Kokkausketju, reseptit

Käytin nestettä mutta en sen enempää kuin muulloinkaan eikä ikinä ennen eikä sen jälkeen ole maistunut niin pahalle. joku robinhoodin 10kg säkki se oli, tiedä mistä zernobylistä tullut. laitan vielä aika paljon hiiliä joten kestää kauan ennenkuin hiillos on sopivan kuuma ja sytytysnesteen palaneet pois.

Osta piippusytkäri niin et tartte enään sytkänestettä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vielä kun saat tuon hampurilaisen tiivistettyä noin puoleen tuosta niin alkaa makukin olemaan siellä missä pitää. Kotitekosissa on juuri ongelmana aina että kasataan tuollainen torni eikä maku pääse kunnolla tiivistymään. Erittäin hankala syödä käsin ellei jopa mahdoton, sämpylöitä ei myöskään saa grillata rapeaksi vaan ne pitää olla pehmeitä muuten syöminen vaikeutuu taas pykälän verran.

Hupen burgeri näyttää hyvältä, mutta maistuu vielä tuplasti paremmalta, kunhan viitsit tehdä vastaavan huomattavasti pienemmässä mittakaavassa.

Kotona tehdyn hampurilaisen kompastuskivet noviiseilla:

1. Kaikki on liian isoa.
2. Täytettä on noin 3-5x liikaa.
3. Sämpylät kovia koppuroita.

Jaa, että maku on suoraan verrannollinen kokoon? Höpö höpö.
Sämpylän rapeus/pehmeys on täysin makuasia, kuten myös täytteen määrä.
 
Eikun vaan kioski pystyyn ensikesänä loman ajaksi joensuun torille, lupaan tulla maistamaan! Helvetin herkulliseltahan tuo näyttää...
Kaupallisessa toteuttamisessakin kannattaa sitten huomioida tiettyjä juttuja. Himassa pääsee kokkaamaan paljon vapaammin. Ei tarvitse olla kuin viiden ihmisen jono, niin mielenkiinto ylimääräiseen säätämiseen pienenee, että se viimeininkin saa ruokansa järkevässä ajassa.

muoks. minusta pihvi, kastike, juusto ja rehujen sijoittelu kautta käytetyt rehut tekee purilaisen. Sämpylä on toissijaista. Hyvällä pihvillä ja soosilla pääsee jo pitkälle. Nimim. hyvä chilimajoneesi ja rapea itsetehty pihvi, niin ollaan jo aika pitkällä.
 
Jaa, että maku on suoraan verrannollinen kokoon? Höpö höpö.
Sämpylän rapeus/pehmeys on täysin makuasia, kuten myös täytteen määrä.

Ei kokoon vaan lähinnä tiiviyteen, sama koskee tortillojakin eli mitä tiiviimmän paketin saat niin yleensä sen maukkaampi. Tietystikkään en tarkoita että niitä pitää prässillä tiivistää.
 
Vielä kun saat tuon hampurilaisen tiivistettyä noin puoleen tuosta niin alkaa makukin olemaan siellä missä pitää. Kotitekosissa on juuri ongelmana aina että kasataan tuollainen torni eikä maku pääse kunnolla tiivistymään. Erittäin hankala syödä käsin ellei jopa mahdoton, sämpylöitä ei myöskään saa grillata rapeaksi vaan ne pitää olla pehmeitä muuten syöminen vaikeutuu taas pykälän verran.

Hupen burgeri näyttää hyvältä, mutta maistuu vielä tuplasti paremmalta, kunhan viitsit tehdä vastaavan huomattavasti pienemmässä mittakaavassa.

Kotona tehdyn hampurilaisen kompastuskivet noviiseilla:

1. Kaikki on liian isoa.
2. Täytettä on noin 3-5x liikaa.
3. Sämpylät kovia koppuroita.

Elä sinä höpötä. Huomaat varmaan että alin kerros on 1 jääsalaatti ja päällä pekonia ns. "ilmavasti". Ton kun litisti kasaan niin paksuus oli jotain Bic Mac-tasoa, sillä erotuksella että reilusti yli 50% on lihaa.
Oli helppo syödä, jopa vaimon, tosin sillä onkin silleen sopivasti avautuva suu ;)
 
Ite viipaloin ja marinoin edellisenä iltana. Oli ainaki maku tarttunu varsin kivasti.

Yks toinen mitä joku voipi ehkä haluta kokeilla on maissitärkkelyksen lisääminen myös marinadiin, mutta tällöin sitä kanaa ei kannata välttämättä marinoida yön yli. Joskus tein noin ni se kana hajoili jo raakana kun otti palasia käteen. Paistaminen oli hitusen vaikeeta. Mutta tällä tyylillä siitä kanasta saa samanlaista ku mitä kinkerorafloissa saa, eli semmosta tosi kiiltävän olosta joka suorastaan sulaa suussa.
 
Tein törkeen hyviä lihapullia.

puhalillat.jpg


Resepti:

Lihapullataikina:
1kg jauhelihaa, itse käytin nautasikaa
1dl korppujauhoa
2dl creme fraiche, vai mitä siinä pienessä purkissa on, oisko 150gr?
0,5dl kermaa
0,5dl paahdettu sipulirouhe
2rkl Dijon hunajasinappia
2rkl ketsuppia
3tl pippurisekoitusta
2tl suolaa
2tl salviaa
2tl minttua
2 munaa
ripaus valkopippuria
ripaus caynnepippuria

Sipulitahna:
1 pientä sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 Chiliä (semmoisia pitkiä ja mietoja)

-ajetaan tahnaksi esim. Bamixiin asennettavalla sekoituskipolla. Lähinnä siksi kun lapset vihaavat sipulinpalasia, voi toki pilkkoa rouheammaksikin.

Tomaattikastike:
500gr paseerattua tomaattia / Bamixoitua tomaattimurskaa
0,5dl ketsuppia
1dl kermaa
1dl tuorejuustoa (Creme Bonjour tms)
1tl suolaa
1rkl sokeria
2 valkosipulinkynttä puserrettuna
1tl timjamia
1tl basilikaa
Loraus oliiviöljyä


Aloita tekemällä jauhelihataikina, anna korppujauhojen ja kerman turvota hetki ja sekoita sekaan muut aineet sekä sipulitahna. Vaivaa tasaiseksi, itse puristelin tuon kumihanskalla tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta semmoisia reilunkokoisia lihapullia, itse tein sellaisia suomalaisen omenan kokoisia jättilihapullia. Paista lihapullien pintaan kaunis ruskea väri vaikkapa kolmelta paistopinnalta ja asettele ne tiiviisti vuokaan. Tee kastike (=sekoita ainekset kattilaan), anna sen kiehua hetki ja kaada lihapullien päälle ja väliin.

Paista vuokaa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Nautiskele vaikkapa perunamuussin kanssa.

Synkän metsän kokkailut: Jättilihapullat tomaattikastikkeessa
 
Herrajumala miten hyvännäköistä :kuola:
Vois testata kun tuli tuota jauhelihaakin ostettua helvetisti tarjouksessa. Chiliä laitan kyllä tuohon tomaattisoosiin.
 
Lidlissä olisi edullinen 2000watin pöytäparillagrilli (OBH Nordican vastaavan tehoinen maksaa melkein 3x). Onko kokemuksia tuollaisista? Riittääkö niissä tehot vaikkapa porsaanleikkeen paistamiseen tai hampurilaispihviin? Vai onko aivan leluja?
 
Lidlissä olisi edullinen 2000watin pöytäparillagrilli (OBH Nordican vastaavan tehoinen maksaa melkein 3x). Onko kokemuksia tuollaisista? Riittääkö niissä tehot vaikkapa porsaanleikkeen paistamiseen tai hampurilaispihviin? Vai onko aivan leluja?

Kyllä teho pitäisi riittää ihan no problem.. Itellä 2 kW Lucifer parvekkeella. Tommosella on ihan kiva partsilla kokkaillla, mutta aidosta grillistä se on aika kaukana, käytännössä sama kuin teflonpannulla hellalla paistelisi.
 
Sain just 3,2-3,5kg karhunlihaa. Ei vois liha paljon tuoreampaa olla. Mitä tuosta tekis? Pitäiskö kokeilla pyöräyttää lihapullia? :D
Lihamylly löytyy.
 
Onkos pakkotoiston hiiva(sieni)peukaloilla leipäkoneita? :) Alkoi tekemään mieli jostain syystä leipäkonetta, mutta tekeeköhän sillä mitään?
 
no saako siitä yhtä hyvän vaatetelineen kuin kuntopyörästäkin?

Ei saa. Vaattet roikkuvat liian matalalla. Hyvän leivän saa jo ihan sähkövatkaimellakin.

- - - Updated - - -

Teen pulled porkia (just nyt), uunissa. Ekaa kertaa.

Pistin possun lapaa 1.5kg lasivuokaan. "Marinadiksi" märkärubi, eli Southern Succor rub johon sekaan 2rkl nestesavua ja Wiskillä maustettua bbq-soossia semmonen 4-5rkl. Sen hieroin lavan pintaan ja kannen kera lapa uuniin lasivuokaan. 110 astetta ja 13-14 tuntia. Kerron huomenna miten käy.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom