- Liittynyt
- 18.11.2004
- Viestejä
- 5 038
Taikinajuuri kuuluu sikäli, että myös pelkistä vehnäjauhoista tehty leipä maistuu melko voimakkaaltakin, jos sen kohottaa juurella eikä hiivalla. Varsinkin jos antaa juuren käydä vähän aikaa taikinassa. Ero on se, mikä hapanleivällä ja hiivaleivällä nyt on.
Tämä on varmasti aivan totta. Hiivalla ja vehnäjauholla olen sen verran monta patonkia ja leipää nyt vääntänyt, että uskallan sanoa ettei se maku siitä muutu. Leivän koostumusta ja muotoa voi parantaa erinäisillä kikoilla, mutta maku on hyvin vakio. Minun makutottumuksellani siis mauton. Luulen että tuon kattilaleivän hype perustuu siihen, että ihmiset ovat kokeilleet tehdä ensimmäistä kertaa leipää ja huomanneet että sitä voi tehdä kotona. Se tosin olisi onnistunut muillakin ohjeilla. Kyllä itselläkin taisi mennä 5 kertaa, ennen kuin patongit alkoivat onnistua. Ensimmäiset muistuttivat lähinnä rieskoja.