Kokkausketju, reseptit

Toi ei ole naanleipää, toi on pitaleipää.

Tämä on naanleipää:

DSC_0667.JPG


(googletin kuvan)

Jep. Tai tämä:

Traditional%20Breads%20from%20the%20Clay%20Oven91.jpg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mä vähän luulen, että tässä voi olla samanlainen homma kyseessä kuin napolilaispizzojen kanssa, että kotivermeillä tulee aina olemaan vaikeaa. Noi naanithan isketään sinne tandoorin seinään ja ne paistuu ihan hetkessä (vrt. klassinen napolilainen pizza puu-uunissa 2 minuuttia). Ehkä paksulla pizzakivellä voisi yrittää.
Viime viikolla näin tämän telkkarista, ja alkoi kiinnostaa naanleipien paistaminen kukkaruukussa. :) Luultavasti saisin aikaiseksi lähinnä toisen asteen palovammoja, mutta varmaan joku näppärämpi tekisi leivätkin takapihalla.
Jamie and Jimmy's Friday Night Feast - Videos - S2-Ep1: Build Your Own Tandoori Oven - Channel 4
 
Sanottakoon että jäivät kyllä paksuiksi, mutta enemmän mie luotan nepalilaisiin jotka on syöneet naania koko ikänsä, kuin suomalaisiin jotka on lukenu internetsistä ja googletellu kuvia...

Ja kyllä, nepalilaiset ite sanoivat että tuo on naan-leipää...

Edit: Yhtään siis väheksymättä kenenkään kokkaustaitoja tai tietoja, mutta väitän silti että ruuan alkuperämaasta/naapurista kotoisin olevat tietävät aina paremmin kuin ulkomaiset harrastelijakokit.

Edit2: Ja huomatkaa toki että kuvassa ensimmäinen paistopinta on ylöspäin, ja kuplat alhaalla.
 
Sanottakoon että jäivät kyllä paksuiksi, mutta enemmän mie luotan nepalilaisiin jotka on syöneet naania koko ikänsä, kuin suomalaisiin jotka on lukenu internetsistä ja googletellu kuvia...

Ja kyllä, nepalilaiset ite sanoivat että tuo on naan-leipää...

Ei ne mistään mitään tiedä! Kunhan olivat vaan kohteliaita ;)

Vakavissaan veikkaisin, että niitä naan-leipiäkin on sitten varmaan erilaisia kuten vaikka pizzojakin.

Edit. Englanninkielinen wikipedia kertoo näköjään aika laajasti naanista, ja aloituskuva on heti tuollainen oikea naan eikä valenaan ;) ja nämä perustelut ovat luonnollisesti täydelliset.
 
Jos sen kuvan laittaan naan-leivästä, olkoon oikea, vale tai mikä lie, niin se reseptikin olisi kiva.
 
Ei ne mistään mitään tiedä! Kunhan olivat vaan kohteliaita ;)

Vakavissaan veikkaisin, että niitä naan-leipiäkin on sitten varmaan erilaisia kuten vaikka pizzojakin.

Edit. Englanninkielinen wikipedia kertoo näköjään aika laajasti naanista, ja aloituskuva on heti tuollainen oikea naan eikä valenaan ;) ja nämä perustelut ovat luonnollisesti täydelliset.

Eikös se wikipedia myös kertonut, että naaneja on erilaisia, ja että osa on pitaleivän kaltaisia?
 
Eikös se wikipedia myös kertonut, että naaneja on erilaisia, ja että osa on pitaleivän kaltaisia?

Olisihan se varmaan kertonut, mutta en ehtinyt lukemaan kun piti päästä pätemään mahd nopeasti. Kyllähän siellä jotain eri maiden ja maanosien eroista puhuttiin.

Kyykkivä ukko näytti muuten tekevän valenaaneja.
 
Thaimaassa kokit tekee useimmiten paskaa safkaa. Teen ite parempaa thaimättöä kuin monet thaikut. Eli se siitä. Ehkä sulla oli vale-nepskui kylässä. Muutoinkin kasvojen menettäminen siellä suunnalla on pahinta mitä voi tapahtua ja tottakai silloin kehutaan vaikka ruoka olisi pahaa tai vääränlaista. Sen verran paljon olen naania syönyt että tiedän kyllä jo kuvasta milloin kyseessä on valenaan.
 
Thaimaassa kokit tekee useimmiten paskaa safkaa. Teen ite parempaa thaimättöä kuin monet thaikut. Eli se siitä. Ehkä sulla oli vale-nepskui kylässä. Muutoinkin kasvojen menettäminen siellä suunnalla on pahinta mitä voi tapahtua ja tottakai silloin kehutaan vaikka ruoka olisi pahaa tai vääränlaista. Sen verran paljon olen naania syönyt että tiedän kyllä jo kuvasta milloin kyseessä on valenaan.

Jep, ja miulla on 75kg rungossa 100kg pelkkää lihasta... Mutta joo, kyllä sie varmasti olet parempi (harrastelija)kokki kuin aika varmasti täysin yhtä ruuasta innostunut nepalilainen (harrastelija)kokki, varsinkin koskien ruokaa jota tämä nepalilainen tekee noin suunnilleen helvetin usein. Toisinpäinhän ei voi olla, koska sie näät jo kuvasta mikä on naania, vaikka naan voi olla vaikka ja minkälaista tahansa. Oot varmaan keksinyt koko naanin ja kirjoittanut tarkan määritelmän mikä on naania ja mikä ei?

Että eiköhän tuo siun kaulimen venytys saa jo riittää...? :) Kaikki kuitenkin tietää jo entuudestaan että kyllä sie osaat ruokaa tehdä, eikä kukaan oo siun kokkaustaitoja tässä väheksynyt.

Hupsuttelut sikseen, tässä resepti jota käytin, Funky siitä taisi mainita aikaisemmin: Naan: Indian Oven-Baked Flat Bread Recipe : Food Network
 
Kaikenmaailman leipätaisteluja! juuri otin yrtti-pippurimarinoidin possun uunista vetäytymään. Oli nimittäin savipadassa, ai että ko muhenee. Kadonneen keittiön kamppeita noi savitouhut, kun ei ees tarttumattomia pintoja ole. Mutta maailman yksinkertaisin kampe paahtaa vaikka juureksia ja lihoja. Kunhan ei oo kiire, mitä nyky(ihmisellä ja -pakkislaisella) aina on.

Huomenna sitten jos taikoisi liemestä soossia, paahtaisi samassa padassa vähän vihanneksia, tekis röstipottua, kyytipojaksi vähän vaikka mustaherukkahyytelöä. Jälkkäriä ei jaksa näin arkiruokia varten tehdä.

Suosittelen näitä yksinkertaisia ruokia, niin ei tarvi leivästä tapella :nolo:
 
Eipä nyt kiihdytä liikaa ;)
Kiitos ohjeesta. Pitää kokeilla, naan on parhautta ja parhaat sekä ainoat syötävät naanit saa nepsku sekä inkkari-rafloista. Itse en osaa tehdä enkä varmasti opikaan.
 
Kyllä tuo minusta ihan naan-leivältä näytti. Muutaman kerran Intiassa käyneenä eteen tarjottiin aina vähän erinäköistä Naania. Ehkä ne olivat jonkin harjoitttelijainkkarikokin tekemiä ja kokki ei lukenut pakkiksen ruokapalstaa. Tein viikonloppuna hernekeittoa. Tosin laitoin sekaan myös perunan ja salottisipulia. Lisäksi vielä laiton joukkoon kanaliemen, kermaa, pekonia ja kurpitsansiemeniä ja vähän kuohariakin. Prkl, eihän se ole oikeaa hernekeittoa kun en tehnyt sitä intin soppakeittimellä ja lisännyt sinne jarrua.
 
Ei tehdä nyt kärpäsestä härkästä. Anteeksi kun moitin tuota naanleipää. Mimmoinen rakenne tuossa on? Onko se repäistessä sellainen sitkeä ja hieman venyvä? Pinnalta rapea ja sisältä jopa "vetelä". Eli hyvällä sitkolla? Vai mureniko kuten pitaleipä?

Ihan oikeasti tahtoisin osata tehdä tuollaista mutta muutamaa reseptiä olen koitellut ja niistä tulee aina murenevia ja paksuja pitaleipiä eivätkä ne kestä esim. sitä että niillä "lusikoitaisiin" curryt suuhun. Sehän sen naan-leivän tarkoitus on, toimia ruokailuvälineenä. Minun käsitykseni mukaan.
 
Kyllä tuo minusta ihan naan-leivältä näytti. Muutaman kerran Intiassa käyneenä eteen tarjottiin aina vähän erinäköistä Naania. Ehkä ne olivat jonkin harjoitttelijainkkarikokin tekemiä ja kokki ei lukenut pakkiksen ruokapalstaa. Tein viikonloppuna hernekeittoa. Tosin laitoin sekaan myös perunan ja salottisipulia. Lisäksi vielä laiton joukkoon kanaliemen, kermaa, pekonia ja kurpitsansiemeniä ja vähän kuohariakin. Prkl, eihän se ole oikeaa hernekeittoa kun en tehnyt sitä intin soppakeittimellä ja lisännyt sinne jarrua.

:hyvä:
 
Kyllä tuo minusta ihan naan-leivältä näytti. Muutaman kerran Intiassa käyneenä eteen tarjottiin aina vähän erinäköistä Naania. Ehkä ne olivat jonkin harjoitttelijainkkarikokin tekemiä ja kokki ei lukenut pakkiksen ruokapalstaa. Tein viikonloppuna hernekeittoa. Tosin laitoin sekaan myös perunan ja salottisipulia. Lisäksi vielä laiton joukkoon kanaliemen, kermaa, pekonia ja kurpitsansiemeniä ja vähän kuohariakin. Prkl, eihän se ole oikeaa hernekeittoa kun en tehnyt sitä intin soppakeittimellä ja lisännyt sinne jarrua.

Ei kai tässä ole kyse mistään muusta kuin sanojen määritelmistä?

Jos hernekeitto määritellään niin, että siinä on vain herneitä, läskiä ja vettä niin silloin jo tuo perunan lisääminen aiheuttaa sen, että se ei ole hernekeittoa. Jos taas mikä tahansa keitto, jossa on herneitä, on hernekeittoa, niin silloin tuo sinun keittosi on hernekeittoa. Yksinkertaista. Mun mielestä tässä ei ole mitään mistä tarvitsisi kenenkään ottaa itseensä.

Se on sitten taas toinen asia, että tarvitseeko näitä määritelmiä johonkin. Kommunikaatio nyt ainakin on helpompaa kun ihmiset tietävät mistä puhutaan. Väittely esim. siitä, että onko joku naania vai ei, tulee tosin mahdottomaksi mikäli käsitteet määritellään.
 
Thaimaassa kokit tekee useimmiten paskaa safkaa. Teen ite parempaa thaimättöä kuin monet thaikut. Eli se siitä. Ehkä sulla oli vale-nepskui kylässä. Muutoinkin kasvojen menettäminen siellä suunnalla on pahinta mitä voi tapahtua ja tottakai silloin kehutaan vaikka ruoka olisi pahaa tai vääränlaista. Sen verran paljon olen naania syönyt että tiedän kyllä jo kuvasta milloin kyseessä on valenaan.


Huppe olet loistava kokki varmaankin, mutta aika hukassa olet tässä kommentissasi.

Perusteena esim. kalaa kokkailet varmaankin perkaamalla kalan ja poistamalla kidukset, suolet yms. alkutoimena, jolloin herkullinen aines jää jäljelle. Thaimaassa on erilainen tyyli ja se safka saattaa sinunmielestäsi olla huonoa siksi. Muutenkin sana thaimättö on nyt vähän helvetin laaja käsite.

Tuo kasvojenmenetys on vähän niin ja näin, arvioisin että esim. isaanilainen landepaukku ei pitäisi kokkaamaasi "thaimättöä" parempana ruokana ja hyvinkin voisi olla vaikka koskematta ruokaan, jos näin ei halua tai arvaisi, että olet herkullisimmat osat heittänyt kissalle...

Pakkiksella en ole edes Thaimaa-ketjua juuri lukenut saatikka kommentoinut ja tässä kokkaus-ketjussa tämä nyt vaan pisti jotenkin kommentoimaan.
 
Back
Ylös Bottom