Kokkausketju, reseptit

Proteiinipitoiset marengit (SOKERITON)
3 kpl valkuaisia
0,5-1 tl makeutusnestettä
0,5 tl sitruunamehua
0,5 dl suklaan makuista proteiinijauhetta

Erottele keltuaiset ja valkuaiset tarkasti toisistaan.
Kaada kulhoon valkuaiset, sitruunamehu ja makeutusneste.
Vatkaa n.2,5 min ja lisää proteiinijauhe vähitellen ripotellen.
Vatkaa täydellä teholla vielä 2,5m / kunnes seos pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi ympäri.
Pursota pellille tai nostele lusikalla haluamasi laisia muotoja.

Paista uunissa 125 asteessa n.45 minuuttia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei kellään olisi jouluksi porkkanalaatikolle ja / tai perunalaatikolle hyviä ohjeita? Nettihän on ohjeita täynnä, mutta ajattelin nyt, että josko olisi jotain ideaa miten siitä voisi saada hiukan erilaista. Joululaatikoita pienellä twistillä tai jotain. En ole ikinä ollut järin ihastunut niihin, mutta ajattelin tänä jouluna kokeilla itse vääntää.
 
Ei kellään olisi jouluksi porkkanalaatikolle ja / tai perunalaatikolle hyviä ohjeita? Nettihän on ohjeita täynnä, mutta ajattelin nyt, että josko olisi jotain ideaa miten siitä voisi saada hiukan erilaista. Joululaatikoita pienellä twistillä tai jotain. En ole ikinä ollut järin ihastunut niihin, mutta ajattelin tänä jouluna kokeilla itse vääntää.

Koulukirjasta;

Imelletty perunalaatikko.

1kg keitettyjä jauhoisia perunoita
50g vhj
4dl keitinlientä
4dl maitoa
70g voita
suolaa,
siirappia

Soseuta perunat, ja lisää jauhot ja keitinlientä.
Anna seoksen imeltyä 3-4h 50 asteisessa uunissa.
Lisää maito, suola, voi ja siirappia.
Paista 120asteessa(En oo varma onks tää kiertoilma, jos on niin ei-kiertoilmasssa 20-50 astetta enempi)

Edit. no pistetää porkkananki ohje.

800g keitettyjä soseutettuja porkkanoita
1l riisipuuroo(löysää)
2 kananmunaa
suolaa,
valkopippuria,
muskottipähkinää
siirappia
korppujauhoja
voita

Keitä porkkanat kuorineen, säästä keitinliemi, kuori porkkanat ja soseuta.
keitä puuro, sekoita jäähtyneet ainekset keskenään ja ohenna keitinliemellä. lisää mausteet.

Voitele vuoka korppujauhoilla ja voilla.
Koristele korppujauhoilla, pinnalle voita nokareita.
 
^Sorry nyt, mutta en kyllä löytänyt noista mitään erikoista. En pyytänyt mitä tahansa reseptiä, koska niitä osaan etsiä itsekin. Jotain vinkkiä ennemminkin kaipaisin voisko noita jotenkin uudistaa.
 
Ei kellään olisi jouluksi porkkanalaatikolle ja / tai perunalaatikolle hyviä ohjeita? Nettihän on ohjeita täynnä, mutta ajattelin nyt, että josko olisi jotain ideaa miten siitä voisi saada hiukan erilaista. Joululaatikoita pienellä twistillä tai jotain. En ole ikinä ollut järin ihastunut niihin, mutta ajattelin tänä jouluna kokeilla itse vääntää.

No kuis esim jos porkkanalaatikkoon pistät bataattia sekaan?

1 isohko bataatti
6 porkkanaa
1,5dl maitoa
1rkl muscovadosokeria (/fariinisokeria)
50g voita
1 kananmuna
1½tl suolaa
+mustapippuria, muskottipähkinää ja inkivääriä

pinnalle halutessaan korppujauhoja + voita

Bataatti ja porkkanat kuoritaan, keitetään tai paistetaan uunissa kypsäksi. Muussiksi, kaikki muut ainekset joukkoon ja sähkövatkaimella/sauvasekoittimella voi vielä surruutella mahdollisimman silkkisen koostumuksen takaamiseksi. Tarkista maku! Kypsyy about tunnissa 150 - asteisessa uunissa. Kypsymisaika riippuu siitä kuin paljon bataattia on käytetty, jos laittaa enempi niin sitten lisää aikaa vaan. Namnam!
 
No kuis esim jos porkkanalaatikkoon pistät bataattia sekaan?

1 isohko bataatti
6 porkkanaa
1,5dl maitoa
1rkl muscovadosokeria (/fariinisokeria)
50g voita
1 kananmuna
1½tl suolaa
+mustapippuria, muskottipähkinää ja inkivääriä

pinnalle halutessaan korppujauhoja + voita

Bataatti ja porkkanat kuoritaan, keitetään tai paistetaan uunissa kypsäksi. Muussiksi, kaikki muut ainekset joukkoon ja sähkövatkaimella/sauvasekoittimella voi vielä surruutella mahdollisimman silkkisen koostumuksen takaamiseksi. Tarkista maku! Kypsyy about tunnissa 150 - asteisessa uunissa. Kypsymisaika riippuu siitä kuin paljon bataattia on käytetty, jos laittaa enempi niin sitten lisää aikaa vaan. Namnam!
Ei muuten sitten yhtään paskempi idea. Just tällaista hain vaikka en kyllä suoraan sanoen uskonut edes saavani varteenotettavia vastauksia. Nyt kuitenkin sain ja kiitos tästä ideasta. Onko muita?
 
Minkälaisia lihalämpömittareita porukalla on?

Ikean:
FANTAST Lihamittari/ajastin - IKEA

Ei kellään olisi jouluksi porkkanalaatikolle ja / tai perunalaatikolle hyviä ohjeita? Nettihän on ohjeita täynnä, mutta ajattelin nyt, että josko olisi jotain ideaa miten siitä voisi saada hiukan erilaista. Joululaatikoita pienellä twistillä tai jotain. En ole ikinä ollut järin ihastunut niihin, mutta ajattelin tänä jouluna kokeilla itse vääntää.
Paskasta ei kyllä vuole kultaa edes jeesus. Vituttaa koko jouluruokailu. Kauheeta paskamössöä sekasi mahaan monta vitun päivää putkeen. En tasan tarkkaan vedä ku kerran jonkin hillityn jouluaterian ja sit muutoin kinkkua ja piirakoita.

Mä tuunaan einekset aina näillä ohjeilla:
Joululaatikoiden tuunaus

Mausteita ja siirappia vähän reilummalla kädellä niin maistuu hassummalle.


Koita poweri jotain tosta:

http://kotiliesi.fi/ruoka/ruokaideat/vaihtelua-jouluruokaan

Tommonen joku punajuuri-vuohenjuusto-hässäkkä voisi olla hyvää?

tossa kans muutamia:
http://kotiliesi.fi/ruoka/ruokaideat/joulupoydan-juureslaatikot
 
Ei muuten sitten yhtään paskempi idea. Just tällaista hain vaikka en kyllä suoraan sanoen uskonut edes saavani varteenotettavia vastauksia. Nyt kuitenkin sain ja kiitos tästä ideasta. Onko muita?

Nooo ei ole tässä vielä hirveästi ehtinyt kehitellä, mutta ajattelin ite tänä vuonna jättää rosollit välistä ja vääntää punajuuresta seuraavanlaisen laatikon. Jos punajuuret ei tunnu omilta voi laittaa vaikka fifty-fifty perunoita mukaan. Hyvää pitäis olla silti.

600g punajuurta
1 iso sipuli
½dl puuroriisiä, raakana
2 dl kermaa
1 dl maitoa
50g voita
(smetanaa)
½tl suolaa
mustapippuria

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan/pilkotaan pieniksi, sipuli kuoritaan, pilkotaan ja freesataan pannulla. Sitten sekotellaankin kaikki taas ihanaksi seokseksi, lusikoidaan voideltuun vuokaan, riputellaan taas vähän niitä korppujauhoja päälle ja päälle voi leikata ohuita siivuja voista. 150 asteessa noin 2 tuntia kun hengailee niin hyvä on. Pinta saattaa tummua, joten foliolla voi peittää jos siltä näyttää.
 
Vuohenjuustosta puheenollen onko kukaan onnistunut paistamaan sitä täydellisesti sisuksen ollessa valuvan pehmeää, vaikka kuori pysyy kasassa? Tällaista saa usein ravintoloissa.
Onko joku siis löytänyt jonkun tietyn soveltuvan vuohenjuustolaadun tai optimaalisen paistotavan? Kokeilin viimeksi esimerkiksi Lidlin Halloumilla, joka kyllä pysyi kasassa ja pinnasta oli kiinteä, mutta koostumus oli läpeensä kuminen eikä sellainen sisältä hieman sulanut.
 
Jos haluat paistaa vuohenjuustoa, suosittelen käyttämään esim. Rondin Riblairea, tai jotain muuta isokiekkoista jota saa ostettua ainakin isoista marketeista. Pannun täytyy olla todella kuuma paistamiseen, jotta juuston pinta menee kiinni eikä sisältö pääse valumaan pannulle.

Halloumista et saa ikinä paistamalla sisältä valuvaa, koska sen valmistusvaiheeseen kuuluu keittäminen, joka tiivistää sen rakennetta kumimaiseksi.
 
Hyvää nuudeli reseptiä? En ole koskaan sitä tehnyt, saati syönyt, mutta viikonloppuna ajattelin väsätä ihan kunnon aterian. Semmosta perus aasialais juttua ajattelin, sitä kirkasta nestettä mitä aasialais ruuissa yleensä on. Lihana nauta vois toimia? Mitä vihanneksia tai muuta? Ei kovin tulista mielellään. Saako jostain "parempia" nuudeleita, kuin ne kaupan 20 sentin paketit?

Yritin googlata reseptejä, mutta mulla ei ole mitään hajua koko ruoka-aineesta, saati kiinalaisesta ruuasta.
 
Syrnik, eli Venäläinen rahkalettu (mun muuntelema resepti):

Täähän oli hyvää, kiitos reseptistä. :)
Aattelin illalla tehdä blinejä. Niistä näyttää olevan useampaa reseptiä, veteen, maitoon tai jugurttiin tehtynä. Jos koittais jugurtilla.
 
Jengi oli maanantaina linkitellyt tätä reseptiä Facebookkiin Pekoninen uunilenkki ja koska mulla oli paketti pekonia kotona ja kuva näytti niin hyvältä, niin kävinpä kotimatkalla ostamassa lenkkiä ja juustoa ja tekaisin samaa.

PEKONINEN UUNILENKKI

Ainekset

500 g
lenkkimakkaraa
2 rkl
voimakasta sinappia
50 g
emmentaljuustoa
200 g
pekonisiivuja

Valmistusohjeet
Poista makkarasta kuori ja viillä pintaan viiltoja. Pyyhkäise viiltoihin sinappia ja työnnä viiltoon juustosiivu. Kieritä makkaran ympärille pekonia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoile muusin kanssa.

Omat huomiot: Hupen ehdotuksesta en ostanut HK:n Blöötä vaan Atrian Röödiä. Pekoni oli sitä amerikan pekonia. En mitannut oliko 50g emmentalia, todennäköisesti enemmän. Sinappia olisi saanut laittaa REILUSTI, sillä huomasin että ne kohdat missä oli vähän enemmän, maistui ihan sikahyville. RÖH!

30min riitti uunissa ja ehkä vähän vähemmälläkin olisi selvinnyt. Voin sanoa että uunimakkaraa viimeksi varmaan 15 vuotta sitten syöneenä: Oli muuten hemmetin hyvää. Muussin minkä tein kylkeen tein syntisesti Felixin jauhomuussista mutta mä tykkään siitä ihan aidosti. Erona toki se että tein sen punaiseen maitoon ja kattilaan meni myös se nyrkki voita :kuola:

988789_10152040578251668_1287035007_n.jpg

Makkara oli erittäin mehukas ja maukas. Niin hemmetin suolainen vaan että yölläkin heräsin juomaan litran vettä. Ja ukolla ei ollut aamulla yhtään ryppyä naamassa, sen verran tais turvottaa ;)

Eniveis, todella helppo tehdä, nopea ja maistuu hyvälle. Luulisi sopivan monelle punttijuntille vaikkapa lauantai-iltaan.



Tuhmaedit: Noita oli jotenkin irstas käsitellä valmiina. Näytti ja tuntui läheltä ihan siltä itteltään. En sano miltä... :evil:
 
Hyvää nuudeli reseptiä? En ole koskaan sitä tehnyt, saati syönyt, mutta viikonloppuna ajattelin väsätä ihan kunnon aterian. Semmosta perus aasialais juttua ajattelin, sitä kirkasta nestettä mitä aasialais ruuissa yleensä on. Lihana nauta vois toimia? Mitä vihanneksia tai muuta? Ei kovin tulista mielellään. Saako jostain "parempia" nuudeleita, kuin ne kaupan 20 sentin paketit?

Yritin googlata reseptejä, mutta mulla ei ole mitään hajua koko ruoka-aineesta, saati kiinalaisesta ruuasta.

Aika perus:
Pilko paprikaa, porkkanaa, sibalia yms. mitä nyt keksit tai vain jotain näistä. Kuitenkin ohuiksi tikuiksi ne mitkä sellaisiksi voi pilkkoa. Heitä kattilaan paahdettua seesamiöljyä (saa melkein mistä vain kaupasta) ja heitä rehut sinne vähän ottamaan väriä. Kun väriä alkaa olla tarpeeksi niin heittele sekaan random järjestyksessä omenaviinietikkaa, soijaa, sokeria, sherryä ja jatkeeksi vähän vettä. Mausteeksi valkosibalia ja tietysti suolaa jos soijaa ei viitsi litratolkulla sinne ajaa. Itse olen laittanut joskus myös mangochutneyta ja vähentänyt sokeria. Noita kaikkia vähän sillai kivasti hakemalla sitä oman makuista settiä. Seesamiöljyäkin voi vielä lisäillä tässä vaiheessa. Suurustetaan lopuksi jollain ja siinä on sellainen kirkas hapanimeläkastike ja rehuja. Jos tykkää tulisuudesta niin sinne voi jotain omavalintaista heittää sekaan.

Sen kanssa vaikka kanaa. Veivaa soijasta ja perunajauhosta puolivetelä sötkötys ja laita sopiviksi nugeteiksi pilkotut kanan rintafileen pätkät sinne muutamaksi minuutiksi lillumaan. Tännekin voi kipata vähän sitä kivaa seesamiöljyä jos siltä tuntuu. Otetaan paistinpannu ja kipataan sinne ihan homona öljyä, eli niin että kun siinä aletaan kanoja paistaa, niin se muistuttaa puoliksi uppopaistamista. Kyllä, tämä on tärkeää. Nyt riippuen vähän soijamarinadin määrästä ja tahmaisuudesta niin kanat voi ottaa sellaisenaan ja kierittää korppujauhojen kautta pannulle tai sitten pyöräyttää ensin munassa, sitten korppujauhoissa ja heittää sitten pannulle. Siellä mukavan rapsakoiksi ja paperin päälle valuttamaan ylimääräiset rasvat pois. Jossain välissä voi kiehauttaa vettä ja laittaa nuudelit sinne pariksi minuutiksi. Niitä muuten ei tarvitse keittää, vaan laita vaikka vedenkeittimeen vettä tulemaan ja kaada kulhoon nuudeleiden niskaan ja odottele hetki. Ne on valmiita. Ja ihan hyviä ne on ne halpisnuudelitkin. Ihan samaa ne periaatteessa kaikki on.

Tarjoillaan nuudelit pohjalla ja kastike päällä. Kanat omassa kupissaan etteivät vetisty. Niitä voi dippailla makeaan chilisoosiin. On ihan toimivaa.

Tai joskus teen nopean version sapuskaksi kun tulen töistä. Paistan kanaa pannulla, heitän sekaan noi samat kastikeainekset, mutten välttämättä rehuja kun ei niitä kiireessä jaksa pilkkoa, ja tulisuudeksi vampyreetä. En tee kastiketta paljoa, vaan niin että sitä on mukava yksi annos ja kun olen nuudelit keittänyt niin heitän ne siihen samalle pannulle vielä ja pyöräytän pari kertaa ja kaadan kulhoon. On ihan vitun hyvää ja sairaan nopeaa.
 
Riippuu reseptistä. Millaisella teit ja tuliko niistä sellaisia paksumpia vai ohuempia, kuten tavisletut?

Tällä: Blinit | Myllyn Paras Oy
aika paksuja tein. Pari-kolme tuntia noi ehti kohota. Itse asiassa nyt kun testasin sienisalaatin kanssa niin toimi huomattavasti paremmin. Smetana oli turhan pliisua, toi silputtu sipuli tai suolakurkku voisi kanssa tehdä hyvän säväyksen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom