No niin nyt on valmista! Vielä en tiedä miltä maistuu, pötkylä on lepäilemässä folion alla vähäsen aikaa
En nyt sitten käyttänytkään suoraan noita Hupen mausteita vaan säädin taas omiani :D Tein marinadin johon tuli "vähä kaikkea" mitä kaapista löytyi ja annoin marinoitua kellon ympäri. Rub mausteet oli muuten samat kuin Hupella mutta sinappijauheen vaihdoin Turun sinappiin millä sivelin pinnan ennen rubin + poppamiehen soosin laittoa.
Tein tällä kertaa mittarilla koska halusin tietää tarkasti kauanko tossa menee ja samalla mittasin uunin lämpötilan kun on vanha uuni missä on vaan asteet 50 välein. Uuni näytti heti kerrasta 108 astetta ja lihan annoin lämmetä pöydällä hyvän aikaa, lihan lämpö uuniin laittaessa oli 18 astetta. Liha meni uuniin klo 0.17 ja heräsin 5.20 kuopuksen itkuun. Kävin tarkistamassa lihan ja se näytti jo 91 astetta! :O Yllätyin että noin nopeasti oltiin jo lähellä päämäärää 93 astetta. No eihän täs nyt voinu enää alkaa nukkuun ja laskin uunistakin lämpöä "parilla asteella". Klo 7.23 piippaus ja liha oli 93. Annoin vielä hetken olla varmistaakseni että josko mittari olis ollu väärässä kohtaa. 95 astetta tuli nopeasti ja otin palan pois uunista lepäileen folion sisälle.
Mutta aika yllättävää oli että reilussa 7h mentiin jo 95asteen puolelle. Yllättävää oli myös nesteen määrä mikä lihasta lähti (muistaakseni viimeksi ei näin paljon irronnut), mutta johtuu varmasti osaksi poppamiehestä. Täs sitä nyt ootellaan vähän aikaa että pääsee repimään :D Pakko mennä vielä hetkeks nukkuun kun on saanu lihan revittyä ja kylmään, sitte pitää värkätä salaatti ja sämpylät.