Tein törkeen hyviä lihapullia.
Resepti:
Lihapullataikina:
1kg jauhelihaa, itse käytin nautasikaa
1dl korppujauhoa
2dl creme fraiche, vai mitä siinä pienessä purkissa on, oisko 150gr?
0,5dl kermaa
0,5dl paahdettu sipulirouhe
2rkl Dijon hunajasinappia
2rkl ketsuppia
3tl pippurisekoitusta
2tl suolaa
2tl salviaa
2tl minttua
2 munaa
ripaus valkopippuria
ripaus caynnepippuria
Sipulitahna:
1 pientä sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 Chiliä (semmoisia pitkiä ja mietoja)
-ajetaan tahnaksi esim. Bamixiin asennettavalla sekoituskipolla. Lähinnä siksi kun lapset vihaavat sipulinpalasia, voi toki pilkkoa rouheammaksikin.
Tomaattikastike:
500gr paseerattua tomaattia / Bamixoitua tomaattimurskaa
0,5dl ketsuppia
1dl kermaa
1dl tuorejuustoa (Creme Bonjour tms)
1tl suolaa
1rkl sokeria
2 valkosipulinkynttä puserrettuna
1tl timjamia
1tl basilikaa
Loraus oliiviöljyä
Aloita tekemällä jauhelihataikina, anna korppujauhojen ja kerman turvota hetki ja sekoita sekaan muut aineet sekä sipulitahna. Vaivaa tasaiseksi, itse puristelin tuon kumihanskalla tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta semmoisia reilunkokoisia lihapullia, itse tein sellaisia suomalaisen omenan kokoisia jättilihapullia. Paista lihapullien pintaan kaunis ruskea väri vaikkapa kolmelta paistopinnalta ja asettele ne tiiviisti vuokaan. Tee kastike (=sekoita ainekset kattilaan), anna sen kiehua hetki ja kaada lihapullien päälle ja väliin.
Paista vuokaa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Nautiskele vaikkapa perunamuussin kanssa.
Synkän metsän kokkailut: Jättilihapullat tomaattikastikkeessa