Kokkausketju, reseptit

92° C jos haluat mitata.

Kiitokset, pidetään korvantakana.

Kauanko tähän menee, riippuu hyvin paljon palan koosta. Ei tarvi nestettä pohjalle. Ite käytän sellaista ikean isoa teräsvuokaa jossa ritilä pohjalla. 110 on hyvä uunin lämpötila.

OK. Lämpötila täsmää kokeiltuun. Antaa seuraavaksi sitten pöhistä pidempään.

Mitä sä laitat siihen majoneesiin ja kuinka paljon?

Näistä viimeksi puuhastelin:
0,5 tl Dijon-sinappi
1 kpl kananmuna
2 dl luomurypsiöljy
1,5 tl viinietikka
0,5 tl suola
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kiitokset, pidetään korvantakana.



OK. Lämpötila täsmää kokeiltuun. Antaa seuraavaksi sitten pöhistä pidempään.



Näistä viimeksi puuhastelin:
0,5 tl Dijon-sinappi
1 kpl kananmuna
2 dl luomurypsiöljy
1,5 tl viinietikka
0,5 tl suola
Luomurypsiöljy? Jos se on se kylmäpuristettua, niin se maistuu vehkeelle ja siinä syyllinen. Muutenkin suhteet vähän omaan makuun pielessä. Tällä teen ite:

2 munaa
3 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia, vaikka dijonia
suolaa maun mukaan
1 valkosipulinkynsi
 
Tänään lähti kauriin sisäfileet graavaukseen. Katotaan kuinka käyp. Saattaa ohuesti harmittaa jos tulee paskaa.
 
Luomurypsiöljy? Jos se on se kylmäpuristettua, niin se maistuu vehkeelle ja siinä syyllinen. Muutenkin suhteet vähän omaan makuun pielessä. Tällä teen ite:

2 munaa
3 dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia, vaikka dijonia
suolaa maun mukaan
1 valkosipulinkynsi

Tänks, ja sauvalla surauttelut?

Yritetään uudestaan (kerran vielä). Puolitan ainemäärät. Dijon kuulostaa paljolta?!
 
Tänks, ja sauvalla surauttelut?

Yritetään uudestaan (kerran vielä). Puolitan ainemäärät. Dijon kuulostaa paljolta?!
Vanhalla braunin sauvalla. Ei tarvi sen hienompia. Jos haluaa sinapin makua, niin sitä saa laittaa vielä paljon enemmänkin. Toi annos on tosiaan aika iso, monesti tulee tehtyä puolikas.
 
Hirven sisäfilettä ois pakkasessa. Samoin ulkofilettä ja jauhelihaa. Paljon. Sanokaas mitä teen? Kohta rupeaa tulemaan uutta hirveä niin pitää päästä entisistä eroon.
 
Hirven sisäfilettä ois pakkasessa. Samoin ulkofilettä ja jauhelihaa. Paljon. Sanokaas mitä teen? Kohta rupeaa tulemaan uutta hirveä niin pitää päästä entisistä eroon.

No ainakin tuota graavausta suosittelen kokeilemaan. Ainakin kauriin sisäfileestä tuli hyvää. Ei edes tietäisi syövänsä raakaa lihaa.

Ehka ei ihan koko sisäfilettä kannata uhrata mutta kokeile ensin vaikka pienemmällä palalla (fileen päät / kalvojen poiston jälkeen yli jääneet "riekaleet").

Teet mausteseoksen jossa on 5 osaa suolaa, 3 osaa fariinisokera, 1,5 osaa kuivattua tinjamia ja 0,5 osaa mustapippuria. Pintaan vielä vähän konjakkia. Kääräset lihan ilmatiiviisti kelmuun ja annat olla jääkaapissa pari päivää (lihan koosta riippuen) aina välillä pötköä kääntäen.
 
Hirven sisäfilettä ois pakkasessa. Samoin ulkofilettä ja jauhelihaa. Paljon. Sanokaas mitä teen? Kohta rupeaa tulemaan uutta hirveä niin pitää päästä entisistä eroon.

Just tehtiin Wallenbergin pihvejä tällä reseptillä: Hirvi-Wallenberg, puikulamuusia ja paistettuja kanttarelleja - Reseptit | Makuja
Ja tästä tuli saman tien suosikki hirvenjauheliharuoka! Tuoreita paistettuja kanttarellejä vielä kylkeen, nam!

Meillä vielä yksi vasanpaisti pakkasessa odottaa jotain hyvää ideaa.. Anyone?
 
Just tehtiin Wallenbergin pihvejä tällä reseptillä: Hirvi-Wallenberg, puikulamuusia ja paistettuja kanttarelleja - Reseptit | Makuja
Ja tästä tuli saman tien suosikki hirvenjauheliharuoka! Tuoreita paistettuja kanttarellejä vielä kylkeen, nam!

Meillä vielä yksi vasanpaisti pakkasessa odottaa jotain hyvää ideaa.. Anyone?

Ei varmaan kannata sisäfilettä ruveta jauhamaan :)

Jos pihvejä haluat tehdä niin hirven sisäfile ei vaadi mitään muuta kuin että vedät pippurin ja suolan pintaan, käytät pannulla ja sitten vähäksi aikaa foliossa 100 asteiseen uuniin.

Vasanpaistille suosittelen jotain tämmöstä:

Kallen ja Teetan Routapaakku - Reseptit - Ruokala - Ilta-Sanomat
 
Hirven sisäfilettä ois pakkasessa. Samoin ulkofilettä ja jauhelihaa. Paljon. Sanokaas mitä teen? Kohta rupeaa tulemaan uutta hirveä niin pitää päästä entisistä eroon.
Lahjoitat sen mulle ...tanan pölhö. Keksin sille kyllä jotain käyttöä. Ei ole hirveästi hirveä näkynyt meidän taloudessa. Pitäskö sitä mennä naapurin isäntää häiritsemään ja kysyä olisko sillä ylimääräistä kun se on kova metsämies?
 
Miksi huppe on poistanut synkän metsän kokkailut? Siellä oli loistava sämpyläohje, minkä haluaisin talteen. :kuola: Oisko mitenkään mahdollista saada vaikka tänne sitä?
 
Duunailin isänpäivämenun Farangin keittokirjasta. En jaksa reseptejä käydä läpi, ostakaa toi kirja, oikeesti. On erinomainen keittokirja.

Savulohta Nahm Jim:
katso liitettä 107889

Hamachi Sashimi:
katso liitettä 107890

Karamelisoituja kampasimpukoita ja pähkinä-tamarind-kastike:
katso liitettä 107891

Legendaarinen karkkipossu:
katso liitettä 107892

Vihersimpukoita vihreässä curryssä:
katso liitettä 107893

Oli aivan saatanan iso duuni. Nyt bissee! :kippis1: ja hyvää isänpäivää!

Tässä kyllä ylitin itseni. Voi kun jaksais väsätä aina tommoset setit.

Kannattaa tsekkailla Landeherkut. Uuttakin reseptii jaossa. Esim. toi sienipasta on aivan taivaallinen.

http://landeherkut.blogspot.fi/
 
Huppe, Huppe, noihan ovat aivan naurettavia. :)

Mutta tosissaan, menikö paljon aikaa? Ja varmaan monenkirjavaa extramaustetta piti hankkia.

Poskisolismia perspektiivillä: Taas pari kertaa on majoneesin kanssa taiteiltu, ja nyt jo hieman taisi lotsahtaa kohdilleen. Tuote ei pysy ylösalaisessa lusikassa, mutta irtoaa siitä sentään yhtenä mällinä. Edellisen kerran yllätysmomentti tuli puskista: viinietikkaa on ainakin kuudenlaista ja ohjeessa sanottiin vain viinietikkaa. Sisso. Mutta meni vahingossa oikein.

Tänään illalla jumpataan ufolla hampurilaisia. Viimeksi hallin jauheliha teki tepposet. Rasva puuttui ja aika graniittiset pihvit tuli. ;) Nyt tietää tuonkin.
 
Majon reseptiä saa toki jakaa ;) Muutaman kerran koittanut tehdä, mutta ei se vaan niin herkkua ole ollut, perhana. Pitäis olla hyvä pohja ja siitä lähtee omia polkuja.
 
Majon reseptiä saa toki jakaa ;) Muutaman kerran koittanut tehdä, mutta ei se vaan niin herkkua ole ollut, perhana. Pitäis olla hyvä pohja ja siitä lähtee omia polkuja.

Ei tätä varmaan kukaan usko, mutta laitan tänne ohjeen (tosin se on isoin osin toisintoa comfoxin setistä :) ja lisäksi tämäkin raukkamainen kopiointi tapahtuu pyynnöstä).

Stadin veteraanin "Maiou":
1 kananmuna
1,5 dl rypsiöljyä (paino sanoilla "ei luomu")
0,5 rkl omenaviinietikkaa
0,5 rkl Dijon-sinappia
0,5 rkl Yyterin sinappia
pikkurillin kokoinenkuivakka, ei kohtuuttoman tulinen chilipötkylä
0,5 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi

Tuosta surauttelin sauvalla mällin. Tunnetta oli pelissä, sillä alustava tilanne oli sellainen, että madam toi aiempien kokeilujen perusteella julki, etten _koskaan_ saisi kunnollista majoneesia aikaiseksi. Lyötiin asiasta vetoa (avoin veto tyylillä: "ihan mistä vaan") eli madamen uskon täytyy sanoa olleen kohtuullisen lujassa. Siinä nyt kuitenkin kävi niin, että usko oli luonteeltaan horjuvaa ja minä voitin. En tosin vielä ole saanut "ihan mitä vaan", mutta uskotaan, että sanassa pysytään. Ja olihan se melko herkistävää, että huuli vähän väpätti mällin hyvyydestä, oli jotain parhausvirkkeitä myös, ja vielä monen päivän päästä.
 
Pussi makaronia
Rasia jauhelihaa (400 gr)
X-Tran pastakastiketta
Paketti Koskenlaskija-sulatejuustoa
Pussillinen salamia (150 gr)

Makaroni ja jauheliha valmistetaan ihan normaalisti. Salamit voi laittaa esim. mikroon. Ja lopussa kaikki yhdistetään ja hyvää tulloo. Viisi lautasellista tulee safkaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom