Kokkausketju, reseptit

Velvetoi se.

Testasin tota velvetointia kanalle, mutta en huomannut maussa/tekstuurissa eroa siihen että paistaa normaalisti öljyssä. No ei tollasella pikasella velvetoinnilla ainakaan sitkeää ja kuivaa tavaraa ole mahdollista tehdä, marinadin vaikutuksesta on paha sanoa.

Mutta velvetointiohjetta hakiessa osui silmään tämä resepti: Black Pepper-Garlic Chicken

Olipas aivan saakelin hyvät soossit! Tosin laitoin rehuiksi sipulia ja purjoa ja jätin valkosipulin pois. Mutta maistui ihan kuin olisi syönyt wangfujingin kujilla.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tätä velvtointimetodia pitää koitella:

 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Mulla on tollainen porsaan 1,4 kilon lapajötkäle uunissa 125 asteessa. Nyt vaan taitaa olla niin, että toi paistomittari ei toimi, joten pitäs nyt jotenkin vetästä arvalla, että milloin toi olis valmista. Se lilluu lihaliemessä tollaisessa padassa vihannesten kanssa, että jos sitä nyt vaikka 4h siellä pitää, niin olis varmaan suunnilleen valmista? Kö?

muoks. ei tarvii kenenkään vaivautua. Sain yhden tutun kokin kiinni.
 
Paljasta toki mitä kokki suositteli!
Ei se oikein muuta todennut, kuin käski tiputtamaan lämpötilaa satasen pintaan tai karvan allekin, ja pitämään tota uunissa kansi päällä 6-7h. Pitäs tulla mureaa. Miinuksena kuolen nälkään ennen kuin tuo on valmista.

Seuraava köntti pitää koittaa maustaa jotenkin vähän monipuolisemmin. Nyt en osannut oikein varautua.
 
Gourmée by Laardi:

makkarat.jpg
 
Tänään oli aikaa arkeen jotain ruokaa väsätä ja päätin pyöräyttää ensimmäisen kerran peston itse. Ennen vain tukeutunut kaupan hyllyyn, johon en tukeudu enään ikinä tämän suhteen.

Nettiä hieman tutkin ja kattelin onko hupella tarjota reseptiä ja löytyihän sellainenkin. Mutta lopulta päädyin toiseen.
Kaikki meni juuri kanafileiden päälle uuniin ja se mitä jäi söin pelkästään lusikalla. Eli pikkasen eri kamaa, kuin kaupan hyllyssä pyörivä.

2013-10-31 16.24.20 (Small).jpg

2013-10-31 16.48.23 (Small).jpg


Paras pesto
( Paras pesto )
n. 450g:n purkillinen

- 2 ruukkua basilikaa
- 25 g pinjan siemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 50 g vastaraastettua parmesaania
- n. 150 ml extra virgin oliiviöljyä

1. Huuhtele basilikat ja nypi lehdet kulhoon. Laita sivuun.
2. Paahda pinjansiemeniä paistinpannulla pari minuuttia, kunnes ne saava aivan hitusen väriä.
3. Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi.
4. Raasta parmesaani.
5. Hiero valkosipuli tahnaksi suolan kanssa morttelissa. Lisää joukkoon paahdetut pinjansiemenet ja huhmaroi, kunnes seos on tasaista. Huhmaroi sitten joukkoon kaikki basilika muutama lehti kerrallaan. (Kun seos on tasaista, voit tarvittaessa pakastaa pestopohjan ja jatkaa valmistusta myöhemmin.)
6. Lisää joukkoon parmesaani ja sekoita tasaiseksi huhmareella.
7. Lisää lopuksi mortteliin ohuena nauhana pikkuhiljaa oliiviöljy. Öliiviöljyn määrä riippuu siitä, miten notkeaa tai paksua pestoa haluat. Hieman reilu 1 desilitra on kuitenkin yleensä sopiva määrä.
8. Säilö pesto puhtaaseen, kuivaan, tiiviisti suljettavaan purkkiin.
 
No niin nyt on valmista! Vielä en tiedä miltä maistuu, pötkylä on lepäilemässä folion alla vähäsen aikaa :) En nyt sitten käyttänytkään suoraan noita Hupen mausteita vaan säädin taas omiani :D Tein marinadin johon tuli "vähä kaikkea" mitä kaapista löytyi ja annoin marinoitua kellon ympäri. Rub mausteet oli muuten samat kuin Hupella mutta sinappijauheen vaihdoin Turun sinappiin millä sivelin pinnan ennen rubin + poppamiehen soosin laittoa.

Tein tällä kertaa mittarilla koska halusin tietää tarkasti kauanko tossa menee ja samalla mittasin uunin lämpötilan kun on vanha uuni missä on vaan asteet 50 välein. Uuni näytti heti kerrasta 108 astetta ja lihan annoin lämmetä pöydällä hyvän aikaa, lihan lämpö uuniin laittaessa oli 18 astetta. Liha meni uuniin klo 0.17 ja heräsin 5.20 kuopuksen itkuun. Kävin tarkistamassa lihan ja se näytti jo 91 astetta! :O Yllätyin että noin nopeasti oltiin jo lähellä päämäärää 93 astetta. No eihän täs nyt voinu enää alkaa nukkuun ja laskin uunistakin lämpöä "parilla asteella". Klo 7.23 piippaus ja liha oli 93. Annoin vielä hetken olla varmistaakseni että josko mittari olis ollu väärässä kohtaa. 95 astetta tuli nopeasti ja otin palan pois uunista lepäileen folion sisälle.

Mutta aika yllättävää oli että reilussa 7h mentiin jo 95asteen puolelle. Yllättävää oli myös nesteen määrä mikä lihasta lähti (muistaakseni viimeksi ei näin paljon irronnut), mutta johtuu varmasti osaksi poppamiehestä. Täs sitä nyt ootellaan vähän aikaa että pääsee repimään :D Pakko mennä vielä hetkeks nukkuun kun on saanu lihan revittyä ja kylmään, sitte pitää värkätä salaatti ja sämpylät.

Tää nyt taas vähä "unohtui"...mutta ei siis mitään erikoista. Nyt tuli parempaa kuin ekalla kertaa. Tein sittekki sen hupen coleslaw:n ja powerin sämppärit (emäntä teki). Hyvää oli! En jaksanu ottaa tuotoksista kuvaa. Täs on lihasta pari kuvaa. Hyvin säilyi liha kun ei tullut kuin n.900g hukkaa! :O :) Valmista tavaraa tuli siis 1.4kg



 
Sitte täs olis kuvia meidän opetusravintolan teemaillasta jos kiinnostaa. Teemana oli Japani. Alkuruokana sushia, pääruokina naudanulkofileeviipaleet ja lohisashimi & jälkkärinä passion trifle! Pääruoista ei saanut oikein hyvää kuvaa kun oli niin hässäkkää :D

Teemailta Japani 31.10.2013
 
Mietin just ihan samaa, et voi olla aika tuhtia :D
Juustokakusta osaa kuka tahansa tehdä sellaisen rasvaisen sementtilevyn, mutta harva osaa tehdä siitä samalla rasvaisen sokerista , mutta silti "kevyttä" / raikasta. Minä en osaa. En ole kyllä kuin kerran yrittänytkään. Ja hyvää siitä tulee jokatapauksessa, pitää vaan vetää pientä siivua :D
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Täytyy tänne kirjottaa hupen blogista kanssa kiitokset. Tuli kokkailtua noilla ohjeilla pulled porkkia ja porkkanakakkua ja oli aivan mielettömän hyviä. Tuo juustokermasetti on erittäin hyvää. Voi käytännössä syödä loputtomasti.
 
Täältäkin kiitoksia Hupelle! Tuli väännettyä kinkkufetapiirasta ja oli oikein hyvänmakuista, ensi kerralla tosin tuuppaan sinappia rutkasti enemmän pohjalle, kun nyt tuli vähän säästeltyä sen suhteen. Ajattelin vielä tänään tai huomenna testata tuota moskovan pataa vielä, paikallinen S-Market ei tosin tarjonnut myrttisläisiä suolakurkkuja, mutta koitetaan toisella merkillä. Hyvää tuo varmasti tulee kuitenkin olemaan!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom