Kokkausketju, reseptit

Joku soossi pitäisi keksiä hampurilaisiin kanan ja vuohenjuuston kaveriksi. Lisäksi menee varmaan tomaattia, punasipulia ja salaattia. Vinkkejä?

Basilika-pohjaista pestoa sekoitettuna majoneesiin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Täytyy kyllä vielä erikseen käydä kehumassa noita Powerhousun(?) ohjeella tehtyjä sämpylöitä, oli kyllä aivan loistavia :thumbs:
 
Sama kuvan kanssa. Eivät meinannu pellille mahtua :)
a8a2azes.jpg

Ja väliin pulled porkkia!
 
Hain Ikeasta uuden paistinpannun ja kasarin. Yhteensä 65€ ei mielestäni ollut paha hinta. Ei mitään pinnotteita vaan ehtaa rosteria ja sanoisin että melko tukevaa tekoa. 25-vuoden takuu, jos sillä nyt merkitystä on. Noistahan voi vaikka hiomapaperilla myllyttää pinnan jos palaa pahasti kokkailut kiinni. Pannulla jos meinaa lettuja heitellä lennokkaammin niin pitää vähän treenata lisää hauiskääntöjä ennen sitä. Nyt sitten miettimään mitä sitä kokkailisi viikonloppuna.

kasari.jpg
 
Huhheijjaa. Tekasin tuossa ekaa kertaa pulled porkia Lidlistä ostetusta kasslerpaistista. Hupen ohjetta sivuten tein. Tosin ensin paistoin pinnat kiinni, jonka jälkeen laitoin maustemössön kanssa pataan ja paistoin 110c uunissa 13 tuntia. Tuo miun lihäköntti oli tosin vaan vajaa 1300g. Aamusta heitin liedelle vetäytymään ja muutama tunti sen jälkeen kävin silppuamassa. Lopputuloksena niin mureeta lihaa että ois voinu silppuumisessa käyttää aivan mainiosti lusikoita tai vaikka sormia. :)

1157442_10151881402608560_1196366240_n.jpg
 
^

Mikä tossa pinnan kiinnipaistamisessa on pulled porkissa ideana?

Pulled pork on kuitenkin niin pitkään uunissa, että väkisinkin ne nesteet tulevat ulos sieltä. Toisaalta toi"sulkupaisto" taitaa olla muutenkin huuhaata. Tietysti pinta saa vähän makua sen ansiosta ja ehkä paremman ulkonäön. Tosin revityssä lihassa ulkonäöllä ei ole kait niin väliä.
 
Mä en ties kuinka paljon pihvejä eritavalla valmistaneena koe sitä huuhaaksi. Siis perus pihvien kanssa, pulled porkissa en oikein ymmärrä mikä idea siinä on.
 
Tiedemies vs. kokit :)

Kyllähän toi sulkupaisto voi toimia, mitä raaemmaksi liha jätetään, eli kun paistoaika on lyhyt. Mitä pidempään pihviä paistetan, sitä kuivemmaksi se luonnollisesti tulee, oli pinta sitten kuinka suljettu tahansa. Senhän nyt jokainen ymmärtää.

En uskalla lähteä väittelemään tiedemiehen kanssa :D
 
Noh, vanhasta tottumuksesta sen melkolailla tein. Ei mitään kummempaa syytä. :)

Mutta ei siitä ainkaan haittaa ollut joten eipä kait väliä, hemmetin hyvää tuosta tuli siitä huolimatta. :D
 
Kaikki huippukokit ovatkin väärässä :D
Ei mitään uutta. Onhan tässä lihaskuntoharjoittelun ympärilläkin vaikka mitä myyttejä mitä viljellään ammattilaisia myöden.
Noi perustelut kuulostivat kyllä ihan hyviltä ja onhan sellainen "tieteellinen" menetelmä kokkaukseen olemassa kuin sous vide. Eli liha vakuumipussiin ja tiputetaan veteen minkä lämpötila pidetään vakiona ja samana mikä halutaan lihan sisälämpötilaksi. Pidetään niin kauan että liha on läpeensä samassa lämpötilassa ja lopuksi paistetaan nopeasti pintaan väri. Tulee hyvä pihvi.
 
Kaupallisissa keittiöissä tohon tyhjiöpakkaamiseen on ihan oma vekottimensa, etten tiedä miten moinen himassa onnistuu. Semmoisen lisäksi meillä on röissä seuraavanlainen vekotin: Sirkulaattori ? Wikipedia

Eipä tuossa moittimista ole ollut, mitä olen meidän pihvejä syönyt. Eikä pitäs kenelläkään muullakaan olla hirveästi valittamista, kun lihan sisälämpötilan pystyy periaatteessa määrittämään asteen kymmenesosan tarkkuudella.
 
Tiedemies vs. kokit :)

Kyllähän toi sulkupaisto voi toimia, mitä raaemmaksi liha jätetään, eli kun paistoaika on lyhyt. Mitä pidempään pihviä paistetan, sitä kuivemmaksi se luonnollisesti tulee, oli pinta sitten kuinka suljettu tahansa. Senhän nyt jokainen ymmärtää.

En uskalla lähteä väittelemään tiedemiehen kanssa :D

No color, no taste.

Itse ainakin kun piffiä paistaa, niin täräytän öljyllä "pinnat kiinni" ja sitten lisään voita pannulle ja "palautan" sen kosteuden pintaan sillä. (olikohan toi nyt ymmärrettävässä muodossa kerrottu :D)
 
Kaupallisissa keittiöissä tohon tyhjiöpakkaamiseen on ihan oma vekottimensa, etten tiedä miten moinen himassa onnistuu.

Eihän toi nyt vaadi muuta kuin varmasti kestävän ja myrkkyä päästämättömän muovipussin ja ison kattilan. Käviskö pakastepussi jos testaisi?

Tein viikonloppuna hirven ulkofilettä uunissa ja koitin tuota pintojen paistoa kiinni. Paskat vaikuttanut mitään, ihan yhtä lailla ne nesteet tulee pihalle mitä tulee. Oleellisinta on pakata liha sen verran tiukkaan folioon että se neste ei pääse karkuun.

Tekasin tuossa ekaa kertaa pulled porkia Lidlistä ostetusta kasslerpaistista.
Valmiiksi marinoidusta? Tein kanssa kerran ja se marinadi kyllä pilaa maun. Yritin toki huuhtoa mahdollisimman hyvin pois ja rubbailla paremmalla matskulla, mutta kyllä se vehkeen maku tulee vaan läpi.
 
Onko kellään tiedossa hyvää palvelua/kauppaa mistä vois tilata oikeasti syömäkelpoisia gluteenittomia tuotteita? Itellä ei ole keliakia mutta tyttökaverilla onpuhennut, ja tähän mennessä kokeillut tuotteet on ihan karmeeta shaibaa. Siis kaikenlaiset tuotteet mielessä.
 
Onko kellään tiedossa hyvää palvelua/kauppaa mistä vois tilata oikeasti syömäkelpoisia gluteenittomia tuotteita? Itellä ei ole keliakia mutta tyttökaverilla onpuhennut, ja tähän mennessä kokeillut tuotteet on ihan karmeeta shaibaa. Siis kaikenlaiset tuotteet mielessä.

Menee mainostamisen puolelle mutta mode poistakoot jos tarpeelliseksi näkee.

Tosta linkkiä: Pirkka-tuotehaku | Pirkka

Sieltä saat määriteltyä gluteenittomuuden ja 88 tuotetta löytyi.
Kauppojen pakastealtaissa on aivan käsittämätön määrä leipää ja pullaa - tämä koskee kahta pääketjua Suomessa.
K-kaupoista (isommat ainakin) pitäs löytyä Pirkan- paistoleipää jopa gluteenittomana.

Ja aina hyvä vastaus netissä on tämmöseen kysymykseen että: Kysy kaupan henkilökunnalta!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom