Kokkausketju, reseptit

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Onkos joku vääntänyt omia makkaroita? Ajattelin vain mistä saisi luonnonsuolta pääkaupunkiseudulla.

Jokaisesta kaupasta missä on palvelutiski niin pitäisi saada. Jos heillä ei ole "varastossa" niin sitten ainaki tilaamalla saa yleensä seuraavaksi päiväksi tai milloin seuraava kuorma tulee.
 
Jokaisesta kaupasta missä on palvelutiski niin pitäisi saada. Jos heillä ei ole "varastossa" niin sitten ainaki tilaamalla saa yleensä seuraavaksi päiväksi tai milloin seuraava kuorma tulee.

Taitaa suoli olla tavara mitä tosiaan ei pidetä varastossa- ainakaan pienimmissä. Ja tuo tiski ei ole välttämättömyys, jos on noheva vastaava/kauppias/osastonhoitaja/tms.

Tilaamalla saa erään lihafirman sanoin: "Osan kuin osan siasta tai naudasta - pistetään pussiin sitä mitä haluutte".

nimimerkillä: Siansydämestä naudan kieleen on tilaamalla asiakkaalle tilattu - toimitusaika 24-48h.
 
Eilen lounasravintola tarjoili yksinkertaistettua muunnelmaa Farangin karamellipossusta ja oli kyllä niin hyvää että pakko tehdä itsekin. Eilen ei mitenkään ehtinyt aloittaa valmistusta niin tänään teen "yksipäiväisen" version tuosta Karamellipossu Farangin tapaan - Sivumaku - MTV3.fi - Makuja - Blogit - Sivumaku.

Uppopaisto jää väliin eli kippaan tuon sokeriliemen vain uunista tulleiden pilkottujen lihojen päälle. Onneksi en ole koskaan Farangissa käynyt niin ei tiedä miten hyvää se voisi olla :D
 
Karkkipossussa se ajatus on nimenomaan siinä että uppopaisto tekee pinnasta rapean ja jättää sisuksen mehukkaaksi ja rapea pinta imasee kivasti sitä karkkikastiketta itseensä.
On turha tehdä tuota ruokaa väärin.

- - - Updated - - -

Herra-vitun-jumala miten hyvää!

Se on! Jumalattoman hyvää!

Se on aika hyvä joo :D
Vielä kun onnistuu siinä että tekee sen juuri ja juuri kypsäksi. Noin 5-7min välein tökkää tulitikun siihen ja HETI kun taikina ei tartu siihen niin äkkiä uunista pois. Seuraavana päivänä vielä parempaa, kun antaa olla jääkaapissa yön yli ja "lämmittää" pari tuntia pöydällä.
 
Se on aika hyvä joo :D
Vielä kun onnistuu siinä että tekee sen juuri ja juuri kypsäksi. Noin 5-7min välein tökkää tulitikun siihen ja HETI kun taikina ei tartu siihen niin äkkiä uunista pois. Seuraavana päivänä vielä parempaa, kun antaa olla jääkaapissa yön yli ja "lämmittää" pari tuntia pöydällä.

Mulla kävi taas perinteiset eli en muistanu kattoa monelta laitoin sen uuniin. n.30-40min jälkeen kävin tökkimässä sitä vähän väliä. Testasin ekan kerran melko lämpimänä ja se oli tosi hyvää silloinkin, mutta herramunjee!- kun yömässyissä hoipertelin jääkaapille ja nappasin palan (jos toisenkin) ääntä kohti. Se kuorrute (tuorejuustoa ja kermaa) on muuten hiton hyvää kanssa, ja sopii tuohon kuin nenä päähän. Oon tehnyt joskus johonkin kakkuun täytteeksi (sekä tuulihattuihin) samantapaista, tuorejuustoa ja kermaa sekä paketti murskattuja dominokeksejä ja kaikki vaan sekaisin :kuola:
 
Karkkipossussa se ajatus on nimenomaan siinä että uppopaisto tekee pinnasta rapean ja jättää sisuksen mehukkaaksi ja rapea pinta imasee kivasti sitä karkkikastiketta itseensä.
On turha tehdä tuota ruokaa väärin.

Meni karkkipossut vituiksi kun torkahdin päiväunille ja possusta tuli todella ylikypsää. Työntelin palasiksi, nimesin pulled porkiksi ja söin pois :D

Ei aina onnistu.
 
Pyöräytin eilen Hupen porkkanakakun ja olihan se hyvää. Tein pieneen pyöreään vuokaan jossa ei ole pohjaa, koska "sellaista ei kakkutarvikekaupan mukaan tarvitse". Paskapuhetta, olisi paljon helpompi jos olisi pohja ja vuokaa voisi vähän höllätä siinä vaiheessa kun vuoan irroittaa kakusta. Laitoin sitten leivinpaperin uunipellille ja rinkulan sen päälle. Onnistui noinkin, mutta ei ollut ehkä se helpoin vaihtoehto. Varsinkin kun kaadoin vuoan piripintaan taikinaa ja arvatenkin puolet taikinasta kohosi yli äyräiden. Lopputuloksena pienen kirurgisen toimenpiteen jälkeen kuitenkin komea porkkanakakku joka lisäksi maistui jäätävän hyvältä. Suosittelen tuota ohjetta.
 
Huppendaalin porkkanakakku on nyt uunissa. Eka kerta porkkanakakkua. Jos parhaalla ohjeella ei tule sellaista joka omaan makuun putoaa niin sittenpä saa olla ensimmäinen ja viimeinen kerta, kohta nähdään ^^

Yleensähän näissä vatkataan ensin munat ja sokeri vaahdoksi mihinkä sitten seataan kuivat. Lieneekö miten väliä jos pistääkin hupen tyylillä kaikki vaan sekaisin, tuleeko parempaa vai ihan sama?
 
Yleensähän näissä vatkataan ensin munat ja sokeri vaahdoksi mihinkä sitten seataan kuivat. Lieneekö miten väliä jos pistääkin hupen tyylillä kaikki vaan sekaisin, tuleeko parempaa vai ihan sama?

En tiedä kun en ole muunlaista ikinä tehnyt/maistanut, enkä aio kokeillakaan muulla tavalla kun tämä toimi niin hyvin.
 
Yleensähän näissä vatkataan ensin munat ja sokeri vaahdoksi mihinkä sitten seataan kuivat. Lieneekö miten väliä jos pistääkin hupen tyylillä kaikki vaan sekaisin, tuleeko parempaa vai ihan sama?

Kaikki sekaisin vain. Et tahdo siitä kuohkeaa täytekakkua, tahdot siitä nimenomaan tuollaisen kiinteän ja kostean suussa sulavan rasvapommin.

Monellako desillä öljyä Counterfeith teki sen?
 
Kaikki sekaisin vain. Et tahdo siitä kuohkeaa täytekakkua, tahdot siitä nimenomaan tuollaisen kiinteän ja kostean suussa sulavan rasvapommin.

Monellako desillä öljyä Counterfeith teki sen?

Tein sen kolmella desillä. Kahdella se taikina oli jotenkin kuivakkaa, mutta kun holautti desin lisää niin avot.
 
Tein sen kolmella desillä. Kahdella se taikina oli jotenkin kuivakkaa, mutta kun holautti desin lisää niin avot.
Onko nyt tosiaan niin, että tähän ei tule mitään muuta nestemäistä muistuttavaa ainetta kuin öljyä ja kananmunaa? Huhhuh, mikä setti? Ja jos ohjeessa lukee neljä desiä, mutta sen voi tehdä kahdellakin desillä, niin eikö sitä kahta desiä muka korvata millään? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Siinähän tulee koostumukseen ihan järjetön ero.
 
Onko nyt tosiaan niin, että tähän ei tule mitään muuta nestemäistä muistuttavaa ainetta kuin öljyä ja kananmunaa? Huhhuh, mikä setti? Ja jos ohjeessa lukee neljä desiä, mutta sen voi tehdä kahdellakin desillä, niin eikö sitä kahta desiä muka korvata millään? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Siinähän tulee koostumukseen ihan järjetön ero.

Emmä tiedä, noin se vaan on hyvää. Ei kannata miettii. Itse olen tehnyt viimeksi 1cup mitalla tuon, eli noin 2,5dl. Pitää koittaa säätää tuota määrää, mutta kun tuo on täydellistä jo tuolla ohjeella niin mitäpä sitä tuunailemaan. Liikaa rypsäriä niin vaaranahan on että kakku alkaa maistua rypsille. Jostain oudosta syystä se ei sitä kuitenkaan nyt tee.
 
Onko nyt tosiaan niin, että tähän ei tule mitään muuta nestemäistä muistuttavaa ainetta kuin öljyä ja kananmunaa? Huhhuh, mikä setti? Ja jos ohjeessa lukee neljä desiä, mutta sen voi tehdä kahdellakin desillä, niin eikö sitä kahta desiä muka korvata millään? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Siinähän tulee koostumukseen ihan järjetön ero.

Joo ei siihen tuu :D
Kokeile tehdä sitä Poweri niin ei tartte arpoa :thumbs:

Itse tosiaan laitoin vähän lisää sitä öljyä ja oli ainakin taivaallista. Sit se oli hyvä kun sen otti just oikeaan aikaan pois uunista, niin jääkaapissakin kun se oli niin se näytti vielä silloinkin vähän märältä :D Ja ei maistunut öljy todellakaan.
 
Mä en jotenkin jaksa uskoa että siitä ripulia tulee millään tavalla. Huppe teki priimaa 2 desillä, mulla tuli 3 desillä ja mutsille kun ohjeen laitoin niin se teki 4 desillä ja kehui maasta taivaisiin. Kunhan nyt pysyy siinä 2-4 välillä.

Itsekin ihmettelin että eiks tähän oikeesti tuu mitään nestettä, mutta ei siihen tuu. Porkkanoissahan sitä vettä onkin sitten enemmän kuin tarpeeksi niin ei siitä kuivaa nyt tule itkemälläkään.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom