Kokkausketju, reseptit

Miksei sulatettua voita ja öljyä? Voiko voi tehdä siitä mausta muka huonomman? Joskus olen kakkuja leiponut pelkällä öljyllä ja maku on yleensä ollut vähän liian öljymäinen ja jotenkin liian neutraali.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Onko nyt tosiaan niin, että tähän ei tule mitään muuta nestemäistä muistuttavaa ainetta kuin öljyä ja kananmunaa? Huhhuh, mikä setti? Ja jos ohjeessa lukee neljä desiä, mutta sen voi tehdä kahdellakin desillä, niin eikö sitä kahta desiä muka korvata millään? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Siinähän tulee koostumukseen ihan järjetön ero.

Porkkanassa on aika määrä nestettä. Huomaa miten juoksevaa taikinasta tuli kun sen pisti vatkaimella sekaisin.
 
Miksei sulatettua voita ja öljyä? Voiko voi tehdä siitä mausta muka huonomman? Joskus olen kakkuja leiponut pelkällä öljyllä ja maku on yleensä ollut vähän liian öljymäinen ja jotenkin liian neutraali.

Tuo ei maistunut pelkälle öljylle tai öljylle muutenkaan, mutta mietin itsekin että jos laittaisi sulatettua voita tilalle niin prkl, tiedä vaikka tulisi vielä parempaa? Onko joku kokeillut? MPPK 2.0!

- - - Updated - - -

Porkkanassa on aika määrä nestettä. Huomaa miten juoksevaa taikinasta tuli kun sen pisti vatkaimella sekaisin.

Mä vedin sen sekaisin vispilällä.
 
Tuo ei maistunut pelkälle öljylle tai öljylle muutenkaan, mutta mietin itsekin että jos laittaisi sulatettua voita tilalle niin prkl, tiedä vaikka tulisi vielä parempaa? Onko joku kokeillut? MPPK 2.0!
Kävi mielessä jo kokeilis, mutta tein kuitenkin niin kuin ohje sanoi, koska haluan ensin kokeilla tätä ja tuunata vasta myöhemmin. Tein kolmella desillä öljyä ja nyt se on uunissa. Saas nähdä. Tuskin tulee pettymystä. Laittaa sit ensi kerralla normaalisuolaista voita vaikka puolet tuosta öljyn määrästä ja jättää erillisen suolan pois niin sehän on siinä.
 
Mites kuorrutus. Teitkö juustokermaa?

Emmä sillä kermalla sitä oo koskaan kuorruttanu, mättäny vaan läjän lautaselle. Kuorrutuksen oon tehny ihan tomusokerista ja Philadelphia tuorejuustosta. Kannattaa muuten varoa jotain pirkka ja muita kevyttuorejuustoja, niillä saa vain ruoan pilalle!
 
Emmä sillä kermalla sitä oo koskaan kuorruttanu, mättäny vaan läjän lautaselle. Kuorrutuksen oon tehny ihan tomusokerista ja Philadelphia tuorejuustosta. Kannattaa muuten varoa jotain pirkka ja muita kevyttuorejuustoja, niillä saa vain ruoan pilalle!

Mä laitoin kunnon läjän sitä juustokermaa siihen päälle. Ajattelin että samahan se. En tosin tehnyt sitä suhteella 5dl/200g vaan 2,5dl/200g niin tuli jämäkämpää. Päälle vähän pähkinää :)

Juustona taisi olla philadelphia.
 
Mites kuorrutus. Teitkö juustokermaa?
Tein juustokermaa. Kumpikaan ei täällä nyt varsinaisesti ihastunut. Emännällä meni heti naama mutruun kun ei ollutkaan sellaista kuin "porkkanakakun kuuluu olla". Ohuehkoa pellille tehtyä ja "kuorrutettu niin kuin se kuuluu kuorruttaa". Ei se kyllä pahaakaan varsinaisesti ollut, mutta jotenkin, öh, mitäänsanomatonta. Saas nähdä paraneeko kun on jääkaapissa yön yli.
 
Joo, kyllä toi on jääkaappikylmänä parempaa. Jäähdytin sen eilen ulkona ja se jäi sisältä vähän haaleaksi. Siitä johtuen siihen tuli vähän porkkanalaatikkomainen aromi. :down:
Kyllähän se ihan hyvää on, mutta vähän harmittaa toi että tein sen pyöreään irtopohjavuokaan niin kuin käskettiin. Se on enemmän kuin tuplasti liian paksu. Ensi kerralla paistetaan pellillä ohuemmaksi, käytetään öljyn sijasta voita ja laitetaan oikea kuorrute tuorejuustosta, tomusokerista ja voista. Mutta mitäs nyt kävikään? Siitä tuleekin perinteinen porkkanakakku. Makuja on monia, mutta se on paremmin mun makuun. Ei sillä, ei tämäkään huonoa ole ja tulee kyllä syötyä. Mutta ei maailman paras.
 
Joo, kyllä toi on jääkaappikylmänä parempaa. Jäähdytin sen eilen ulkona ja se jäi sisältä vähän haaleaksi. Siitä johtuen siihen tuli vähän porkkanalaatikkomainen aromi. :down:
Kyllähän se ihan hyvää on, mutta vähän harmittaa toi että tein sen pyöreään irtopohjavuokaan niin kuin käskettiin. Se on enemmän kuin tuplasti liian paksu. Ensi kerralla paistetaan pellillä ohuemmaksi, käytetään öljyn sijasta voita ja laitetaan oikea kuorrute tuorejuustosta, tomusokerista ja voista. Mutta mitäs nyt kävikään? Siitä tuleekin perinteinen porkkanakakku. Makuja on monia, mutta se on paremmin mun makuun. Ei sillä, ei tämäkään huonoa ole ja tulee kyllä syötyä. Mutta ei maailman paras.

Tykkäisit sitten varmasti tästä:

http://www.pakkotoisto.com/kotitalous/66046-kokkausketju-138/#post4064836

Löytyy nyt myös Hupenherkuista:
Synkän metsän kokkailut: Starbucks Carrot Cake - Porkkanakakku
 
Tein kanssa tuossa viikko sitten tuota Hupen porkkanakakkua, kun sitä täällä kehuttiin. Omaan makuun oli kyllä erittäin hyvää. Tuli laitettua ihan tavallista rypsiöljyä sen 2 desin mukaan ja kaneli jäi pois, mutta muuten ihan ohjeen mukaan. Kuorrutteeks sitten tuorejuusto-kermavaahtoseos, missä oli purkki sitä tuorejuustoa ja 2dl kermaa.

E: Tai siis tuli tehtyä vaan puolikas kakku tolla 2 desin öljyohjeella (joten mulla ei ollu öljyä ku desi), mikä oli ihan sopivan kokonen semmoseen irtopohjavuokaan. Kokonainen annos olis ollu kyllä liian paksu.
 
Porkkanassa on aika määrä nestettä. Huomaa miten juoksevaa taikinasta tuli kun sen pisti vatkaimella sekaisin.

Näytti riittävän munat ja öljy tekemään tuosta juoksevaa. Oli ihan jees, mitä nyt vähän äkkimakeaa vaikka jo vähän vajaita mittoja pistin. Ens kerralla tiputan sokerin määrää pikkasen. Rakenne oikein hyvä gluteenittomillakin jauhoilla. Ja kerman lisäys tuohon päällykseen on loistava veto.
 
Testailin viikonloppuna tuota Hupen blogista löytynyttä cheesecakea, ja se oli kyllä pettymys.
Ensiviikonloppuna siis porkkanakakku-linjalle.
 
Testailin viikonloppuna tuota Hupen blogista löytynyttä cheesecakea, ja se oli kyllä pettymys.
Ensiviikonloppuna siis porkkanakakku-linjalle.

Millä tavalla pettymys? Toiset tykkää paistetuista ja toiset hyydytetyistä. Itse en voi sietää hyydytettyjä juustokakkuja.
 
Millä tavalla pettymys? Toiset tykkää paistetuista ja toiset hyydytetyistä. Itse en voi sietää hyydytettyjä juustokakkuja.
No vaniljasta huolimatta toi ei varsinaisesti maistunut kuin vaan makealta.
eli vähän sellainen vaisu kokemus. mietin jos olis pohjan tehnyt vaikka bastogne-kekseistä tai rouhinut digestive keksien sekaan vaikka pähkinöitä, olis saanu vähän syvyyttä siihen.
Mut jotain spesiaalia se täyte olisi kaivannut mukaan..
 
No vaniljasta huolimatta toi ei varsinaisesti maistunut kuin vaan makealta.
eli vähän sellainen vaisu kokemus. mietin jos olis pohjan tehnyt vaikka bastogne-kekseistä tai rouhinut digestive keksien sekaan vaikka pähkinöitä, olis saanu vähän syvyyttä siihen.
Mut jotain spesiaalia se täyte olisi kaivannut mukaan..

Mistä tuorejuustosta teit sen? Täysrasvaisesta kuitenkin? Pirkat, light-versiot jne kannattaa jättää kauppaan.
Tuon kylkeen maistuu aika hyvin joku mansikkakastike.
 
^ Itse käytin Lidl:n jugurtti-tuorejuustoa (jossa lienee rasvaa mukavasti) ja todella hyvää tuli. Teki mieli lapioida täyte naamaan ilman kakkua.
 
Mistä tuorejuustosta teit sen? Täysrasvaisesta kuitenkin? Pirkat, light-versiot jne kannattaa jättää kauppaan.
Tuon kylkeen maistuu aika hyvin joku mansikkakastike.
Ihan täysrasvaista lidlin tuorejuustoa, oon käyttäny sitä joskus hyydytettävään juustokakkuun ja on ollut ihan jees siinä.
Söin tuota vadelmasurvoksen kanssa.
 
Eihän tuorejuusto ja vanilja nyt sinänsä millekään maistu. Aineksista voi jo päätellä ettei siinä mitään maata mullistavia uusia makuja pääse syntymään. Ehkä se juuri siinä on se juju, maut eivät ole kovinkaan voimakkaita, koostumus on miellyttävä ja makeus painotettu oikein. Lisäksi limellä maustettu tuorejuusto-tomusokerimössö päälle ja vaikka niitä marjoja kylkeen. Kaiken kruunaa mureneva rasvainen pohja. :kuola:

Eihän kaikki pidä ala-carte ruoastakaan jos porkkana maistuu porkkanalle jne. :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom