- Liittynyt
- 30.4.2006
- Viestejä
- 215
Toi ei ole naanleipää, toi on pitaleipää.
Tämä on naanleipää:
(googletin kuvan)
Jep. Tai tämä:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Toi ei ole naanleipää, toi on pitaleipää.
Tämä on naanleipää:
(googletin kuvan)
Viime viikolla näin tämän telkkarista, ja alkoi kiinnostaa naanleipien paistaminen kukkaruukussa. Luultavasti saisin aikaiseksi lähinnä toisen asteen palovammoja, mutta varmaan joku näppärämpi tekisi leivätkin takapihalla.Mä vähän luulen, että tässä voi olla samanlainen homma kyseessä kuin napolilaispizzojen kanssa, että kotivermeillä tulee aina olemaan vaikeaa. Noi naanithan isketään sinne tandoorin seinään ja ne paistuu ihan hetkessä (vrt. klassinen napolilainen pizza puu-uunissa 2 minuuttia). Ehkä paksulla pizzakivellä voisi yrittää.
Viime viikolla näin tämän telkkarista, ja alkoi kiinnostaa naanleipien paistaminen kukkaruukussa. Luultavasti saisin aikaiseksi lähinnä toisen asteen palovammoja, mutta varmaan joku näppärämpi tekisi leivätkin takapihalla.
Jamie and Jimmy's Friday Night Feast - Videos - S2-Ep1: Build Your Own Tandoori Oven - Channel 4
Sanottakoon että jäivät kyllä paksuiksi, mutta enemmän mie luotan nepalilaisiin jotka on syöneet naania koko ikänsä, kuin suomalaisiin jotka on lukenu internetsistä ja googletellu kuvia...
Ja kyllä, nepalilaiset ite sanoivat että tuo on naan-leipää...
Ei ne mistään mitään tiedä! Kunhan olivat vaan kohteliaita ;)
Vakavissaan veikkaisin, että niitä naan-leipiäkin on sitten varmaan erilaisia kuten vaikka pizzojakin.
Edit. Englanninkielinen wikipedia kertoo näköjään aika laajasti naanista, ja aloituskuva on heti tuollainen oikea naan eikä valenaan ;) ja nämä perustelut ovat luonnollisesti täydelliset.
Eikös se wikipedia myös kertonut, että naaneja on erilaisia, ja että osa on pitaleivän kaltaisia?
Olisihan se varmaan kertonut, mutta en ehtinyt lukemaan kun piti päästä pätemään mahd nopeasti. Kyllähän siellä jotain eri maiden ja maanosien eroista puhuttiin.
Tässä ketjusssa se päteminen onkin tärkeintä... ;)
Thaimaassa kokit tekee useimmiten paskaa safkaa. Teen ite parempaa thaimättöä kuin monet thaikut. Eli se siitä. Ehkä sulla oli vale-nepskui kylässä. Muutoinkin kasvojen menettäminen siellä suunnalla on pahinta mitä voi tapahtua ja tottakai silloin kehutaan vaikka ruoka olisi pahaa tai vääränlaista. Sen verran paljon olen naania syönyt että tiedän kyllä jo kuvasta milloin kyseessä on valenaan.
Kyllä tuo minusta ihan naan-leivältä näytti. Muutaman kerran Intiassa käyneenä eteen tarjottiin aina vähän erinäköistä Naania. Ehkä ne olivat jonkin harjoitttelijainkkarikokin tekemiä ja kokki ei lukenut pakkiksen ruokapalstaa. Tein viikonloppuna hernekeittoa. Tosin laitoin sekaan myös perunan ja salottisipulia. Lisäksi vielä laiton joukkoon kanaliemen, kermaa, pekonia ja kurpitsansiemeniä ja vähän kuohariakin. Prkl, eihän se ole oikeaa hernekeittoa kun en tehnyt sitä intin soppakeittimellä ja lisännyt sinne jarrua.
Kyllä tuo minusta ihan naan-leivältä näytti. Muutaman kerran Intiassa käyneenä eteen tarjottiin aina vähän erinäköistä Naania. Ehkä ne olivat jonkin harjoitttelijainkkarikokin tekemiä ja kokki ei lukenut pakkiksen ruokapalstaa. Tein viikonloppuna hernekeittoa. Tosin laitoin sekaan myös perunan ja salottisipulia. Lisäksi vielä laiton joukkoon kanaliemen, kermaa, pekonia ja kurpitsansiemeniä ja vähän kuohariakin. Prkl, eihän se ole oikeaa hernekeittoa kun en tehnyt sitä intin soppakeittimellä ja lisännyt sinne jarrua.
Thaimaassa kokit tekee useimmiten paskaa safkaa. Teen ite parempaa thaimättöä kuin monet thaikut. Eli se siitä. Ehkä sulla oli vale-nepskui kylässä. Muutoinkin kasvojen menettäminen siellä suunnalla on pahinta mitä voi tapahtua ja tottakai silloin kehutaan vaikka ruoka olisi pahaa tai vääränlaista. Sen verran paljon olen naania syönyt että tiedän kyllä jo kuvasta milloin kyseessä on valenaan.