Kokkausketju, reseptit

Pistäkää jotain hyviä ideoita minkä kastikkeen tekisi joulupöytään? Tein viimeksi kinkun, pottujen ja laatikoiden yms kylkeen jonkun kermakastikkeen ja se oli aika tylsä... Tulossa siis kinkkua , kaikki mahdolliset laatikot, rosollia, keitettyjä perunoita yms. Tuohon joku hyvä soosi kylkeen, mutta mikä?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tällä: Blinit | Myllyn Paras Oy
aika paksuja tein. Pari-kolme tuntia noi ehti kohota. Itse asiassa nyt kun testasin sienisalaatin kanssa niin toimi huomattavasti paremmin. Smetana oli turhan pliisua, toi silputtu sipuli tai suolakurkku voisi kanssa tehdä hyvän säväyksen.

Juttelin yhden virolaisen kanssa ja mulle tuli yllätyksenä se, että noi paksummat, mitä me ollaan totuttu kutsumaan blineiksi ja mitä meille yleensä ravintoloissa tarjotaan, ovat oikeasti oladeja. Blinit ovat oikeasti yhtä ohuita kuin meidän ohukaiset ja makukin on melko samanlainen. Esimerkiksi Helsingissä venäläisestä Blini-ravintolasta saa noita ohuempia.

Noita paksumpia tehdessä tarpeeksi pitkällä nostatuksella on käsitykseni mukaan oma merkityksensä, eli liianlyhyt nostatus voi ehkä vaikuttaa siihen makuun. Samoin, kuin käytetty jauholaatu

Venäläisten blinien historiaa | Leivonta | Ruoka | olotila | yle.fi

Blini: Ruokasanastot B
 
Cherriun bataatti-porkkanalaatikko ja punajuurilaatikko, sekä Hupen porkkanakakku testattu.
Laatikot oli parempia kuin valmislaatikoista tuunatut. Punajuurilaatikko oli monen mielestä parasta laatikkoa ikinä. Laitoin noin 400g punajuurta ja 200g pottuja.
Porkkanakakku oli myös mielettömän hyvää. Kuorrutin reilulla kerroksella. 150g voita, 300g philadelphiaa, 4,5dl tomusokeria.

Helppoja tehdä ja liian helppoja syödä. Kiitos resepteistä :joulu6:
 
Mitä karhunlihasta voisi tehdä? Olisi pari purkkia säilykemuodossa (85% nallea, 5% porsnaa) eikä viitsisi ihan höpöjuttua noista vääntää, sen verran tyyriitä.

Samalla voisin kysyä reseptejä myös purkkiin ahdetulle villisialle.
 
En tiedä millaisessa muodossa toi sun purkkivillisika on, mutta tämä oli ihan syötävää:



VILLISIKANYYTIT SALAATIN KERA (2-4 hengelle)

250 g (4 pihviä) villisian ulko- tai sisäfilettä
80 g Creme Bonjour –valkosipulituorejuustoa
4 siivua pekonia
½ sipuli
valkosipulia
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa
suolaa
mustapippuria myllystä
voita tai öljyä
4 levyä voitaikinaa
kananmunaa voiteluun



1) Nuiji huoneenlämpöiset villisian ulko- tai sisäfileepihvit ohuiksi, suorakaiteen muotoisiksi pihveiksi. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria myllystä

2) Tee valkosipulituorejuustosta, silputuista yrteistä sekä puristetusta valkosipulista tahna. Lisää joukkoon ripaus mustapippuria

3) Levitä tuorejuustotahnaa sekä kuullotettua sipulia pihvien päälle. Kääri pekoniviipale rullalle ja laita pihvin päälle

4) Rullaa pihvi ja laita reunat kiinni cocktail-tikulla. Ruskista pihvi nopeasti pannulla niin, että pinta saa väriä ja poista hammastikut

5) Kääri pihvi voitaikinalevyn sisään, sulje saumat ja voitele nyytti kananmunalla

6) Kypsennä nyyttejä uunissa 160 asteessa noin 20-30 minuuttia. Tarvittaessa voit loppua kohden nostaa lämpötilaa, jotta nyyttien pinta saa kauniin kullan värin

7) Lisukkeeksi sopii raikas salaatti



VARSINAINEN SEKAMETELISOPPA: VILLISIKANYYTIT SALAATIN KERA (2-4 hengelle)

IMG_7919.JPG
 
Niin joo, tuollainen taikinajuttuhan sopisi karhullekin, tai lähinnä jos tekisi ennemminkin pelmenejä ryssätyyliin. Hyvä tekosyy ottaa samalla pullo vodkaa pöytään.... tänks vinkistä.

Eikös me muuten joskus syöty tallinnassa karhunlihapelmenejä?
 
Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa kananmuna-banaani-pannaria ja oli muuten aika helkkarin hyvää, vaikkei täyttänyt paljoa. Jotenkin onnistuin jopa toisen puolen polttamaan vähän pohjaan..:face:
Eli siis:
2 kananmunaa
Banaani

Nämä sekoitetaan yhteen ja pannulle. Menee nopeasti ja maistuu.

Onko muilla samantapaisia reseptejä välipalaksi/iltapalaksi?
 
HMmm.... Joulun jälkeen tuli poistettua 10 kilon kypsää yksittäispakattua kinkkua kaupasta kun lähti 2-3e kpl. Mitähän noista pieraisis? Alkaa olemaan pottujen kanssa jo nähty.
 
Tästä tuli ihan käsittämättömän hyvää... en osaa edes kunnolla kuvailla
Pullantuoksuinen koti: Ihana kana-linssikeitto

Sattu sopivasti olemaan melkein kaikkia aineita kaapissa, joten päätin kokeilla. Tai melkein, liemikuution jätin pois ja osterikastikkeen korvasin kalakastikkeella ja hyvää tuli näilläkin. Jotakin samettisuutta jäin kaipaamaan jauhoisten linssien kaveriksi, joten päätin laittaa hieman raejuustoa annokseen. Muuten kyllä jees, suosittelen kokeilemaan 7/10
 

Liitteet

  • Kana-linssikeitto.jpg
    Kana-linssikeitto.jpg
    65,7 KB · Katsottu: 2 058
Tämä resepti aiheutti ryntäyksen tomaattimurskaosastolle | m.iltalehti.fi

Kokeilin tänään uteliasuudesta tuota Henri Alenin tomaattikastiketta, joka oli viime päivinä somessa näkyvillä. Itselläni asia lähti liikkeelle, kun kaupassa olllessani kurkkasin uteliasuuttani tomaattikastikehyllyihin, ovatko ne todellakin tyhjiä. No, olivathan ne, mutta pari purkkia Muttia löytyi ja ne lähti matkaan. Aikaisemmin hyvää kotitekoista tomaattikastiketta on tullut tehtyä nopeasti, eli vain tomaattipyre, tomaattimurska sekaisin, hiukan fariinisokeria ja reilusti mustapippuria ja suolaa, että maistuu jollekin.

Mutta tämä sosiaalisen median tomaattikastike. Olikin yllätys kuinka maukasta tomaattikastike voikaan olla, ja jos jaksaa vielä tehdä ohjeen mukaan noin pitkäkestoisesti.
 
Jos viikonloppuna repäsis ja ostas pötkön naudan sisäfilettä ja vääntäs pihvit. Ikinä en ole moista itse tehnyt, syönyt kylläkin. Mikä ois täydellinen valmistustapa jos pihveistä haluaa kypsiä, ei siis mitään verestäviä tai edes mediumeja ja mitä lisukkeita tuon kanssa kandeis tarjota?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom