahdollisuuksia lisää, kun kokemus ja taito puuttuvat.

Alkuperäinen ohje on ''keskikokoinen inkivääri''. Me laitettii koulussa 1-3 sentin pätkä. Toisekseen toi haudutusliemi on lähinnä pohja soossille. Sehän jatkuu tähtianiksella, kanelitangolla ja ties millä.
 
Alkuperäinen ohje on ''keskikokoinen inkivääri''. Me laitettii koulussa 1-3 sentin pätkä.

Ei toi nyt hirveesti selkeytä. :)

Toisekseen toi haudutusliemi on lähinnä pohja soossille. Sehän jatkuu tähtianiksella, kanelitangolla ja ties millä.

Jep, siinä kun se tunteja porisi ja imeytyi seuraavaan iltaan, niin siitä halvatun pahaa makua tuli siihen lihaankin. Ja sitten varsinaiseen soosiin, joskin sitä hyvin peitettiin sokerilla. :)

Yllättävää oli myös soijan peruina tullut lihan (jopa häiritsevä) suolaisuus.

Omaan suuhun ei kärkipään keitos, mutta ihan syötävää. Farangissa ja Gaijinissa oli maultaan parempaa, mutta varsinkin Farangin keikka meni pilalle, kun liha oli kuivaa. Kaipa tuota voisi toisenkin kerran tehdä ja yrittää vähän muokata inkiväärin ja korianterinsiementen osalta.
 
Ei toi nyt hirveesti selkeytä. :)

Tiedän:)

Jep, siinä kun se tunteja porisi ja imeytyi seuraavaan iltaan, niin siitä halvatun pahaa makua tuli siihen lihaankin. Ja sitten varsinaiseen soosiin, joskin sitä hyvin peitettiin sokerilla. :)

Yllättävää oli myös soijan peruina tullut lihan (jopa häiritsevä) suolaisuus.

Omaan suuhun ei kärkipään keitos, mutta ihan syötävää. Farangissa ja Gaijinissa oli maultaan parempaa, mutta varsinkin Farangin keikka meni pilalle, kun liha oli kuivaa. Kaipa tuota voisi toisenkin kerran tehdä ja yrittää vähän muokata inkiväärin ja korianterinsiementen osalta.

Mä pilasin Henri Alenin somepossuohjeen soijalla. Ehkä sitä soijaa vähempi.:)
 
Peukalonpään kokoinen pala inkivääriä on aika monessa reseptissä näkynyt määritelmä, jos se kuvaa yhtään paremmin. 5 sentin pätkä kuulostaa tosi paljolta.

Ourraid, toi alkaa jo olla ymmärrettävämpi. Se viiden sentin pötkylä oli sitten jonkun jättiläisen peukalonpään mittaluokkaa.
 
Ei toi nyt hirveesti selkeytä. :)



Jep, siinä kun se tunteja porisi ja imeytyi seuraavaan iltaan, niin siitä halvatun pahaa makua tuli siihen lihaankin. Ja sitten varsinaiseen soosiin, joskin sitä hyvin peitettiin sokerilla. :)

Yllättävää oli myös soijan peruina tullut lihan (jopa häiritsevä) suolaisuus.

Omaan suuhun ei kärkipään keitos, mutta ihan syötävää. Farangissa ja Gaijinissa oli maultaan parempaa, mutta varsinkin Farangin keikka meni pilalle, kun liha oli kuivaa. Kaipa tuota voisi toisenkin kerran tehdä ja yrittää vähän muokata inkiväärin ja korianterinsiementen osalta.

Hmm... Pari kertaa itse kyseistä tuotetta duunanneena ja usean kerran Farangissa vetäneenä voin ainakin itse todeta tuon toimivuuden... Tietty jos ei sitten pidä noista itäisistä mauista niin eihän sille sitten voi mitään, ei varmaan maistu ei. Tökkikö se inkiväärin maku siinä siis? Kyseessähän on tosiaan haudutusliemi eikä noita roinia mitä siinä liemessä on käytetä hauduttamisen jälkeen mihinkään, imo sitä saa siis olla siinä oikeesti vähän ronskimmalla hanskalla annosteltuna. Vähän tarkempaa analyysiä kaipailisi siitä ¨pahasta mausta¨, jos kyse ei siis ole varmasti inkivääristä.

Soijaan vois tarttua kanssa sen verran, että alkuperäisessä ohjeessa käytettiin muistaakseni light soijaa joka on tosiaan vähemmän suolaista ellen nyt aivan erehdy.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom