Kokkausketju, reseptit

Ostin eilen extemporena seitiä :D Litukasta, niitä seitifileitä. Toimisko jos käyttäis hetken Qmalla pannulla molemminpuolin, löis ne limittäin uunivuokaan ja heittäis sinne sekaan jonkun creme bonjourin ja päälle vähän juustoraastetta?

Jotain muita ideoita?

ei tarvii ees pannulla käyttää, kun kypsyy niin nopeesti, sulattelisin eka jääkaapissa.

sattaisin tehdä mylös seuraavanlaista:
seitä
katkarapuja
kookoskermaa
valkosipulia
2 tuoretta chiliä
1 limetti
pätkä inkivääriä
pari sitruunaruohoa
Suolaa
pippuria

Heitä aineet sekasin, kalan päälle ja uuniin n.20minuutiksi.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
ei tarvii ees pannulla käyttää, kun kypsyy niin nopeesti, sulattelisin eka jääkaapissa.

Joo en jaksanut pannuttaa (höhö). Sulattelin ja lätkin ne uunivuokaan. Uunivuoan pohjalle lätkin reilusti sipulirenkaita. Päälle sitruunamehua, soijaa sekä mausteet. Pari klönttiä creme fraichea ja juustoraastetta (mustaleima). Oli muuten hyvää.
 
Kun mun dieetti loppuu, teen näitä ainakin sata.

ufLGN0s.jpg
 
Pitäisi tehdä pippuripihvejä ensi viikolla, ja netistä nyt löytyy niin ristiriitaista tietoa että tulin täältä kyselemään apua. Eli, laadukas sisäfilee, ajoissa huoneenlämpöön, n. 3 sentin pihvejä, kuumalla pannulla kunnes nesteet nousee pintaan, kääntö ja kolme minuuttia odottelua, pihvit pois ja hetkeksi lämpimään vuokaan vetäytymään?

Mitenkäs kastike noitten pihvien kanssa, tehdäänkö samalla pannulla pihvien paiston jälkeen? Ja mitä lisäkkeitä noiden kanssa voisi tehdä? Onko parempi tehdä pelkkä salaatti, pelkkä perunalisäke vai molemmat? Lohkoperunoita alustavasti mietin mutta ehdotuksia ja vinkkejä pihveihin otetaan mielellään vastaan! :)
 
Kastike samalla pannulla, tai sit nestettä pannulle, pikku kiehautus ja sit tää neste kastikkeeseen. Henk koht joku sienikastike(korvasieni jos vaan on mahollista) on ollu parasta. Punaviinikastiketta tosin en oo ikinä saanu aikaseks tehdä, mutta sekin on varmasti jumalaisen hyvää.

Mie oon tehny monet kerrat lohkoperunoita, mutta jos on tarkotus tehä oikein viimesen päälle ateria ni sit suosittelisin röstiperunoita. En oo ikinä maistanu mitään niin hyvää perunasta tehtyä tavaraa ku röstiperuna. Voipi (periaatteessa) maustaa miten haluaa. Pelkkä salaattikin toki toimii varmasti, mutta ite kaipaan aina jotain "raskaampaakin" lisuketta. Miun käyttämä röstiperunan ohje on tosin kadonnu ku pieru saharaan, mutta peruskaava tais mennä jotenkin niin että sipulia pieneks, perunaa ja lanttua raastimen läpi(ite taisin käyttää sitä pienintä millä tulee vielä soiroja), mausteet (suola, pippuri, timjami, rosmariini) sekaan ja kunnolla sekasin. Sit puristelee lätyiks ja ylimääränen neste pois. Paisto pannulla voissa (tai öljyssä) ja valmista.
 
Pitäisi tehdä pippuripihvejä ensi viikolla, ja netistä nyt löytyy niin ristiriitaista tietoa että tulin täältä kyselemään apua. Eli, laadukas sisäfilee, ajoissa huoneenlämpöön, n. 3 sentin pihvejä, kuumalla pannulla kunnes nesteet nousee pintaan, kääntö ja kolme minuuttia odottelua, pihvit pois ja hetkeksi lämpimään vuokaan vetäytymään?

Kun neste nousee pintaan on jo liian myöhäistä. Riippuen tietysti millaista lopputulosta tavoittelet...
Ristiriitaisia ohjeita on tosiaan. Jotkut kääntelevät useasti, jotkut kerran; osa laittaa savuavankuumalle pannulle, osa n.2/3 lieden teholla lämmitetylle jne. Itse paistan kuumalla pannulla voi/öljy-seoksessa (voi lämmön toteamiseksi) ja kääntelen vajaan puolen minuutin välein pari kertaa riippuen pihvin paksuudesta. Pari valkosipulinkynttä leikkaan isoiksi paloiksi pannulle makua tuomaan. Pihvien vetäytymisaika n. paistoaika, hieman lyhyempi. Suola ja pippuri ennen paistamista, tykkään kun pippurin maku "pehmenee" hieman paistamisen yhteydessä. Tärkeimmät asiat lienevät lihan laadukkuus, huoneenlämpöisyys ja tarkoituksenmukainen kypsyysaste.

Edit. Tuolla ihan oma ketju:
http://www.pakkotoisto.com/ravinto/25066-pihvin-paistaminen/
 
Tuli eilen kokeiltua näitä gymlogin piimäpannareita, laiskana miehenä en paistanu pannulla vaan laitoin uuniin. Hyvää tuli mutta tais lorahtaa pikkusen liikaa suolaa taikinaan. Itse makian ystävänä pähkäillyt mitäs ton pannarin päälle lykkis kun ei mansikkahillo sovi tämänhetkiseen ruokavalioon.. Ideoita?
 
Pakkasesta sulattelet mansikoita, vadelmia tai jotain muita marjoja. Menee hyvin hillon korvikkeena! Ja ei tuu kaloreita sitten paljon mitään. Kylkeen vielä raejuustoa niin hyvvee on (ainakin näin kiristellessä :D).
 
Huppendaalin porkkanakakku on nyt uunissa. Eka kerta porkkanakakkua. Jos parhaalla ohjeella ei tule sellaista joka omaan makuun putoaa niin sittenpä saa olla ensimmäinen ja viimeinen kerta, kohta nähdään ^^
 
Onkos joku vääntänyt omia makkaroita? Ajattelin vain mistä saisi luonnonsuolta pääkaupunkiseudulla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom