Kokkausketju, reseptit

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itse teen pulledit suunnilleen joka toinen viikko, toissapäivänä viimeksi. Hyvä siitä tulee vaikka miten tekisi, ainakin jos possunlavasta tekee, läski antaa kaiken anteeksi. Mittarilla ei tee mitään, ei se yli mene jos ei kuivahda liikaa. Ikinä ei ole epäonnistunut.

Sinapit, ribsikastikkeet ja muut ympärille ja uuniin ainakin 20h, joku reilu 120-110° keskiarvo toiminee parhaiten, pientä laskua ehkä yöksi jos kuivahtaminen pelottaa, nostoa jos pinta ei ruskistu. Kaipa sinne vuokaan voisi vettäkin snadisti laittaa jos on kuivan näköinen pala. Kääntelyt ja valelut aina kun muistaa. Laardit kantsii jättää paikalleen ja jos on pidempää uunissa ilman kääntelyjä niin silloin ehkä jopa ylöspäin.

Repiminen nyt on sitten enää kosmetiikkaa.

Kuvia porsnaasta paistoinkinkuntredissä.
 
Tärkeintähän on matala lämpö ja pitkä aika. Olen onnistunut saamaan kilosta kassleria neljässä tunnissa 150 asteen lämpötilassa hyvää, mutta varman päälle pelaa kun laskee lämpöä lähemmäs sataa ja pitää pidemmän aikaa. Ei lopputulos siitä ainakaan huonone. Epäonnistuminen on melkein mahdotonta, koska kuivumaan ei rasvaista lihanpalaa saa, jos ei päivätolkulla sitä siellä uunissa kuivattele. Mittarilla ei tee mitään.

Kannattaa antaa levähtää hetki ennen repimistä ja sen jälkeen kippaa hyvää soosia niskaan ja nauttii. Sitä samaa soosia voi muuten laittaa myös sinne possun sekaan. :)
 
Ja savustuspussilla ei tee mitään. Koko könttiin sillä ei saa makua ja revitylle tavaralle se on liian kuuma.

Eli on ilmeisen turhaa haaveilla savun mausta, kun ei ole ihka oikeaa savustuspönttöä tai vastaavaa...Ääh...

Vielä sellainen kyssäri, että kummasta tulee parempaa... possun lavasta vai kaslerista? Ilmeisesti lavasta...?

Entä kuinka paljon toi lihaköntti pienenee paiston aikana, toisin sanoen millainen määrä kannattaa ostaa? Kuinka monta annosta tulee vaikkapa kahdesta kilosta raakaa lihaa ja kuinka paljon se köntti painaa kypsennyksen jälkeen?
 
Eli on ilmeisen turhaa haaveilla savun mausta, kun ei ole ihka oikeaa savustuspönttöä tai vastaavaa...Ääh...

Vielä sellainen kyssäri, että kummasta tulee parempaa... possun lavasta vai kaslerista? Ilmeisesti lavasta...?

Entä kuinka paljon toi lihaköntti pienenee paiston aikana, toisin sanoen millainen määrä kannattaa ostaa? Kuinka monta annosta tulee vaikkapa kahdesta kilosta raakaa lihaa ja kuinka paljon se köntti painaa kypsennyksen jälkeen?

n. 2.2kg kassleria suosittelisin itse, eli semmoista kokonaista.
Tosta jää ehkä noin puolet jäljelle.

Savun maun saat toki mukaan kun hierot pintaan nestemäistä savua. Saa ainakin Stokkalta ja verkkokauppa.comista.

- - - Updated - - -

Gai Phat Phak Ruam


Tässä on sitten yksi parhaista sapuskoista mitä paistinpannulla voi tehdä.

Kanaa ja kasviksia osterikastikkeessa
Helppoa ja nopeaa wokkiruokaa.


100gr parsakaalia palasina
100gr kukkakaalia palasina
100gr kiinankaalia suikaleina/palasina
2 herkkusientä palasina
2 porkkanaa viipaleina
2 kevätsipulia palasina varsineen
3 valkosipulin kynttä puserrettuna
1 iso chili (Ei tulinen) viipaloituna
-mukaan käy myös esim. herneenpalot, minimaissi jne mitä nyt keksii.

3rkl osterikastiketta
1rkl Seasoning Soy Sauce / tavallista soijakastiketta
2rkl sokeria
2rkl vettä
Pieni luraus kalakastiketta jos tahtoo, tällöin ruoasta tulee toki aika suolaista.

Sesamöljyä / rypsiöljyä

1 kanan rintafile pieninä ohkasina viipaleina seuraavanlaisessa marinadissa:
1rk osterikastiketta
1rkl Mirin riisiviiniä
2tl limemehua


Aloita pilkkomalla kanat ja pistä marinoitumaan.

Pilko kasvikset ja pistä jasmiiniriisit kiehumaan. Aloita paistamalla kanat öljyssä kypsäksi, itse sekoitin kahta edellämainittua öljyä 50/50 suhteella. Mukaan valkosipulit sekä sienet ja porkkanat. Paista kovalla lämmöllä minuutti. Lisää, sipulit, chili, kaalit, osterikastike, soijakastike, sokeri ja vesi. Hauduta noin 3-5min, kunnes hieman kypsää, jätä kasvikset kuitenkin rapeiksi, ei pehmeiksi.

Siinäpä se. Todella hyvää ruokaa.

phakruam.jpg


http://hupenherkut.blogspot.fi/2013/07/gai-phat-phak-ruam-kanaa-ja-kasviksia.html
 
Veikkaisin että joku kolmasosa lähtee koosta silmämääräisesti. Lavassa on useimmiten luu sisässä, joten sekin vähentää hieman syömistä. Saa kait sitä lapaa ilman luutakin, kilohinta taitaa olla ainakin stokkalla pari egeä enemmän. Kaksi kiloa mahtuu kivasti vuokaan.

Lavasta tulee parempaa IMO.
 
Pitää koitella ensi kerralla uunissa ja lavasta. Ihan vaan kokeilun ilosta.
 
Eli on ilmeisen turhaa haaveilla savun mausta, kun ei ole ihka oikeaa savustuspönttöä tai vastaavaa...Ääh...

Pistä pussiin vaan, aina se nestesavun voittaa IMHO. Savustamiseen riittää toki ihan tavallinen kannellinen pallogrillikin, ei se sen kummempi tarvi olla. Sika toiseen reunaan, hiilet toiseen ja hiilten päälle vaikka omenapuun palasia, savustusbrikettejä tai mitä sitten haluaakin käyttää. Weberillä on pusseissa kaiken maailman eri puupaloja juuri tuohon tarkoitukseen, ovat helppoja ja hyviä.

Tunti-pari savua riittää, sitten uuniin loppuajaksi. Tarkoitushan ei tosiaan ole tappaa sitä sikaa häkämyrkytykseen vaan saada sellainen nätti muutaman millin syvä vaaleanpunainen savurengas siihen porsaan pintaan.

Ja luullinen lapa voittaa kasslerin, mutta kasslerikin on todella hyvää.
 
Gai Phat Phak Ruam


Tässä on sitten yksi parhaista sapuskoista mitä paistinpannulla voi tehdä.

Kanaa ja kasviksia osterikastikkeessa
Helppoa ja nopeaa wokkiruokaa.

Tekasin tätä tuossa jokunen tunti sitte ja olipahan muuten mainiota. :) Jätin tosin chilin pois kun ei tuo nainen "pysty" syömään mitään jonka edes luulee olevan tulista. :) Toinen eroavaisuus oli se että suurustin kastiketta lopuksi hieman maissitärkkelyksellä, koska tyttöystävän kanssa molemmat tykätään vähän paksummista kastikkeista.

Meni heittämällä kotona tehtävien aasialaisten ruokien listan kärkeen jaetulle sijalle Pad Thain kanssa. Ja noita on tullut yritetyä/tehtyä lukuisia...

Harmi vain kun jälkkäriksi tehdyt suklaafondantit meni aivan plörinäksi, kun menin seuraamaan toista ohjetta koska "en jaksanut laskea pienennettyjä määriä". Laitoin sitten liian vähän jauhoja ja koko fondant ei saanut kannattelevaa reunusta ollenkaan, joten kumoaminen ei onnistunut ei yhtään. Noh, hyvää se oli silti, mutta että "Perfect chocolate fondants", vitut... Moneen kertaan onnistunut tällä ohjeella kertalaakista, ja on muuten olleet hyviä.

Jos joku ihmettelee ateriakokonaisuutta, ei tuommoiselle sekasikiöaterialle ole mitään kummempaa syytä. Teki vain mieli tehdä juuri noita juuri tänään. :)
 
Hampurilaisen tekasin tuossa Weberissä. Ihan simppelisti vaan naudan jauhelihaa (250gr) pihviksi ja paistovaiheessa suolaa ja pippuria pintaan. Toki pekonit ja tilpehöörit sit messiin kans:

hamppari.jpg


Voisin neuvoo sille BigD's BBQ-jätkälle miten hampurilainen tehdään ;) :thumbs:

Hieman oikaisin ja pistin Pirkka isot hampurilaissämpylät tohon. Ens kerralla sit Powerhousun reseptillä.
 
Pistin vähän paremmaksi tänään. Hiili-Weberillä toki. Ei sitä voi käsittää ennenkuin pistää kaasun ja hiilet vierekkäin ja maistaa samat sapuskat kummastakin erikseen. Hiiligrilliä ei voi edes verrata kaasugrilliin. Halvin 9 euron pallogrilli on SATA KERTAA PAREMPI kuin mikä tahansa 4000 euron kaasugrilli. Siitä ei pääse mihinkään. Ei voi verratakaan. Ei mitenkään. Ei voi puhua edes samana päivänä. Eikä mielellään edes samassa threadissa. Pitäisi perustaa oma thread tätä seuraavaa kuvaa varten. Threadin nimi olisi: Hiiligrilli on maailman paras grilli. Siitä threadista pitäisi bannata kaikki kenellä on kaasugrilli.
Voi luoja tuon jauhelihapihvin aromeja. Pekonen savuisia aromeja. Kaikki miljardit pienet hiiligrillin aromit tulvivat tsilardista aromireseptorista ja makunystyröistä yhtäaikaisesti sisään ja täyttävät aivon miljardilla pienellä mikro-orgasmilla joka kerta kun hampurilaisesta puraisee.

Nyt se kuva:

hamppari3.jpg


Hifistelin kyllä hieman, pelkkään asetteluun ja esillepanoon meni varmasti se 5 minuuttia.
 
Vielä kun saat tuon hampurilaisen tiivistettyä noin puoleen tuosta niin alkaa makukin olemaan siellä missä pitää. Kotitekosissa on juuri ongelmana aina että kasataan tuollainen torni eikä maku pääse kunnolla tiivistymään. Erittäin hankala syödä käsin ellei jopa mahdoton, sämpylöitä ei myöskään saa grillata rapeaksi vaan ne pitää olla pehmeitä muuten syöminen vaikeutuu taas pykälän verran.

Hupen burgeri näyttää hyvältä, mutta maistuu vielä tuplasti paremmalta, kunhan viitsit tehdä vastaavan huomattavasti pienemmässä mittakaavassa.

Kotona tehdyn hampurilaisen kompastuskivet noviiseilla:

1. Kaikki on liian isoa.
2. Täytettä on noin 3-5x liikaa.
3. Sämpylät kovia koppuroita.
 
Hampurilaisen tekasin tuossa Weberissä. Ihan simppelisti vaan naudan jauhelihaa (250gr) pihviksi ja paistovaiheessa suolaa ja pippuria pintaan. Toki pekonit ja tilpehöörit sit messiin kans:

hamppari.jpg


Voisin neuvoo sille BigD's BBQ-jätkälle miten hampurilainen tehdään ;) :thumbs:

Hieman oikaisin ja pistin Pirkka isot hampurilaissämpylät tohon. Ens kerralla sit Powerhousun reseptillä.

Eikun vaan kioski pystyyn ensikesänä loman ajaksi joensuun torille, lupaan tulla maistamaan! Helvetin herkulliseltahan tuo näyttää...
 
Hiiligrillistäkin saa paskan maun kun laittaa paskoja hiiliä, en muista mitä kerran ostin mutta kaikki mitä grillasin niin maistui siltä kuin olisi puut hakattu jostain öljyjalostamon vierestä, mitä hiiliä Huppe oot käyttänyt. Kaveri heittää kaasugrilliin ritilän alle astian missä on leppäpurua saa suht hyvän savun maun ruokiin kaasugrillilläkin. vähän tämän tapainen viritys Weber savustuslastut, aloituspakkaus. | Savustuslastut | Savustus | Verkkokauppa.com
tollanen perus folio kippo vähän leppälastua ja snadisti vettä ettei pala heti.
 
Hiiligrillistäkin saa paskan maun kun laittaa paskoja hiiliä, en muista mitä kerran ostin mutta kaikki mitä grillasin niin maistui siltä kuin olisi puut hakattu jostain öljyjalostamon vierestä, mitä hiiliä Huppe oot käyttänyt. Kaveri heittää kaasugrilliin ritilän alle astian missä on leppäpurua saa suht hyvän savun maun ruokiin kaasugrillilläkin. vähän tämän tapainen viritys Weber savustuslastut, aloituspakkaus. | Savustuslastut | Savustus | Verkkokauppa.com
tollanen perus folio kippo vähän leppälastua ja snadisti vettä ettei pala heti.

Käytit varmaan sytytysnestettä ? Lihan savustukseen on 10x parempiakin puita kuin leppä, mutta menee sekin hätätapauksessa.
 
Käytin nestettä mutta en sen enempää kuin muulloinkaan eikä ikinä ennen eikä sen jälkeen ole maistunut niin pahalle. joku robinhoodin 10kg säkki se oli, tiedä mistä zernobylistä tullut. laitan vielä aika paljon hiiliä joten kestää kauan ennenkuin hiillos on sopivan kuuma ja sytytysnesteen palaneet pois.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom