Majon reseptiä saa toki jakaa ;) Muutaman kerran koittanut tehdä, mutta ei se vaan niin herkkua ole ollut, perhana. Pitäis olla hyvä pohja ja siitä lähtee omia polkuja.
Ei tätä varmaan kukaan usko, mutta laitan tänne ohjeen (tosin se on isoin osin toisintoa comfoxin setistä
ja lisäksi tämäkin raukkamainen kopiointi tapahtuu pyynnöstä).
Stadin veteraanin "Maiou":
1 kananmuna
1,5 dl rypsiöljyä (paino sanoilla "ei luomu")
0,5 rkl omenaviinietikkaa
0,5 rkl Dijon-sinappia
0,5 rkl Yyterin sinappia
pikkurillin kokoinenkuivakka, ei kohtuuttoman tulinen chilipötkylä
0,5 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
Tuosta surauttelin sauvalla mällin. Tunnetta oli pelissä, sillä alustava tilanne oli sellainen, että madam toi aiempien kokeilujen perusteella julki, etten _koskaan_ saisi kunnollista majoneesia aikaiseksi. Lyötiin asiasta vetoa (avoin veto tyylillä: "ihan mistä vaan") eli madamen uskon täytyy sanoa olleen kohtuullisen lujassa. Siinä nyt kuitenkin kävi niin, että usko oli luonteeltaan horjuvaa ja minä voitin. En tosin vielä ole saanut "ihan mitä vaan", mutta uskotaan, että sanassa pysytään. Ja olihan se melko herkistävää, että huuli vähän väpätti mällin hyvyydestä, oli jotain parhausvirkkeitä myös, ja vielä monen päivän päästä.