Kokkausketju, reseptit

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Piti testata kanssa fileillä. Vaikea on kanasta parempaakaan saada.

Tosin mokasin laittamalla liikaa lämpöä jolloin koko systeemi paloi pohjaan. (todella huono idea alkaa jotain kanaa paistamaan hellalla, uuniin se pitää laittaa) Sai siitä kanat pelastettua ja maistui noinkin, mutta varmaan vielä parempi jos saa vielä liemen mukaan. Mitenkähän käy jos kokonaisista koivista alkaa, niistä tulee kuitenkin useampi desi rasvaa. Vai onko se kaikki rasva nahassa, jolloin ei tule niin paljon jos nyhtää nahan ennen paistoa?

Veikkaan, että koipipaloista tulee maukkaampaa lihaa (itse kypsentäisin varmaan nahkoineen). Mua itseäni ei huvittanut alkaa repimään lihaa luista ja siksi tein fileistä kypsentäen sen nesteessä (lisäten nestettä tarvittaessa), jotta liha ei kuivu.

Tässä reseptissä kana keitetään ensin kokonaan, jonka jälkeen se nyhdetään ja nyhdetty liha laitetaan kastikkeen kera uuniin: Jauhoton taikina: Pulled chicken
 
Tuo näyttää ihan helvetin hyvältä. Muutenkin. Pitkään haudutettu, hyvin maustettu liha ei voi olla muuta kuin onnistuminen.
Ohjeen lopussa ollut kohta sopii myös täydellisesti pääsiäispöytään:

Kyllä myös oli helvetin hyvää. Hapankaalia, suolaista lihaa ja kylmä Karhu. Toimi loistavasti.
 
Pitkänä perjantaina tein jo perinteeksi muodostunutta karitsankaretta, kaveriksi rosmariiniporkkanoita ja pähkinäpestoa sekä vaihtelun vuoksi valkkaria. Tuhti ja tamminen portugalilainen mätsäsi kivasti.

1902915_10201808471477783_6822122057354821270_n.jpg
 
Nää nyhtöruoat kun on nyt niin kovin trendikkäitä, niin päätin testata tällaista vegeversiota kyseisestä sapuskasta: Keittiökameleontti: Endiivihodarit ja Vegenyhtö. Ei mitään käryäkään, et muistuttaako lainkaan alkuperäistä ideaansa, mut hyvää tää kyl oli. Ohjeesta poiketen lisäsin vettä tosin vain reilun desin ja olis ehkä voinut käyttää viel vähän vähempikin. Tarjoilin tän ihan vaan pottujen ja salaatin kanssa, mut tuli mieleen, et tää olis vallan mainio tacojen täyte. :kuola:
 
Keliakiapelleilyssä päässyt niinkin pitkälle, että löysin tämmöisen ja kokeilin:

2, 5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä tai manteleita (tai puolet ja puolet)
3, 5 dl kaurahiutaleita (mikäli haluat varmasti gluteenittoman tuotteen, varmista, että kaurahiutalepaketista löytyy "gluteeniton"-merkintä)
2 rkl chia-siemeniä
3 rkl psylliumkuitujauhetta
1 tl merisuolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl kirnuvoita tai kookosöljyä
3,5 dl vettä.

On hyvää!! Ja kakka tulee todella hyvin, tosin päivän viiveellä kun tuota syö.
 
Keliakiapelleilyssä päässyt niinkin pitkälle, että löysin tämmöisen ja kokeilin:

Pistetäänkö noi kaikki sekaisin ja raakana naamariin vai kuinka?

190234-1.jpg

Piti keksiä kaasugrillille käyttöä joten ostin savustuslaatikon. Höylällä vetelin leppäklapista lastut pohjalle, puolisen tuntia pöhinää ja niin muuttui pakkasessa käynyt ylijäämälohi melkoiseksi herkuksi.
 
Oon lakto-ovo kasvisruokavaliota noudattanut pari kuukautta ja eilen päätin kokeilla Quornia. Tein sen tikka masala & kookoskermakastikkeessa ja vähän fetajuustoo sekaan, ja jos en olis tiennyt mitä se on niin ihan kanasta olis mennyt :D vähän on epäilyttävän teollinen valmistusprosessi tuolla ja kallistakin vielä niin ei taida silti päästä kuin silloin tällöin herkuksi.
 
Oi harmi, sain siis myrkkyä pikkuisen lisää verrattuna siihen mitä sitä tulee kaikenmaailman säilyketölkeistä. En menetä yöuniani.
 
Back
Ylös Bottom