- Liittynyt
- 1.6.2004
- Viestejä
- 16 123
- Ikä
- 48
Powerhousun lihapata
Mun oma versio
800 g naudan lapaa (Pirkka keittolihaa)
1 sipuli
1 paprika
1 porkkanaa
8 herkkusientä neljässä osassa
4 dl kermaa
3-4dl vettä
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl dijon sinappia
suolaa hyppysellinen
2 fond-du-chef lihafondi (beef) "kuutiota".
pippurisekoitusta
rosmariinia
timjamia
savustettua paprikajauhetta
ripaus sokeria
Lihat paistellaan pienissä erissä pannulla nopeasti ja heitetään valurautapataan tai vastaavaan. Leikellään sipuli, paprika ja porkkana oikein reiluiksi paloiksi ja heitetään sekaan pannun kautta paahdettuna. Itse laitoin pataan mukaan tomaattipyreet, sinapit, suolaa, kaksi fond du chef -lihafondia sekä ihan ripauksen pippuria, timjamia ja rosmariinia ja savupaprikat. Paistele hetken ja lisää nesteet (kerma + vesi). Kiehauta.
Lämpötila 175 astetta ja aikaa neljä tuntia. Pata pois uunista, suurusta sopivalla määrällä vehnäjauhosta ja kylmästä vedestä tehdyllä hyvin juoksevalla suurusteella (vehnäjauhoa noin 2rkl). Seuraile suurustusvaiheessa minkä verran kannattaa laittaa sekaan, eli älä tee padasta liisteriä.
Hämmentele vaikka vispilällä pataan sekaan, kiehauta hellalla (jos on induktio, muuten toi on merkityksetöntä). Takaisin uuniin ja tunnin päästä syömään.
Erinomaista ruokaa. Niin hyvää kuin ruoka vain voi olla.
Mun oma versio
800 g naudan lapaa (Pirkka keittolihaa)
1 sipuli
1 paprika
1 porkkanaa
8 herkkusientä neljässä osassa
4 dl kermaa
3-4dl vettä
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl dijon sinappia
suolaa hyppysellinen
2 fond-du-chef lihafondi (beef) "kuutiota".
pippurisekoitusta
rosmariinia
timjamia
savustettua paprikajauhetta
ripaus sokeria
Lihat paistellaan pienissä erissä pannulla nopeasti ja heitetään valurautapataan tai vastaavaan. Leikellään sipuli, paprika ja porkkana oikein reiluiksi paloiksi ja heitetään sekaan pannun kautta paahdettuna. Itse laitoin pataan mukaan tomaattipyreet, sinapit, suolaa, kaksi fond du chef -lihafondia sekä ihan ripauksen pippuria, timjamia ja rosmariinia ja savupaprikat. Paistele hetken ja lisää nesteet (kerma + vesi). Kiehauta.
Lämpötila 175 astetta ja aikaa neljä tuntia. Pata pois uunista, suurusta sopivalla määrällä vehnäjauhosta ja kylmästä vedestä tehdyllä hyvin juoksevalla suurusteella (vehnäjauhoa noin 2rkl). Seuraile suurustusvaiheessa minkä verran kannattaa laittaa sekaan, eli älä tee padasta liisteriä.
Hämmentele vaikka vispilällä pataan sekaan, kiehauta hellalla (jos on induktio, muuten toi on merkityksetöntä). Takaisin uuniin ja tunnin päästä syömään.
Erinomaista ruokaa. Niin hyvää kuin ruoka vain voi olla.