Kokkausketju, reseptit

Tässä threadissa joku teki sitä uunissa. Onnistuneesti. Selaa taaksepäin. Itse en osaa neuvoa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Juu eli jotain kymmenen tuntia on hyvä varata oli köntsä kuinka pieni tahansa.
Ei tarvii kuin puolet tosta, kuten alla nähdään. Sulla tais vaan käydä niin, että kun otit sen välissä pois niin ei lämpö päässyt sisälle asti.

Miten tommoinen lihankimpale ois parasta savustaa (en ole ikinä savustanut)? Onko olemassa jotain kertakäyttöistä savustusjuttua, johon tommoinen mahtuisi?

Mäkin voisin joskus testata tota pulled porkia. Onkohan noihin monenlaisia hyviä reseptejä?
Uunissa voi tehdä ihan hyvin, mutta savustaan ei silloin tietty pysty. Mä oon tehnyt usein tällaisella reseptillä:

Kuivarubi:

# 1.5 rkl paprikaa
# 0.5 rkl valkosipulijauhetta
# 0.5 rkl fariinisokeria
# 0.5 rkl sinappijauhetta
# 1.5 rkl sormisuolaa
#
# 1 kg porsaan kassleria kokonaisena.

Omenaviinietikka-barbecuekastike:

* 2 dl omenaviinietikkaa
* 1 dl keltaista sinappia
* 0.5 dl ketsuppia
* 3 rkl fariinisokeria
* 2 valkosipulinkynttä murskattuna
* 1 tl suolaa
* 1tl cayennepippuria
* 1/2 tl mustapippuria

Sekoita kuivamausteet ja hiero possun pintaan. Kelmuta possu ja työnnä jääkaappiin maustumaan
vähintään tunniksi tai vaikka yön yli.

Lämmitä uuni 150 asteeseen ja laita possu uuniin pellille tai pataan tms. Paista vähintään neljä tuntia.

Ota possu pois uunista ja anna levähtää 10 minuuttia.
Sekoita kastikeainekset ja keittele kymmenisen minuuttia.
Ota kaksi haarukkaa ja revi possu hienoksi. Kaada puolet kastikkeesta päälle ja sekoita.
Toinen puoli kastikkeesta tulee tarjottavaksi valmiiden sämpylöiden kanssa.

Tee siis samalla sämpylöitä ja täytä ne lihalla ja coleslaw-salaatilla.
 
Pulled pork juttuja. Miksei noita leipälättyjä saa miesten kokoa kun en osaa mättää niin vähää tavaraa, että saisi taiteltua kiinni?

juttu.jpg
 
Uunissa voi tehdä ihan hyvin, mutta savustaan ei silloin tietty pysty. Mä oon tehnyt usein tällaisella reseptillä:

Kuivarubi:

# 1.5 rkl paprikaa
# 0.5 rkl valkosipulijauhetta
# 0.5 rkl fariinisokeria
# 0.5 rkl sinappijauhetta
# 1.5 rkl sormisuolaa
#
# 1 kg porsaan kassleria kokonaisena.

Omenaviinietikka-barbecuekastike:

* 2 dl omenaviinietikkaa
* 1 dl keltaista sinappia
* 0.5 dl ketsuppia
* 3 rkl fariinisokeria
* 2 valkosipulinkynttä murskattuna
* 1 tl suolaa
* 1tl cayennepippuria
* 1/2 tl mustapippuria

Sekoita kuivamausteet ja hiero possun pintaan. Kelmuta possu ja työnnä jääkaappiin maustumaan
vähintään tunniksi tai vaikka yön yli.

Lämmitä uuni 150 asteeseen ja laita possu uuniin pellille tai pataan tms. Paista vähintään neljä tuntia.

Ota possu pois uunista ja anna levähtää 10 minuuttia.
Sekoita kastikeainekset ja keittele kymmenisen minuuttia.
Ota kaksi haarukkaa ja revi possu hienoksi. Kaada puolet kastikkeesta päälle ja sekoita.
Toinen puoli kastikkeesta tulee tarjottavaksi valmiiden sämpylöiden kanssa.

Tee siis samalla sämpylöitä ja täytä ne lihalla ja coleslaw-salaatilla.

Tuli tehtyä poikien iltaan pulled porkkia tällä ohjeella ja hyvää tuli tosin tuo kastike ei kyllä ihan omaan makuun natsannut. Sinappijauheen jouduin korvaamaan sinapinsiemenillä kun jauhetta ei kaapista löytynyt eikä lähikaupasta. Kilon kasleria pidin uunissa about 5 tuntia jonka jälkeen sisälämpötila taisi olla sen 95 astetta.
Sämpylät tein kanssa housun ohjeella mutta käytin sunnuntain monivilja sämpyläjauhoja sillä seurauksella, että sämpylät vietiin käsistä. Coleslaw:kin maistui ja marinoidut punasipulit tekivät hyvin kauppansa. Lisäksi grillattiin liha-kasvis vartaita kiilapalaksi. Onnistunut ilta siis ruokailun osalta.
 
En ole jaksanut näistä kirjoitella koskaan reseptejä talteen, mutta nyt on. Jos joku tahtoo oikeasti aivan törkeän hyvää sapuskaa niin tässä on pari vaihtoehtoa:

Tästä oiva salaatti vaikkapa grillatun lihan kylkeen:
Synkän metsän kokkailut: Kurkku-korianteri Som Tam

Tätä lähemmäksi aivan oikeaa Pad Thaita on todella vaikea päästä. Uskoisin että tämä on takuulla paras Pad Thai mitä Suomessa kukaan on syönyt:
Synkän metsän kokkailut: Pad Thai

Näistä resepteistä uskallan ottaa kunnian ihan itselleni, vaikkakin ideat näihin on saatu lukuisista eri resepteistä sekä monesta eri ravintolasta Thaimaassa.
 
onko kukaan tehnyt kanaa niistä kokonaisista pakastetuista broilereista? niihän ne vissiin esim. cittarin tiskistäkin myyvät valmiiksi grillattuna.
 
onko kukaan tehnyt kanaa niistä kokonaisista pakastetuista broilereista? niihän ne vissiin esim. cittarin tiskistäkin myyvät valmiiksi grillattuna.

Broilerista ei tee kanaa edes Jeesus.
 
Kolesteroli kuntoon minimibudjetilla, eli fillariretkelle halpoja kaloreita; itsetehty melko lisäaineeton "subi" fetajuusto/basilikapatonkiin valkosipuliyrttimajolla, pekonilla, tomaatilla ja munalla. Päälle sitten karjalanpiirakoita iso läjä. Kerrankin patongitkin muistuttaa patonkeja. Neljä ensimmäistä kertaa meni vituiksi mutta nyt rupeaa onnistumaan.

P1040148.JPG


P1040153.JPG


P1040155.JPG
 
Patonki on aikalailla "Patonki a la Välimäki" eli:

-puoli pakettia hiivaa
-2 dl vettä (max koska juusto "ohentaa" taikinaa)
-6 dl vehnäjauhoja
-1 tl suolaa
-2 tl sokeria
-3 rkl voita (mä laitan aina mututuntumalla ja tuli varmasti enemmän. Juuston rasva kannattaa ottaa myös huomioon jos tulee liian "voitaikina")

-1 parinsadan g:n purkki rasvaista fetaa
-tuoretta basilikaa pieneksi silputtuna puolikas "purkki". Eli basilika siis rehuhyllystä, ei maustepurkista.

Ensin hiivan liuotus kädenlämpöiseen veteen, loput romut sekaan ilman juustoa ja basilikaa. Vaivausta vartti, sitten juusto ja basilika sekaan ja 5 min vaivausta. Juuston pitää sekoittua taikinaan niin, ettei sitä huomaa. 10 min nenänkaivamista eli odottelua ja sen jälkeen muotoillaan taikinasta kaksi patonkia pellille kokoamaan liinan alle. Itse kohotin taas pari tuntia. tuntikin riittänee, mutta 30 min voi olla liian vähän. Ennen uuniin laittoa vähän muotoilin vielä patonkeja kapeammaksi. 240-asteessa paistoa n. 17 minuuttia.

Majo (eli perusmajo modifioituna)

-2 munankeltuaista
-1 tl suolaa
-2 tl dijonin sinappia
-3 dl rypsäriä
-2 dl oliiviöljyä
-1 rkl valkoviinietikkaa
-reilusti jauhettua mustapippuria
-1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli mahd. pieneksi pilkottuna
-tuoretta basilikaa pieneksi silputtuna puolikas "purkki"
-minttua pieneksi pilkottuna n. 10 lehteä
-ruohosipulia pieneksi pilkottuna etusormen paksuinen nippu

Ensin munankeltuaiset, suola ja sinappi sekaisin. Perään hyvin hitaasti kaataen öljyt koko ajan sekoittaen käsin vispilällä. Lopuksi pippuri ja viinietikka sekaan. Sauvasekoittimella sekoitin pilkotut yrtit ja valkosipulin lopuksi sekaan.

Patonki sitten keskeltä halki heti uunista oton jälkeen, väliin kummallekkin puolelle reilusti majoa, alapuoli peitetään paistetulla pekonilla, päälle terttutomaattia ohuina siivuina ja kaksi keitettyä munaa ohuiksi siivuiksi leikattuna. Päälle jauhettua merisuolaa ja mustapippuria. Kansi päälle ja ääntä kohti. Graavilohi ja raastettu piparjuuri sopii erinomaisesti myös joukkoon, mutta se olisi mennyt yli budjetin.
 
Ensin munankeltuaiset, suola ja sinappi sekaisin. Perään hyvin hitaasti kaataen öljyt koko ajan sekoittaen käsin vispilällä. Lopuksi pippuri ja viinietikka sekaan. Sauvasekoittimella sekoitin pilkotut yrtit ja valkosipulin lopuksi sekaan.

Kiitos ohjeesta. Patonkipelti pitää kyllä ostaa.
naytakuva.php


http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuote.php?lTuoteTunniste=4071


Tähän amatöörimäiseen (toisaalta taas ammattimaiseen) tapaan tehdä majoa pitää kyllä puuttua.
Majo on maailman helpoin tehdä itse, eikä siinä mene kuin 15 sekuntia aloittamisesta.

Tässä erinomainen ohje, vaatii kyllä sen sauvasekoittimen, mielellään Bamixin Majoneesiterällä:



Tuo aivan oikeasti toimii, itse olen useita useita kertoja tehnyt tuota noin. Meillä munat ja muut aineet ovat huoneenlämpöisiä aina, koska menekki on niin kovaa, eivät ne ehdi pilaantumaan.
En usko että jääkaappikylmistä munista onnistuu.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kiitos ohjeesta. Patonkipelti pitää kyllä ostaa.


Tähän amatöörimäiseen (toisaalta taas ammattimaiseen) tapaan tehdä majoa pitää kyllä puuttua.
Majo on maailman helpoin tehdä itse, eikä siinä mene kuin 15 sekuntia aloittamisesta.

Tässä erinomainen ohje, vaatii kyllä sen sauvasekoittimen, mielellään Bamixin Majoneesiterällä:



Tuo aivan oikeasti toimii, itse olen useita useita kertoja tehnyt tuota noin. Meillä munat ja muut aineet ovat huoneenlämpöisiä aina, koska menekki on niin kovaa, eivät ne ehdi pilaantumaan.
En usko että jääkaappikylmistä munista onnistuu.


Mulla on joku perus-Braun sauvasekoitin ja sillä majo juoksettui kun yritin pari kertaa. Ilmeisesti tarttee juuri tuollaisen majoneesiterän että onnistuisi varmemmin. Tosin sitten kun ekan kerran onnistuin vispaamaan majon käsin, niin nyt sen sitten osaa ja öljyn oikean kaatonopeuden tietää. Valmistuu hyvin nopeasti, mutta ei nyt 15 sekunnissa. Toisaalta olisihan se helpompi tehdä sekoittimella kun nyt kuitenkin sekoitan lopuksi sillä.

Mä laitoin ekoilla kerroilla patongit foliosta muotoiltuihin kouruihin, mutta nyt ne pysyy läjässä ilmankin kun tietää millainen on taikinan "oikea" koostumus. Käännän patonkitaikinaa kierteelle vielä vähän samalla kun laitan ne pellille. Tuollaisella patonkipellillä saisi kyllä vielä paljon pyöreämpiä patonkeja.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Mulla on joku perus-Braun sauvasekoitin ja sillä majo juoksettui kun yritin pari kertaa. Ilmeisesti tarttee juuri tuollaisen majoneesiterän että onnistuisi varmemmin. Tosin sitten kun ekan kerran onnistuin vispaamaan majon käsin, niin nyt sen sitten osaa ja öljyn oikean kaatonopeuden tietää. Valmistuu hyvin nopeasti, mutta ei nyt 15 sekunnissa. Toisaalta olisihan se helpompi tehdä sekoittimella kun nyt kuitenkin sekoitan lopuksi sillä.

Mä laitoin ekoilla kerroilla patongit foliosta muotoiltuihin kouruihin, mutta nyt ne pysyy läjässä ilmankin kun tietää millainen on taikinan "oikea" koostumus. Käännän patonkitaikinaa kierteelle vielä vähän samalla kun laitan ne pellille. Tuollaisella patonkipellillä saisi kyllä vielä paljon pyöreämpiä patonkeja.

Pointti tossa Bamixissa on tosiaan se että kaikki aineet voi vain viskata kippoon sen kummemmin miettimättä, hurauttaa 5 sekuntia ja majoneesi on valmista. Ekan kerran kun sen tekee niin tulee vähän :wtf:
 
onko kukaan tehnyt kanaa niistä kokonaisista pakastetuista broilereista? niihän ne vissiin esim. cittarin tiskistäkin myyvät valmiiksi grillattuna.

Oon joskus harkinnut, mutta kun valmiiksi grillatun saa halvemmalla kuin pakasteen niin ei oikein millään meinaa jaksaa vaivautua. Lomalla kyllä testaan.
 
Mulla on joku perus-Braun sauvasekoitin ja sillä majo juoksettui kun yritin pari kertaa. Ilmeisesti tarttee juuri tuollaisen majoneesiterän että onnistuisi varmemmin. Tosin sitten kun ekan kerran onnistuin vispaamaan majon käsin, niin nyt sen sitten osaa ja öljyn oikean kaatonopeuden tietää. Valmistuu hyvin nopeasti, mutta ei nyt 15 sekunnissa. Toisaalta olisihan se helpompi tehdä sekoittimella kun nyt kuitenkin sekoitan lopuksi sillä.

Mä laitoin ekoilla kerroilla patongit foliosta muotoiltuihin kouruihin, mutta nyt ne pysyy läjässä ilmankin kun tietää millainen on taikinan "oikea" koostumus. Käännän patonkitaikinaa kierteelle vielä vähän samalla kun laitan ne pellille. Tuollaisella patonkipellillä saisi kyllä vielä paljon pyöreämpiä patonkeja.


Ei sitä öljyä tartte kaataa vaan laitetaan munat ja öljy suoraan kulhoon taikka kuten itse suoraan sheikkeriin. Mausteet perään ja sitten vaan sauvaa, ei tartte erikoisteriä vaan onnistuu kaikilla perus sauviksilla, vaatii ainoastaan pientä harjoittelua. Yleinen virhe on nostaa sauva turhan nopeasti ylös jonka ansiosta seos juoksettuu, muutaman kerran kun tekee niin homma onnistuu sen jälkeen. Huoneenlämpösistä onnistuminen on helpompaa, mutta onnistuu myös jääkaappi kylmistä, 1-2tl vettä sekaan auttaa myös (tutkittu juttu).

- - - Updated - - -

Mulla ei onnistunu toi majoneesin teko vanhalla sauvasekottimella. kuumentu iha helvetisti, liekkö vaikutusta asiaan.

Ei se terä siellä niin paljoa kuumene että sillä olisi vaikutusta. Onnistuu takuulla kunhan vaan näet hieman vaivaa ja ostat vaikka muutaman litran rypsäriä + paketin munia.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom