Kokkausketju, reseptit

Powerhousun lihapata
Mun oma versio

800 g naudan lapaa (Pirkka keittolihaa)
1 sipuli
1 paprika
1 porkkanaa
8 herkkusientä neljässä osassa
4 dl kermaa
3-4dl vettä

1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl dijon sinappia
suolaa hyppysellinen
2 fond-du-chef lihafondi (beef) "kuutiota".
pippurisekoitusta
rosmariinia
timjamia
savustettua paprikajauhetta
ripaus sokeria

Lihat paistellaan pienissä erissä pannulla nopeasti ja heitetään valurautapataan tai vastaavaan. Leikellään sipuli, paprika ja porkkana oikein reiluiksi paloiksi ja heitetään sekaan pannun kautta paahdettuna. Itse laitoin pataan mukaan tomaattipyreet, sinapit, suolaa, kaksi fond du chef -lihafondia sekä ihan ripauksen pippuria, timjamia ja rosmariinia ja savupaprikat. Paistele hetken ja lisää nesteet (kerma + vesi). Kiehauta.



Lämpötila 175 astetta ja aikaa neljä tuntia. Pata pois uunista, suurusta sopivalla määrällä vehnäjauhosta ja kylmästä vedestä tehdyllä hyvin juoksevalla suurusteella (vehnäjauhoa noin 2rkl). Seuraile suurustusvaiheessa minkä verran kannattaa laittaa sekaan, eli älä tee padasta liisteriä.
Hämmentele vaikka vispilällä pataan sekaan, kiehauta hellalla (jos on induktio, muuten toi on merkityksetöntä). Takaisin uuniin ja tunnin päästä syömään.

Erinomaista ruokaa. Niin hyvää kuin ruoka vain voi olla.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mä vasta harjoittelen sienien syömistä, joten saattaa olla, etten ryhdy valmistamaan tätä reseptiä.
Nyt vasta tuli mieleen, että jos järkkäät jotkut illanistujaiset joskus, tai jotain missä tarjoat syömistä, niin nykäset siitä sisäfileestä riimihärkää. Tai osasta sitä ja lopuista teet jotain muuta. On muuten hyvää sillai pienissä määrin muun aterian sivussa.
 
Täytyypä testata tuota lihapataa kun sattuu lapaa eteen!

Nyt laiskottaa ja pääkipeä sen verran että kyselisin vinkkejä synttärikutsujen tarjonnalle tai siis suolaisen osuuden! Tein pari viikkoa sitten kahteen otteeseen sitä texmex piirakkaa ja se oli tosi hyvää. Nyt vain kaipais jotain "uutta"...paljon tullut tehtyä kaikenmaailman piirakoita yms yms eli kaipais jotain muuta.

Tuli täs kirjoittaes mieleen kun kaikki on aina niin karjalanpiirakoiden & munavoin perään että mitä jos tekis itte!? Onko kovin haastavia väsätä?
 
Onnistuin tuossa eilen paistelemaan 1,5 kiloa sonnin etuselkää uunissa kuivaksi. Osa lihasta jäi kyllä mureaksi, mutta suurin osa oli semmoista ylikypsää. Tänään kuitenkin päätin kääntää epäonnen onneksi ja tein seuraavaa: 1 sipuli + oliiviöljyä pannulle -> jalapenoa mukaan -> paistonesteet ja purkillinen tomaattimurskaa sekaan -> kuivahtanut etuselkä pieninä paloina mukaan -> tunnin muhittelu.

Ei voi muuta sanoa kuin, että nyt olen onnellinen mies :hyvä: Tästä tuli tajuttoman hyvää! Tekis mieli syödä koko 1,5 kiloa kerralla! Toimii varmasti myös tortilloissa yms yms
 
Olen aina luullut että mansikkakeitto on nainen. Yllätyin. Olen kyllä tainnut todeta saman kerran aiemminkin.
 
Onnistuin tuossa eilen paistelemaan 1,5 kiloa sonnin etuselkää uunissa kuivaksi. Osa lihasta jäi kyllä mureaksi, mutta suurin osa oli semmoista ylikypsää. Tänään kuitenkin päätin kääntää epäonnen onneksi ja tein seuraavaa: 1 sipuli + oliiviöljyä pannulle -> jalapenoa mukaan -> paistonesteet ja purkillinen tomaattimurskaa sekaan -> kuivahtanut etuselkä pieninä paloina mukaan -> tunnin muhittelu.

Ei voi muuta sanoa kuin, että nyt olen onnellinen mies :hyvä: Tästä tuli tajuttoman hyvää! Tekis mieli syödä koko 1,5 kiloa kerralla! Toimii varmasti myös tortilloissa yms yms

Kyllähän tätä vielä tänäänkin syö :)

12159559.jpg
 
Powerhousun kanssa pitäs pitää kokki-ilta. Mansikkakeitto otettas tekemään darrapitsaa.
 
No niin kiitos hattiwatille vinkistä! Tuli tehtyä kinuskikissan keikautettu kinkkukakku. Ohjeesta muutin piparjuurituorejuuston ruohosipuliin, lisäsin yhden suolakurkun ja lisäsin yhden kerroksen vaaleasta leivästä. Hyvää oli! :) Niin ja Huppe kiitos piirakka ohjeesta...teen jossain vaiheessa :)

 
Powerhousun kanssa pitäs pitää kokki-ilta. Mansikkakeitto otettas tekemään darrapitsaa.
Se homma lähtis kyllä käsistä:

Lapinmiehen kuikkakeitto
Otethan yks kuikka. Otethan nelijä litraa puhasta vettä.
Kiehautethan siinä kuikkaa kymmenen minuttia.
Heitethan vesi pois.
Otethan kolome litraa puhasta vettä ja laitethan sinne kouralline heiniä.
Kiehautethan siinä kuikkaa viisi minuttia.
Heitethan vesi pois.
Otethan sinistä, punasta taikka lehemän maitua kaks litraa.
Kiehautethan siinä kuikkaa yks minutti.
Heitethan maito pois.
Otethan litra kirkasta hyvvää viinaa.
Kiehautethan siinä kuikkaa kolome nelijä sekunttia.
Heitethan kuikka pois.

JO VAIN ON KEITTO VALAMIS
 
Äitienpäiväksi kokeiltiin vähän japanilaista kotikeittiössä:

- Alkupalaksi sushia: maki ja nigiri. Riisi onnistui yllättävän helposti ohjeita noudattamalla. Kalana oli kevyesti graavattua lohta johtuen saatavuudesta ja epävarmuudesta miten tavara uppoaa kaikille ruokailijoille. Kasvistäytteisiin versioihin tuli myös tuorejuustoa. Avokado toimi myös hyvin.

- Pääruoka: uunilohta kuorrutettuna hunajalla ja mantelirouheella, lisukkeena sobanuudeleita maustettuna teriyakilla joiden joukkoon oli paistettu kampasimpukoita, ravunpyrstöjä, pinaattia ja kevätsipulia.

- Juomaksi: Pfaffenheim Pinot Gris -valkoviini

Makumaailma kelpasi kaikille, joten jatkossa saa rohkeammin maustaa jne. Seuraavalla kerralla tulee varmaan jätettyä lisuke maustamatta ja teriyaki menee suoraan lohelle. Makien rullailu sujui melko kivuttomasti, mutta leikkaaminen ilman todella terävää ja ohutta veistä oli haastavaa.
 
Ai että kun on taas simppeliä herkkua :kuola:

Kaupassa oli kirjolohifileet lähes ilmaisia 10e kg. Pakko oli pari kiloa poistaa.
Kotona löin kalavuokaan ja uuniin (perus merisuola-valkopippuri-sitruunamehu toki päälle). Kypsäksi.
Sitten otin maustamatonta tuorejuustoa, maustoin suolalla,pippurilla ja sitruunamehulla, sekä tein ruohosipulista sellaista haketta jonka sekoitin siihen joukkoon. (Jos laiskottaa niin voi ostaa valmista ruohosipulituorejuustoa).
Sitä sitten paksu kerros reissumies leivälle, päälle tein vielä toisen yrttihakkeen sekalaisista yrteistä ja sen päälle reilu keko silputtua kirjolohta.

Ja ei muuta kuin ääntä kohti!
 
Hyvää päivää arvon herkkusuut! Nyt kun on kesäloma alkanut niin on aikaa värkkäillä vähä slow foodia :) Huomenissa tulille pulled pork tälläisellä reseptillä. http://www.kevinandamanda.com/recipes/dinner/perfect-pulled-pork-slow-roasted-seasoned-savory.html

Nyt kyselenkin sitä "the best" sämpylä & coleslaw ohjetta! Sämpylöihin ajattelin punasta maitoa ja kunnon vehnäpulla sämppärit!? Coleslaw onkin sitten vähä vaikeempi, toisaalta haluis jotain "simppeliä" ilman mitään erikoisempia mausteita /raaka-aineita tai sitten joku oikein hifistely versio!? :D
 
Hyvää päivää arvon herkkusuut! Nyt kun on kesäloma alkanut niin on aikaa värkkäillä vähä slow foodia :) Huomenissa tulille pulled pork tälläisellä reseptillä. http://www.kevinandamanda.com/recipes/dinner/perfect-pulled-pork-slow-roasted-seasoned-savory.html

Nyt kyselenkin sitä "the best" sämpylä & coleslaw ohjetta! Sämpylöihin ajattelin punasta maitoa ja kunnon vehnäpulla sämppärit!? Coleslaw onkin sitten vähä vaikeempi, toisaalta haluis jotain "simppeliä" ilman mitään erikoisempia mausteita /raaka-aineita tai sitten joku oikein hifistely versio!? :D

On muuten hyvä resepti! Onko liha jo liemessä? Pienestä lavasta saa muuten maukkaamman, iso ei niin jaksa imeä makua. Ja kannattaa sitä dry-rubbia varata paljon, on nimittäin hyvää sitten valmiin tuotteen maustamiseen.
Paras hampparisämpylä resepti:
http://blogit.mtv3.fi/voisilmapelia/2010/01/03/vihdoin-eli-maailman-parhaat-hampurilaissampylat/

Marinoidut punasipulit sopii pulled porkin kanssa kuin nenä päähän, on myös nopea ja helppo valmistaa:
http://jussina.blogspot.fi/2013/02/marinoidut-punasipulit.html
 
Nyt kyselenkin sitä "the best" sämpylä & coleslaw ohjetta! Sämpylöihin ajattelin punasta maitoa ja kunnon vehnäpulla sämppärit!?
Kaivakaa joku se hampurilaissämpyläohje minkä pistin muutama sivu sitten. Ite en nyt pysty kun surffaan puhelimella ja on kiire. Ne sopii tohon tarkoitukseen kuin nyrkki silmään.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom